סקר- הנקה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הנקת/ שאבת חלב?
    כמה זמן?

אני עונה-

38 תגובות
עמוד 1
  • מאמי, אני אמנם עדיין מניקה אבל הכיייי מבינה אותך!

גם אני מנסה לשלב עכשיו לשקד תמ״ל והוא לא הכי מתלהב בלשון המעטה.

גם את בן אדם, ואת ממש לא עושה לליאם רע! את אמא מדהימה וזה ששאבת עד עכשיו זה כבר מצויין ועשה לה רק טוב

אני בטוחה שתכף הגזים יסתדרו והכל יהיה קל יותר
    נטשה
  • אני הנקתי מלא עד גיל 8 חודשים ואח"כ עם שילוב ירקות ופירות עד גיל שנה+

ריקי

• אני הנקתי את ניב עד גיל שנה וחודשיים כאשר
    בגיל חצי שנה התחלתי להוסיף לו ירקות ופירות כמובן.
    הוא לא היה מוכן לאף תמ"ל

ארים ראשי, אשא עיני אל ההרים במרחקים
    וקולי ישמע כזעקה, כתפילת האדם
    וליבי יקרא מאין יבוא עזרי.

שלך לעולמים...אמא.
  • לא הנקתי את אף אחד מילדיי.
    לא מתחברת בכלל לעניין ההנקה, לא מסוגלת לחשוב על כך שאני עושה את הפעולה הזאת בכלל..
    ולכן כל שלושת המתוקים שלי עם מטרנה מהארוחה הראשונה שלהם
  • מאמי רק שתדעי שאין קשר בין הנקה או תמ"ל לגזים, כמעט כל התינוקות עוברים את השלב הזה
    מי יותר בקלות, מי פחות, גם היונקים וגם אלה שניזונים מתמ"ל בלבד.
    הגזים מתחילים משהו כמו שבועיים-חודש אחרי לידה ולרוב ממשיכים עד 3 חודשים, עד שמערכת העיכול מבשילה מה שנקרא.
    הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה לנסות להקל עליה כשיש לה גזים-
    עיסויים בבטן, לקפל לה את הרגליים לכיוון הבטן כדי לעזור לה לשחרר,
    להחזיק אותה על היד כשהיא עם הבטן על היד שלך (תנוחת נמר על ענף מה שנקרא-תחפשי בגוגל)
    אם צריך לפעמים לעזור לה לשחרר גם עם מדחום משומן
    אם כל אלה לא עוזרים יש גם גריפווטר, גסטופ בייבי, סימיקול...
    וזהו, את תראי שזה יעבור מעצמו.
    אריאנה היתה על הנקה מלאה ועדיין סבלה מגזים כל ערב

• אגב- יוליה צודקת...
    אל תרגישי רע בגלל עניין הגזים
  • בקשר לגזים
  • אכן כן.
    חצי שנה
    שאבתי והנקתי

• גם ליאן וגם אדיר ינקו חצי שנה מלא.. רוב הזמן הנקתי ולא שאבתי כי לא היתה לי סבלנות לשאוב

]
    ]
  • הנקתי ומניקה עכשיו, שאבתי ושואבת עכשיו...

את ליאל הנקתי ושילבתי שאיבות עד גיל עשרה חודשים, ואז נכנסתי להריון עם יונתן ונגמר לי החלב.

את יונתן הנקתי ושאבתי עד גיל שנה וחודשיים, והפסקתי כי הוא היה נראה לי גדול מידי...

עדיין מניקה ושואבת חלב בשביל נווה אבל גם משלבת עם תמ"ל כדי שלא יהיה לי לחץ בעבודה במקרה שלא מצליחה לשאוב מספיק חלב, וגם כשאני יוצאת מהבית בעלי מאכיל אותו תמ"ל.

אין קשר להנקה או תמ"ל לגזים, ליאל סבלה מגזים בצורה מטורפת ורק ינקה!!!!!!! ואין לך סיבה להרגיש אשמה שאת משלבת תמ"ל, אם זה יותר נוח לך ואת מצליחה לנוח יותר אז עדיף אמא רגועה ונינוחה מאשר אמא עצבנית ועייפה כל הזמן! אז תוציאי את המחשבות האלה מהראש ומהר!!!

רותי
  • אוריקי ואמילי הינק עד גיל שנה ו 4 חודשים. נקתי מלא עד גיל חצי שנה. ואח"כ שאבתי לגן והנקתי בבית
  • עד עצם היום הזה

שאבתי רק בהתחלה בשביל להוריד גודש...לא זוכרת כמה זמן.
  • התחלתי לשלב תמ״ל כי פשוט החלב שלי ירד משמעותית
    והעדפתי שהילדה תאכל תמ״ל מאשר תגווע ברעב

• לא הנקתי.
    שתיהן קיבלו חלב שאוב ותמ"ל בערך שבועיים.
    אחת סבלה מגזים נורא
    אחת בכלל לא.
    זה בדיוק השלב שמתחילים הגזים ככה שאני בכלל לא הייתי מייחסת את זה לתמ"ל.

מיכל

• ניקול על הנקה מלאה ( בשבוע הראשון היא כן קיבלה מטרנה מדי פעם כשכאב לי והיה לי קשה בגלל קיסרי). והיא סובלת מגזים מאוד מאוד מאוד! אז אל תרגישי רע, זה לא קשור לתמ'ל.
    את נתנאל הנקתי הנקה מלאה עד 4 חודשים, אחר כך התחלתי לשלב לו תמ"ל ותוך חודש וחצי חלב שלי נגמר...
  • את שילה הנקתי,
    עד שגיליתי שאני בהריון...

"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • הנקתי רק במשך שלושה ימים! חחחח
    ואז עברתי לסימילאק ואני לא מרגישה שום אשמה
  • אצל להב שאבתי עד גיל 4 חודשים ומדי פעם יצא ששילבתי סימילאק (לא משהו קבוע בעיקר מחוץ לבית)
    אצל נועם ניסיתי להניק יום וחצי ופשוט לא הייתי מסוגלת לא התחברתי לסיטואציה של ההנקה. אז רק סימילאק
    אצל להב עד גיל 3 חודשים כל האכלה כללה 10 טיפות גרפווטר וברוך השם בקושי היו גזים - אולי על יד אחת אני יכולה לספור התקפים וגם זה לא היה משהו נוראי
    אצל נועם באמת מגיל שבועיים נתנו גרפווטר עד שאחרי שבועיים הבנו שזה מה זה מיותר והילדה הזאת לא סבלה בכלל בכלל בכלל מגזים פשוט כלום

אז כנראה זה לא בהכרח קץור חלב אם או סמילאק

• מאמי, אני לא הנקתי והבנים שלי לא סבלו מגזים בכלל.
    ככה שאין קשר בין הדברים.

• אה ואצלי הוא כן סבל מגזים.. אבל לא משהו היסטרי בכל מקרה זה עובר בסוף

• הנקה מלאה עד גיל 4 חודשים ואז הוא גמל את וצמו מציצי והייתי שואבת לו עוד חודש עד שנגמר החלב ואז נתתי לו סימילאק שעשה לו עצירות מטורפת ושעברנו למטרנה הכל הסתדר
  • אין לי ספק שהגזים עוברים
    אבל זה נראה לי מוקדם מידי כדי לסבול מעצירות

• את אלין הנקתי מלא עד 8 חודשים אחרי שמתי אותה משפחתון נתנו לה תמל
    אני לא עניין של שאיבות

• אם החלב מתמעט קחי כמוסות חילבה!
    3 כמוסות 3 פעמים ביום!
    יש בסופר פארם.

• עדין מנקה. לא מסכים לקחת שום תמל ואוכל תוך כדי פירות ירקות וכו'
  • הנקתי מההתחלה אבל כבר מההתחלה לא היה לי מספיק חלב אז השלמתי לך עם תמל
    וככה המשכתי כחודשיים עד שכבר ויתרתי כי כשהייתי שואבת היה יוצא לי ממש קצת

• לגבי עצירות ותמ"ל לדעתי זה עניין של ניסוי וטעיה, אם אחד עושה עצירות אז לנסות אחר
    גם בכל תמ"ל יש הרי נוסחאות שונות, בסימילאק יש את האדוונס פלוס ובמטרנה יש את האקסטרה קייר
    אם סוג אחד עושה עצירות תנסו משהו אחר...

• לא שאבתי אף פעם...לא התחברתי לזה...
    הנקתי מלא את אלירן ויעל עד גיל 10 חודשים
    את מיכל מלא עד גיל חצי שנה

• הנקתי את הדס 5 חודשים ואז כשחזרתי לעבודה שאבתי לה כחודשיים .

סהכ אכלה חלב שלי במשך 7 חודשים

• הנקתי עד 10 וחצי חודשים.

ניסיתי לשלב תמל, שקיבל סימילאק, איך שהוא בכה מגזים....

• אני מיוסרת על זה שבגללי יש לה עצירות

• את הגדול (pdd/ אוטיזם) הנקתי שנתיים, ואח"כ שילבנו עם מטרנה (הוא גמל את עצמו ממטרנה בגיל 4). את הקטן (שנתיים), הנקתי עד גיל 9 חודשים, וברגע שהצעתי בקבוק לילה, היתה העדפת בקבוק מוחלטת והוא לא רצה יותר ציצי. נפגעתי עד עמקי נשמתי .
  • אצל שמואל- ניסיתי להניק- היו לי כארבעים תפרים- כי המיילדת פחדה שהילד גדול מידי- ההערכה של רופא הנשים הייתה 4200 כשבפועל הוא נולד 3240. כאב לי מידי לשבת להניק ולכן ניסיתי לשאוב- גם השאיבות נמאסו עליי מהר ולכן אחרי כעשרה ימים של שאיבות של פעם או פעמים ביום וויתרתי על ההנקה.
    אצל גליה גם שאבתי כעשרה ימים ואצל שחם היה לי גודש וכאבים עזים ולכן וויתרתי אחרי חמישה או שישה ימי שאיבה. מאמינה שגם אחרי הלידה של ההיריון הנוכחי אשאר באותה מסגרת השאיבה!
    כל הכבוד לכל מי שמסוגלת להניק- זו משימה לא פשוטה!

• הנקתי 3 שנים . לא שאבתי בכלל למעט שבוע כשאיתמר היה עם פצעים בפה והפסיק לינוק לשבועיים

מאיה.
  • את ליאור לא הנקתי (5 ימים לא נחשב)
    את טל חמישה חודשים עד שהתגלה אלרגי לחלב
    את שחר שמונה חודשים מעורב עם תחליף.
    בגיל 3 וחצי חודשים כולם טעמו טעימות ראשונות של ירק ופרי
    בגיל 4 וחצי חודשים כבר טעמו בשרים למיניהם.
  • שלושה בנים
    שלוש הנקות מלאות
    בראשון 14 חודשים של תענוג צרוף?
    בשני רק שישה וחצי בגלל מחלת הנשיקה שגילו אצלי ונדבקתי בווירוס של הקאות ושלשולים. לכאורה החלב נגמר אבל היה לי גודש נוראי שבוע ימים. זהר אכל אחר כך כמעט שנה מטרנה
    ילד שלישי, הנקה מלאה 12 חודשים.

מקווה להניק את ששת ילדי שטרם נולדו

• הנקתי מלא.. בלי שאיבות ובלי תמ״לים.. שנה וחצי..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה