-
לא יודעת לגבי כל הבלה בלה לגבי קשב וריכוז , אבל ברזל מאוד חשוב לגדילה והתפתחות של התינוק , לכן כן הייתי בודקת , סה"כ בדיקת דם לא איזה ניתוח ... אני עשיתי בגיל 8 חודשים כי חשדו שיש לאיתמר חיידק ושצריכים לתת אנטיביוטיקה אז עשינו בדיקת דם ... לא רואה כל כך סיבה לסרב בתוקף לבדיקת דם
מאיה.
-
חוץ מזה אחות הזו קצת (קצת הרבה ) מגעילה ! חשבת להחליף אותה?
מאיה.
-
תראי בגלל שאני הייתי תינוקת אנמית (ולא אין לי הפרעות קשב וריכוז)
ובגלל שידעתי שאני בעייתית הלכתי לבדוק את אגם
גם היא בגן של נעמ"ת ולא נותנים שם בשר זהו גן חלבי היה חשוב לי לוודא שהכל בסדר...
אני מאמינה שגם בלי ההיסטוריה הייתי הולכת לבדוק כי כזו אני ותו לא
זו דקירה באצבע אגמי אפילו לא צייצה סיימו וזהו הלכנו לנו לדרכנו
ויובל כבר בן שנה??
-
ירדנו'ש, זה יקרה עוד חודש....
-
אנחנו עשינו את הספירת דם בגיל שנה.
לדעתי זה ממש חשוב. כמו שחשוב שכל מבוגר יעשה בדיקה פעם בחצי שנה.
זה לא ממש נעים אבל לדעתי הכרחי.
-
אני גם חושבת שטוב לעשות בגיל שנה
-
גם אני חושבת שחשוב לעשות בדיקת דם בגיל שנה, אפילו שההנחיה הגורפת היא לתת לילדים ברזל מגיל 4 חודשים, אפילו עם התוספת הזו יש תינוקות אנמיים וזה משהו שצריך לתפוס בזמן.
חוצמזה אם לא עושים מזה סיפור גם הילדים לא מתרגשים, אריאנה קיבלה דקירונת, צייצה בדיוק לשניה, סחטו מהאצבע שלה כמה טיפות דם והיא קיבלה מדבקה והיתה מרוצה עד השמיים
-
טוב נו....
לגדולים עשיתי בגיל שנה, איתו חשבתי למשוך קצת מעבר לשנה, וההיא מטיפת חלב רוצה שאעשה עכשיו- שהוא לפני שנה.. אז אם אני עושה עכשיו זה לא משנה שנה/ 11 חודשים..
ומאיה- אני לא יכולה להחליף אחות לצערי הרב. הן מחולקות לפי אזורי מגורים, ובשום אופן לא מתגמשות על זה (ברור, אחרת כולם היו עוברים לאחות השניה..
-
דווקא אני עברתי לאחות הטובה יותר, למרות שלפי איזור מגורים הייתי שייכת לאחות מכשפה.
באתי, פתחתי עליה את הפה והביקור הבא היה כבר אצל האחות המדהימה שמטפלת בנו עד עכשיו!
ואני עדיין בהלם שיובלי עוד מעט בן שנה
-
מבאס .
אבל תכלס הייתי פשוט הולכת לרופא ילדים ומתעייצת איתו . בעיניי כל הביקורים האלה בטיפת חלב די מיותרים חוץ מחיסונים ובדיקות התפתחות שאפשר לעשות אותם גם אצל רופא ילדים .!!! בקיצר חיסון ושלום לא לפתוח אוזניים ולא להגיד שום דבר מעבר שלום .
ההתעקשות הזו מובנת כי חשוב בשביל אותה אחות לעבוד לפי נהלים ואם חלילה יהיה משהו חריג אצל מישהו בבדיקות דם שיהיה כתוב שהיא שלחה והאם סירבה (כסתחת ) . בקיצר לשיקולך ... לפי תגובה שלך פשוט הבנתי שאת ממש נגד בדיקת דם , אם זה רק לדחות את הבדיקה בעוד כמה חוד' והילד שלך נראה לך חיוני לא עייף משתולל וזוחל אני מאמינה שאין לו אנמיה חמורה (שזו המטרה בערך של בדיקה זו )
מאיה.
-
כן מאיה, רק רציתי לדחות קצת... אבל עזבי כל כך חפרתי כבר לעצמי בראש על זה שאעשה וזהו..
תודה
-
טוב אני רואה שהחלטת לעשות
טוב שכך!
אגב מה בוער לה עכשיו עכשיו?
אפשר גם שבועיים לפני החיסון . פשוט להדפיס ולהביא
-
בלי קשר למה שהיא אמרה עדיף תמיד לעשות בדיקות דם
זה מאוד חשוב גם לילדים וגם למבוגרים
-
בטח לעשות ספירת דם. למה לא? כי הוא תינוק? לא לוקחים מהוריד...
מוציאים כמה טיפות מהאצבע!
כמו שעושים מבוגרים כל כמה זמן בדיקות דם לראות שיש הכל,
אז ברור שלתינוקות צריך לבדוק אם אין חסרים לברזל, זה חשוב!.