חוסר בברזל בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דוקטור שלום.
    אני בשבוע 26 .
    גיליתי על פי תוצאת בדיקת דם שכבר יותר מחודש חסר לי ברזל ואני מתחת לטווח.
    אציין שאני נוטלת פרנטאל כל יום (כלומר 60 MG ביום) אלה הנתונים
    3.81 RBC
    ׁ(המינימום הרצוי הוא 5.40 בדף של תוצאות הבדיקות של קופח כללית. השאלה אם זה מתייחס גם להריון שבו הטווח משתנה)
    HB 11.2
    (המינימום הרצוי הוא 12)
    HCT 35.9
    (המינימום הרצוי הוא 37)
    MCHC 31.3
    (המינימום הרצוי הוא 33).
    שאלתי היא:
    1. האם זה באמת מחסור בברזל או שזה בסדר להריון?
    2. הכי חשוב - האם בהנחה שכבר חודש וחצי אני עם מחסור בברזל, אומר שנגרם נזק לעובר בזמן הזה? מהו הנזק האפשרי כתוצאה מחוסר בברזל?
    3. איך זה שלמרות הפרנטל יש לי מחסור בברזל?
    4. נאמר לי שכשבולעים את הפרנטל כשבשעתיים שלפני או אחרי צרכתי מוצרי חלב, אז זה פוגע בצורה כה קריטית בספיגה של הברזל בגוף. הא םזה נכון? אהם זה יכול להסביר את העניין?
    תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. התוצאות יכולות להיות בגלל חוסר ברזל. אין כאן מדידה ישירה של רמת הברזל, אבל סביר להניח שזה בגלל זה. תמיד אפשר למדוד את הברזל ישירות כדי לדעת. המוגלובין 11.2 זה סביר להריון ולא מדובר באנמיה משמעותית.
    2. לא נגרם נזק לעובר בערכים שכאלו החסר צריך להיות הרבה יותר עמוק ומשמעותי בכדי שיהיה נזק עוברי
    3. יש יחסית מעט ברזל בפרנטאל, ייתכן שאת צריכה תוספת ברזל בנוסף
    4. כן, זה קשור

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה