הריון - אנא עזרתך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• שלום
    אני בהריון שבוע 10. לצערי בגלל נסיעה שהיתה לי לא עשיתי בדיקת TSH בתחילת ההריון, עד שבוע 9 להריון. בשבוע 9 עשיתי בדיקת TSH של הורמוון בלוטת התריס (אני ללא בלוטה התריס בגלל סרטן פפילרי ולוקחת אלתרוקסין. חודש לפני IVF הייתי מאוזנת). התוצאות שקיבלתי ש - THS מאוד גבוה - 22.62, כשזה צריך להיות בין 1 ל -2. אני יודעת שבתחילת ההריון ה - TSH מיד קופץ אבל נראה לי שגם ההורמונים שקבלתי לצורך הפריה חוץ גופית השפיעו על רמת ה - TSH הגבוה, כלומר אני בתת פעילות גדולה.
    אם כן, אני נמצאת בתת פעילות של בלוטת התריס (העליתי בינתיים את מינון כדורי האלתרוקסין אבל לוקח לגוף מינימום 3 שבועות עד לאיזון). אני יודעת שעיקר ההתפתחות של המוח ומערכת העצבים של העובר זה עד שבוע 12 ואני בשבוע 10 פלוס.
    1. האם זה באמת כך שעיקר התפתחות מערכים העצבים של העובר זה משבוע 3 עד 12?
    2. האם יכול להיות נזק לעובר בגלל תת פעילות הורמון בלוטת התריס?שמעתי שתת פעילות עלול לגרום להתפתחות לקויה של מערכת העצבים אצל העובר ו/או בעיות נוירולוגיות והתנהגותיות.
    3. אני לא יודעת אם להמשיך את ההריון, מאוד מאוד מוטרדת. אנא עזרתך.אנא עזרתך. תודה רבה.
    א
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    רצוי לאזן את תפקודי בלוטת התריס בהקדם וטוב שהעלת את מינון האלטרוקסין.
    כדי להעריך את מידת ההפרעה בפעילות הבלוטה יש להתייחס גם לרמות ההורמונים T3 וFT4 ולא רק ל TSH.
    כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג ורופא הנשים המטפל ולהמשיך במעקב הריון במקביל לאיזון בלוטת התריס.
    אינני רואה סיבה מדוע לא להמשיך בהריון.

ד"ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה