-
נראה לי שכאקט חינוכי לשמו - לעזוב את זה....
הוא ידע שאסור לקחת, הוא לקח בכל זאת והוא משלם על כך, סביר שהוא לא יקח יותר דברים ללא רשותך....
יפה שסיפר לך.
לדעתי אם תפתחי את זה מול הגננת היא יכולה לנסות לעשות שיחת בירור בגן ולספר לך מה התוצאות ואז את תדברי עם האמא של הילד שלקח והיא תחזיר לך ומה הוא ילמד מזה בעצם? שאמא באה לעזרה ופותרת כל בעיה, זה אומנם מה שאנחנו הכי רוצות לעשות ותמיד להיות מסביב ותמיד שיהיה להם קל ופשוט אבל זה מפספס את המטרה שהם יגדלו להיות בני אדם טובים ומופרדים מאיתנו, עצמאים, בעלי יכולות חברתיות, מסוגלים לפתור לבד בעיות או (וחשוב יותר(!) להתמודד עם תוצאות מעשיהם.
-
ראשית, ולצערי, אני מכירה את המשחק הזה.
קניתי גם אני לאלעאי ב- 89 ש"ח משחק שקטן יותר מהזרת שלי
-
קודם כל, באמת כל הכבוד לו וראוי לשבח אותו על הבטחון לספר..
דבר שני- זה בכלל לא משנה לאן המשחק "נעלם", זו התוצאה של המעשה האסור שהוא עשה,
והוא צריך לשאת בה..
אני מניחה שלך כאמא (וכזו ששילמה על המשחק ויש לה ערך לכסף..) זה מאוד חשוב היכן המשחק נמצא ומי לקח אותו.
לצורך האקט החינוכי- זה לא משנה..
זו דעתי.
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
אוקי, תודה בנות, זה עזר לי מאוד.
-
מסכימה עם הבנות , אבל לדעתי תדברי עם הגננת באופן דיסקרטי, אם היא ראתה או יודעת אצל מי המשחק. תבקשי שלא תעשה שיחת בירור רק תשאלי אם יש לה מושג.
-
אני בדר"כ מסכימה עם ענבר אבל אני אישית לא מסוגלת
לא להגן על הילדים שלי, אני בקטע הזה "נוראית" אני יודעת.
אני כן הייתי פונה לגננת, ואם מישהו מתנהג בסוג של בריונות לילדים שלי
אני מאוד ואפילו מאוד אשמח לדבר עם אמא שלו.
קרה לנו מקרה שנה שעברה שילד היה אלים לספיר ואני דיברתי
עם אמא שלו, אמא שלו הגיעה אלינו הביתה עם מתנת התנצלות.
אשמח לשמוע מה עשית.
-
הוא עשה טעות שלקח- מטעויות לומדים.
אני יכולה לספר לך מה אני עשיתי, איתי רצה לקחת נינג'גו לגן ( 99 ש"ח לבובת לגו וסביבון בלי"שופשיק אחיזה..), דיברנו ואמרתי שהחלקים קטנים ויכולים להאבד, וזו אחריות שלו.
החליט בכל זאת לקחת , ואכן הקסדה הפצפונת הלכה לאיבוד.
כמובן הוא הבין שזו אחריות שלו, אבל דווקא אני כאקט חינוכי כן רציתי שהוא ינסה לפתור את הנושא.
אז דיברנו שהוא יבקש מהגננת להציג את הנינגגו המפגש ולספר שהקסדה הלכה לאיבוד ואולי מישהו ימצא.
ואכן כשהגענו לגן, איתי דיבר עם הגננת והציג לה את הרעיון, ובמפגש הציג (וציין שהוא יודע שזה אחריות שלו), הגננת (המהממת שלו) ארגנה חיפוש ואכן אחד הילדים מצא. ואז איתי אמר לכולם שהוא לא יביא יותר דברים קטנים (ואני חושבת שכל הגן למד מזה. כך שלדעתי מרע יצא טוב..), כך שאני חושבת שאחריות שלנו להנחות ולתת כלים.
אני חושבת שעוד יותר אם את חושדת שיש בעיה של גדולים שלוקחים לקטנים, זו בעיה שצריכה להיות מטופלת בצורה חד משמעית (כי אם לקוחים צעצועים מה אנחנו יודעים מה עוד מסוגלים). צריך להוקיע התנהגות כזו.
סליחה על המגילה אבל..
[/url
-
מאד מסכימה עם מה שכתבה ענבר
-
אופל - אהבתי מאוד!!!!!
לגמרי המשך טבעי אם הוא זה שניגש ומדבר עם הגננת ואיתה מנסה למצוא פיתרון.
זו התמודדות עם בעיות ופתרונן.