מודעות לGBS חשוב,חשוב,חשוב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,
    אני רוצה לעורר את תשומת לבכן לבדיקה שלא מוכרת להריוניות רבות והחשיבות הקריטית שלה.
    אתחיל בקצרה בסיפור הלידה שלי...
    ילדתי בן מתוק ומדהים בשבוע 40+4 בלידה טבעית וללא אפידורל(בעעע).
    בבוקר שלאחר הלידה ישבתי לתומי לארוחת בוקר ואז פתאום הגיעה אחות וביקשה ממני לעזוב את האוכל ולבוא איתה, כמובן שבאותו רגע עברו אצלי מחשבות נוראיות ופשוט לא ידעתי מה לחשוב...
    הגעתי לתינוקיה ושם אמרו לי שהעבירו את התינוק שלי לטיפול נמרץ ילודים בגלל קושי בנשימה.
    בתור אמא בפעם הראשונה פשוט התמוטטתי, רצתי אליו, ראיתי אותו מחובר לצינורות, כבלים ומקבל תוספת חמצן,לא האמנתי למה שקורה סביבי, איך מתינוק בריא בלידה טובה ללא בעיות פתאום הוא הגיע לשם???
    התחלתי לשאול שאלות אבל לאף אחד מהרופאים כולל המנהל מחלקה לא באמת היו תשובות לתת ורק אמרו לי, נחכה לבדיקות,נחכה לבדיקות.
    אחרי בדיקות לקטן ואחרי רעיון של מנהל המחלקה לעשות בדיקת GBS לי(שאז לא ידעתי מה זה בכלל) עשו לי משטח וגינלי והחזירו תוצאה שחיובי,שיש לי GBS.
    מסתבר שזהו חיידק שיושב בקיבה או בנרתיק שלא מזיק לאישה ואי אפשר באמת לדעת עליו ללא הבדיקה (הפשוטה הזו יש לומר) ויש אותו ל30-40% מהנשים!!!
    הבעיה של החיידק הזה היא כאשר התינוק עובר בתעלת הלידה הוא יכול להדבק ואז בעצם לחלות בדלקת ריאות(שזה מה שהקטנצ'יק שלי קיבל),דלקת קרום המח ועוד ועוד דברים נוראיים לתינוק שרק נולד.
    מה שעוד יותר מקומם זה שאין את הבדיקה הזו בסל והרופאים גם מאיזשהי סיבה מסתורית לא מספרים עליה,כך שאם את לא מכירה אותה ולא דורשת מהרופא(אשר יגלה מאבקים מצידו לא לתת לך את הבדיקה) יכולה להיות סכנה ממשית לתינוקך.
    המצב כ"כ גרוע שאפילו להציע את הבדיקה בתשלום הם לא מציעים בקופות חולים.
    בחורה שנתגלה אצלה החיידק צריכה לקבל אנטיביוטיקה לפני הלידה ובכך למנוע בסיכויים גדולים את הדבקות התינוק כאשר הוא עובר בתעלת הלידה.
    לאחר 9 ימי סיוט הקטנצ'יק שלי שוחרר וברוך השם טפו,טפו,טפו הכל בסדר.

אני קוראת לכולכן,גם למי שכבר ילדה - תדרשו לעשות את הבדיקה! ותעבירו הלאה לכל מי שאתן מכירות.

מקווה מאוד שעזרתי עם המידע - ושוב - תעבירו הלאה!
9 תגובות
עמוד 1
  • בהחלט נושא חשוב!
    גם לי היה, וברגע שעולים על זה בהריון, מדובר רק בעירוי של אנטיביוטיקה
    והרבה מזל טוב להולדת הנסיך

• וואו, קודם כל בשעה טובה
    וב"ה שזה מאחוריכם!

תודה על המידע החשוב

• קודם כל תודה לאל ובשעה טובה גדלו אותומבשלווה ונחת אושר ובריאות.

דבר שני אני מאוד מודה לך שהעלת את הנושא ונתת דוגמא לכמה הבדייקה הזאת חשובה - גם אני הקפדתי אצל 2 הבנות לדרוש את הבדיקה הזאת - יש סיכונים שלא שווה לקחת - כולה שניה וחצי משטח וגינלי לא עולה שקל ומסיימים סיפור
    הנושא הזה מתעורר מדי פעם בפורום ומעורר תגובות לכאן ולכאן
    בסופו של דבר שכל אחת תעשה את השיקולים שלה ואת ההחלטות שלה

בריאות לכולן

• מידע חשוב מאוד

למזלי יש לי רופא נהדר שלא חוסך בשום בדיקה ואם כבר דנים בנושא המודעות,
    עוד בדיקה מאוד חשובה שכדי לעשות היא בדיקת CMV, כמו שאמרתי הרופא שלי לא חסך עלי בבדיקות אבל להפתעתי זאת לא בדיקה שכל הרופאים מפנים אליה, ומדובר רק בעוד מבחנה בבדיקות דם הראשונות שעושים.
    ניתן למנוע לחץ מיותר, מי שפיר והפלה אם רק נדע מראש מה מצבנו בתחילת ההריון.

מידע על CMV ניתן למצוא פה באתר
  • מזל שהכל נגמר בטוב!!

גם לי הרופא לא אמר כלום ואני בעצמי ביקשתי לעשות את הבדיקה הזאת.

חשוב מאוד להיות מודעים לכל בדיקה ולבדוק שעשיתן את כל הבדיקות גם.

• הרופא שלי אמר לי בעצמו לעשות את הבדיקה..
    אני אוהבת את הרופא שלי
  • קודם כל מזל טוב להולדת הקטנצי'ק

• ברוך השם ששוחררתם והכל בסדר !!

• תודה לכן על התגובות החמות

לצערי כמו שהבנתן הרופא שלי לא דאג לטרוח לספר לי על הבדיקה, כל הקופת חולים שאני נמצאת בה היא מחדל אחד גדול.

ומסתבר דווקא שהמודעות לא מספיק גדולה כי חברות ונשים רבות איתן דיברתי על הנושא לא הכירו את הבדיקה או החשיבות שלה.

לא ברור למה משרד הבריאות לא מחייב את הבדיקה הזו. אני בכל אופן מתכוונת לפנות אליהם בנושא ומקווה שדברים ישתנו בקרוב.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה