היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
מדדתי לליהוא חום מקודם והיה לו 37.4 עכשיו מדדתי לו 37.3 מה עושים במקרה כזה?
19 תגובות
עמוד 1
זה לא חום
כמו שמאיה אמרה לא עושים כלום החום הטבעי של התינוקות יותר גבוהה מאשר במבוגרים. אצל תינוקות אפשר לתת תרופה להורדת חום החל מ 38 מע"צ
איך את מודדת לו חום?
תודה, אני מודדת לו עם מד חום למצח
איך??? איך מודדים למצח?
בגיל שלו לרוב מודדים בטוסיק! זו המדידה הכי אמינה. מחטאים את המד חום עם אלכוהול, ומכניסים לפי הטבעת ממש בעדינות (זה לא כואב להם). וכמובן שיש לחטא גם אחרי (ולפחות אצלי זה מד חום ייעודי לכל ילד שאני משתמשת בו אך ורק לטוסיק) למדוד בבית השכי (להצמיד את המד חום לבית השחי ולהדמי את היד - אבל בגיל שלו זה קצת בעייתי).
תיקון קטן . חום שצריכים לעשות איתו משהו בתינוקות הוא אכן החל מ38 -38.5 בגילו במקרה כזה טסים למין מחשש לGBS . לא מודדים בטוסיק לא זוכרת גיל מדוייק עד מתי מחשש לפרפורציה (ניקוב מעי ) מודדים עם מד חום לאוזן הכי אמין והכי פחות טראומטי אך יקר יחסית ,
ב"ה
בן כמה הוא? וחום לא נחשב פחות מ38, תינוקות עד גיל חודשיים בערך אם אני לא טועה, מחום 38 , נשלחים למיון ולאישפוז ( בגלל הגיל הצעיר זה נוהל שכזה ) , אצל חגי היינו מאושפזים יומיים בגיל 3 שבועות עם חום של 38-38.4,,,
שלא תצטרכו!!!!!!
תורידי לו קצת בגדים אולי חם לו
מאיה את רצינית לגבי מדידת החום בטוסיק? לא ידעתי את זה טיפ חשוב ביותר כי נראה לי רוב האמהות לא יודעות את זה תודה
אני עם נופר כדאי להוריד קצת בגדים.. מה את מלבישה לו? מקררת? מחממת? מאוורת? את הבית?
אני אבדוק עד איזה גיל אסור וארשום כאן . רק פעם אחת אני יודעת מודדים חום לילוד בטוסיק וזה כדי לדעת שיש פתח האנוס והוא תקין
זה ממש לא חום, חום מתחיל מ 38.5 ורק אז נותנים אקמול
טוב אז בארץ אין כמעט שום מידע על זה , בחול מצאתי המוווון דברים על זה שלא מומלץ(רצוי להמנע ככל האפשר) למדוד חום בפי הטבעת מחשש לניקוב. בקיצר ... חשוב להשתמש במדחום עם ידית מאוד רחבה וגם לנסות להשכיב את התינוק עם כמה שפחות תזוזה וכמובן למרוח וזלין על המדחום , להכניס מקסימום 1-1.5 ס"מ מהמדחום פנימה בעדינות מקסימלית ולהחזיק אותו רופף בפנים ...
מאיה.
לנו יש גם מדחום לאוזן של בראון יקר אבל שווה חוסך הרבה עינוי לתינוק ולאמא אפילו בגיל של אלין זה טוב כי לפעמים אני מודדת לה חום מתוך שינה אבל בכל אופן שלא נדע בריאות
תודה. בנתיים ירד יש מצב שהיה לו חם
חום תקין אצל תינוקות הוא בין 36.2 ועד 37.5. ואני מודדת לגיא חום בטוסיק מיום שנולד!!!
לפני החופש היה לי שיעור במיילדות וקבלת הילוד ... המורה הדגישה מאוד שחום לא מודדים בטוסיק כי יש חשש לניקוב . בתינוקיה המטרה היא לבדוק שיש אנוס והוא תקין וכו' . לא המצאתי את זה ... תרשמי בגוגל מדידת חום רקטלי וסיכון לניקוב מעי ותעשי חיפוש באנגלית יש מלא מידע ץ
מאיה.
תודה מאיה על הטיפ החשוב
מאיה טיפ חשוב. פעם ראשונה שאני שומעת אותו וזאת למרות שבהרצאות אנטומיה -יזיולוגיה הפרופסור המרצה שלנו לא ציין זאת אפילו פעם אחת. אלא ציין לגבי מדידת חום רקטאלית אצל ילודים. כנראה שזו גישה שונה, כמו שיש גישות שונות ברפואה. בכל מקרה טוב לדעת.
הסיבה כנראה שלא מציינים זאת כי פשוט הסיכון הוא יחסית נמוך (אך קיים ,אז למה לי לקחת את הסיכון הזה ?!) הסיבה היא כנראה לניקוב הכנסה עמוקה מידי של המדחום ... מעל 3 סנטימטר יש מין פיתול כזה של המעי והוא לא הולך בקו ישר לכן יש מצב לניקו , הריקמה היא מאוד עדינה ...בקיצר אם עושים ממש בעדינות ובזהירות ולא מכניסים יותר מידי לעומק אפשר למדוד רקטלית , רצוי באוזן או אפילו בית שחי (לא הכי מדוייק הכי אין סיכונים )
מאיה.
לי יש מדחום אוזן שקניתי בשילב, נראה לי של סאמר זה היה ממש יקר (יותר מ-200 שקל!) אבל לא רציתי להסתכן כי גם אחותי אמרה לי שמי שלא בטוחה שהיא יודעת להכניס את המדחום רקטלית כמו שצריך, עדיף שלא תתעסק בזה...