אני רוצה לשתף אתכן ולספר לכן משהו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • [size=5]סתם ככה לידע כללי אני מיכל בת 24 מראשון לציון נשואה שנתים ואמא לאגמי בת החודשים וחצי..
    ועכשיו לסיפור וזאת קצת חפירה אבל חשוב שתקראו את זה.
    אז נכנסתי להיריון ממש בהפתעה,גילו לי שחלות פולצטיות והרופא טען שיקח לי הרבה זמן,לא רציתי במילא להכנס עד שאנחנו לא קונים בית ולכן גם לא ניסתי אבל בשמונה חודשים אחרי החתונה קנינו בית ויום אחרי שחתמנו חוזה גיליתי שאני בהיריון ובאמת שזאת היתה פעם אחת שלא נשמרנו..
    ועכשיו לסיפור ההיריון שלי:מכיוון שגיליתי את ההיריון רק בחודשיים ונתנו לנו תור לבדיקות גנטיות שנהיה כבר בחודש חמישי,וויתרתי מראש כי מבחנתנו בחודש חמישי שישי כבר לא נפיל.
    ההיריון שלי לא היה פשוט,מחודש שלישי התאשפתי בבית חולים בגלל דלקות בדרכי השתן שלא נגמרו ואניביטוטיקה רגילה לא עזרה ונאלצתי להתאשפז כמה ימים לקבל דרך הווריד,לאחר מכן בחודש שישי התחילו לי צירים מוקדמים ובבשבוע 29 צואר הרחם התקצר מ40 ל-15 בשבועיים ונאלצתי להתאשפז שבועיים כמעט עד שאיום הלידה יחלוף ו(+לקיחת כדורי פרסולט+צלסטון להבשלת ריאות)לא לזוז מהמיטה.
    אבל בעצם זה לא הסיפור.. מכיוון שהמדדים שלי בדם היו מאוד גבוהים ותמיד היתי מגיעה עם חום מאוד גבוה ומדדים שמצביעים על דלקת אבל לא ראו אותה ברור(משהו משפחתי). בכל מקרה בחודש שישי רופא מטומטם שקיבל אותי במיון נלחץ מהמדדים והחליט שאולי מדובר במים מזוהמים והפתרון הוא הפלה..אישפז אותי לאחר מכן הלכו לכיוון ד.דרכי השתן. אבל שתבינו באיזה קלות דעת הוא קובע כזה דבר.
    מכיוון שסבלתי מדלקות בדרכי השתן היתי במעקב בהיריון בסיכון גבוה ככה שאת כל הבדיקות עשיתי שם(מוניטור,אולטרסאטונד,דם וכ'ו)
    ועכשיו מגיעים לחלק המענין,הגעתי לחודש תשיעי מחכה החל משבוע 36 ללידה והולכת לביקורת כל פעם לרופאת הנשים,מכיוון שהצירים שלי היו מאוד גבוהים[ברמה שכבר לא היה מקום בגרף של הצירים] אבל לא גרמו לשום פתיחה תמיד נשלחתי לבית חולים לראות שהכל בסדר עם העובר.
    והנה מגיע שבוע 37+4 יום הולדתי,נשלחתי לבית חולים,שם עשו מוניטור והעלו לאולטרסאונד לראות את מצב העובר,שם נצפה מעיים אקוגניים (http://genopedia.co.il/index.php/%D7%9E%D7%A2%D7%99_%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%92%D7%A0%D7%99)שאף אחד שם לא טרח להסביר לי מהזה חוץ מלהגיד לי "בלידה נדע הכל"
    ירדתי למטה למיון להשתחרר ושם הרופא שואל אותנו:"עשיתם בדיקות גנטיות"?
    אמרנו לו שלא הספקנו ולא עשינו.
    הרופא המטומטם והמכוער(אותו רופא שטען למים מזוהים בחודש שישי) אמר לנו רוצו לעשות בדיקות גנטיות כדי שאם באמת יש לעוברית בעיה תוכלו לבצע את ההפלה. כמה שיותר מהר.אתן קולטות?!!?!
    חודש תשיעי,שבוע 37+4 ימים..בכיף זורק הפלה.
    להוליד ילד ולהורגו.
    בכל מקרה,את חודש תשיעי בילתי בהמון חרדות+נהרסה לי היום הולדת.
    בסוף אמרתי לעצמי מה שהשם נותן ורוצה זה מה שיהיה.

ב"ה ילדתי את אגמי בשבוע 39+5,שום בעיה שום דבר,בסה"כ היה מדובר בהמון קקי שיצא בלידה ונאגר לה לקראת הסוף ונראה כך.
    אבל אני בעצם מספרת את הסיפור שתבינו כמה רופאים בקלות דעת שולחים לעשות הפלה וכמה מפחידים ומלחיצים וטיפ ממני תעשו בדיקות גנטיות כדי שלא תאכלו את הסרט שאני אכלתי.

אוהבת אתכן למרות שאני חדשה כאן,אני ממש מרגישה כמשפחה
    [/size=5]

12 תגובות
עמוד 1

• נכון אהובה ואת ממש תמכת ועזרת לי..
    אבל זה היה מלחיץ ובא לי להרוג את הרופא הזה..ד"א באסף הרופא

• תראי - הרופאים "אוהבים" להפיל כדי לכסות את התחת...
    אם חו"ח מתגלה פגם אצל הילוד זו עילה לתביעה, ויש להם הוראה חד משמעית - עדיף להפיל מאשר להסתכן.
    חוץ מזה, הלחץ שמופעל על הרופאים בישראל בבתי החולים הוא לא הגיוני בעליל.
    יש מחסור אדיר של רופאים וצוות רפואי בכלל, זה מאד משפיע על שיקול הדעת של הרופאים.
    עצוב אבל נכון.
    אני מאד שמחה שהכל יצא על הצד הטוב ביותר.
    המון בריאות ואושר לך ולאגמי
  • ראשית מזל טוב ושמחה לשמוע שהכול הסתיים על הצד הטוב ביותר עם תינוקת בריאה

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • העניין הוא שעד כמה שזכור לי הרופא לא בדיוק טרח להסביר למיכל ובעלה את כל הפרטים האלה
    הוא זרק לאויר מילים וביטויים מבלי להסביר בדיוק מי מה מו...
    אני חושבת שזה המסר שמיכל ניסתה להעביר בסיפור שלה... לא?

• אם לא נתנו הסברים מספקים זה נורא, אסור לזרוק סתם ככה פצצה ולא לתת הסברים הכרחיים.
    בכול מקרה הנקודה שרציתי להעביר שאין מצב שאיזה רופא דגנרט יכול ככה סתם לזרוק לאויר אפשרות להפלה וזה יתבצע, ההחלטה היא של הזוג וגם אז בוחנים את הסוגיה ביסודיות, היד אינה קלה על ההדק אם כבר מגיעים להחלטה הקשה יש ליווי והסברים מפורטים.

[url=http://www.freeglittergraphics.com]

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • אני שמחה שבסופו של דבר נולדה לכם תינוקת מהממת ובריאה, הרופאים אוהבים להלחיץ, אצלנו מצאו עם הבכורה מוקד אקוגני בלב (בעצם שתיים) וחוץ מהרופא המדהים שלי שאמר שזה אמור לעבור כל השאר היו ממש מגעילים! ועוד האשימו אותנו בגלל שאנחנו דתיים ולא עשיתי שקיפות עורפית!!!

אני לא אומרת שבדיקות זה מיותר אבל צריך להוריד את הלחץ, היו מקרים שהפילו תינוקות שבסופו של דבר היו בריאים וכל כך כואב!

רותי
  • אני כל כך שמחה שהכל בסדר ויש לכם תינוקת מקסימה!!!

נטשה
  • מאמוש רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך
    בהחלט חשכו עיניי.
    אני בהלם מכל מה שעברתם!
    וגם אני כ"כ שמחה שאגמי נולדה בריאה ומהממת 555
    כמה שרופאים לא אחראיים לפעמים, מדובר בחיים של ילד זה מרתיח אותי!
    בגלל זה צריך לקחת דברים בעירבון מוגבל.
    העיקר שהכל בסדר ב"ה.

שולחת לך חיבוקים

• אז אני עונה תשובה כללית לכולכן ביחד.
    קודם כל ,שקיפות עורפית+בדיקת דם מיוחדת אני עשיתי מכיוון שלא הספקתי לעשות את הבדיקות הגנטיות.
    גם סקירת מערכות ראשונה וגם סקירת מערכות מורחבת. שיצא לי שהסיכוי לתסמונת דאון חס וחלילה היא ממש הרבהההההההההההההההההה
    דבר נוסף,
    עשיתי את הכל הבדיקות שיכולתי לעשות חוץ מגנטיות.
    ומכיוון שההיריוון שלי היה קשה משבוע מאוד מוקדם הגעתי למרפאה להיריון בסיכון גבוה שזה המעקב שם בדקו לי את תמיד,דם,אולטראסאונד,שתן,ומוניטור עד חודש תשיעי ואמרו לי שהכל תקין חוץ מהדלקות האישיות שלי היו.
    ואז שהגעתי לתחילת תשיעי[שבוע שכבר אפשר ללדת] איחלו לי בהצחלה ואמרו לי להמשיך את הביקורת דרך הרופאה שלי כאמור עד הלידה.
    ופתאום בשבוע 37 רואים דבר כזה אחרי שאף פעם לא ראו..ולא נתנו לי שום הסבר,לא דיברו איתי,כל מה שהיה להם להגיד זה לרוץ לעשות בדיקות גנטיות[אפילו לא סידרו לי תור דחוף,ושהתקשרתי התור הקרוב שהיה להם היה כבר שאהיה אחרי לידה ואם רציתי אולטרסאונד ממוקם נאלצתי לשלם 7000 שקל]
    כל מה שהיה לרופא להגיד לי זה ללכת לרוץ לעשות בדיקות גנטיות כדי שאוכל לעשות הפלה כמה שיותר מהר לפני שמתפתחת לידה. ומעבר לזה שוב שאותו רופא בחודש שישי שהגעתי אליו עם חום 40 ומדדים בשמיים[לאחר שכבר היתי מאושפת עשרות אלפי פעמים עם דלקת בשתן]הלך על כיוון של מים מזוהמים וסתם ככה בלי לחשוב בכלל,זרק לעשות דיקור מי שפיר[שגם מאוד מסוכן]ושברגע שאישפז אותי רופאים אחרים בכלל לא דיברו על המים אלא ישר על השתן.

אני בטוחה שלרופאים ישהבה על הראש ותמיד יגידו כאלה דברים בשביל לכסות את התחת אבל אפשר גם להיות קצת יותר אנושיים ולהסביר]
    וד"א ביום הלידה שעשיתי אולטרסאונד ואמרתי לטכנית שמצאו לי מעים אגונים ואני מפחדת היא צחקה ואמרה ש99% אם רואים דבר כזה בחודש מאוחר כל כך ולא לפני אין לממצא זה חשיבות.

• הכוונה שהרבה בתסמונת דאון[שהסיכוי מאוד מאוד מאוד קלוש שיהיה לעוברית}

• איזה פחד- לא ידעתי ששולחים להפלה בשבוע כל כך מתקדם- זה רצח מדרגה ראשונה- הרופא כמעט רצח לך את הילדה ומזל שלא נכנעת ל"איומי הרצח" הללו וחיכית ללידה של המקסימה שלך. עברת היריון לא קל - אבל הא שווה כל רגע- הילדה יפייפייה ואני בטוחה שגם תהיה ילדה מדהימה. מעתה והלאה רק חוויות טובות- אמן!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה