בא לי לרצוח מישהו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות.
    מעתיקה לפה את הפוסט שרשמתי במאמאזון.
    אולי אתן תוכלו לייעץ לי.

אני רותחת מעצבים. אנחנו גרים בבנין עם מעלית אחת והרבה מהשכנים דתיים. בשבות וחגים הם הופכים את המעלית למעלית שבת. אבל, בגלל שהיא נעצרת בכל קומה, הרעש מפריע להם ולכן בסביבות 23:00 בלילה הם מפסיקים אותה לגמרי. אני גרה בקומה חמישית ויש לי תאומים בני שנה וחצי וכמובן עגלת תאומים כבדדדדה. כמה פעמים ביקשתי מהם שלא יפביקו את המעלית לגמרי. אני יכולה להסתדר עם מעלית שבת, אבל ראבק, שתעבוד. בקיצור אתמול הלכתי לסיבוב עם הבנים ואמא שלי. בעלי סגר כיפור בבסיס. ברבע לאחת עשרה הגענו הביתה והמעלית לא פועלת. מזל שאמא שלי הייתה איתי אז העלנו את הבנים הביתה ואח"כ סחבתי את העגלה, לבד, לקומה חמישית. בדרך פגשתי את הוועד בית שכל מה שהיה לו לומר זה "צר לי, אבל המפתח של המעלית לא אצלי. וזה שקר כי יש לו מפתח. אולי אתן יודעות מה אני יכולה לעשות מבחינת החוק. אני יודעת שבבנין עם מעלית אחת, מספיק שדייר אחד מתנגד למעלית שבת ואסור להם להפעיל אותה. לא רוצה להיות מגעילה, אבל גם לא מתכוונת לתת להם להתעלל בי ככה במיוחד שעוד שתי בנות בקומה שלי, חילוניות, צריכות ללדת כל יום.

18 תגובות
עמוד 1
  • ויקה יש את תרבות הדיור שאת יכולה לפנות אליהם לקבלת עזרה
    זה בהחלט מרגיז נורא!!!!!

• אני לא יודעת אם אנחנו חברים בתרבות הדיור. אבל מחר אני אחייג לשם בכל מקרה.

• אני לא יודעת מה בחוק.
    אבל צריך לסדר את זה!!!
  • אני לא בקיאה בחוק אבל לדעתי כן צריך לדבר על זה וצריך להרים קול צעקה מה שנקרא
    יופי שהרעש מפריע להם, לדעתי יפריע להם יותר אם תרדי/תעלי קומה קומה ברעש וצלצולים ותוך הפלת צעצועים רועשים ("בטעות") בכל קומה

• זה מה שנקרא כפייה דתית.
    אסור להם גם להפעיל מעלית שבת אם יש מתנגדים
    בהחלט לפנות לתרבות הדיור
    בבנין של ההורים שלי היו מספר משפחות דתיות.
    אפ אחד מהם אפילו לא חשב על להפעיל מעלית שבת או לכבות אותה לגמריי.
    פשוט חוצפה!
  • וואיי איזה מעצבניםםם
    חוצפה מצידם!!!!

מזל שאמא שלך שהיתה איתך . אחרת הפתרון שלי היה לצלצל להם בדלת ולברוח חחחחח

• תבקשי מהוועד את תקנון הבית המשותף. אם לא רשום של כלום
    אז צריך לפנות לחוק המקרקעין ששם יש תקנון גינרי אחיד לגבי הסוגיה של מעליות.׳
    שווה לבדוק. לדעתי את יכולה לכנס אסיפת דיירים ולהתנגד לכיבוי המעלית.
    כדאי שתגייסי עוד לפחות קול אחד כדי שיהיה מניין חוקי.
    אין שום סיבה שאחרי הצבעה, הנושא לא ייפתר.
    על האסיפה יש להודיע יומיים מראש בשלטים בבניין.

• לא יודעת מבחינה חוקית
    אבל השכנים שלך באמת חוצפנים - את מתחשבת בהם בעניין מעלית שבת וכל הכבוד לך אבל למה להפסיק אותה בכלל?!?

• חיפשתי בשבליך זה סיקרן אותי מה אומר החוק

http://www.uriorbach.co.il/722/

החוק לא כל כך לטובתך אבל לפי מה שרשום פה יש זמנים שבהם אפשר להפעיל את המעלית כרגילה ולא כמעלית שבת
    רק תבדקי עם זה עבר בכנסת

• יש לך גם את זה
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4042287,00.html
    שלפי מה שרשום פה המעלית צריכה לעבוד במתכונת מעלית שבת בשעות בהן יש תפילות בבית כנסת, בשאר הזמן היא צריכה לתפקד כרגיל

• יפעת, ממה שראיתי באתר של תרבות הדיור החוק דווקא לטובתי.
    בעקרון בבניין עם מעלית אחת מעלית שבת תופעל רק אם כל הדיירים מסכימים והתשלום עבור מעלית שבת ייגבה רק מאלה שמעוניינים בה. כרגע כולנו משלמים את אותו הסכום.
    אבל, כמו שרשמתי קודם אין לי בעייה עם מעלית שבת, אני מוכנה להתפשר, הבעייה שלי היא שהיא מפסיקה לפעול לגמרי בסביבות 23:00. וזה לא חוקי!!!! יוצא מצב שאם אני יוצאת ביום שישי בלילה אני חייבת לעלות ברגל לקומה החמישית, כי מבחינתם בלילה אין תפילות אז מכבים את המעלית.
    ומה שקרה בכיפור פשוט היה הקש ששבר את גב הגמל. אני הולכת להכנס בהם והפעם אני גם לא אתפשר לגבי מעלית שבת.
    חצופים.
    יש לי גיבוי של כל הקומה שלנו + כמה אנשים מבוגרים מקומות אחרות.

בלינק שצירפת רשום אמנם שרבע מדיירי הבניין יכולים להחליט על מעלית שבת, אבל היא לא תפעל כל הזמן כמעלית שבת אלא בשעות מסויימות ולא יותר מעשר פעמים. אצלינו היא פועלת ככה כל השבת ובלילה לא פועלת בכלל.

תודה בננות!

• איזה חצופים!!! אל תוותרי!

יש דרך לשנות דרך הארון חשמל? אצל ההורים שלי בארון חשמל בלובי יש מפסק שיכול להיות מכוון על "שבת" או "חול". תחפשי אזור בלוח חשמל שכתוב לידו שהוא שייך למעלית.
    אם יש כזה פשוט תעבירי בעצמך למצב "חול". שידפקו הם בבוקר, כשהמעלית תשאר במצב הזה ולא תעבוד במתכונת שבת.
    אגואיסטים מגעילים שהם.

• לדעתי אל תעזבי את זה ככה ותבררי הכל ותעשי שזה יפסק כי לא יתכן שתסבלו ככה.
  • אעאעאעעאעאעא

ארים ראשי, אשא עיני אל ההרים במרחקים
    וקולי ישמע כזעקה, כתפילת האדם
    וליבי יקרא מאין יבוא עזרי.

שלך לעולמים...אמא.
  • תאמת שהעברתי את הכל לבעלת הדירה, היא אשה מקסימה והרגשתי שהיא ממש כעסה יחד איתי.
    היא אמרה שתבוא אלי ותתן להם בראש. יחד עם זה אני גם אפנה לאגודה לתרבות הדיור שכרגע בחופש.

• כמו שצריך!!! מקווה שהיא תתן להם כהוגן

ארים ראשי, אשא עיני אל ההרים במרחקים
    וקולי ישמע כזעקה, כתפילת האדם
    וליבי יקרא מאין יבוא עזרי.

שלך לעולמים...אמא.
  • אצלנו ביטלו את מעלית שבת כי לא מגיעים לאסיפות ועד אז מי שמגיע החליט שאין מעלית שבת. אסור להם לבטל את פעולת המעלית.נקודה.לגשת לתרבות הדיור...
    4 גלגלים הייתי מוציאה ת'אויר לכל הרכבים שלהם..שלא יזוזו..
  • זו חוצפה ממדרגה ראשונה!!
    מה זה מפריע להם שהמעלית עובדת?? שיעלו במדרגות
    מישהו הכריח אותם לעלות במעלית במה בדיוק זה מטריד??!!!
    זו כפייה דתית לכל דבר ופגיעה בדמוקרטיה כמו כן בכבוד האדם

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה