משבר של שיער :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • תמיד היה לי שיער עבה, בריא וצפוף על הראש. היה מקור גאוותי ונקודת זכותי היחידה (?) עד כדי כך שאפילו אמא שלי שלא החמיאה לי על כלום כל חיי זה הדבר שהייתה מציינת תמיד -שיש לי שיער יפה.

כל זה נמשך עד שנכנסתי להריון ואני מאוד חוששת שכאן זה יגמר.

השיער שלי החל לנשור בקצב מטורף!!!!! כל מגע בשיער מוריד לי לפחות 4-5 שיערות שלא לדבר על מקלחת או סירוק שזה פשוט מפחיד!!!!

לעומת זאת, הגוף שלי תמיד היה חלק משיערות, וגם השיער שהיה לי על הגוף היה תמיד פלומתי - צהבהב וכמעט בלתי נראה (כמובן גם קצר!) ועכשיו...הוא נהיה כהה כמעט שחור לגמרי וארוך והצפיפות שלו גדלה. ממש מביך אותי ללכת לים או אפילו להיות עם בעלי באור בלי בגדים.
    אני לא רוצה שעווה כי אי אפשר לעשות שעווה בכל מקום כמו כל הגב ואפילו סביב החזה נהיו לי שיערות כהות.

מה אני יכולה לעשות?????? ממש רע לי ככה. הראש שלי מתרוקן והגוף שלי מתמלא בשיער.
    מצטערת על הפירוט הרב בל זה ממש מטריד אותי.
4 תגובות
עמוד 1
  • את אוכלת בריא? ת**** נכונה עם 3 ארוחות ביום, פחמימות, בשר, מים וברזל?

• מעתיקה לך...

נשירת שיער אצל נשים יכול לנבוע מסיבות רבות יותר:
    ראשונה היא הסיבה הגנטית-הורמונלית, בדומה לגברים.
    סיבה נוספת לנשירת שיער היא מזג האויר ובעיקר סתף וחורף, עונות בהן קיימות נשירה גדולה יותר (בזמן השלכת שבה העצים מנשירים עליהם כך הנשים מנשירות את שיערות ראשן).
    מחלות המלוות בחום גבוה, או לחילופין מחלות זיהומיות עלולות לגרום לנשירת שיער רצינית כחודש עד שלושה חודשים לאחריהן.
    תת או יתר פעילות של בלוטת המגן, חוסר בחלבונים במזון (בעיקר אצל צמחוניים) עלול לגרום לשיערות לעבור לשלב "המנוחה", וזאת על מנת לשמור על חלבונים החסרים בגוף. במקרים מסוג אלה, נושר השיער יותר בקלות.
    תרופות כנגד כרישת דם, דלקות, דיכאון, לחץ דם, כולסטרול או יתר ויטמינים בגוף, עלולות אף הן לגרום לנשירת שיער.
    גלולות נגד הריון עלולות לעיתים לגרום גם כן לתופעת נשירת שיער (גם כאשר מפסיקים ליטול אותן).
    חוסר בברזל, עקב דיאטה לא מבוקרת או עקב מצב של וסט רצינית הינם גורמים לנשירת שיער.
    ניתוח רציני או לידה עשויים לגרום לנשירת שיער - במקרים מסוג אלו הנשירה עלולה להתחיל כחודשיים עד שלושה חודשים לאחר מכן.

אופציה: טיפול עם פרופסיה:
    כיום נמצאים מספר תכשירים המטפלים בהתקרחות. הבולט והיעיל מבין כולם הוא פרופסיה (Propecia Finasteride, MSD) - טבליות הניתנות במרשם רופא, להגברת צמיחת שיער הקרקפת ולמניעת נשירת שיער נוספת בגברים מתקרחים. כדורי הפרופסיה מורידים את רמות ה-DHT בקרקפת (זאת מבלי להוריד את רמת הטסטוסטרון בגוף), ובאופן זה נגרם היפוך בתהליך ההתקרחות מה שמוביל לעצירת הנשירה ולעיתים אף לצמיחה מחודשת של השיער.

• את "משעירה" בגלל ההריון, איך שתלדי זה יתחיל להעלם לבד. מבטיחה לך!!!!!!
    מכל המקומות ההזויים! זה ירד לבד, יחליף צבע, יתקצר, למה שהיה קודם!

הנשירה מהראש, גם תופעת הריון ידועה, או שזה קורה בהריון או שבהריון לא נופל כלום
    ומתחיל לנשור אחרי לידה בכמויות מטורפות (כל השיער שלא נשר בהריון נושר).

אז לא לדאוג. זה יעבור עם ההריון!!!!!
    אחרי ההריון תמשיכי לקחת תוספים ויטמינים חומצה פולית וברזל... יעזור לשיער לחזור מהר יותר לראש.
  • לגבי שיעור גוף - אל תעשי כלום, לפחות לא עד סוף ההריון.
    לרוב זה עובר אחרי הלידה. הגורם לכך זה השינויים ההורמונאלים שהגוף שלך עובר.

לגבי שיער ראש - יכול להיות מחסור בויטמינים, יכול להיות שינויים הורמונאלים, לחץ, תקופת נשירה.. ועוד אין ספור גורמים.
    תעשי בדיקת דם תנסי לשלול מחסור בויטמינים
    וחוץ מזה.... תראי מה קורה אחרי הלידה.

והגזמת קצת - מקור גאוותך היחיד??? נו באמת.
    אני בטוחה במיליון אחוז שיש בך הרבה מעלות.
    צריך רק להסתכל במראה ולראות אותן...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה