-
לא הבנתי מה קרה - כואב לך החזה בגלל השאיבות? אונשיש לך יותר מדי חלב וגודש?
••• לחיות בידיעה שמישהו זקוק לך - זה האושר הכי גדול בעולם....•••
-
היי יקירה...
למה את שואבת ולא מניקה?...
בעיקרון בהתחלה משתחרר המון המון חלב עד שהגוף לומד מהו היצע וביקוש ולפי זה מתחיל לייצר חלב
בהתחלה יש יותר גודש וטיפטופים ולאט לאט על פי דרישה זה מתאזן
במידה ויש לך גודש ואת מעוניית ל"חנך" את הגוף לתת חלב כל שלוש שעות תשאבי את הגודש ותאשבי שאיבה מלאה כל שלוש שעות
אין ברירה עד שנוצר איזון זה קשה
-
קודם כל להרגע !
דבר שני מה הסיבה לשאיבות ? ההנקה לא הסתדרה , את לא רוצה להניק , רוצה רק לשאוב ? מה המטרה שלך?
אחרי כל השאלות האלה , אין כזה דבר חובה לשאוב כל 3 שעות זה הרצוי ... תלוי מה הצרכים שלך ... אם את רוצה לתת רק חלב אם אז כדאי להקפיד על כל שלוש שעות לפחות , אפשר גם כל שעתיים אם זו השאלה שלך , כי יש גם תינוקות שיונקים כל שעתיים ככה שהגוף פשוט יתרגל לייצר חלב כל שעתיים ... אם כואב לך לשאוב אולי המשאבה לא מתאימה לך ... הקאפ גדול / קטן לא מתאים לצורה וכו' יש מלא סיבות , עוצמה חזקה מידי או כל דבר ... במקומך הייתי מזמינה דחוף יועצת הנקה שתעזור לך , גם אם את מעוניינת רק לשאוב יועצת יכולה להראות לך איך עושים את זה נכון
-
דנה - בגלל הגודש שיש.
אני לא רוצה להניק מכמה סיבות - אני רוצה להיות בטוחה שהוא אוכל אץ
מה שצריך ומקבל מה שהוא צריך ולא כל כך התחברתי להנקה כנראה כי היה לי קשה ביום הראשון. וגם אני רוצה שהוא יתרגל לבקבוקים ולא לציצים. מפחדת שיהיה קשה לגמול אותו כשאני אצטרך לחזור בתום חופשת הלידה.
-
אוקיי אז המלצה שלי תשאבי כל שעתיים מקסימום שלוש כדי שהחלב לא יעלם ואם יש גודש פשוט תכנסי למקלחת עם מים חמים (לא ישירות על הציצי,על הגב עדיף) ופשוט תשחררי טיפה את החלב עם היד , לא לשחרר יותק מידי כדי לא לבלבל את הגוף .
מאיה.
-
תודה! וכל ציצי לשאוב 10 דקות נכון?
-
כדי להגיע לחלב אחורי אם אני לא טועה ויתקנו אותי מבינות יותר לשאוב כעשרים דקות...
-
ירדן? באמת??
יש מנוסות??
-
זה הבעיה בשאיבות, שאת לא יודעת איך זה באמת קורה בטבע, בהנקה, אז לכי תדעי לחקות אותו.
מה שאסקי אמרה לך זה מעולה!
הילד שלך אוכל כל שלוש? שואבת כל שלוש. כמה זמן? לא חשוב. מה שחשוב זה שהציצי יהיה ריק! את תרגישי את זה. הוא ירגיש לך ריק (הוא לא באמת יהיה ריק מתוכן).
שותה שעתיים? אז כל שעתיים לשאוב.
אחכ את תראי כמה הוא אוכל בבקבוק, ותשאבי עד שתגיעי לכמות הזו. (אחכ יהיו קפיצות גדילה אז אל תנעלי על הכמות. תשאבי קצת יותר. כדי שתמיד יהיה לך בבקבוק.
אם בין הארוחות מתמלא לך הציצי, את או משחררת אותו באמבטיה כמו שאסקי כתבה לך...או שואבת, כמה ועד מתי? עד שיש לך הקלה בלבד בגודש. הקלה בלבד.
אם בין הארוחות תעשי יותר מהקלה בלבד תייצרי יותר. ויצא לך הפוך ממה שאת רוצה.
-
בנות כבר ענו לך לגבי גודש. אני אסביר על שאיבה. כל יועצת הנקה ממליצה לשאוב 7 דקות מכל ציצי, אחר כך 5 דקות ואחר כך 3 דקות... זה עסק שלוקח זמן... אבל כך את מגיעה לחלב אחורי
-
אז נסטיה, מה כ"כ מהר מגיעים כבר לחלב האחורי?
אז כל היונקים נהנים מהמון קינוח? הרי יונקים יותר זמן...
זה לא מסתדר לי בראש אצלי חחחח
בגלל זה כתבתי עד שהציצי ריק, כי אצלי היה מתרוקן אחרי הנקות, ואחכ להסתמך על כמה הוא שותה+ . כדי לעשות את הכמות האידאלית של החלב.
גם יש כאלה שהשאיבה לא יוצא להן באמת מה שהיה יוצא להן בהנקה, אז איך 7 דקות?
מצד שני, אם היא משפריצה חלב לכל עבר, אז יצא לה ב7 הכל...
קיצר לא אוהבת את הזמנים האלה
-
מיצי הכוונה היא מכל ציצ בהתחלה 7 דקות (כל ציצ 7 דקות ) ואז כל ציצ 5 דקות ואז כל ציצ 3 דקות סה"כ כל ציצ יוצא 15 דקות ... סה"כ זמן שאיבה חצי שעה
-
אצלי הוא באמת אוכל איזה 10 דקות מכל צד
איך אני אדע שהוא הגיע לחלב אחורי???? אני צריכה לשאוב בשביל זה???
-
לא את לא צריכה לשאוב ! תינוק מגיע למה שהוא צריך להגיע
-
אויש...טמטמת
-
ותשובה של יועצת הנקה על שאלה כזו :
המושג חלב אחורי הוא מטעה.
אין חלב אחורי וחלב קדמי ...יש חלב שמשנה מעט את הרכבו במהלך ההנקה.
אם בתחילת ההנקה החלב הוא עשיר יותר בסוכרים ובמים (וגם בחלבון ועוד מרכיבים כמובן) ונועד להרוות את צמאונו של התינוק ולהקל על הרעב הראשוני, אז ככל שההנקה מתמשכת החלב עשיר יותר בשומן.
לא קיימת נקודה ספציפית או רגע מסויים שהחלב משתנה או שמגיעים ל"חלב האחורי" וזהו תהליך הנמשך לאורך כל ההנקה.