שאלת הנקה ... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי

אני מאודדדדדד רוצה להניק
    רק שאני שומעת סיפורים מחברות
    שלא הסתדרו עם ההנקה
    לא רכשו את המשאבות וויתרו
    על התענוג דיי מהר .

השאלה שלי האם כדאי לרכוש את
    המשאבה כבר עכשיו כדי להיות מוכנה אם הילדה
    לא תאהב בהתחלה ציצי ?

באם היא לא תאהב ציצי בהתחלה יש
    סיכוי שתאהב אחרי כמה ימים או בתקופת הסתגלות ?

יש בכלל דבר כזה , תינוק שלא אוהב או רותה לינוק משד אימו ?

ממש חשוב לי לדעת מוכנה לנסות הכל !

אורטל

ההצלחה מתחילה באמונה ! בהצלחה !

[url=http://www.tickerheaven.com/tickers2/]
10 תגובות
עמוד 1
  • דבר ראשון והכי חשוב - תפיסיק להקשיב לחברות.
    אפ את מקשיבה שזה יהיה למישהי "זורמת" שהכל בסדר אצלה ולא לאלו המלחיצות שאומרות שהכל קשה להן!
    אז ככה
    בהתחלה לא צריך שום משאבה!
    התינוקות נולדים עם רפלקס יניקה
    כלומר הם נולדים וישר יכולים להתחיל לינוק.
    הנקה זה (מבחינתי) תענוג עילאי. אני תרגישה שאני נותנת לתינוקי שלי את הטוב ביותר
    עכשיו לגבי הבקבוק.....
    לינוק זה לא קל לתינוקות, ובקבוק הרבה יותר פשוט
    אז יש תינוקות, לא כולם, שברגע שמתחילים לתת להם בקבוק באופן קבוע לא רוצים להתאמץ על הציצי
  • אני עם ליבי, מילה במילה!
    חוץ מזה, לא מומלץ לשאוב שבוע הראשון, עדיף לא לבלבל את הגוף ולתת להנקה להתבסס, ורק אחר כך לקנות משאבה.
    ותינוקות נולדים עם רפלקס מציצה ממש חזק! כמו עלוקות קטנות :-)
    את יכולה לבקש שאחרי לידה, עדיין בחדר לידה ישימו עליך את התינוק שיתחבר לציצי. כשילדתי את נתנאל, היתה לי מיילדת מדהימה. ברגע שחכתו לנתנאל את חבל הטבור, היא ישר שמה לי אותו על הציצי, תאמיני לי אני הייתי כולי מפחדת מהנקה, איך עושים את זה? ואז ראיתי שתינוק בן דקה תפס את הציצי לבד והתחיל למצוץ!!! זה עושה תחושה נהדרת ומאוד מרגיע שלפחות אחד מאיתנו יודע עבודה :-)
    גם את ניקול, 8 שעות אחרי ניתוח, ברגע שנתנו לי אותה, ישר שמתי על הציצי!
  • אין תינוקות שלא אוהבים ציצי בהתחלה.
    אם מניחים תינוק על אמא (ערומה), הוא, בלי יכולת לזוז עדיין , מצליח להזיז את עצמו לעבר השד שלה! זה חלק ממנגנון השרדותי של הטבע. בנוסף יש לו רפלקס מציצה. שאיך שהוא מגיח לעולם הפה שלו מתחיל למצוץ.

אם תינוקות לא היו אוהבים ציצי, איך היתה שורדת האנושות עד היום? כשזה המזון היחיד שלו?? מה הם היו אוכלים?
    אם אי פעם היה קיים דבר כזה של חוסר אהבת ציצי אז הם הכחידו את עצמם.
    כולם אוהבים ציצי. גם בני 40 אוהבים עדיין ציצי.

כולם רוצים לינוק משד!

לינוק זה גם עבודה. וזה טוב שזה עבודה. שיעור ראשון בחיים, שבשביל אוכל צריך לעבוד!
    פגים, אין להם כוח לעבוד, הם פגים, אז לפגים יכולה ליהיות בעיה לינוק. ואת ממש לא בקטגוריה הזאת כבר חחחחח
  • אין חיה כזאת תינוק שלא אוהב ציצי
    יש כל מיני סיבות לכך שהאם לא משתדרת עם ההנקה
    דוגמא אישית תינוק שנולד לפני הזמן חלש וקטן ולפעמים אפילו רפקלס היניקה לא מפותח דיו ולכן ההנקה לא מוצלחת - עם הרבה כח רצון וכוח סבל אפשר בהחלט להתגבר על זה
    ומה לעשות צריך להיות ריאלים ולהתכונן, לי למשל אף אחד לא אמר מראש כמה הנקה זה דבר קשה בהתחלה, אני חשבתי שזה עונג רצוף וכל כך טבעי.
    אז לא, זה לא כזה עונג בהתחלה - לוקח זמן עד שהתינוק מתחבר כראוי ואת מוצאת את התנוחה שמתאימה לשניכם.
    זה כואב בהתחלה ולרוב אפילו פוצע.
    אני לא מבינה למה לקנות משאבה אם אפשר לקחת מיד שרה (להקפיד לקחת את הלבנה של ספקטרה) - אני שאבתי ללהב 4 חודשים איתה וטפו טפו טפו מחלבות תנובה התקשרו להתייעץ איתי על אחסון חלב חחחחח
    מה גם שלא כולן שואבות, חלק רק מניקות ורק בהתחלה צריכות לשאוב להורדת הגודש - ואת זה בהחלט אפשר לעשות עם המשאבה של יד שרה.

בקיצור מנסיון אישי רע ומר את צריכה להיות מוכנה לכל האופציות.
    אני אצל להב היה לי ברור מאליו שאני הולכת להניק, ואין שום אופציות אחרות. ולא הלך, שום דבר לא עזר, ובתכלס מודה לי לא היה מספיק כח סבל (כן כן זה סבל כשהפטמה כמעט נתלשת לך) - בואי נהיה ריאלים לא התכוננתי מספיק.
    כל זה ממש הכניס אותי לדכאון עד שהכירו לי את השאיבה שהפכה להיות פתרון הולם למשך 4 חודשים.
    אצל נועם ההנקה מבחינתי נשארה כטראומה קשה והיום אני אישית לא מתחברת להנקה בכלל ואפילו לא יכולה לחשוב על להניק. נועם התחברה כל כך טוב וינקה כל כך טוב, וישבתי הסתכלתי עליה יונקת ולא הייתי מסוגלת זה ממש ממש ממש הרתיע אותי.

אז זה מעולה שאת רוצה להניק, אני בעד הנקה, אבל את חייבת לדעת את כל הצדדים של הנקה ולהיות מוכנה להכל (דרך אגב יועצת הנקה פרטית זה הפתרון הכי טוב)

בהצלחה

• הנקה זה מדהים ומקרב בין האם לתינוק אבל זו עבודה לא קלה גם בשביל האם וגם בשביל התינוק
    אפילו שזה לכאורה אינסטינקט טבעי, עדיין לוקח זמן גם לאמא וגם לתינוקה להסתגל להנקה
    שהתינוק ילמד להתחבר נכונה אל השד, למצוא את התנוחה המתאימה שתקל על היניקה של התינוק ועל האם המניקה
    צריך להיות מוכנים לכך שיכול להיות שההנקה תזרום בקלות מהשניה הראשונה בלי הרבה בעיות
    ויכול להיות שיהיה צריך קצת להתאמץ כדי לבסס את ההנקה מבחינת מה שתיארתי מקודם - יכולת התחברות, תנוחה וכו'
    מה שבטוח - אל תקשיבי לחברות שלך שויתרו, תני לעצמך הזדמנות להתחיל את ההנקה מדף חלק וללמוד ביחד עם תינוקך איך עושים את זה
    יכולות להיות הרבה בחורות שלא מסתדרות, סולדות או כל סיבה אחרת שההנקה לא הולכת להן
    אבל על כל אחת כזאת יהיו 565675 שמניקות ונהנות מכל רגע.

• בנות

אתן נהדרות !!!
    ממש תודה

[url=http://www.tickerheaven.com/tickers2/]
  • אני עם ליבי בעל פסיק ופסיק :)))
    אני קניתי ישר משאבה. הייתי בשבוע ה36 להריון לדעתי וקניתי את המשאבה הכי פושטים שהייתה אז(לפני 6 שנים) והיא שירתה אותי מצויין במשך שנה שלמה. הנקתי שנה וחודשיים ושאבתי שנה.
    אם אימי לא הייתה מדריכה אותי צעד, צעד לגבי עניין הציצים, לא הייתי מניקה בכלל!!!! את צריכה יועצת הנקה טובה או אימא באמת שתעזור ותתמוך ותדריך. יש באמת הרבה רגעים לא קלים בעיקר בחודש הראשון, אבל אחר כך זה בהחלט וואלס מדהים שנמשך כמה זמן שיתאים לשניכם???
    לידה קלה מתוקה

• היי אורטל,

ענו לך תשובות מלאות ומנומקות

• הסיבה היחידה שאת צריכה משאבה בהתחלה זה כדי להקל על הגודש שמגיע ביום השלישי בערך...
    חוץ מזה פשוט תאמיני בעצמך, תדעי שגם אם היא כל היום על הציצי זה כי "משהו לא בסדר" אלא כי ככה היא גורמת לגוף שלך לייצר חלב צריך הרבה סבלנות
    והסבלנות משתלמת
    כן ההתחלה קשה... יש כמה ימים של כאבים- הגוף לא רגיל, הפטמות רגישות וזה לא נעים
    אבל זה עובר ואח"כ זה שווה את זה
  • בשבוע הראשון קשה לך וגם לתינוק ..בהתחלה יש קצת חלב ואחרי כמה ימים יותר מדי ונוצר גודש ואחרי זה זה מסתדר....לא צריך לוותר על הנקה מהר ברגע שיש קשיים וזה המפתח. את תצליחי אני מאמינה. רק אם תתני בקבוקים אז יכול להיות שיסרב לקחת ציצי כי לינוק יותר קשה מאשר לאכול מבקבוק. ואפילו אומרים שאסור לתת מוצץ בהתחלה עד שההנקה מסתדרת.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה