צריכה את דעתכן - - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אומנם זה עוד מוקדם אבל זה לא עוזב לי את המחשבות

כמו שאתן יודעות יש לנו עוד בן בעז"ה בדרך - ואני כבר חושבת על עניין הסנדקות
    אצל אוראלי נתנו לחמי להיות סנדק

עכשיו אני יודעת שאבא שלי מצפה שאני אתן לו להיות סנדק ואני מממש לא רוצה לתת לו - אני מאמינה שהילד מקבל את האופי של הסנדק שלו וממממש אבל מממש לא בא לי שהילד יקבל את האופי של אבא שלי
    אבא שלי טיפוס שלא אכפת לו מאף אחד חוץ מעצמו ההורים שלי גרושים משהייתי בת 3.5 - הוא היה אבא משלט רחוק
    עכשיו שיש לו נכדים הוא אפילו לא מתקשר לשאול מה שלום אוראלי אני לא מדבר על לבוא לבקר

מצד שני הוא כבר התלונן שיש לו 3 נכדים (1שלי ו2 של אחותי הגדולה*) והוא לא היה סנדק באף נכד שלו
    ולא נעים לי לא לתת לו
    מה אתן אומרות?? לתת לו או לא

7 תגובות
עמוד 1
  • לא נעים מת מזמן!!!
    אם הוא אבא בשלט רחוק, ולא עושה מאמצים להיות סבא טוב לנכדים שלו אז לפי דעתי אין לא נעים!!!
    רוצה להיות סנדק שיעבוד בשביל זה!

להיות סנדק זה כבוד שאותו צריך להרוויח.
  • אני חושבת שכן כדאי לתת לו
    תראי... אנחנו חרדים שומרי תורה ומצוות ואני יכולה להגיד לך שמבחינה הלכתית יש פה עניין של כיבוד אב ואם ושלום.
    ולא שמענו דבר כזה שהילד מקבל את האופי של הסנדק!!!
    לפחות לא במה שאנחנו מאמינים.........
    אם הוא לא ישב באף ברית אז עדיף לכבד אותו

אבל שוב - תעשי באמת מה שאת מרגישה.. אם זה ייצור מחלוקות וריבים מיותרים במשפחה אז עדיף לוותר ולתת לו.
    בעלי אמר שהכי חשוב זה מי שמחזיק את הרגליים של הילד בברית עצמה

זה בכל זאת ילד שלך וזכותך להחליט.. תעשי מה שהלב שלך אומר

• וואו, זו דילמה.

מצד אחד היושר אומר תני לאבא
    חמך כבר היה ועכשיו הוא מצפה לתורו.
    מצד שני את צודקת, למה שאבא כביכול יקבל את הכבוד אם הוא לא "נותן" כבוד?

מצד שלישי, מה יעזור אם לא תתני
    האם זה ישנה אותו? האם הוא יבין שהתנהגותו היא זו שאשמה?
    אולי פשוט להשלים עם האופי שלו ולא ללכת ראש בראש?
    אולי הוא בעצם מתוסכל ורוצה מעט מקום?
    אולי זה יפתח לו מעט את הלב?

נראה לי שסיבכתי אותך יותר חחחחח
    אבל את יודעת לענות על השאלות מהכירות עם אביך
    ולקחת את המסקנות...

בהחלט לא קל

• אין לי מושג מאיםה לקחת את זה שהילד מקבל את האופי של הסנדק שלו???~!!!!!!מי אמר???????
    כול העניין בסנקאות זה כיבוד-זו זכות מאוד גדולה לסנדק-ומסמל על עושר.
    לכול סנדק יש אפשרות רק פעם אחת להיות סנדק אצל כול משפחה....ום לא תתני לו עכשיו יכול להיות שתפספסי....אני ממש מבינה את אבא שלך שהוא רוצה...ואני מבינה גם אותך שאת לא רוצה....השאלה מי יש לך מישהו אחר????מישהו חשוב שאתם רוצים לכבד אותו...או שפשוט תכבדו תצמכם...למרות שזה לא מקובל.צריך מאוד להזהר שאבא לא יפגע כי הוא יכול ממש ממש להקפיד עליכם בנושא וזה יכול לגרום לדברים לא טובים.....
    אני כן הייתי נותנת זו מצוות כיבוד אב..ועם כול הכאב שבדבר שהוא לא מתייחס וכו' בכ"א מצוות כיבוד אב נשארת ולא נהפכת להיות מצוות כיבוד ילד..למרות שברור שהוא כן צריך להתנהג כמו בן אדם......טוב זה קשה אולי תתיעצי עם הבעל????
  • דילמה קשה מאד
    אני אומרת שכן - כי בכל זאת הוא אבא
    אבל- מצד שני... אני לא חוייתי את טיב היחסים בינכם על בשרי.... ככה שזה בעיה בשבילי לייעץ.
    אני יודעת שגם אם אני רבה עם אבא שלי ואני עצבנית עליו ובא לי לא לראות אותו יותר - אין מצב שלא היייתי נותנת לו את הכבוד הזה ... במיוחד שהייתי יודעת שהוא מחכה לזה...
    אבל זה הכי הכי הכי "קשה" שהגעתי עם אבא שלי
    אצלך המצב קצת יותר קיצוני- כך ש- אין לי מושג

(איזה קטע בדיוק אנחנו רואים בVOD מעורב ירושלמי בפרקים החורים- אז היה בדיוק את הפרק על הסנדק חחחח)

• לא אכפת לי לתת לו - אני לא רוצה שהילד יקבל את האופי של אבא שלי
    וגם אני שמעתי שמי שמחזיק את הרגלים של הילד הוא זה שבעצם היה הסנדק אבל זה עוד יותר להעליב אותו שאני "כאילו"מביאה לו להיות הסנדק ומישהו אחר מחזיק את הרגלים
    יש לאבא שלי אופי חרא לא רוצה את זה לילד שלי

אוףףףף לא יודעת מה לעשות

• אולי זה באמת יפתח לו את הלב קצת.........

זה לא קשור ל"תן וקח" לפי דעתי, כמה שהוא יעזור/ייתן/יתעניין - ככה זה יגיע לו

אני כמעט באותו מצב, אמנם טיב היחסים שלי עם אבא שלי מצויין ובחיים לא היו לנו תקלים, ואני מעדיפה שהוא ישב
    אבל בעלי רוצה שאבא שלו, בגלל שהוא לא ישב באף ברית במשפחה, וזה בן ראשון של הבן היחיד שלו...... דילמות.
    אבל צריך גם לקחת את זה בפרופורציה הנכונה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה