-
חח האמת היא שאני קודם מאכילה בבית ואז נוסעים ביחד לארוחה אצל המשפחה..
אם זה אצל אמא שלי אני סומכת עליה בעיניים עצומות שהיא תתחשב ותכין אפילו במיוחד בשבילו.
אבל מכל השאר אני לא מצפה לכלום
-
בגיל של שולחן כבר, מה יש להתאים? לחם יש תפוח אדמה יש ירקות יש
הכל חוץ מדג שיש בו עצמות, אפשר לתת.
גיל של שולחן זה גיל שאוכלים מהשולחן, מקסימום מעיכה קטנה במזלג.
תיהיי יותר ספציפית בתהיה?
-
אני תמיד זורמת. היו פעמים בודדות שאוכל היה ממש חריף או שהיו סושי ונתנאל לא אכל את המנה העיקרית, אבל תמיד יש מה לתת לו מהשולחן, ירקות, לחם, גבינה...
-
אם זה גיל שילד אוכל הכול, סביב גיל שנה, אז אוכל איתנו אם מדובר בגיל של מרוסק אז בהחלט בבית אבל השאלה היא אחרת האם שעת ארוחה היא מתאימה לארוחות של ילדים, כי ילדים לא תמיד יכולים להתאפק ולרוב מאכילים אותם בבית
-
שאנחנו אצל אמא שלי היא מכינה תמיד לאוריה במיוחד אוכל בנפרד אבל היא גם כן אוכלת מהשולחן כמו תפוח אדמה , עוף , אורז ירקות וכ״ו....
שאנחנו אוכלים בשישי אצל חמתי ( היא גרה מולי, דלת מול דלת) , היא מכינה מרק תיימני רק ,כך שאין לי ממש ברירות אז היא אוכלת את זה...
אבל אני גם מאכילה אותה בבית לפני שיוצאים..
-
אצלי מגיל מאוד מוקדם תמר מסתדרת עם מה שיש...
לרוב יהיו קציצות/אורז/עוף /תפוא משו בסגנון
אני לא מצפה שיכינו עבורה פסטה ביום שישי
-
בדיוק - מאכלים כמו שרובכן ציינתן (תפוחי אדמה, עוף, ירקות, קציצות, פשטידות וכו') אלה דברים שכן פחות או יותר מותאמים לתינוקות
לפחות לתינוקות שכבר למדו לאכול מוצקים היטב
אבל מה קורה אם כולכם (דגש על ה-כולכם - כולל התינוק) הוזמנתם לארוחה שכוללת דגים עם עצמות או דגים חריפים, עוף ברוטב לא מותאם לתינוק (חריף מדי, אקזוטי מדי, עם אננס, בוטנים ואגוזים מדי וכו') ועוד שלל מאכלים שאי אפשר לתת לילד?!
-
האמת חמותי (מתה עליה) רק בערך בגיל 3 אני חושבת התחילה להכין לילדים אוכל פחות חריך ... זה קרה כי איתמר התחיל להתלונן :) עד אז הוא היה פשוט בולס קובה ברוטב חריף למשל או מקרונים חריפים או מרק תימני עם חילבה וסחוג ... בגיל שנתיים וחצי שלוש הוא החליט שהוא לא אוהב חריף :))) אז תמיד יש מנות שלא חריפות במיוחד או לא חריפות בכלל , קובה למשל כבר לא חריפה ובחילבה לא שמים סחוג מראש ... אז לאט לאט גם אצלך ילמדו . לוקח זמן ....:) אז פעם הבא תגידי בעדינות שתשמחי שיהיה על השולחן גם אולי עוף שהוא לא חריף כדי שתועלי לתת לילדה כי היא עדיין אוהבת את זה אשכנזי מאוד :)))
-
מאיה -
-
חחח
לדעתי זה יקרה כשהגברת פשוט תגיד להם שזה לא מתאים לה ...
כמו עם הבדיחה הזו שחשבו שהילד אילם כי הוא לא דיבר עד גיל 3 ... כי פשוט תמיד שמו לו סוכר
-
יוליה אני מסכימה איתך ומצפה לחלוטין שמי שמארח אותנו אמור לדאוג גם שיהיה לילדה שלי מה לאכול .
כמובן שההורים שלי ושל בעלי דןאגים לזה ולא יעשו משהו שהוא לא מתאים לה .
אם אני הולכת למארחים אחרים אני דןאגת לשאול " יהיה להדס מה לאכול?" ממש ככההההההה... ווככה מונעת מצבים מביכים .
אם נניח לא יהיה אז אני אביא מהבית
-
אומנם אין ילדים עדיין.. אבל אם זה הורים/ חברים קרובים כפי שציינת ומזמינים לאוכל ״בעייתי״ בהחלט אדבר איתם קודם שיכינו משהו נוסף (תפו״א,גזר) או משהו כזה זה רק לשים במים על הגז זו לא כזו טרחה... כל דבר שאני מוכנה לעשות עבור משפחה/חברים אני בד״כ ארגיש נוח לבקש..