מענה לשאלותייך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני קיבלתי שמירת הריון לחודש הקרוב עד הלידה מהרופא נשים שלי ישירות מבלי לעבור מרופא לרופא תעסוקתי וכל זה.. אבל אמרו לי שרופא של ביטוח לאומי אמור לאשר את הבקשה איך אני יכולה לדעת אם המקרה שלי הוא מספיק בכדי לאשר בקשה זו...
    אני קיבלתי את השמירה מהרופא כי בשבוע שעבר הייתי בבית חולים בעקבות כאבי עזים בבטן תחתונה ובמפשאות אחרי שחיברו אותי למוניטור והחדירו לי 2 ליטר נוזלים ושוב מוניטור קבעו שיש לי צירים כל 10 דקות ובבדיקה גניקולוגית לא ראו פתיחה אך ראו רגישות רבה בעצמות האגן שכנראה גרמו לכאבים במפשאות אחרי יומיים כשהגעתי עם הסיכום הזה לרופא נשים הוא קבע לי את השמירת הריון יש לציין שאני עובדת בגן ילדים.
    זו סיבה לקבל אישור מביטוח לאומי? או שעדיף לי לא לקחת סיכון ולהוציא מחלה כי אם לא יאושר לי החודש הזה אף אחד לא משלם לי אותו.
    (ובתלוש ראיתי שיש לי רק 6 ימי מחלה...)
    חברה אמרה לי שאם יש לי המלצה ישר מרופא נשים שלי אז זה נראה יותר רציני מאשר שהוא מעביר אותי מרופא לרופא...
    רופא נשים יכול להוציא לי מחלה לחודש?
    פורסם - 14/09/2012 : 18:52:47 הצג פרופיל כתוב דואר אלקטרוני
    שלום רב

איזה שבוע את ?
    באיזה אבחנה התבקשה שמירת ההריון ?

ד"ר הדר

בהמשך לשאלותייך אני בשבוע 35
    האבחנה המצויינת היא כאבים עזים באזור הסימפוזיס, ולחצים לא סדירים בבטן תחתונה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני מניח כי מדובר בסימפיזיוליזיס. כיוון שמדובר "רק" בכאבים ואין זה מצב המסוכן לך או לעובר, יש נטייה בביטוח לאומי שלא לאשר זאת. ראיתי מקרים בהם זה אושר ומקרים בהם זה לא אושר - הדבר מאוד תלוי בהמלצות אשר מתלוות לבקשה לשמירת הריון, ודווקא המלצות מרופאים נוספים כן יכולות לעזור. במיוחד רופאים מקצועיים כגון אורטופד ותעסוקתי.
    הצירים שלך אמנם מוקדמים, אבל כיוון שאת כבר בשבוע 35 הם לא מהווים עילה לשמירת הריון

רופא יכול להוציא כמה ימי מחלה שהוא חושב שמגיע לך. אך את צריכה לשאול מי שמבין בדיני העבודה מה זה אומר מבחינת תשלום זכר ומה קורה אחרי שנגמרים ימי המחה אליהם את זכאית על פי חוק.

בכל מקרה, קודם כל מוציאים ימי מחלה, הבקשה לשמירת הריון היא רק לאחר שהיית חודש בחופשת מחלה.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה