ממש מתלבטת מה לעשות :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז ככה, הייתי אמורה לסיים את התואר השנה אבל זה לא יקרה ואני חייבת לפתוח עוד שנה.
    חושבת שאולי כדאי שאחוזר לגלולות כי לימודים וילדים לא הולך ביחד - בטח שלא אצלי, גם ככה אני לא מצליחה לערבב כמה דברים במקביל.
    מפחדת לפספס ואנחנו ממש רוצים :(
    אני ממש אובדת עצות. מה לעשות? הצילו!
9 תגובות
עמוד 1
  • הי מתוקה, קודם כל, תהיי רגועה, ותחשבי על זה שאיזו החלטה שלא תקבלי תהיה רלוונטית לתקופה כל כך קצרה, כי גם אם בע"ה תכנסי להריון החודש, בעוד תשעה חודשים כבר תהיי ממש לקראת סוף השנה האקדמאית... אנחנו גם כן סטודנטים, בתחילת נישואינו זה ממש הלחיץ אותי לימודים וילדים ביחד, ולכן מנענו, אחרי ממש מעט זמן הרגשתי, בלי שום אלמנט רציונאלי בהחלטה הזו, שזה נוגד איזשהו סדר עדיפויות פנימי שלי, ואמוציונלי לחלוטין, וגם ראיתי המון חברות שלי שילדו (גם שני ילדים) תוך כדי לימודים והסתדרו, ופתאום השד לא היה נראה נורא כל כך... כמובן שזה דבר מאד מאד אינדיבידואלי, ותלוי באלף גורמים (מה העומס שצפוי להיות לך בלימודים, האם יש לך סביבה שתוכל לעזור לך כשתלדי וכו' וכו'...)..
    איזו החלטה שלא תקבלי, הכי חשוב שזה תחליטי שאת שלמה איתה, ושמחה איתה, והיא באמת לטווח נורא קצר.. גם אם תחליטי שאת לא רוצה לערבב ילדים ולימודים, מדובר בגלולות לחודשיים, שזה זמן קצר יחסית...

בהצלחה מקסימה! מה שיהיה- שיהיה לטובה!
  • אני כל כך מבינה אותך!
    אני גם עמדתי בפני אותה צומת ממש.
    החלטתי לחכות.
    היום, אני מצטערת שחיכיתי.

דברים לא קרו בדיוק כמו שחשבתי וההריון הראשון הסתיים בהפסקה.
    אח"כ שוב חודשים של ניסיונות. האמת? אני באופן אישי, מצטערת שחיכיתי. היום, בדיעבד, זה בכלל לא היה נורא אם הייתי נכנסת להריון ויולדת אחרי המבחנים.
    היו אגב, בנות שעשו את זה בכיתה שלי.

בקיצור, כל אישה והחלטה שלה. בסופו של דבר, את יודעת הכי טוב מה טוב לך.

שיהיה המון בהצלחה! גם בלימודים וגם בהרחבת המשפחה!
  • הייתי בזה..
    אני סטודנטית שנה שניה כך שלפניי עוד שנתיים של לימודים..
    חיכינו את השנה הראשונה ואז החלטנו להתחיל לנסות. אני נשואה כבר שנה וחודשיים, מנסה כבר שבעה חודשים והאמת, מזל שלא חיכיתי אחרת זה היה מתארך יותר..

צריך לזכור זה חלק מהתכלית שלנו בחיים.

אני מאמינה שדברים באים בזמן הנכון.. וכל מה שתחליטי יהיה מקובל ונכון עבורך

בהצלחה!
  • אני מבינה אותך...
    אני גם סטודנטית...מתחילה שנה ב'...יודעתשלא יהיה פשוט...אבל הרצון העז להיות אמא...אבא..עולה על הכל..ואני מוכנה לעשות הכל...מלא לישון בלילה..ועד לא לישון בכלל..
    ***הבוטח בה' חסד יסובבהו***
  • תודה בננות,
    אוף dkny אני מפחדת לחכות ואז ממש לדחות את הקץ.. :( מפחדת שלא אצליח ללמוד ולגדול יחד.. אני לא אסתדר עם הנסיעות :( אוף
  • חסרת סבלנות יקרה, אין שום סיבה שבעולם שלא תצליחי לשלב בין היריון ללימודים.
    מיליוני אנשים (גברים ונשים כאחד) מביאים ילדים לעולם בדיוק בצמתים קריטיים בחייהם.
    זה נשמע מצחיק אבל ילדים זה באמת שמחה וככל שאת סטודנטית שמחה, ככה הלימודים ייעשו נעימים יותר וקלים יותר, בוודאות.

המלצתי החמה היא לא לוותר על ילדים, בשום פנים ואופן!

אני בת 31, מנסה כבר שנה וחודשיים להיכנס להיריון אחרי הפלה בשבוע 6, ואני כועסת. כועסת על שחיכיתי כל כך הרבה זמן מכל מיני סיבות כאלה ואחרות שלא היו משנות במאום את מצבי אם הייתי אם לילדים, אלא רק היו מחזקות אותי.

היי חזקה ואל תוותרי
    crazy woman!
  • כמה זמן נשאר לך ללימודים?

תראי, אני לא ניסיתי ללמוד ויחד עם זאת לעבור היריון, לידה וגידול של ילד.
    אז אני לא יכולה לדבר מניסיון אישי.
    מה שאני כן יכולה להגיד לך זה שהיו בנות שעשו את זה בכיתה שלי. הסתכלתי עליהן ואמרתי שאין מצב שאני מסוגלת ולכן העדפתי אז לחכות.
    היום, בדיעבד, אני מצטערת שחיכיתי.
    אם היה לי ילד, הייתי מוצאת דרך להסתדר.
    כמו שהן הסתדרו.
    וסיימו, והיו איתי גם בטקס.

חשבתי לתומי שזה נורא קל. מחליטים. מנסים. פעם-פעמיים זה נקלט, הריון, לידה, ילד. נורא פשוט נכון?
    אז זהו. שגיליתי שלא. לרוב לוקח כמה חודשים טובים עד שנקלטים. לעיתים זקוקים לעזרה ולרופאים, וגם אחרי שנקלטים, יש כל כך הרבה דברים בדרך. דופק שמפסיק בשבוע 10 (כמו שקרה לגיסתי), הפלה כמו שקרה לי ומסתבר, לעוד רבות וטובות אחרות.

זה תהליך. זה בד"כ לא זבנג וגמרנו.
    לכן אני היום הייתי עושה דברים אחרת אבל שוב, זה רק מתוך ההרגשה האישית שלי. זה לא אומר שזה מה שיהיה טוב לך ולילד העתידי שלך. כדאי שבאמת תנסי לראות אם זה מתאים לך (ולו). נניח, תנסי במשך שבוע לחשוב כאילו יש לך ילד. מה היית עושה איתו, איפה היית שמה אותו, האם יש לך משאבים לדאוג לסידור בתשלום. כל מיני דברים כאלה ורק אז תחליטי.
  • נשאר לי שנה - ליתר דיוק 3 קורסים :-\
    אוף :(
    אני יודעת שהרבה בנות מצליחות אבל אני מפחדת שיהיה לי קשה.. אני מורחת את התואר הזה כבר 5 שנים, נמאס לי ממנו כבר! אוף
    אני מ]חדת למונע הריון מצד אחד אבל גם מקווה שזה לא יקרה בחודשים הקרובים (למרות שאנחנו כבר כמעט שנה מנסים ואנחנו רוצים כבר!!) כדי שאצליח לסיים את העבודות..

תודה
  • היי,

דעתי האישית (וזאת רק דעתי) שאת כבר לקראת הסוף ו- 3 קורסים לא נשמע לי כל כך נורא. אני כמובן לא יודעת עד כמה זה איטנסיבי אצלך אבל אני גם למדתי - המון שנים עם עומס של 8 קורסים לפחות - הייתי לומדת כל יום ועד שעות מאוחרות יחסית אז מבחינתי זאת לא היתה אפשרות.
    בגלל הלימודים התחלתי לנסות בשלב יחסית מאוחר ואני כל הזמן מסתכלת אחורה ושואלת את עצמי אם הייתי מנסה לפני כמה שנים אולי כבר הייתי מצליחה והכל היה בסדר.... וזה די יושב לי בראש - סוג של אולי אני אשמה שלא הזדרזתי....
    אז כמובן ההחלטה היא בידייך אבל אם את כבר לקראת סיום הלימודים אולי כדאי להמשיך לנסות... לפעמים זה לוקח זמן עד שזה קורה ואולי לקראת הלידה כבר תסיימי את הלימודים.
    בהצלחה בכל אופן
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה