חלק ד' ואחרון לא חביב... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    אז האפרוח המשגע שלי נולד, כאמור, ביום ו' ה - 5/10 בשעה 15:30 (שניה לפני שבת...), בדיוק 14 שעות מורטות עצבים אחרי הכניסה הדרמטית שלי לחדר הלידה...
    ניתקו אותי מהמוניטור ומ-מד לח"ד, החליפו כותונת וסדינים, ונותקתי מהאפידורל. הועברתי להתאוששות, שנאמר לי שתארך יותר זמן בגלל הלידה הארוכה ובגלל השפעת האפידורל הלא סימטרית.
    אני בהתאוששות, והרגל השמאלית עדיין רדומה, לא זזה, ללא תחושה.
    אחרי כמעט שעתיים, קוראים שוב למרדים שיבוא להעיף מבט. הוא ממליץ להמתין עוד, ואומר שכנראה ההשפעה על הרגל תעבור, אבל מה שקרה זה שהוא דקר כנראה יותר מדי, ונגרם לי חור במעטפת האפידורלית בעמו"ש (או משהו כזה... הייתי מותשת מדי ומסוממת מדי בשביל באמת להבין...). מהחור הזה דולף חומר מעמו"ש החוצה, וזו ההשפעה של הדליפה הזו.
    הוא מכין אותי לכך שככל הנראה אסבול מכאבי ראש וגב, ואומר שניתן לטפל בכל בעזרת:
    1. הרבה הרבה קפאין - לשתות הרבה קפה ותה, קולה, ולאכול שוקולד.
    2. נוגדי כאב חזקים מסוג אטופן, ארטופן, איבופן ודומיהם.
    3. אם השניים הנ"ל לא יעזרו, ניתן להכנס לאופציה 3, שהיא פרוצדורה ניתוחית: בחדר ניתוח, מרדים אחד לוקח לי דם מהוריד, ומרדים שני עושה שוב פעולה של אפידורל - לחדור עם מחט לעמו"ש, להגיע לאותו חלל אפידורלי שנדקר בלידה, ומזרים לשם את הדם שנלקח מהוריד שלי. זו פעולה שאמורה לסתום את החור שנגרם - ולהפסיק את הדליפה, והכאב.

בינתיים אני נשארת בהתאוששות לעוד זמן - רוצים לראות מה עם הרגל שלי.
    בינתיים לא מוציאים לי את קטטר האפידורל מהגב, הצינורות נשארו, וגם המחט לחלל האפידורלי.
    אחרי 4.5 שעות, אני מתחילה להרגיש את הרגל, ברוך ה'. ההשפעה המרדימה חולפת, הרגל שלי חוזרת להיות שלי...
    אני מועברת למחלקה ומתחיל מעקב אחרי מצב כאבי הראש והגב.
    בלילה, אני מנסה לקום להניק - ובום. לא יכולה להתרומם. כאב עז בראש, חוסר יכולת לעמוד זקוף, הצוואר והעורף כפופים.
    אני קוראת לאחות, שקוראת למרדים. הוא בא, ועושה לי בדיקה נוירולוגית קצרה, וממליץ על מתן אטופן. אני מתחילה לקבל "קוקטייל" תרופות הרגעה: מדי 3 שעות בתחלופה: 2 אקמול פורטה, 1 אופטלגין נוזלי, 1 אטופן, בשילוב עם כדור גסטרו, למניעת פגיעה בקיבה...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
26 תגובות
עמוד 1
  • איזה לידה באמת חוויה לא קלה במיוחד אחרי כל מה שעברת בהריון .
    מקווה שתאוששי מהר מהלידה

בהצלחה מחר בברית , מחכה לשמוע את השם של הגוזל
    תגדלו אותו בכיף באושר ובנחת

• וואו שרון
    תרגישי טוב
    בהצלחה בברית

ואני מקווה שחלק ה יהיה אופטימי
  • וואי שרוני!
    אני שולחת לך איחולי רפואה שלמה שלמה והכי מהירה!
    שתחזרי לכוחות שלך ולעצמך!
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • וואוו שרוני
  • האמת שאני ככה

• ברור שתחזרי......
    רפואה שלמה ובהצלחה מחר
  • אני מכירה מישהי שזה קרה לה, היא סיפרה שהיא לא יכלה להזיז בכלל את הראש, כל תזוזה כאבה לה ואפילו כשהזיזה את העיניים היא סבלה....
    תרגישי טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה יעבור בסוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    וכמובן, מזל טוב!
  • אוי שרון איזה סיוט עברת אבל ב"ה שהכל מאחורייך תרגישי טוב ובהצלחה בברית מחר

]
    ]

• [email protected]

פייס: ortal_hori

• השם ישמור

• החלמה מהירה
  • וואו כמה עברת בשנה האחרונה!!!

קודם כל לפני שאת נכנסת לכל פרוצדורה ניתוחית שהיא את לוקחת חוות דעת נוספת! שמעת? אני בחופש אבל עוד שבוע וחצי חוזרת לעבודה אולי אוכל גם לנסות לברר לך אצלנו אם זה עדיין יהיה רלונטי - מקווה שלא! אבל בכל מקרה - חוות דעת נוספת אצל רופא אחר במקום אחר. נראה לי עדיף נוירולוג ולא רופא מרדים. למה לא בא לבדוק אותך נוירולוג? מה הקשר מרדים?

בנתיים תנוחי הרבה תקחי משככי כאבים ואני מקווה שזה יעבור לך במהרה! עברת מספיק
  • אני בשוק!
  • איך שלא נהפוך את זה אפשר תמיד להיות בטוחים שאם משהו יכול להשתבש אצלך הוא יצליח וגם יביא כמה חבר'ה איתו מהצד לשבש עוד קצת.....
    איזו לידה ארוכה ומייגעת
  • איזה סרט רע!!!!!!!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • אווף, היתה לי הרגשה שתכתבי משהו כזה בחלק ד'

• שרונייייייי
    עברת חוויה ממש לא קלה!
    אבל בשעה טובה את חובקת את הנסיך שלך וזה שווה הכול
  • אויש
  • וואו,
  • קראתי בדריכות ובהתרגשות... את כותבת נפלא!!!
    קודם כל המון מזל טוב!!!
    דבר שני, בלידה הראשונה שלי, קיבלתי זירוז כי הייתי כבר בשבוע 41 וכמה ימים וצירים לא הגיעו למרות שהייתה לי ירידת מים. הפיטוצין כואב ועושה צירים חזקים, רציתי להיות גיבורה וסרבתי לאפידורל 14 שעות!! אח"כ נשברתי וביקשתי אפידורל. גם אני כמוך הרגשתי רק רגל אחת רדומה ושאר הגוף היה עם תחושה כמו לפני קבלת האפידורל... זה היה ממש לא נעים כי הרגשתי הקלה אבל את כל צירי הלחץ הרגשתי לגמרי...
    העיקר שאת עכשיו בבית, מקווה שאת מתאוששת ומחלימה מהחוויה הזאת...
    הרבה הצלחה, בריאות, אושר מהנסיך וכמובן שהברית תעבור בקלות...
    אני אוטוטו שם וגרמת לי להתרגש מאוד!!!

יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• שרון היקרה
  • ואו איזה סיפור זה עם האפידורל
    גם לי היה משהו דומה בלידה על גאיה. אחכ לא יכלתי להרים את הראש והעורף שלי כאב ברמות. שכבתי יום שלם עם עינים סגורות כי לא יכלתי לתפקד בבית חולים. הביאו לי מרדים במיוחד שיסקור את המצב. אבל לי אחרי סשן של שיכוך הכאבים זה נפתר.
    מזל שעם ינאי בסוף לא לקחתי אפדירול. זה נזק הדבר הזה
    תרגישי טוב ומחכה לשמוע מה השם של הבובון. שתעבור הברית בקלות
  • מזל טוב, נשמע שהלידה הייתה מאוד מורכבת

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • המון מזל טוב
    מקווה שהברית עברה בשלום
    נקרא שעברת חוויה לא פשוטה
    העיקר שאת אחרי

• וואו בהחלט לא פשוט ומקווה שהכל יעבור במהרה ותתחילי קצת להנות מהבנובון הקטן
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה