שאלה על ברית מילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות.רציתי לשאול-כשהמוהל עושה את החיתוך,יש חוק שאומר שהגבר הכי מבוגר במשפחה שנוכח הוא זה שמחזיק את התינוק?או שאני יכולה לבחור למי לתת את העונג :) ?
20 תגובות
עמוד 1
  • אצלנו נהוג לתת למישהי שאין לה ילדים עדיין כדי ״לפתוח״ את המזל לפוריות...
    או למישהי שיש לה בנות ורוצה בנים...
    אפשר גם לכבד את הסבתות...
    מהאישה המוסרת נותנים לאבא והוא מעביר לסנדק או למוהל...
    איזה מרגשששש המעמד הזה!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    בשורות טובות לכווולן - א מ ן!!!

יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• מחזיק את הילד את מתכוונת לסנדק?
    את בוחרת למי לתת בדרך כלל זה אבא של בעלך או שלך או סבא אם חי

• ואם יש שני סבים?

• אני אגיד לך מה עושים. בילד הראשון רבים עם הבעל. מותרים לאבא שלו
  • Its either MY way,or the HIGHWAY!
    זה יהיה ילד שני שלנו-יש כבר בת בכורה!!!למה שאני אוותר לאבא שלו,כשהוא אף פעם לא מתקשר,לא מבקר,לא משחק שום תפקיד שחיי הנכדה שלו כאילו הוא לא קיים???למה הכבוד?

• שאלת השאלות ... כולנו עברנו את זה (כל האמהות לזכרים כמובן

• איריתוש נשמה , מה בעלך חושב על זה , זאת השאלה?
  • ???? ????? ?? ?????
    ?? ??? ?? ???? ?? ????? ?? ?????? ???? ??????? ?? ?? ???????
    ????? ??? ???? ?? ?????? ????? ???? ?? ????? ???
  • אצלנו זה היה ברור שאבא שלי יקבל להיות סנדק לנכד הראשון (אצלי) הוא יותר מבוגר מחמי, בילד השני זה היה ברור שחמי יהיה, הבעיה הייתה אצל מתן השלישי- את מי מכבדים בתואר סנדק??? בסוף נתתי לבן דוד שלי שיש לו 2 בנות ולבת הגדולה גם יש 2 בנות ולא נראה באופק שהוא יזכה לראו נכד (משהו שמאוד חשבו לו הוא איטלקי)

אם יש מחלוקת תתני לבעלך להיות סנדק לבן שלו וזהו!!
    וואו שבוע 18 התקדמת ;-)

על החתום: תמי הממי (נ.ב. קרדיט ל...)
  • שלגיה,אני רואה רק סימני שאלה אצלך.
    יש אופציה כזאת שרק האבא יהיה זה שיחזיק את התינוק?
  • כן, אין דין או חוק שקשור לסנדקות

על החתום: תמי הממי (נ.ב. קרדיט ל...)
  • גם לפי דעתי מספיק שהאבא יהיה הסנדק של הילד כי לסבא שלו מצד האבא לא מגיע להיות סנדק אם כמה שהם ירצו ויריבו אז כדי שיהיה שקט ושלום תתני אותו לאבא וזהו...
  • אצלי בשניהם אבא שלי היה ולמי שיש בעיה שיריב עם עצמו אני סחבתי =אני מחליטה
    ושמעתי על הרבה שהאבא הוא גם הסנדק
  • כתבתי שזה לא ממש משנה מי הסנדק אלא יותר משוב, כשחותכים לבן שלך ת'בולבול שאת תהיי לידו ותעודדי אותו המצב הלא פשוט הזה
  • לפי ההלכה האבא אמור להיות הסנדק - והוא יכול לכבד אדם אחר ולתת לו להיות הסנדק
    ולכן אין בעיה שהאבא יהיה הסנדק
    [
  • אכן צודקת מי שאמרה אין שום הלכה בענין מי יהיה הסנדק. אם כי רצוי שיהיה ירא שמיים . זה משפיע רוחנית על הילד בהמשך דרכו.
    יש את המנהג הזה משום כבוד נטו לתת לאבא של הבעל ואחז אבא של האשה. אבל שום דבר קריטי או חוק. הכל לפי הענין .
  • כנראה שלא הבנתי אותך נכון...
    לא הבנתי שאת מדברת על הסנדקות אלא על מי שמעביר לסנדק - "המוסרת"...
    זאת החלטה שלכם ולא קשורה לגיל...

בשורות טובות לכווולן - א מ ן!!!

יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!

• א. שלום לך באמת!!!! ממצב בובה? התגעגעתי טונות!!!
    כיף לשמוע שזכר בדרך !! שימשיך בריא תקין וארוך והכי חשוב קל !!! אוהבת !

ב. בעקרון נותנים את הכבוד למבוגר אם רוצה בכך
    עם ליאור הסנדק שלו הוא חבר שלנו שגר באוסטריה היום...קטן מאיתנו ב3 שנים

כך שזה לא משנה מי יהיה
  • הורייך יגיעו לברית?
    לגמרי בחירה שלכם.....

• מאמי שלי קודם כל אני מבינה שיש בולבול בדרך?
    הכי חשוב שיעבור קל ותקין !
    כמו שבנות כתבו לך, את הסנדק אתם יכולים לבחור
    אכן יש כאילו שנהוג בבן ראשון לתת לאבא של בעל...אבל זאת לא חובה...במיוחד אם אבא השני מבוגר יותר
    נתנו לך עצה טובה...אם את לא רוצה ריב, ולא בא לך שחמך יהיה סנדק- פשוט שבעליך יהיה וזהו
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה