אז ככה. קראתי את השירשור ואני חושבת שכל הויכוח נובע ממש מחוסר הבנה של העניין לעומק.
בדיוק השבוע, בעלי למד ב'כולל' על המקור של טומאת הציפונריים וסיפר לי, אז חשבתי לשתף אתכן.
עכשיו אני מזהירה:
מי שמאמינה באלוקים, יכולה להאמין בזה, כי הוא נתן לנו את התורה והוא נתן לנו את המצוות. וכמו שמציאותו היא מעבר להבנתנו- ומעבר לתפיסת מוחנו, שהרי איננו רואים אותו במוחש, כך מצוותיו לא תמיד מובנות לנו. ואגב, ובדיוק משום כך שאיננו בר תפיסה, רק הוא יכול לברוא עולם שלם ולנהל אותו- מעבר לתפיסה.
אבל מי שלא מאמינה בו, שלא תאמין וגם שלא תתווכח.
כשאדם הראשון וחווה נבראו, מובא במקורות, שגופם היה כולו עטוף בציפורן, והיה להם יופי מדהים ועור קורן.
וכשחטאו אדם וחווה הוסרה מהם שכבת הציפורן ונותרה להם למזכרת הציפורן שבקצוות האצבעות- כפי שיש לנו, כדי להזכיר לנו כמה ה' אוהב אותנו, וכמה היו אבותינו קרובים אליו.
וכשאדם הולך לישון, נישמתו עולה לשמים ונותנת בכל לילה דין על מעשיה, ולכן אנו אומרים וידוי כל לילה וקריאת שמע. וזה ה' מחזיר לנו את הנשמה- זה נס. כי היא יכלה להשאר למעלה- כפי שקרה להרבה שסיימו את יעודם בעולם.
(ואגב, נכון לפעמים אתן מרגישות מתוך שינה כאילו נפלתן ומגלות שאתן במיטה? זו הנשמה שלפעמים נופלת בנחיתה לתוך הגוף אחרי חשבון לא קל בשמים)
ובזמן שהנשמה עוזבת את האדם הוא ניטמה- כמו מת ממש. ולכן אסור לאכול אוכל שהיה תחת המיטה שישנו עליה, וכדומה.
וכשאדם מתעורר,
כל הטומאה יורדת מהגוף ונישארת רק בקצות האצבעות=הציפורניים. (על פי הזוהר)
ולכן זהו מקום טומאה, ועלינו ליטול ידים כל בוקר כדי להסיר במידת האפשר את הטומאה.
ולכן, בציפורניים יש טומאה . ואשיה שנושאת בקרבה וולד זקוקה לטהרה הגדולה ביותר כדי לשמור עליו, וזה לא רק לא לדרוך על ציפורניים, אלא גם לא לחשוף את הבטן, ועוד.
אבל זה לא מוחץ כי יש עניין של דיני שמים ולא כל דבר בעולם הוא חטאת- תענש. או עברת- תקבל.
הכל זה לפי דיני נפשות שכתוב בשמים.
אבל כיום, לנושא דריכה על ציפורניים יש פחות מקום ולמה?
מאחר והדור חלש וקשה לו להתמודד מול הפיתויים הרבים, כי יש יצר הרע גדול.
מנצל זאת הסטן, כי הוא יודע שאם אנשים יראו שכל אישה שדורכת על ציפורן וולדה מת- כפי שקרה בדורות קודמים של התנך- מייד יחזרו בתשובה, כי יבינו שהתורה אמת וה' אמת.
לקח היצר הרע את כוחה של הציפורן ההורגת והפחית אותו.
אבל עדיין- הוא רק פחת, ולא נעלם. (אני ראיתי במוחש, אצל אישה שהרגישה כאבים עזים, הולה לבית חולים לפני שהתינוק נפל, והתגלתה ציפורן במקום בו החלה לזעוק על כאביה)
לכן כשציפורן נופלת, צריך להזהר שאישה הרה לא תדרך עליה.
(זה שצריך להזיזה ממקומה זה נכון אבל לזה לא חיפשתי מקור, אבדוק ואעדכן אתכם)
וזה לא שה' עושה אתינו משחקים, אלא זו טומאת הציפורן על חטא אדם וחווה. וה' אוהב אותנו ושומר עלינו וגם נותן לנו אזהרה על כך בגמרא.
עד כאן הדברם. ושוב, מי שלא מאמינה, שלא תאמין אבל שגם לא תיכפור.
אבל מי שמאמינה בדברי התורה, יכולה לקבל.
צריך להזהר, אבל לא להיות היסטרים.
הריון קל לכולן!!