פחד מהלידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן...
    אני חדשה פה ואשמח לקבל עזרה...

אני בהריון (ראשון), יחסית בהתחלה (שבוע 15),
    ומהרגע שידעתי שאני בהריון אני לא מפסיקה לבכות ולהיות בלחץ מהלידה!
    אני כ"כ מפחדת! מפחדת מהכאב, מפחדת לא לעמוד בזה!
    כאילו יש לי סוג של טראומה...
    מה אתן ממליצות שאעשה בכדי שאתחיל להיות יותר רגועה...?
11 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל בשעה טובה
  • היי
    האמת שאני גם בהריון הראשון שלי וגם אני די חוששת..
    אבל חברה אמרה לי משפט מה זה חכם..
    לפני הכל תהני מההריון.. - כמה שאפשר..
    אחרי זה תני להבין שכל שאת חוששת את נלחצת וכשאת נלחצת את סוגרת את כל המעברים.. מסקנה הלידה תהיינה יותר ויותר קשה..
    לכן קחי את הכל בסבבה ובכיף כי אחרי הכל לא כל יום את בהריון..

מתוקתי.. תהני מכל שנייה את בדיוק בשבועות שאת מתחילה באמת להנות מההריון כי את צריכה להיות אחרי ההקאות והתחושה המגעילה שבהתחלה....
    החשש הוא טבעי אך נסי להפיג אותו באמצעות צבירת אינפורמציה - מה יקרה בחדר הלידה, כיצד מתרחשת הלידה וכדומה
    תזכרי: את אינך היולדת הראשונה - דורות של יולדות כבר עברו את זה לפנייך

הקישור הזה יכול לעזור.... (מקווה)
    http://www.babyworld.co.il/bba/birth/the-day/i010.jsp

בהצלחה!!!
    שירז מושיקו ובוטן.. :)
  • כולנו מפחדות מהלידה.
    כולנו רוצות שיהיה קל, מהיר, טוב ושיעבור בשלום.
    אני לא יודעת אצל מי הפחד יותר גדול-
    אצל מי שאצלה זו לידה ראשונה והיא לא יודעת למה לצפות[חוסר הידיעה לפעמים טוב יותר מהידיעה],
    או אצל בנות שכבר עברו את החוויה ויודעות פחות או יותר מה סדר גודל הכאב, הלחץ וכו'.

תהני מההריון כמה שאפשר.
    יש לך אוצר בתוכך.

את עוד בהתחלה וחבל שתטרידי את עצמך מעכשיו בנושא.
    פחדים וחששות ממילא לא יקטינו את הכאב, נכון?
    אז פשוט תנסי להניח לזה. לא לחשוב על זה.
    ותהיי תמיד בציפייה שהכל יהיה בסדר.
  • ראשית, תודה אתן מקסימות!
    שנית, הבעיה שככל שאני שומעת סיפורים ומה קורה בחדר לידה אני עוד יותר מפחדת... זה מגיע למצב שיש לי סיוטים בלילה ואני מתעוררת עם צרחות ובכי שלא מפסיק...
  • אל תקשיבי לסיפורים!!! תעשי טובה לעצמך!

כל סיפור סתם מלחיץ יותר.
    אל תקראי דברים רעים, למרות שזה מאוד מסקרן וחשוב.
    ואם את יכולה גם להמנע מלשמוע- אז תעשי את זה!

תחשבי רקקקקקקקקקקקק טוב!

• בס״ד
    חחחחח אור חחחחחחחחחח
    את אומרת לה להמנע ומספרת לה סיפורים חחחחחחח

ואני רק יכולה להגיד לך ששני הלידות האחרונות שלי
    היו בלי אפידורל והנה אני כאן לספר לך:)
    ושעה אחרי כבר היתי על הרגלים לספר לכל מי שמוכן לשמוע חחח
    זה כואב אבל לא נורא ברגע שהוא יוצא שוכחים הכל

• תבואי במחשבות טובות שיהיה לך קל ומהר - אל תקשיבי לסיפורים לא סיפורים מעודדים ובטח לא סיפורים מבהילים

בעז"ה שתהיה לך לידה קלה קלה

• חח צודקת מעייני אני אערוך את התגובה!!!

• קודם כל נסי להסיח את עצמך בכל פעם שאת מרגישה חששות כאלה.
    שנית- רוב הנשים עוברות לידה אחת לפחות וכולן שרדו את הכאבים- כואבים ככל שיהיו. תחשבי בעד לפני מספר עשורים נשים עברו לידה ללא אפידורל- את הלידה השלישית עברתי ללא השפעת האפידורל והרגשתי "טוב-מאוד" את צירים- אך ברגע שהמלך הקטן שלי יצא לאוויר העולם כל הכאב הזה איבד ממשמעות ונותר בגדר זיכרון.
    הלידות בד"כ כואבות- אבל זה סך הכול מספר שעות שבחלקן לא מרגישים כלל את הכאב בזכות האפידורל.
    לי יש סף כאב נמוך מאוד ולמרות זאת ילדתי בתוך שנתיים שלוש פעמים ואם ההפלה לא היתה מתרחשת הייתי יולדת בעוד שבעה וחצי חודשים שוב.
    תנסי כרגע ליהנות מההיריון בקרוב תרגישי את העובר ויהיה לך כל כך כייף- תתמקדי בעובר שלך ובאושר שהוא עומד להעניק לך ולבעלך ותתעלמי ממחשבות של פחד וחששות.
    את תעברי את ההיריון ועוד יותר את הלידה ואח"כ תרצי בעצמך היריון נוסף למרות החששות שהציפו אותך בהיריון הראשון.
    מעודדת אתך מפה ומבטיחה לך מניסיון שעוברים את הלידה ואחרייה שוב לידה ואולי אף שוב....
    המשך היריון מעניין ומשמח!!!

• בנות יקרות ומקסימות תודה על כל ההקשבה, התמיכה, השיתוף ובעיקר החיזוקים!!!
    כל כך מעריכה את כל התגובות שלכן וקוראת אותן שוב ושוב ושוב עד שיכנס לי לראש...
  • ברוכה הבאה.
    פחד מהלא נודע בעיקר כששומעים כמה כואב ללדת הגיוני לגמרי....

הגוף האנושי בכלל והנשי בפרט הוא פלא ענק, פאר הבריאה, גאונות לשמה.
    לקראת סוף ההריון כבר הכל כ"כ לא נוח שכל מה שרוצים זה רק לסיים עם ה"עונש" הזה וללדת ולפגוש כבר את העובר שגדל בתוכך, לחבק את התינוק שלך. לאהוב אותו מבחוץ...

יחד עם זאת - אם הלידה באמת מאוד מלחיצה אותך ואת מוצאת עצמך חושבת עליה ופוחדת ממנה אולי זה המקום לפנות לטיפול מקצועי ולעסוק בהריון, בפחד מהלידה (אולי מתלווה לזה גם חשש או פחד מאימהות....)
    בכל מקרה - שיהיה הריון קליל וכיפי וארוך ומלא בריאות.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה