מעבר דירה לפני/אחרי לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,
    יש לי התלבטות לא פשוטה:
    אנחנו כרגע בתחילת שישי, ומעוניינים לעבור דירה בגלל הצורך לשפר סביבת מגורים וכדי להתקרב להורי בעלי שיוכלו לעזור לנו.
    הבעיה היא שאנחנו כרגע גרים קרוב להוריי, ברור שארגיש יותר בנוח להיעזר בהם במיוחד בחודש/ים הראשונים.
    חשבנו לעשות את המעבר עכשיו כדי לא להגרר עם כל הבלאגן לחודשים הקשים של סוף הריון או אחרי לידה. אבל בגלל הקרבה הנוכחית להוריי וגם בגלל מחיר הדירה הנוכחית (שזול בכ-1000 ש"ח ומעלה ממה שאנחנו כנראה נעבור אליו) קשה לי לבצע את השינוי וחשבתי שאולי יהיה נכון יותר לעבור במהלך החצי שנה שאחרי הלידה, אחרי שהלחץ מהלידה יירד ואחרי שאיעזר בתמיכה צמודה יותר במהלך החודש הראשון לפחות...
    מה דעתכן?
7 תגובות
עמוד 1
  • לא הבנתי אם יש לך עזרה מההורים שלך למה אתם צריכים לעבור בכלל ?? ועוד אתם משלמים 1000 ש"ח פחות ?
    אני עברתי בחודש 9 / כמה ימים אחרי לידה דירה ליחידה ליד חמותי ,ככה חסכנו כסף , עזרה לא רציתי (דפקה שלי מודה חחח ) שנתיים נשארנו ביחידה של 40 מ"ר ... מסכנה שלי :
    לעבור דירה לפני הכי טוב, יש לך את כל הזמן שבעולם לארוז בשקט וברוגע ,כשיש לך ילד הרבה יותר קשה לעשות דברים באיחוד אחרי לידה ... בקיצר בעיניי לא מומלץ ... לגבי שיפור סביבה ,תלוי עד כמה הסיבה שלך לא טובה ... במה זה מתבטא ? דירה קטנה? או מקום מוזנח עם דברים לא תקינים .? קומה גבוהה? תעשי את השיקולים עד כמה אתם באמת צריכים לשפר את התנאים וכמה באמת אתם מוכנים לשלם על זה , כי לפעמים זה פשוט רק אשליה של שיפור ... אני בדעה שבית זה רק מקום שישנים בו ומאחסנים בו את החפצים , שיהיה תקין מבחינת הצנרת מזגן ודברים נחוצים , לא מחפשת בית מפואר מיותר בהחלט... גם בית גדול לא צריכים ... אבל כל זה רק דעתי
  • בתור אחת שעברה דירה ביום הלידה (פירקתי קרטונים עם נהוראי בידיים)
    ודירה שלישית לפני כחודש, בחודש שישי

אני יכולה לומר לך שכרגע זה הזמן המתאים ביותר לעבור.
    כל יום לארוז מעט, לפני החודשים המתקדמים, זה עדיף פי כמה וכמה מאחרי הלידה.
    שאת חלשה ומניקה ותלויה בתינוק שיש לו צורך בסיסי של אוכל כל שעתיים שלוש והמון על הידיים.
    אני גם תמיד בעד להביא הביתה תינוק, שהבית (והחדר) מאוכלס ומסודר לכבודו.
    מאשר להתחיל להתרוצץ אחרי הלידה... ותאמיני לי יהיה לך מספיק על הראש ובזמן הפנוי היחיד תרצי רק לנוח מעט.

שיהיה המון בהצלחה!!!

• עברתי בחודש שישי ולא מצטערת על זה - ככל שזה יותר קרוב ללידה ככה יותר קשה... ואחרי הלידה בכלל אין מה לדבר לפחות חודיים...

••• לחיות בידיעה שמישהו זקוק לך - זה האושר הכי גדול בעולם....•••
  • אם ההורים שלך עוזרים ויעזרו לך ואת בכל מקרה מודה כי את מעדיפה את העזרה שלהם אז מה הלחץ לעבור עכשיו?

תלדי, תיעזרי בהורים שלך וכשהתינוק/ת יהיו בני כחצי שנה ומעלה תעברי.

אנחנו גרנו אצל אמא שלי כשילדתי ולמרות שזה לא נוח ולבלאגן היא עזרה לי המון ועברנו רק כשנועה הייתה בת 9 חודשים.... שני רחובות ליד אמא שלי
  • מבחינת תיזמון המעבר אז כמו שכולן ציינו, מוטב עכשיו מאשר אחר כך
    עם תינוק על הידיים זה קשה פי כמה וכמה וגם החודשים האחרונים הם לא פיקניק
    מה שאומר שמוטב ורצוי לעבור עכשיו כשאת עוד "קלילה" על רגלייך

• בתור אחת שעוברת היום דירה כן כן ברגע זה ממש התישבתי לי בין הקרטונים שהגוף ינוח קצת
    אז ניכנסתי לפורום
  • בנות מקסימות, תודה על העצות!!!
    תהילה - שיהיה מעבר קליל ונעים ותתחדשו!

האמת שהדירה שאנו גרים בה היום מקסימה ומטופחת, אבל נראית לנו קטנה מידיי ובמרכז העיר פ"ת, הרבה זוהמה ופיח, אין איפה לטייל עם עגלה מבחינת פארקים ומבחינה חברתית הסביבה כאן לא ממש מתאימה לגידול ילדים...
    הרעיון מאחורי המעבר שאנו חושבים עליו הוא קודם כל לצאת מפ"ת (משהו שבעלי הטיל עליו וטו), אח"כ לעבור לדירה גדולה ונוחה יותר, ואם כבר יוצאים מהעיר, אז בשביל לקבל עזרה - להתקרב למשפחה של בעלי.
    אני בנאדם שמתקשה בקבלת החלטות, כך שגם אם הרעיון היה נראה לי קסום קודם, עכשיו אני חושבת שזה בזבוז ואולי אפילו מוקדם מידיי...

עד כמה אתן הייתן מעריכות את חשיבות סביבת המגורים שלכן בחודשים הראשנים אחרי הלידה? עד כמה קשה לצאת מהבית עם תינוק כשגני השעשועים מלאים בזבל ובאנשים שתרבותם שונה מאוד משלכן? אני יודעת שזה אמור להיות עניין אינדיבידואלי, אבל לי עדיין אין מושג איך ארגיש אחרי הלידה... אני סומכת על הניסיון שלכן (-:

תודה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה