-
לאט לאט... אני התחלתי מארוחה אחת ביום למשך יומיים... אח"כ 2 ארוחות, והיום 3 ארוחות והנקה בוקר ולילה...
גם טעימות קצת...
אני מניחה שאם יש רגישות אז רואים תיק תק
ולגבי הפרצוף... מוכר
-
אני גם חושבת שזה היה מופיע כבר .
הפרצוף זה כי זה לא טעים כמו של אמא!
-
אני נתתי ליואב ברוב טיפשותי פעם ראשונה מטרנה אחרי חיסון ראשון. הקיא עלי בקשת יומיים.
כמו שמיה אמרה- לאט לאט, ובדרך כלל תופעות לוואי של תמל רואים היטב אם בפריחות חלילה או הקאות ממש או נפיחות.
בהצלחה
מיה- את נותנת מטרנה 3 פעמים ביום? זה לא מוריד לך קצת את כמות החלב? אני עוד חוששת מזה קצת... אולי פעמיים ביום אני מצליחה לגרום לו לאכול מטרנה וגם זה במשיכה של רעב...
ומתי התחלת טעימות? אחות טיפתת חלב רצתה לסקול אותי באבנים כשאמרתי לה שאני רוצה להתחיל עם יואב... "יום אחרי 4 חודשים וגם זה מיותר" אמרה לי במבט נוזף...
-
למה לא לתת טעימות??
ב4 חודשים זה ה-זמן להתחיל
נטשה
-
גם אני יודעת שטעימות מתחילים בגיל ארבעה חודשים
יאווואאווו לפעמים אני לא מבינה את כל אלה שעובדות בטיפת חלב
לי יש אחות מדהימה שיצאה לחופשת לידה עכשיו אני מפחדת לראות מי תטפל בי פעם הבאה למה לכל אחת שם יש מוזרויות חבלז !!
נטשקה הצחקת אותי
איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
-
לגבי תמ"ל אני לא יודעת לענות כי אריאנה לא הסכימה לקחת שום תמ"ל בשום שלב.
אבל לגבי טעימות בהמשך לשאלה של babi1234 - ההנחיה של משרד הבריאות היא שמותר להתחיל טעימות מגיל 4 חודשים.
אבל זה לא גורף, יש תינוקות שישר יזרמו עם זה ויסכימו ויש תינוקות שלא מוכנים עדיין לטעימות ולא מצליחים לקבל את המרקם.
תלוי איך יואב יקבל את הטעימות, אם תראי שהוא לא נהנה, לא פותח את הפה, לא יודע מה לעשות עם המזון שהוא קיבל, תפסיקי ותנסי במועד מאוחר יותר כמה שבועות מאוחר יותר.
אנחנו התחלנו טעימות בגיל 4.5 חודשים, קרוב יותר ל5 כשראינו שאריאנה ממש מתחילה להתעניין במה שקורה אצלנו בצלחת.
רק אז התחלנו את הטעימות של הירקות כל 4-5 ימים ירק אחר...
-
אני נותנת לעמית מטרנה כי היא עשתה שביתת ציצי!
התאבלתי על זה כמה ימים טובים אבל זה עבר לי ועכשיו אני מניקה אותה בוקר ולילה, ניסיתי כמה ימים לשאוב כדי להימנע ממטרנה אבל הציצים שלי כמעט נשרו אז הפסקתי.
היום אני לא שואבת בכלל... אחחחחח.... החופש......
אני אמשיך ככה עד שיגמר החלב. בינתיים הגוף התרגל לשתי ארוחות ביום ולי זה ממש סבבה ככה מבחינת סדר יום לעמית.
טעימות- התחלתי לפני איזה שלושה שבועות ורק שבוע וחצי אחרונים זה ככה ממש מסודר. זה מ'זה כייף וגם אני מרגישה שאני מ'זה משקיעה בה
-
אני ממממש מחכה כבר להתחיל
נטשה
-
התחלתי עם קישוא וגזר יחד
יאאאאאממממממ
-
רק שתדעו שכל עוד מניקים באופן קבוע באותן שעות של היום פחות או יותר, בוקר וערב, הגוף פשוט מתרגל שזה הזמן שבו יש דרישה לחלב ומייצר בהתאם לדרישה.
הקטע של החלב שנגמר זה שהוא נגמר לשאר הארוחות ביום כי הגוף מבין שאין דרישה לחלב אם.
לדוג' בין השעות 10 ל6 בערב התינוק לא יונק לאורך זמן אז בהתאם לזה הגוף כבר לא ייצר בזמן הזה.
אבל כל עוד יש דרישה בשעות הבוקר והערב לדוגמא, הגוף אמור להמשיך לייצר את החלב בזמנים האלה.
-
בלי מלח?
נטשה
-
אני מתה להתחיל איתו טעימות! אבל אני אתאפק עוד קצת...
למען האמת- ואני מקווה שלא יסקלו אותי פה, מתחילה להעיק עלי ההנקה ממש... בלילה מילא זה נוח והכל אבל במשך היום זה ממש מתיש אותי כבר...
נו מילא, ניתן לו עוד שבוע שבועיים להנות מהציצי בבלעדיות :)
-
נטשה - טעימות עדיף להתחיל בלי מלח בכלל (או ממש טיפה אם מתעקשים)
כדי לחשוף את התינוק לטעמים האמיתיים של הירקות
-
אני תמיד דואגת להזכיר שעד לפני 3 שנים בערך ההנחיה הייתה לתת טעימות בגיל חצי שנה.
אני רציתי להתחיל בגיל הזה, אבל בגלל שאמיחי הפסיקה לינוק מיוזמתה בגיל 5 חודשים, התחלתי אז...
כי רציצי שהיא תאכל כמה שיותר מהר כמה שפחות תמ'ל...
בהנקה הוא מקבל כל מה שהוא צריך, אז אני לא הייתי ממהרת.. אבל זו רק דעתי
-
רק רציתי להעיר לגבי רגישות - יובל פיתח תגובה אלרגית רצינית דווקא בפעם הרביעית שקיבל מטרנה. כך שזה לאו דווקא מופיע על הפעם הראשונה.
מקווה שלשקד לא תהיה תגובה כזו - פשוט שלא תופתעי כמוני - לא הצלחתי להבין מה זה יכול להיות עד שהסבירו לי במיון.