-
בגנים קטנים נהוג שמביאים מתנה לימי הולדת.
לא דיברו אתכם על זה באסיפת הורים?
אנחנו סיכמנו על מתנות בשווי 30 ש"ח בערך לכל ילד...
גם ביום ההולדת של דניאלה היא תקבל מכל הילדים מתנות.
-
אצלנו היו מבקשים "מתנה צנועה"
אבל במשפחתון. עד גיל 3
בגני עירייה לא מבקשים. הגן נותן מכל הילדים
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
מעולם לא היה, בכל המשפחתונים והגנים שהיינו בהם, הוראה או חובה להביא.
קניתי מרצוני החופשי רק לחברים טובים של הילדים (כאלה שבאים אלינו אחה"צ, שאני בקשר עם האימהות וכו').
-
זה המנהג בגן של דניאלה, זה לא המנהג בכל הגנים.
זה גן עם מעט ילדים, מעט ילדים יושבים במעגל יום ההולדת וטקס חלוקת המתנות נותן מצד אחד "נופח" נוסף למסיבה ומצד שני מלמד את הילדים לתת ולקבל, מאחר ומדובר על מספר קטן כ"כ של ילדים שמגיעים מכל רחבי העיר (ז"א כמעט ולא נפגשים אחה"צ בגלל המרחקים בין אחד לשני עושים יומולדת קצת שונה.
וסתם כך לידיעה - יש עוד דברים שנהוגם רק בגן של דניאלה, ממליצה לך בחום לברר את הדברים מול ההורים בגן ולא מול הבנות בפורום כי מדובר על דברים שונים לחלוטין.
-
סבבה תודה קניתי בסוף כדורסל קטן עם הסל שלדעתי זו גם מתנה יפה והיתה אסיפת הורים יום חמישי שעבר ולא יכולתי ללכת כי היו לי תוכניות אחרות שדניאלה ממש חיכתה להן כלומר הוזמנו להשקה של ספר ילדים שלושה שבועות טרם פתיחת השנה ובעיקרון אסיפת ההורים היתה אמורה להיות במקור בתאריך 2 לספטמבר אז לא הלכתי חוץ מזה שלא היה מי שישמור לי על דניאלה
-
אז כדאי לברר מה היה שם.... אחרי הכל את לא ניפגשת עם הצוות כל יום...
-
נכון לא נפגשת עם הצוות כמעט בכלל, אבל אני בקשר יום יומי עם הגננת מאחר ןדניאלה לא אוכלת את האוכל בגן מחזירה הביתה אז כל יום אני איתה בפון שידאגו שתאכל לפחות שלושת רבעים כי אחר כך היא בצהרון ושם דווקא כן התחילה לאכול יפה
וכן צריך לתת ועד סה"כ 350 ש"ח שזו לא בעיה אבל יש לי הסכם עם הפסיכולוגית של הגן והגננת מחכים לביקורת של הפרופסור שניתח את דניאלה ולקלינאית שלו לראות מה הם מציעים כי אז לפני הניתוח הם היו נגד הגן השפתי עם דניאלה ולדעתם זה מיותר זה היה לפני מה שהקלינאית המומחית תגיד אני אעשה
-
מי הקלינאית? זה עקרוני לי מאוד.
יש אחת שעושה מלא טעויות....
-
לקלינאית של בית חולים מאיר קוראים דר' אריאלה נחמני בעיקרון היא כפופה לפר' פינקלשטיין שניהם הכי טובים
מאחר והיא צמודה אליו בכל המעקבים והבדיקות איננה יכולה ואסור לה לטעות
-
אה ועכשיו שהכנסתי את דניאלה לצהרון שאלו אותי שאלה פשוטה למה? למה אני משאירה אותה בגן אחר ולא מעבירה הן בצהרון טוענות שאין לדניאלה בעיות בדיבור מבינים אותה היטב ומה שצריך אמרו תיקחי אותה בקהילה יש לדניאלה הרבה חברים בצהרון והמעבר מקשה עליה עד כדי בכי היא מחכה לצהרון הולכת בשמחה ואיך שאני עוזבת היא בוכה כמה דקות
-
את לוקחת אותה לצהרון?
לא תאמיני אבל גם לקלינאיות תקשורת מותר לטעות....
את זו שאמרת אני לא מכירה אבל אני כן יודעת שיש קלינאיות תקשורת שלא מכירות גנים שפתיים וישר חושבות שזה דבר רע כי מדובר על גן שפתי.
הילדה לא דיברה במשך אי אלו שנים, אפשר לתת לה עזרה עצומה במהלך שנה-שנתיים ע"מ להקל עליה בשאר החיים...
אם את לוקחת אותה לצהרון בטח שהיא תבכה, למה ההסעה לא מורידה אותה שם?
לדעתי יש דברים שאת לא מבינה בהם (ואני חלילה לא אומרת שאני מבינה גדולה...) של אנשים שאין להם מושג מי נגד מי ולמה כמו הצוות בצהרון - מה הן מבינות? מה הן יודעות? לפני שאת מקשיבה לקלינאית תקשורת שעובדת עם הפרופ' הייתי מנסה להבין מה היא חושבת ומה היא יודעת על גנים שפתיים, לפעמים הן כ"כ אנטי והן בכלל לא יודעות מה זה אומר (בדקתי את זה... בעיקר ב"מאיר") יש הורים שהומלץ להם בחום אחרי אבחון ללכת לגנים שפתיים ובגלל הקלינאיות תקשורת ב"מאיר" הם החליטו שלא לשלוח את הילד וקיללו את הרגע הזה.... סתם שתדעי.... ושוחחתי עם יותר מאמא אחת כזאת....
-
תודה לינברי האמת שדווקא קלינאית התקשורת של דניאלה בקופה אמרה שזה אחד הגנים הטובים יותר. יש כאן אבל וזה אבל גדול מאוד מבחינתי וכן דניאלה הולכת מאושרת בבוקר שמחה לעלות על ההסעה
-
לגבי המתנות - גם אצלינו זה נהוג לשלוח לילד יום הולדת מתנה.
גם הגן שלנו זה לא גן עירייה רגיל.
אני קונה דברים קטנים בחמישה-עשרה שקלים.
לא השקעה גדולה מדי.
לא עושה חשבון עם הילד הוא חבר של אביגיל או שאני שומעת את השם שלו פעם ראשונה.
אבל כשהילדה שלי מקבלת מתנה ונשיקה וברכה. ועוד מתנה ונשיקה וברכה. ומתנה נוספת וברכה נוספת. וכבר אין מקום בידיים, וכבר שקית מלאה במתנות וכבר נופל מהשקית...
האושר שלה בעיניים שווה את ההשקעה, לטעמי.
כל המתנות פשוטות, בכמה שקלים עד עשרים שקלים. אבל לילדים לא משנה ערך המתנה אלא עצם הנתינה.
ולגבי הגן
אני חושבת שלא את זו שהחלטת לשים אותה בגן שפתי. קיבלת המלצה מגופים שונים, עברת ועדות שיושבים בהם אנשים יודעי דבר בנושא שהגיעו למסקנה שכדאי להעזר בגן שפתי.
כנראה הייתה להם סיבה טובה לכך.
את בעצמך חשבת ושקלת והתלבטת ולאור מה שאת מבינה ומרגישה בתור אמא שיודעת מה הכי טוב לילדה שלך החלטת להכניס אותה לגן שפתי. וזה צעד לא קל. לא לך ולא לילדה.
והיא כבר בגן (שהיה לא פשוט להתקבל אליו) ואפילו בטובים שבהם, לטעמך.
והיא כבר מתעקלמת, עם כל הקשיים.
ואחרי כל זה, תבוא איזו קליאית תקשורת, ולא משנה עד כמה גדול הפרופסור שהיא עובדת איתו, ותגיד לך שהיא לא צריכה גן שפתי (כי הרי רק קלינאית תקשורת יכולה לעזור לדניאלה, גופים אחרים הם הרי סתם מתחזים) ואת מיד קורעת אותה משם, זורקת לפח את כל המאמצים שלך ושל דניאלה ומכניסה לגן אחר???
למה היא נוסעת
למה אין לה חברים
דניאלה עד לא מזמן היתה בגן בויצו עם עוד 33 ילדים יחד והסתדרה מעולה ללא כל התחשבות בקשיי הדיבור שהיו לה בולטים יותר
את ההחלטה לגן שפתי אני אישית קיבלתי אני ביקשתי מכאן התחיל כל המסע מילוי השאלון במעון נעשה בלב כבד מאוד ע"י הצוות במעון ומנהלת המעון לא הסכימה איתי
הצעד היה בהתחשב בעובדה שאמרו לי אז שתזדקק להמון עזרה אחרי הניתוח כי תתקשה לדבר דבר שלשמחתי ממש אבל ממש לא קרה ועכשיו כאמור מחפשת חברים את החברים שלה אוטוטו סוכות תיהיה בצהרון יום יום מהבוקר זה המבחן גם בגן הפסיכולוגית של הגן אמרה שזה יהיה טריגר לראות איך היא משתלבת עם הקושי במספר אותיות קטן (נכון להיום קצת מתקשה באותיות החך עדין)
וגם בשיחה לפני שבוע הגננת והפסיכולוגית של הגן אמרו שהיא פילפלית מוסיפה צבע לגן
בעלת רמה גבוהה מאוד
מוסר לימודים ועבודה גבוהים מאוד
יכולת הלמידה שלה מעל הגיל
ושוב שהיא עצמה מעלה את הרמה של הגן