התייעצות - מטריד אותי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות ,
    יש לי ממש התלבטות ואשמח לעיצות .. אתחיל בלספר איך מתהנלים הצהריים אצלינו :
    אוריאן חוזרת מהגן ב12:30 , בקבוק ולישון מהר כי בשעה 14:00 אנחנו הולכות להביא את ירין מהגן , כך שיש לה שעה ורבע לישון במקרה הטוב.
    (ולא, היא לא ממשיכה לישון בעגלה.. היא מתעוררת)

בע"ה כשאלד, יהיה אמצע דצמבר. אני צריכה לצאת עם עולל שרק נולד (ובכל זאת קר ולפעמים גשום) ב12:30 , לנסות להשכיב את אוריאן , שחמסה עליה יש לה אופי דעתן וקצת קנאית , וברור לנו שיהיו בעיות כשהתינוק יוולד.זה אומר שאני בהחלט צופה שהיא לא תלך לישון כמו טטלה כשהיא חוזרת מהגן.אז יהיה לה פחות משעה לישון . אם בכלל , עד שירין יחזור. זאת אומרת , עד ששוב אצא עם שני קטנים החוצה.אה, וזה בלי לציין שאולי הקטן יבכה / ינק או לא יודעת מה....
    ואם היא לא תישן אז חבל לי על הזמן ...........

שתי חברות כמעט ושכנעו אותי להשאיר את אוריאן בגן עד 16:30 , ולהביא את ירין ב14:00 (כי הוא בכלללא מפריע)
    אבל המצפוןןןןןןןןןןן.. איך , "לסלק" ילד אחד ולהביא את השני?
    מצד שני - אני אקרוס!! אין לי פה שום משפחה שתעזור ,
    וגם אם אביא ביביסיטר שתעזורלי , ברור לי שאוריאן תרצה אותי ....
    מה עושים???????? אני חייבת לדעת מבעוד מועד כי בטח לא אכניס את אוריאן עד 16:30 ממש ברגע שהילד יוולד- את זה בכלל אני לא מסוגלת לעשות לה...

ממש אשמח להעזר בעיצות שלכן
39 תגובות
עמוד 1
  • שתי אפשרויות:

1. להפסיק לחשוב יותר מדי ולזרום עם מה שיהיה, כי בסוף הכל מסתדר, תאמיני לי. ואם בכל זאת תהיה בעיה אז לחצות את הגשר כשיגיע הזמן.
    2. לחפש מבעוד מועד מישהי שלפחות בהתחלה תהיה איתך בשעות האלה, עד שתיכנסי לשגרה ותראי שהשד לא כל כך נורא.

אני באופן אישי לא הייתי שמה עד 16:30 רק בגלל הסיבה שתיארת....אולי אם הייתה מסגרת עד 14:00 אז הייתי שוקלת....
  • אני עברתי בול את אותו הדבר. השארתי את טליה עד 3 3 וחצי והבאתי אותה. תאמיני לי זה עשה יותר טוב בשבילה. עם תינוק קטן את גם צריכה לנוח.
    והיא גם תוכל לישון בצהרון כמו שצריך. אני הייתי מכניסה לפחות לקופת החורף ועד הקיץ נחיה ונראה. הרגשות אשמה מכתיבים לנו את החיים. אל קחי בחשבון שאת אוריאן זה לא מעניין אם לישון בבית או לישון בגן.
    ]

• לדעתי ללהשאיר אותה בגן עד ארבע וחצי...
    וגם את ירין
  • כפרה עלייך, שימי את שניהם בגן עד 16:00.

סמכי עליי
    [email protected]

פייס: ortal_hori

• אין לך אפשרות להוציא אותה ב 14.00? ואז תוציאי אותה ואת ירין מהגן יחד היא גם ישנה קצת ותוכל לישון מוקדם בערב
  • אני בדעה של ליטוש
    אם יש לך אפשרות להכניס אותה תכניסי מעכשיו את 4

• תודה על התשובות המהירות !!
    את ירין לא אכניס לצהרון - זה עוד 1000 ש"ח שגם ככה ירין לא מפריע בגרוש , וגם ככה הוא יקח קשה את הצהרון ....
    להשכיב את אוריאן בשעה 14:00 עד 16:00 יתנקם בי בלילה..
    אבל .. אני אבדוק אם יש אפשרות להשאיר אותה בגן עד 14:00 כמו שהצעתן , או לחילופין פשוט להשאיר אותה עד 16:30 .. צריכה קודם להתבשל עם המצפון שלי .. וצודקת מי שאמרה - אף אחד לא יחשוב עלי אם אני לא אחשוב על עצמי ...

• פנינה , גן פרטי את יכולה להחליט מתי לבוא לקחת אותה, אפשר ב 14.00 ואת יכולה גם ב 15.00 או 15.30 עד 16.30 נראה לי יותר מידי בשבילה, גם ככה יהיה לה קשה עם העובדה שאת הבאת תינוק נוסף אז בכלל...
  • כן אבל בגן פרטי את מחליטה אם לשלם עד שעה 13:00 או עד אחר הצהריים .
    אנחנו החלטנו בנתיים עד 13:00 . אני לוקחת אותה קצת קודם כדי שיהיה לה עוד טיפה לישון ...
    אז ההתלבטות אם לשלם יותר ולהשאיר רק אותה עד אחר הצהריים....
  • זה פשוט הכי נכון, מאמי.

כשאין עזרה - את צריכה לחשוב מראש קדימה איך יהיה לך יותר קל להתנהל עם 3 (אני כותבת את זה ועדיין לא מאמינה שגם לי יהיו עוד מעט 3
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אני רואה שאת מונעת משיקולים כלכליים עם הצהרון של ירין ועם הגן של אוריאן אבל לדעתי הכנה- זה לא שיקול פה וזה לא צריך לבוא על חשבונם.
    אוריאן צריכה את המנוחה שלה היא עוד קטנה. לא מתארת לעצמי מצב שינאי שהוא בגילה ישן שעה בצהריים. זה לא מספיק להם. ובחורף בגשם לא יהיה קל להעיר ולארגן אותה לצאת יחד עם תינוק קטן.
    אם זה רק התינוק ואת שהולכים לקחת את ירין אז אפשר לעטוף אותו במנשא וללכת גם כשהוא ישן אבל עם אוריאן יהיה מסורבל .
    לטובתה היא צריכה את השינה בגן ..והיא עוד לא מבינה כמו ירין...אולי לירין באמת אין סיבה לשים בצהרון (הוא לא ישן הרי צהריים והוא ילד נוח)
    תשלמי עבורה לדעתי עד אחהצ ותבואי בנחת לקחת אותה ב15:30 אפילו...
  • זה בדיוק מה שחשבתי ..לירין אין טעם לצהרון .. הוא ממש ממש נח ומבין ועוזר אפילו .
    מעבר לזה שהסכום שנוסיף לאוריאן הוא קטן יותר , והיא צריכה את השינה יותר, והיא תטריח אותי יותר ..עם כמה שיושב על המצפון אפילו להגיד את זה ...

וזה לא נראה כאילו שאני מעדיפה ילד אחד על פני השני ? לא מרגיש כאילו אני "מסלקת" אחד מהם ?
    אבל באמת שיהיה לי קשה לבד ..וילדה בת שנתיים זה ל הדבר הכי קל בעולם , ועוד כשהיא עייפה ומקנאת ...

• אני התכוונתי שאת יכולה לשחק עם השעות , ברור שזה בתוספת של כסף.
    אם את משאירה אותה אז לפחות עד 15.30 ולא עד 16.30 שזה קצת יותר מידי .. בשבילי בכל אופן
  • מניסיון , הייתי משאירה עד ארבע וחצי
    לנו המבוגרים זה יותר קשה מלילדים.....בוודאות!!!

האני
  • מה פיספסתי את בהריון שלישי??
  • עדי
  • חד משמעית , להשאיר אותה בגן עד 16:00 !
    את תראי כמה שזה יעשה לה טוב, היא תישן טוב ויהיה לה כיף

• גם אני חושבת שלהשאיר את אוריאן בגן עד 16 זה יהיה לה הכי נכון....
    היא תוכל לישון בלי הפרעה את השנ"צ שלה, בנחת, לך תהיה יותר סבלנות אליה ואל ששלושתם אחרי קצת יותר מנוחה....
    ובכל זאת - אם היתה דרך להוציא גם את אוריאן ב14 זה נראה לי יותר הגיוני מאשר לצאת פעמיים עם תינוק קטן ביום גשום וקר.....

• תודה לכולן על החיזוקים
  • סליחה מראש, אבל כמו שכתבתי, אני ממש לא בעד ולא מסכימה עם מה שכתבתן.
    לדעתי לא כדאי לשים עד 16:30. עם כל הכבוד, אמא שנמצאת בבית, אין שום סיבה שהילדה שלה לא תהיה איתה בשעות האלה. מה זה השטויות האלה וחוסר האמון הזה בך ובקטנה? את תתמודדי כמו גדולה, ולא תצטערי לרגע. במקום להסתכל על הקושי תחשבי איזה זכות נפלה בחלקך. אני כותבת מתוך נסיון, כי הייתי במצב הזה לא כל כך מזמן...היום אני גאה בעצמי ושמחה שאני זו שקיבלה אותם בצהריים, ולא אף אישה זרה אחרת. הם קיבלו ארוחה חמה בבית, ולא איזה משהו בלתי מזוהה ומעובד להחריד.
    השינה שלה תסתדר, את תראי. ועדיף בכסף הזה למצוא מישהי שתבוא לעזור לך בבית (ושוב, אני לא חושבת שאת זקוקה, אבל מילא, אם התחלנו כבר עם חוסר הביטחון הטיפשי...)

זו דעתי!!!!

• בייביבום, שימי לב מה הילדה עושה מהרגע שנאספת מהגן:
    "בקבוק ולישון מהר" כך שאין כל כך "נוכחות של אמא"...

פנינה, לדעתי זה סתם "מטריד" אותה שאת אוספת אותה באמצע היום רק כדי לישון
    ואז שוב למהר ולקחת את הגדול... זה גם "פוגם" לה בשינה...
    את מסרבלת את העניינים, וזה יהיה לך קשה בעיקר אחרי לידה עם פצפון...

כשילדתי סרבתי בתוקף לרשום את רעי לצהרון כי אני בבית
    ותאמיני לי שרק הוא סבל מזה
    חזר עייף, בקושי הצליח לאכול, רצה לישון, והתינוק הפריע... אז הוא נהיה נודניק
    אני בעצמי התעייפתי מזה... את עוד לא מגיעה הביתה מהגן וכבר ממהרת לחזור
    והכל עם מורכב יותר בגלל התינוק...

הכי טוב שבארבע את תאספי אותה מסודרת ורעננה אחרי אוכל ושינה... יהיה לך הרבה יותר קל לדעתי...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• ברור להשאיר את אוריאן עד 4 ובייבי בום לא כל אמא תצליח לראות את הכייף בזה וזה תלוי בעוד דברים מסביב וכל אמא מכירה את הילד שלה ...למה הוא זקוק ומה יהיה לו טוב אני את דביר שמה בצהרון גם כשאני לא עובדת טוב וכייף לו וגם לי לעומת מוריה שהייתה איתי בבית כשלא עבדתי

[center]
  • גם אני בעד להשאיר אותה לישון בגן, ואת לא חייבת לאסוף אותה ב4 - את יכולה גם ב3:30
  • בייבי בום - יש הבדל בין 2 ל-3 ילדים ולא כל מה שלך היה נכון יהיה נכון גם לאחרים....
    חבל להיות כ"כ חד משעייים בקשר לחיים של אחרים בעיקר במקומות שעוד לא היית בהם ועוד לא חווית אותם....

• מה הקשר "מקומות שלא היית בהם", הרי גם את לא היית במקומה, כל בנאדם הוא אחר כך שלעולם אף אחת מאיתנו לא נמצאת במקומה של אחרת. ובכל זאת, אנחנו אומרות כאן את דעתינו על פי נסיוננו האישי, גם בלי צורך שהמקרה יהיה חופף אחד לאחד.

את לא חייבת להסכים או לקבל את דעתי.

ואם לך לא היו רגשות מצפון או חרטה, זה לא אומר שלה לא יהיו. כך שאת צריכה לא פחות להיזהר מכתיבה באופן חד משמעי....
  • במבט לאחור על הלידה וחודשי החיים הראשונים של איתמר - רגשות האשם שלי הם משהו שלי לגמרי - ליונתן לא היה קשר לזה לחלוטין.
    הוא לא היה צריך את רגשות האשמה האלו.
    היום אני מרגישה רגשות אשמה שלא הייתי יותר עם איתמר בהתחלה (שניצלתי כל רגע שקט של איתמר כדי להיות עם יונתן, שלא השתדלתי מספיק להניק את איתמר כי פחדתי מהפגיעה ביונתן וכו).

בקיצור, רגשות אשם יהיו לך בכל מקרה...

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • ועוד משהו,
    החיים עצמם הם לא חד משמעיים.
    מנסים, בודקים, לא הולך- משנים.
    להירשם לצהרון תמיד אפשר. אז למה לא לנסות קודם להתמודד בלעדיו?!?!?

זהו, אני את שלי בשירשור הזה אמרתי, ועכשיו מספיק לי לחפור פה

• אני בדעה של רוב הבנות אך ורק בגלל השינה של אוריאן. שעה ואפילו פחות מכך סביר להניח שלא תספיק לה ולהעיר אותה כשהיא עצבנית ועייפה (ויש עוד תינוק ) זה לא הדבר הכי קל. אז למה לא לתת לה לישון צהריים יחד עם החברים?

כשאופק דין היה בטרום טרום לקחתי אותו הביתה 2-3 בשבוע כדי שיישן צהריים (למרות שהיה רשום לצהרון) וזה היה סיוט אח"כ להרים אותו, לקחת לאוטו ולנסוע לקחת את רום אופיר. במיוחד בחורף עם הגשם.... אבל עשיתי את זה כדי שיוכל לישון כי בצהרון לא היתה אפשרות בכלל. השינה שלהם מאוד מאוד חשובה! זה אחר כך משפיע גם על שאר היום.
  • אם את חושבת שהיא תישן בגן תשאירי אותה, יתאספו בשלוש וחצי ארבע
    זה יתן לך ולה זמן לנוח ושתיכן תהיו יותר רגועות בהמשך היום
    ואין לך מה להרגיש רע מאמי! זה לטובתה, השינה בגיל הזה נחוצה ואת תראי שהיא תהנה.
    זה כמו שאני הייתי אוספת את אורי בארבע ואת שחר בשתיים , זה עניין של סדר יום מובנה ולא העדפה של ילד אחד על פני האחר

• אני דווקא הייתי בודקת אפשרות שאיזו אמא אחרת תביא פשוט את ירין אליך הביתה

• נגה - אחלה רעיון
  • גם בדיעה של הרוב להשאיר את אוריאן יותר ולא את ירין - נכון שלהיבט הכלכלי יש מחיר גדול מאוד ואם אצלה זה באמת יותר זול אז כדאי מאוד.
    אני חייבת לספר לך שבשנה שעברה כשילדתי את יהב זה היה בתחילת אוקטובר והייתי בבית חצי שנה ולא הוצאתי את שקד מהצהרון מתוך ידיעה ומחשבה שאם אני אוציא אותה אחכ כשארצה לחזור לעבודה לא יהיה מקום והשארתי אותה שם וטוב שכך ואחרי הארגון בבוקר וקצת יציאה לגינה ועד שהייתי מרדימה את יהב, ועוד הצצה קטנה בפורום
  • אני משלמת על הגן של אוריאן אבל אוספת אותה כשהיא קמה מהשינה (עד לפני כמה ימים זה גג 14:30) לא חייבים להשאיר עד סוף היום, שתישן שם טוב בלי הפרעות ואחרי שתאספי את ירין לכי לאסוף אותה... ככה כולם מנצחים
  • אני זוכרת שהייתי בהריון עם אייל, היתה לי את אותה התלבטות
  • תודה על כל התגובות
  • לא הספקתי לקרוא את כל התגובות אבל אתן לך את שלי:
    להשאיר עד 16:30. מכמה סיבות:
    היא תוכל לנוח צהריים שם, בלי לחץ, לאכול קצת לפני שמגיעה הביתה
    היא תקבל מסגרת קבועה וסדר קבוע ע"י צוות קבוע ולא מתחלף (כמו בייביסיטר)
    לך יהיה זמן להתרגל / להתארגן / להתאים עצמך למצב חדש
    אין לך עזרה נוספת
    בטווח הארוך זה יחסוך לך המון כאב לב ומאמץ
    יהיה לך זמן לתינוקי
    יהיה לך עוד קצת זמן לירין
    יהיה לך כוח לכולם בשיהיו כולם יחד בבית

המינוס - הגעגועים בהתחלה של שניכן, אבל זה מסתדר כשרואים שהכל נכנס לשיגרה
  • יש סיכוי שמישהו יביא לך אותו מהגן לבית???
    כך היא תוכל לישון באין מפריע...

תנו חיוך, הכל לטובה!!!!
  • למה שלא תוציאי אותה ואת ירין ב 14.00 13.45
    תגיעו הביתה ותרדימי אותה??

לנו י' אותך נתן
    "רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
  • לדעתי תשאירי את אוריאן שתישן בגן ואחרי שתוציאי את ירין תוכלי לאסוף גם אותה...
    בהצלחה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה