הריון ראשון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי אני בת 26 ונשואה
    וכרגע הגיעה ההתלבטות על הריון ראשון,מעבר ללחץ סביבתי כולל מבעלי ,אני מנסה לחשוב על זה לרגע לבד ולאחר שאני מוציאה מהמשוואה את האמוציות אני נכנסת ללחץ מבחינה כלכלית,מאחר ושנינו עדיין לא עובדים קבוע ,אני חוששת שאני מכניסה את עצמי למצב לא חכם(סליחה אם אני פוגעת במשהו).
    שאלתי היא האם ללכת אם המשפט שאם הילד הדברים מסתדרים או לחשוב קצת רציונלית בנושא
11 תגובות
עמוד 1

• צר לי, עם הילד הדברים רק מסתבכים. ילד זה מדהים, כן? אבל יקר ומתיש.

אתם לומדים? יש אפשרות שלפחות אחד מכם יעבוד קבוע? גן עד גיל 3 עולה בין 1500 ל-3000 ש"ח בחודש, תלוי איפה אתם גרים. ועוד לא דיברנו על טיטולים ומטרנה...

בקיצור - לחשוב היטב, ולא לתת לסביבה להלחיץ אותך. את זו שתצטרך להתמודד עם הכל אחרי הלידה, לא הם.

חוץ מזה, יש לך זמן. עוד שנה-שנתיים אולי תרצי ילד/ה בעצמך.

• תראי .. אני אהיה כנה איתך
    להוריד את האמוציות ולחשוב ריאלי זה בדכ מה שאני הייתי עושה . אבל לא הייתי מפסיקה את ההריטן בשום פנים אם אני נשואה.. לא משנה מה המצב הכלכלי שלי .
    אני לא מאמינה במשפט שעם הילד בא הכסף כי בשביל כסף צריך לעבוד קשה ולצערינו זה לא בקלות .. לכן מלכתחילה אם היתי במצב כלכלי קשה לא הייתי מתככננת הריון אבל אם ו כבר נכנסתי - אז הייתי משאירה ומנסה להשיג כל עזרה שרק אפשר .

• רגע, אני הבנתי שהיא לא בהריון, והם רק מדברים על זה... פילי - את בהריון? אם כן הייתי שומרת, כי זה הריון ראשון, הפלה זה עם סיכון ויכול לפגוע בסיכוי להיכנס להריון בעתיד, ואתם כן יכולים להכניס עוד כסף אם תעבדו קבוע. הריון שני ומעלה זה סיפור אחר (לא קל להגדיל הכנסות ויש קושי גדול יותר בגידול מספר ילדים במקביל.)

• אה אופס אני התבלבבתי. קרן את צודקת . לפי ההודעה היא עדיין לא

• אני לא בהריון, בעלי סיים תואר שני ואני לקראת סיום הראשון
  • מניסיוני האישי, עדיף לחכות קצת
    אני חיכיתי עד סיום התואר הראשון ועד שבעלי יהיה יציב יותר בעבודה שלו.

אני רואה את גיסי ואשתו ששניהם בתואר שני ודוקטורטים והם ממש נתמכים על ידי ההורים ולא רוצים להביא עכשיו ילד.

קרן צודקת- את תצטרכי אחרי שכולם ילכו לחשוב מאיפה להביא את הכסף למטרנה ואי אפשר פתאום להגיד טוב מקסימום נחזור למלצר. שני הורים עובדים מצריכים כסף למטפלת או סבא/סבתא במשרה מלאה.

בכל מקרה המון בהצלחה
    אל תתני לסביבה לשגע אותך
    כשיגיע יגיע.

• טוב, אז השאלה היחידה: אתם מתכוונים לחפש עבודה? או להמשיך ללמוד?

אם שניכם תחפשו עבודה (תוך 9 חודשים בטוח תמצאו משהו

• תראי, שנינו היינו סטודנטים לתואר ראשון, בעלי עבד אבל במשרת סטודנט ואני עבדתי פה ושם בעבודות מזדמנות אבל נכנסנו להריון כי ממש לא רצינו לחכות. היינו מודעים שיהיה קשה כלכלית אבל גם ידענו שזה זמני. ועובדה שזה הסתדר מצויין. בעלי התחיל לעבוד במשרה מלאה אחרי שילדתי ונתנאל היה בן 8 חודשים. אני סיימתי לימודים גם כן והתחלתי לעבוד חודש אחריו.
  • תיראי אני חושבת קצת, קצת הרבה אחרת משאר הבנות..
    אני חושבת שכל דקה שאת מחכה זה בזבוז זמן כי אף אחד לא יכול להבטיח לך
    לך שעוד שנה שנתיים כן יהיה לך כסף גם אם יהיה לך תואר שני ולא יודעת מה זה נירא לי בכל אופן די שטות לבוא ולחכות ןלבנתיים מה את מפספסת את האושר הכי גדול בעולם..
    אני אישה מאמינה אני לא יודעת איך את אבל אני יודעת שאם הילד בא הברכה בפרנסה ובהכל..
    ואני אתן לך לדוגמא אותי התחתנתי בגיל 23 בלי בגרות בעלי בדיוק רק השתחרר
    מהצבא כך שלא ממש עבד נקלטתי להריון שלושה חודשים
    אחרי החתונה ילדתי ועוד בחופשת לידה שוב נקלטתי להריון..
    לאחר שנה כבר קניתי בית וכל זה שאני עובדת ומרוויחה מינימום
    בעלי עובד מרוויח מינימום אבל השם עוזר והכי חשוב שהרווחתי
    שני ילדים שממלאים את הבית באושר. אחד גדול..
    ושלא נדבר על כל הנס שקרה לי בדירה איך קיבלתי מה קיבלתי זה סיפור אחר לגמרי.
    אני רק יכולה להגיד לך בתור חילונית קיצונית ובתור מישהי שחזרה התשובה
    שיש בורא לעולם הזה והןא לא רק ברא אותנו ואת מה שמסביב
    זה הרבה מעבר לזה..
    בכל אופן מאחלת לך שתקבלי את החלטה הנכונה אך תזכרי כסף זה לא השיקול.
    ילדים זה השמחה הכי גדולה שיש!!!

• מסכימה.
    אף אחד לא יכול להבטיח לך שיהיה לכם פרנסה במידה מסויימת מתישו,
    אף אחד גם לא יכול להבטיח לך שיכנסי להריון מתי שבדיוק תרצי ((הלוואי כן)
  • וזה לא מהווה בעיה למקומות עבודה שאת עם תינוק בבית או בהריון ?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה