חדשה בענייני הגנים ולכן אני פונה אליכן - - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • השנה בתי בת השנתיים נכנס לראשונה למסגרת של גן (גן פרטי שחבר בגנים הפרטיים של ישראל). מכיוון שמדובר בשנה אחת בה היא תהיה בגן, בחרנו את הגן הטוב ביותר באזור מגורנו, הוא לא הכי קרוב לבית, וממש יקר, אבל בגלל שזאת שנה אחת (שנה הבאה גן עירייה בחינם) אמרנו שהכי טוב בשבילה, חוץ מזה מדובר בגן שקיים כבר 30 שנה, יש לו שם ממש טוב וגם חמתי עבדה בו תקופה ואמרה שאפשר לסמוך על המסגרת הזאת בעיניים עצומות. ספגתי את המחיר הגבוה, ולקחתי בחשבון שבנוסף לתשלום החודשי נצטרך לשלם סכום כלשהו על החוגים, ההצגות והמתנות שהגן מארגן. היום קיבלתי דף עדכון - אז כל התוספות של הגן (חוגים, מתנות, תמונות, צילומים, הצגות) יוצאים כ - 2000 ש"ח לשנה בנוסף לתשלום החודשי אבל מה שהכי הדהים אותי זה ש"שנת הלימודים" נמשכת עד ה2 לאוגוסט, אולם אנו משלמים על החודש הזה מחיר מלא (!)... אני די עצבנית, כי הדברים האלה לא נאמרו לנו בעת ההרשמה לגן. כמו כן גיליתי שיש אימהות בגן שמשלמות מחירים שונים (100-200 ש"ח הבדל מהמחיר הקבוע), כך למשל אני משלמת סכום מסויים עד שעה 16:00 ואימא אחרת משלמת אותו סכום עד 16:30... מה דעתכן?! האם עליי לשוחח עם הגננת (כי אני ממש רוצה להכניס לה אך חוששת כי הבת שלי נמצאת שם ואני לא רוצה שההשלכות של הוויכוח הזה יהיו עליה)

אשמח לשמוע תבונות/דעות/עצות...
14 תגובות
עמוד 1
  • אני לא יודעת להגיד לך לגבי התשלומים על חוגים כי אמילי עוד קטנה והיא במשפחתון, וגם לא לגבי ההבדל בתשלומים בין ההורים, אני רק יודעת על עניין החופשה באוגוסט.

ככה זה עובד בכל מקום לצערינו, ואם שנים קודמות עבדו עד 8 לאוגוסט בערך והתחילו ב 1.9, אז מעכשיו כל מי שמתחיל ב 27.8 גם מסיים מוקדם יותר בהתאמה...

חכי, עוד לא הציעו לך קייטנה באוגוסט בתשלום נוסף

• גם אצלנו זה ככה
    אמנם ל 2000 ש"ח
    חוגים שנתיים זה 600 ש"ח, וכל הזמן גורפים עוד כספים- פה 50, פה 100.
    גם אני נמנעת מלדבר כי הבת שלי בגן וחבל לי להסתכסך איתם.
    אצלנו גם כל אחד משלם סכום אחר

• אתלנו זה גם גן פרטי חבר באיחוד הגנים הפרטיים. הוא גם נכנס השנה לחוק חינוך חינם מגיל 3. (לא חינם אלא רק 1300 חחחח).
    בכל אופן החוגים כוללים בתשלום של הגן!!!!!
    אין שום תוספת!!
    כל השנים זה ככה!!!
    רק על התמונות לחגים לוקחים תשלום.
    השנה ישר אמרו 250 שח- שכוללים תמונות לכל החגים, תשלום לספריה ולהכל!!!
    ולגן יש מצלמות, שלא ביקשו תוספת תשלום עליהן, והנה היום הם השיקו אפליקציה לסמארטפונים, שאפשר להוריד ולראות את הגן בלייב, וגם על זה לא גבו שקל!

הגן שלנו היה עד ה13-8 וחזרנו ב27-8 שילמנו מחיר מלא.
    בכל הגנים משלמים מחיר מלא על חודש אוגוסט.
    רק לא ברור לי למה רק עד ה2.8 הגן?
    אני מציעה לך בחודש 6 בערך להודיע לה שהיא באוגוסט לא תהייה בגן בכלל וככה להימנע מהתשלום על אוגוסט. (להוציא אותו נגיד ב29.7, גם ככה המסיבות סיום תמיד לפני הסיום של הגן).

בכל אופן אני כן הייתי שואלת את המנהלת של הגן על התשלום, זה לא אמור בשום צורה לפגוע ביחס של הגננת לאריאלי!!

כמה את משלמת אם אפשר לשאול?

• היא רצתה 2200 אבל ירדה ל2000 בגלל שהיא מכירה את חמתי, הבנתי בסוף שאף אחד לא משלם 2200 כי אף אחד לא הסכים לשלם סכום כזה בלוד (בלוד רוב הגנים הפרטיים לא עולים על 1700)

בנוסף לזה בחוזה שקיבלתי היה כתוב 1600 ש"ח בשנה על הצגות, מתנות, וחוגים
  • גם אצלנו יש מחירים שונים בין ההורים - אני לא מקומבנת ומשלמת 2600 לחודש + 460 לחודשיים לחוגים. זה יקר מאוד, אבל זה באמת גן איכותי מאוד. יכולתי לבחור גן פחות איכותי ולשלם פחות - שנה הבאה הוא יהיה בגן עיריה (אני מקווה...) והמחירים יהיו יותר שפויים.
    ולגביי אוגוסט.. חחחח
    כל אחת שמגלה את זה חוטפת שוק.. ולגביי הקייטנה - מבחינתי זה הכרח לשלוח אותו לפחות חלק מהזמן לקייטנה - אני ובעלי חייבים לעבוד קצת באוגוסט..

• אצלנו החוגים כלולים במחיר הגן.
    אין מחירים שונים להורים - ככל הידוע לי.
    וכן משלמים מחיר מלא על אוגוסט למרות שלא עובדים מלא.
    לפחות אצלנו יוצאים רק ל 5 ימי חופשה באוגוסט וזו מציאה.
    אבל אני גרה בחור של הפריפריה וזה שונה מהמרכז.
  • אני לא מההורים שפוחדים לדבר עם הגננות או עם ההנהלה במידה ויש כדי שלא יתנכלו לילדים

אם יש לי גרם של ספק שאם אני אבוא להתלונן אחד מהילדים שלי יקבל יחס שונה אז הוא לא יהיה שם מראש כי זה אומר הרבה על האופי של הגננות

אני בדעה שמה שאסור לסתום
    אחכ רק דורכים עלייך
    ויסנגרו אותך כל השנה
    תבואי לגננת
    תגידי לה שעכשיו ראית את זה
    ולמה כל כך הרבה
    ולמה לא עדכנו מראש
    וכו'

ותראי שאם תדברי על דברים בצורה יפה לא יקרה כלום
    להפך יעריכו אותך יותר
    בגדול בכל מקום יש כאלה משלמים פחות
    זה מכיר משהו
    זה חד הורי
    זה אח של ילד שהיה שנים
    בקיצור אין מה לעשות
    רק ה2000 ש"ח לחוגים נשמע לי מופרך
    מה עושים להם חוג עיצוב בגוצ'י????????

• במקרה של אוגוסט, בגלל שמדובר על יומיים בלבד, הייתי משאירה אותה בבית ומשלמת עד יולי כולל.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • ליאת - לא נראה לי שזה אפשרי?..

ואחווה - אלה המחירים של חוגים -
    אם את מחלקת 2000 ש:ח ל-10 חודשים - אסתר משלמת עוד פחות ממני..

אפילו במשפחתון שלמתי כמעט 200 ש"ח בחודש עבור חוגים.

• אצלנו משלמים 600 ש"ח לכל השנה

• אסתריקה אני חושבת שתדברי איתה על זה... הסכום לא בסדר, אני חושבת שאת צריכה לדבר ולהדגיש הכל!! ולגבי זה שהבת שלך בגן, אין לך מה לדאוג, היא תמשיך להרעיף ולתת לאריאלוש אהבה גם כי היא אפשר לעמוד בפניה
  • לגבי זה שמסימים בתחילת אוגוסט אבל משלמים עד סוף אוגוסט - זה בסדר גם אנחנו ככה

לגבי המחירים השונים אין לי מושג תגידי לגננת ששמעת שיש הבדלים בין התשלום ואת רוצה לדעת למה

• לי יש שני ילדים הבכור היה בגן פרטי 3 שנים ועכשיו בגן עירייה והקטן כרגע בגן פרטי.
    לגבי הסכומים המשולמים בגן - גנים פרטיים הם שקובעים כמובן את המחיר, המחירים משתנים מאיזור לאיזור. באיזור שבו אני גרה גן עולב ין 2,400 ל-2,700 ש"ח לחודש. הנחות ניתנות בדרך כלל למי שמספר ילדים באותו גן או בעיות כלכליות וכו'. אני מבינה שרשמת את אריאל לגן בידיעה שהגן יותר יקר וידעת את הסכום החודשי מראש...

לגבי תוספות - תלוי מה נהוג אצלנו נהוג שהתשלום כולל ה-כ-ו-ל כולל חוגים (4 חוגים בשבוע, מתנות, צלם וכו')
    אם אני עושה את החישוב 2,000 ש"ח ל- 11 חודש זה 82 ש"ח לחודש שזה נראה סביר, את בעצם "משלמת" כ- 1,700ש"ח על גן בחודש.

לגבי חודש אוגוסט - אני שאלתי לפני 3 שנים את אותה השאלה,גם את הגננת וגם הורים אחרים, התשלום בחודש האחרון מגלם בעצם את ימי החופשה, ותשלומים נלווים נוספים, במקום לחלק את הסכום השנתי ל-1 חודש פורסים אותו על פני 12 חודשים. אם את מוציאה את הילדה באוגוסט עדיין יעשו לך את החישוב עבור חודש אוגוסט פחות חודש לימודים אחד.

אם משהוא מציק לך הייתי פונה בצורה נעימה לגננת, אין שום דבר רע בזה וזה לא אמור לשנות את ההתנהגות שלהם כלפי הילדה, את מנהלת שיחה נעימה ולא תוקפת אלא מבקשת לקבל אינפורמציה...

בהצלחה לאריאלוש!!!

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה