-
ממממ....מה שעולה לי ישר לראש זה קודם כל, עד כמה היא באמת מתעוררת בשעות בהן את מצפה ממנה לישון, נגיד בלילה?
כשהם מתעוררים כזה לאט ומעצבן לא צריך לקחת אותם צריך לחכות שיתחילו לבכות , כשהם בוכים הם ערים, כל הליחשושים המקטרים שלהם לפני מתיחסים לזה כאילו הם עוד לא ערים.
לפעמים הם בשלב הלא ברור הזה חוזרים לבד לישון\לומדים לחזור לבד לישון ואם באים אליהם אז זה מה שמעיר אותם באמת. ההורים.
והם יכולים גם להעיר את עצמם בלי כוונה כי הם זזים כזה לא רצונית, אז אפשר לעטוף אותם( סטייל בריהמ) לגמריי שישארו רק פנים בחוץ, ואז הם לא ממש זזים ולא מעירים את עצמם. אבל חם עכשיו...
עד גיל 4 חודשים הם לא מבדילים שום דבר, מתי ישנים מתי ערים. אין להם כאילו שעון ביולוגי של שינה. אז זה עיניין של מזל
-
מה שעולה לי בראש זה שיטת ההשכבה
הילדה נרדממת לה בידיים ציצי מנשא ופתאום בום קמה בתתוך מיטה
ואיפה אמא איפה הציצי איפה החום לאן הכל הלך אני אבכה זה יחזור
וזה כמובן חוזר
אז הגיע הזמן מראש לעשות השכבה בתוך המיטה - לשים אותה ממש מכוסה ומגולגלת בתתוך חיתול או שמיכה (יש ביוטיוב תיאור מדויק איך עוטפים)
כל זה בשילוב טקס שינה של מיצי - מעולה לשנת לילה
וביום אותו נוהל בלי כיבוי אורות
-
בנות שלנו באותו גיל, אז אני אכתוב לך מה אני עושה:
כשאני משכיבה את ניקול לישון, גם ביום וגם בלילה, אני שמה אותה במיטה חצי ישנה, כלומר לא אחרי שהיא נרדמה לגמרי. אלא כשהיא כבר אכלה, ורגוע וחצי מנומנמת. כך שהיא תרדם במיטה שלה בסביבה של המיטה ולא על הידיים שלי. למה זה טוב? כי פעם הבאה כשהיא תתעורר מתוך שינה, היא תראה את אותה סביבה שבה היא נרדמה ויהיה לה יותר קל לחזור לישון.
עוד משהו: במהלך השינה תינוקות מתעוררים לכמה שניות אבל זה לא אומר שצריך מייד להרים אותה, אם היא תלמד להירדם לבד, היא תוכל לחזור לישון בלי עזרה שלך. אז לא לקפוץ עליה אחרי ציוץ אחד, תני לה הזדמנות להירדם לבד...
וכמו שבנות רשמו: תעטפי אותה בחיתול, אצלינו זה עבד מצויין גם נתנאל, גם עכשיו. כך ידיים שלה ותנועות לא רצוניות לא מעירות אותה
-
תודה בננות... מיצי - אני כן מניקה אותה לפני השינה כי עד כה היא הייתה נרדמת מזה והלילה התחיל. רק משהו השתבש בדרך. בלילה היא כמעט לא מתעוררת - לאוכל בעיקר או לשנות תנוחה, או סתם להפליץ בכיף (וקול)...
זהו שלבושתי אנחנו לא ממש מצליחים לבצע טקס לילה קבוע - בעלי לא נותן לי לקלח אותה לבד, וגם לא תמיד מסתדרים כל מיני דברים.
אבל שתיכן צודקות על טקס הלילה שהוא חובה... מהיום אשקיע במשהו קבוע.
-
עברתי עם יואב את אותו הסיפור בדיוק בשלושת החודשים הראשונים.
יום אחד נרדם בשש שבוע בשמונה ויומיים בחצות...
כולל טקס שינה כמובן מקלחת שקט ציצי שירים והשכבה במיטה (מגיל חודשיים יואב לא ישן איתנו בחדר)
אז קודם כל מחזקת כל מילה של מיצי לגבי הטקס זה מאדדדדדדד מתסכל בשבוע שבועיים ראשונים ונראה כמו נצח אבל בסוף זה קורה וכבר יש להם שעה שהם מתרגלים לישון בה.
אגב ניסית לתת מוצץ פה ושם? יואב הסכים רק השבוע למוצץ וזה עוזר לי להרדים או תו בלילה בלי ציצי...
עדכני איך עובר...
אגב אני ניהלתי מעין יומן שינה כדי לראות אם יש דפוס שמצריך שינוי ולפי זה שיניתי זמן אמבטיה וזמני שינה במשך היום...
המון בהצלחה!
-
כמו שהבנות כבר סיכמו, טקס שינה קבוע זה הפתרון.
זה לא פתרון קסמים וזה לא יעבוד מהפעם הראשונה (ואם כן יש לכם מזל גדול ותינוקת מאוד נוחה..טפו טפו טפו) אבל ככל שתתמידו כך יהיה קל יותר.
בזכות הטקס הקבוע עדן תבין מתי מגיע הזמן לישון ותתנהג בהתאם.
בהצלחה