אין עוד כוחות....איך מתמודדים עם זה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות יקרות,
    רציתי לשתף אותכם שהיום קיבלתי שוב תשובה שלילית אחרי החזרה של שני עוברים מוקפאים....אני לא צריכה להכביר במילים....מי שעברה את זה כאן בטוח תוכל להבין אותי אבל אני שבורה, ממוטטת, חסרת תקווה....בעיקר בגלל שזה כבר כישלון שלישי רצוף ואין אין לי עוד כוחות להתמודד עם זה...
    כל פעם יש בי את הפחד הזה שאחרי שעברתי 2 היסטרוסקופיות ניתוחיות(לאחר הריון IVF ראשון שהצליח אך לא שרד) משהו נהרס לי שם ברחם ולכן העוברים האלה שכל פעם אומרים לי כמה הם יפים (בלסטוציסט, 8 תאים וכו') לא נשארים אצלי....וזה פשוט שובר אותי לרסיסים

אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות? האם לקחת רופא פרטי? האם להחליף בית חולים? אולי צריך לקחת תרופות אחרות...כי אולי אפשר להמשיך ככה לנצח...

כמובן שאני אלך שוב לרופא, אבל אם יש לכן הצעות חכמות או שקרה לכם רצף דומה של ארועים/כשלונות- אשמח להמלצתכן
16 תגובות
עמוד 1
  • היי...
    מאמי אין מה לעשות צריך הרבה כוחות בשביל לעבור את מה שאנחנו עוברות ...
    אני לא חושבת שזה קשור להיסטרוסקופיה הניתוחית כי גם לי יש עוברים טובים ( 8 תאים וכו') ולא נתפס כבר 12 טיפולים ואני לא עברתי היסטרוסקופיה בכלל.
    אני לא יודעת מה את חושבת אבל אני מאמינה שהכול מאת ה' .
    אין לרופאים באמת תשובות לתת לנו
    מאמי תאגרי כוחות ותחזרי להמשיך בטיפולים אל תוותרי "אין ייאוש בעולם "
    ואומרת לך את זה אחת שעברה 12 הפריות (בלי קפואים וללא ילדים )שלא הצליחו .
    מאיפה הכוחות אני לא באמת יודעת במיוחד שכולן סביבי בהריון : 2 גיסות , בנות דודות ,חברות אפילו השכנות .
    אני חושבת שמהרצון בא הכוח אז חוץ מלהגיד שאני מבינה אותך אני שולחת לך אלפייומאחלת לך את כול הטוב שבעולם ושהפעם הבאה יהיה חיובי בע"ה !!!
  • מחכה, קודם כל קבלי
    מנסיון אישי שלי, אחרי השלילי מגיע יאוש גדול ולאט לאט הוא הופך לתקווה לקראת טיפול חדש ובעזרת ה' שיהיה גם המנצח!
    אני עברתי 2 הריונות כימיים לאחר טיפולים והכאב קשה מאוד מאוד. אני מכירה טוב טוב את הרגשות שאת מתארת! גם במקרה שלי העוברים יפים ואף בלסטוציסטים (אני דרך אגב עברתי 2 שאיבות, בטריים לא נקלט ובמוקפאים אחרי כל סבב טריים נקלט!)
    אני איעץ לך לפי מה שאני עושה (עשיתי)-
    קודם כל ביצעתי היסטרוסקופיה, בדיקת קרישיות ובדיקת קריוטיפ (לי ולבעלי- זו בדיקה גנטית שבודקת אם יש פגם כרומוזוני בדם שאולי פוגעת בעובר או בקליטה להריון). בדיקת קרישיות חלק ניתן לבצע דרך הקופה וחלק צריך לעשות באופן פרטי.
    אחרי כל טיפול בדקת שהתמיכה מספיקה? שרמת הפרוגרסטרון תקינה? זה משהו שחשוב לבדוק

לשאלת החלפת רופא- גם אני ממש שקלתי ולבסוף החלטתי להשאר עם הרופא הנוכחי לעוד סבב, אבל מצד שני אני באמת חושבת שיתכן מצב של "משנה מקום משנה מזל..." אז לכי עם התחושת בטן שלך- אם בא לך לשנות תשני אם לא תשארי איתו.
    אני מקווה בשבילך שהתחושת הקשות שאת חווה ידחקו לפינה ושתתחילי במהרה טיפול חדש עם כוחות מחוזקים - ובתקווה אחרון ומנצח!

רעיה יקרה, גם אני מאמינה שהכל קורה מלמעלה ושלכל דבר יש סיבה. אבל אחרי 12 טיפולים למה לא ביצעת היסטרוסקופיה? בדיקת קרישיות עשית?

מחזיקה לשתיכן וגם לי אצבעות שהחסידה בדרך אלינו- אמן!
  • היי ...
    רוצה לתקן ...
    עשיתי היסטרוסקופיה אבל לא כמו שמחכה עשתה אני עשיתי רגילה רק לבדוק שהכול בסדר שם ...
    אבל לא גרדו לי כלום רק הכניסו מצלמה עם מים כמו צילום .
    קרישיות לא עשיתי הבנתי שזה רק אם יש הפלות חס ושלום ( וגם רק אחרי 3 הפלות ).
  • רעיה ואור קודם כל תודה רבה על תגובתכן-
    1. רעיה- קודם כל אני יכולה להגיד לך כל הכבוד על האופטימיות ועל הרצון להמשיך הלאה. אני ממש מסכימה עם מה שאמרת לרופאים אין באמת תשובות, מלבד "סיכויי הצלחה הם 20-30% וצריך לקוות לטוב"....אני באמת מאחלת לך המון המון בהצלחה ושאף פעם לא נתייאש ושתביאי שלישייה כדי לפצות על כל התקופה הקשה הזאת!!

2. אור - אני גם ממש מזדהה עם הדרך שלך.....נכון לעכשיו גם אני עברתי שתי שאיבות וכעת לקראת מחזור מוקפאים נוסף...
    היסטרוסקופיה ביצעתי לפני מספר חודשים - כך שבינתיים הרופא אמר שאין צורך. ולגבי הקרישיות הבנתי מהרופא שזה משהו שעושים אחרי מחזור טיפולים שלישי שלא מצליח. לגבי הקריוטיפ לא מכירה....
    לגבי התמיכה- אני מקבלת פרוגינובה- במינון של 2 ליום וקרינון - לא מתחילה לי וסת עד שאני לא מפסיקה לקחת כך שאני מאמינה שהתמיכה טובה לי.
    התייעצתי עם הפרופ' לגבי לנסות החזרה על בסיס ביוץ טבעי ולא באמצעות פרוגינובה. הוא אמר לי שאני מעט פוליצסטית ושאם ההחזרה תצא על סופש זה יכול להיות מסובך. פשוט ניסיתי לחשוב מה אפשר לשנות אחרי 3 כשלונות רצופים. הרופא אמר לי שאם אני רוצה אז אפשר על בסיס טבעי אבל הוא עדיין ממליץ עם הורמונים.
    מה אתן אומרות?
  • הייי
    רעיה, אני במקומך הייתי מבצעת בדיקת קרישיות, נכון זה בדר״כ בדיקה שעושים לאחר הפלות חוזרות, אבל גם לאחר טיפולים כושלים עושים זאת. לא חושבת שיש לך מה להפסיד אחרי כל הדרך שעברת:( תתיעצי עם הרופא...
    אני למשל אחרי שני הריונות כימיים ועל אף שיש להתחיל בבירורים רק אחרי 3 הפלות התעקשתי כבר לבצע בדיקות אחרי שתיים ובנתיים באמת התגלתה איזשהי מוטציה שלמרות שהבנתי שהיא לא ככ משפיעה (הרוםא אמר לי בנתיים להגדיל את החומצה פולית ל5 מ״ג ביום) אבל מי יודע ;(
    מחכה, אני בשני הסבבים של המוקפאים נטלתי פרוגינובה במינון גבוה יותר, התחלתי עם 3 ביום ובהמשך עברתי ל4 ביום. גם אני בזמנו שאלתי את הרופא למה לא ללכת על מחזור טבעי במוקפאים והוא אמר שיש פשוט יותר אפשרויות משחק, אז זרמתי איתו....
    תלכי עם התחושת בטן שלך, אם מרגיש לך יותר נוח מחזור טבעי אז תלכי על זה!
    ולא הבנתי מה הבעיה אם ההחזרה תתרחש בשבת? אני יודעת שבאסותא למשל עובדים כל השבוע (אלא אם כן את שומרת ואז זה אולי כן בעיתי)!
    בפרוטוקול הנוכחי הרופא רשם לי אסטרופם ואני ביקשתי להחליף לפרוגינובה :)
    אני דווקא יותר רגועה במחזור מוקפאים ונראה לי שדווקא בגלל זה הם כן נקלטים (הבעיה שלא מחזיקים;()
    מחזיקה לך אצבעות שהיום זה היום הראשון של ההריון שלך !!!!
  • מצטרפת לחיזוקים מותק
  • בנות יקרות,
    תודה רבה רבה על התמיכה, זה עוזר לי המון....
    אור- הבעיה בשבת שהבית חולים לא עושה החזרות, אולי באסותא הם חריגים בעניין הזה...נראה לי שאנסה עוד סבבה של החזרת מוקפאים עם פרוגינובה וקרינון המסורתיים....ובהמשך (מקווה שלא נצטרך...) נראה.
    שיהיה לכולנו המממממממממון בהצלחה ורק בשורות טובות!
  • זה מה שאני הייתי עושה!!!
    לא לחשוב על מה הלאה! לחשוב שהפעם הזאת את תהי בהריון!!
    בהצלחה!!
  • מאמי, אני מזדהה איתך לחלוטין...

אצלי היו 4 שאיבות עם החזרות של עוברים טריים ומוקפאים בכל סבב. מתוכם היה היריון שנמשך ימים בודדים ולא צלח.

לאחר הטיפול הרביעי עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שבא גילו הדבקויות קלות ואז קבעתי ועשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית שבה כביכול הסירו את ההדבקויות.

היה ניסיון של החזרת מוקפאים שהיה עוד מהטיפול האחרון לאחר ההיסטרוסקופיה ולצערי זה לא הצליח. לאחר התייעצות עם הרופא הוחלט לבצע היסטרוסקופיה חוזרת...

סה"כ עברתי קרוב ל9 החזרות ושום דבר..זה קשה, כואב ומתסכל נורא. במיוחד שאני כבר לא ילדה (32)... זה עוד יותר מכניס ללחץ.

גם אצלי כל העוברים היו יפים מאוד להגדרת הרופאים אך בכל זאת זה לא תפס...

הלוואי שכולנו נתבשר רק בבשורות וטובות ושבקוב תגיע לבקר אצל כולנו..
    בנתיים קבלי חיבוק ענק ותדעי שאת לא לבד
  • שגית וואו,גם את עברת לא מעט...אוף הלוואי וכולנו נצליח במהרה ונהיה עם תינוקות מהממים!

בעקבות כל השאיבות שינו לך את סוג הטיפול או שזה הכל אותו טיפול ובאותו המקום?

אני ובעלי החלטנו שאם במהלך השנתיים הקרובות נהיה בלי ילד (חס וחלילה חס ושלום) אנחנו נפנה לאימוץ....המחשבה מפחידה אותי מאאאאוד אבל אנחנו רוצים ילד ואם אין ברירה אז אין ברירה...
    מקווה שנצליח כולנו ורק בשורות טובות
  • יוווו ממי אני ממש מצטערת לשמוע
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• מחזיקה לכולם הלוואי שכולנו נצליח גם אני עכשיו מתחילה טיפולי ivf ואני רק בת 22
    אף אחד לא הכין אותנו לזה אז בהצלחה לכולם
  • מחכה...

זה מייאש ומתסכל.. כולנו כאן חוות את זה.
    אבל אני חושבת שכולן יסכימו איתי שמוצאים את הכוחות להמשיך - במקום שבו התחלנו ללכת...

תמיד תחשבי על המטרה. גם אחריי חודש קשה. ויש חודשים שבאמת.. אני מסתכלת אחורה ולא מאמינה שהם מאחוריי..

זה בסדר לבכות. ולהתעצבן. אבל לא להתייאש. אחריי הבכי- 2 נשימות עמוקות. לעצום עיניים. לחשוב קדימה.

יהיה בסדר. מבטיחה לך!!!!!

בינתיים קבלי חיבוק ענקי!!!!!!!

ליטלילי

• וואו זה שרשור ישן נורא.. אם אני לא טועה - ותסלח לי מחכה אם כן.. היא בהריון עם תאומים - אולי כבר ילדה...
  • וואי איזה קטע.. את צודקת!!!! רק עכשיו הסתכלתי על התאריך..

הוא קפץ קדימה ((:

אז לפחות אנחנו יודעות שלשרשור הזה היה סוף טוב.. שהסתיים בתאומים ואושר!

ליטלילי

• טל- את צודקת
    שרשור נורא יישן
    ״מחכה״ - שיתפה שהיא בהריון עם תאומים ב״ה ....
    וגם רעיה מתוך השרשור הזה כבר ניקלטה ב״ה..

נותן המון תקווה ואופטימיות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה