חייבת לשתף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עברו עליי כמה שעות מפחידות... מאז תחילת שנת הלימודים קפצתי כמה פעמים לביה"ס שבו אני עובדת לשעה/שעתיים לכל מיני הדרכות, והיום הייתי שם שוב שעתיים בבוקר. השארתי את יובל עם אמא שלי ובגלל שלא הספקתי לשאוב מנה שלמה בשבילו, השארתי לו מטרנה. כשיצאתי מביה"ס התקשרתי לשאול מה קורה, ואמא שלי אמרה שהוא נראה לה אדום ושאני אשתדל לא להתעכב. כשדיברתי איתה מהדרך התיאור כבר השתנה ל"כאילו עקצו אותו הרבה יתושים". הגעתי הכי מהר שהצלחתי וכמעט קיבלתי התקף לב - הילד מלא כתמים אדומים בצבע של עגבניה מכף רגל ועד ראש, עם נפיחות קלה בפנים, וישן חזק-חזק (מה שלא קורה אף פעם).
    התקשרתי להתייעץ עם אחות וכשתיארתי לה היא אמרה לי להזמין אמבולנס ולנסוע למיון, ובינתיים לשים לב שהוא לא מפסיק לנשום. אז עמדתי מעליו ווידאתי שהוא נושם בדקות שלקח להם להגיע, וזה הרגיש כמו כמה שעות...
    במיון הכתמים התחילו להיעלם, וקצת נרגעתי. הרופא אמר שכנראה זאת אלרגיה לחלב, אפשר יהיה לבדוק את זה בגיל חצי שנה במרפאת אלרגיה, ועד אז לא לתת כלום חוץ מהנקה.
    עכשיו אנחנו בבית והוא ישן, אני שמחה שהוא נח, אבל מאוד לא אופייני לו לישון ככה במהלך היום, אז קצת קשה לי בינתיים להירגע לגמרי.

כמובן העיקר שהוא בסדר וכל השאר שטויות יחסית לזה, ובכל זאת אולי למישהי יש נסיון דומה או עצה בשבילי - מחר יש לי מבחן, שהוא כבר מועד ב' (את הראשון פספסתי בגלל הלידה), ואני לא אספיק לשאוב מספיק חלב (שאיבה לא הולכת לי טוב בכלל). נראה לכן שיש דבר כזה לצאת להניק באמצע מבחן? אני אוותר על המבחן מקסימום, לא נורא.

תודה לכל מי שקראה
11 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    כשהקטנה שלי התאשפזה בבית חולים אז מיטה ליד גם היתה תינוקת בת חודשיים שהתנפחה שאמא שלה נתנה לה סימילאק בפעם הראשונה. אבל שם נתנו לה הפניה מייד למרפאת אלרגיה ולא אמרו לחכות לגיל חצי שנה נשמע לא הגיוני..
    אמרו לה שבמידה והיא אכן אלרגית לחלב היא יכולה לתת לבת שלה תמ"ל צימחי.. לפי דעתי אל תחכי עד גיל חצי שנה ותבדקי עכשיו מה יקרה אם תצתרכי ללכת לאנשהו ולא יהיה לך מספיק חלב שאוב?

• אני לא יודעת איך איפה את לומדת . אבל שוה לצלצל לאחראי ולהסביר את המצב ולבקש אישור מיוחד וחד פעמי לצאת להנקה . מזל שהכל בסדר!

מאיה.
  • וואי וואי איזה מלחיץ .. אני לא מתארת לעצמי איזה מלחיץ זה .. ועוד לנסוע באמבלונס . מזל שמדובר רק באלרגיה .
    כי יש תחליפים צמחיים היום ברוך ה' אז זה לא נורא .

תתקשרי למרצה שלך . אולי תבקשי אישור חריג להניק או לעשות במועד ג'. הלוואי ויהיה לו לב ...

• "תביאו שישה תביאו שבעה
    תביאו שמונה ילדים
    זאת לא בדיחה
    הארץ צריכה הרבה צעירים נחמדים..."

• כל הכבוד לאמא שתפסה את זה בזמן ולך שלא איבדת עשתונות

• לבן שלי זה קרה. נתנו לו מרשם לנוטרמיגן שזה הכי בטוח יותר מצמחי.
    התמל עצמו שונה מאוד בריח ובטעם ולכן עשינו לו ״הסתגלות״: נותנים חלב אם עם רבע מהתמל, אח״כ חצי חצי ככה עד שהוא שותה את כל התמל.
    שלא תעיזי לתת שוב תמל חלבי כי פעם שניה יותר מסוכנת מהפעם הראשונה!!!! תדברי עם רופא ילדים!!!
    בהצלחה במבחן ועם התמל
  • החלטתי לא לגשת למבחן מחר, אני גם מרגישה צורך להישאר לידו אחרי מה שקרה. עם הקורס אראה איך להסתדר בהמשך, זה לא הדבר הכי חשוב כרגע.

לגבי תמ"ל צמחי - הרופא במיון אמר שלחלק מהילדים שיש אלרגיה לתמ"ל הרגיל, יש תגובה אלרגית גם לתמ"ל הצמחי, ושלא כדאי לעשות ניסויים אלא פשוט רק להניק.
    אבל באמת נשמע לי מוזר לחכות לגיל חצי שנה, אתייעץ עם רופא הילדים.

טוטילה - בן כמה הבן שלך ובאיזה גיל זה קרה לו? הייתם צריכים לעבור בדיקות אלרגיה לפני שנתנו לו תמ"ל כזה?

• בגיל 3 חודשים כשנתתי לו מטרנה פעם ראשונה. רציתי להרגיל אותו למטרנה וזה קרה...במיון אמרו לנו ללכת לרופרת ילדים והיא אמרה לנו שרק נוטרמיגן ולא שום תמל צמחי אחר! ולנוטרמיגן לא צריך בדיקות. הוא ממש בטוח לשימוש אבל תתיעצי עםנרופאת ילדים (לא רופא משפחה). הוא יקר מאוד ולכן צריך מרשם רופא ואז זה יוצא מחיר סביר.
    רק בגיל שנה עשינו בדיקה בבי״ח שבה נתנו לו כל כמה שעות ממש מעט חלב רגיל 1 סיסי ואז 5 סיסי... והוא עבר את זה ומאז שותה חלב רגיל.
    לא שלחו אותנו בכלל בגיל חצי שנה. 
  • תודה טוטילה, אלך באמת לרופא ילדים, פשוט הוא בחופש עד שבוע הבא אבל נראה לי שאין בעיה לחכות שבוע. כמובן לא אתן לו שום תחליפים עד שאדבר עם הרופא.
    מקווה שגם אצלנו זה יעבור בגיל מאוחר יותר.
    תודה שפירטת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה