יש ללי בת ואני מפחדת פחד מוות :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כל חיי מאז שאני זוכרת את עצמי היה לי קשר מאד מסובך וקשה עם אמא שלי. עד היום אנחנו לא מסתדרות במיוחד והנה עכשיו גם לי תהיה בת.

אני מפחדת פחד מוות שגם הקשר בינינו יהיה קשה ומסובך. שגם הבת שלי תרגיש את מה שאני הרגשתי כל חיי או להפך היא תהיה דומה לאמא של. הרי אומרים שהגנים מדלגים על דור.

במיוחד שאין לי מושג איך לתפקד עם בנות. לאחותי 3 בנים שאני מטורפת אחריהם ובמשפחה שלי יש רק ילדים בנים!!! שלי תהיה הראשונה....

גילינו אתמול וכאילו הלב שלי מעט צנח בגלל החשש הזה. איך יוצאים מזה? הרי היא שלי ושל בעלי, הסכום של האהבה הגדולה שלנו ואני כבר אוהבת אותה בגלל זה.

17 תגובות
עמוד 1
  • אין מה להתבייש
    כל תחושה היא לגיטימית
    העיקר קודם כל שתצא בריאה
    אולי דווקא בגלל שהקשר שלך עם אמא שלך היה לא טוב
    תוכלי ללמוד מהטעויות ולעשות את הקשר ביניכן כפי שאת היית רוצה שיהיה בינך לבין אמא שלך
    אני ראיתי קשר גרוע בנישואים של ההורים שלי
    ולמדתי מהטעויות ואת הקשר שלי עם בעלי בניתי כפי שהייתי רוצה שיהיה ולא כמו שלהם לצורך הדוגמא
    ראי בזה הזדמנות שניתנה לך לעשות את זה יותר טוב
    רק בריאות ובידיים מלאות!!
  • את צריכה פשוט להבין דבר אחד: את לא אמא שלך, והבת שלך היא לא את.

ב"ה כשהיא תיוולד, היא תהיה עולם בפני עצמו - עם האישיות שלה והאופי שלה, ואת עם האהבה שתרעיפי עליה תראי שלנו כהורים יש ממש הזדמנות פז להיות אחרים מההורים שלנו, ולהעניק לילדים שלנו ילדות אחרת ומאושרת יותר ממה שהיה לנו
  • היי סופי
    אני מזדהה עם התחושה שלך ויכולה להבטיח לך שבדיוק ההיפך.
    כל יום שעובר, לומדים עוד דבר או שניים על הורות.
    אני יכולה לומר לך שאני למדתי ולקחתי את הדברים הטובים אצל אמא שלי
    ובחרתי שלא לקחת את הרעים.
    הבטחתי לעצמי כבר מזמן שאני אהיה החברה הכי טובה של הבת שלי
    ולא האויבת הכי גדולה שלה...
    היא סהכ בת שנה ואני מקווה שאמשיך לחשוב כך כל חיי

• אגב,
    בנות זה הכי כיף!!!
    אין על בנות בקטע של הלבוש, הקוקיות, ואת גם תראי שבעלך יהיה משוגע עליה!!!
    בנות גם ממשיכות להיות מקסימות וחמודות לאורך השנים
    בניגוד לבנים שמפתחים אדישות לרוב
    אבל גם זה תלוי ומשתנה...
    את תראי שלא תתחרטי ותאהבי אותה יותר מכל דבר אחר

• הפחד שלך מאד לגיטימי, כולנו חוששות לחזור על הטעויות של ההורים שלנו
  • קודם כל והכי חשוב.
    את אמא שלה, והיא תאהב אותך, אין לה ברירה אחרת.

לגבי ההמשך, תלמדי מהטעויות, ותשתדלי לא לעשות אותן.

את מתחילה מדף נקי חלק לחלוטין, תהיה לך תינוקת מושלמת שאת ירצרת!
    תראי שהחשוות יתפוגגו ברגע שתחזיקי אותה, ברגע שהיא תפלוט/תקיא/תחרבן עלייך. את תתמלאי אהבה ויצר הגנה שלא הכרת מעולם.
    וזה באמת לא משנה אם זה בן או בת.
  • יקירה אולי זה דרכו של היקום לאפשר לך לעשות תיקון קטן משל עצמך
    ולתת לך את האפשרות לחוות את כל הטוב שיש בקשר של אמא ובת
    תוכלי להעניק לביתך את כל שרצה ליבך
  • יקירהה גם אני הרגשתי כמוך.גם לי יש יחסים מאד בעייתיים עם אמא שלי ויש לי שתי בנות!
    אני פשוט החלטתי שאני אוכיח שאפשר אחרת! אני מהיום הראשון השתדלתי גם שרק אפשר לתת להן אהבה ופירגונים לומר להן שהן הכי הכי בעולם בכל תחום לשבח ולהעצים.
    פשוט לעשות ההפך!! ואני בטוחה שתתאהבי בה ותקבלי ביטחון.

בהצלחה!!!
  • לא קראתי את התגובות ככה שסליחה מראש אם אני חוזרת פה על כמה מהדברים
    יקירתי..
    טוב שאת משתפת...
    תחושות לא טוב להחזיק בבטן, אני יכולה לנסות להרגיע אותך ולאמר לך שחצי דרך כבר עשית כי הבנת את הקושי עם אמא שלך הבנת את הקשר המעורער ומשם את צריכה לשאוב כוחות!
    דווקא מהמקום שכואב לנו צומחים הורים בעלי הבנה ותובנות
    יקירתי את צריכה לשמוח להיות גאה בתינוקת המקסימה שגדלה לך בבטן
    את צריכה להיות חזקה ודווקא מהמקום הכביכול "נמוך" לצאת גדולה

תהי גאה תאמיני בעצמך והכל יהיה בסדר והכי חשוב שהיא בריאה ושלמה זה הכי חשוב!

• טיב יחסים אינו עובר בגנים- אז תהיי רגועה. חוויות פחות טובות שחווית עשויים לעודד אותך להתנהג אחרת ולהוביל ליחסי אם ובת טובים עם הרכה שתיוולד.
    אני מאמינה שהלחץ שלך מיותר ולא תצטרכי לעבור את ה"סיוט "שתיארת שוב- בהצלחה ובשעה טובה על גילוי מין העובר.

• איך שתנהלי את הקשר עם הבת שלך- ככה יהיה.
    קודם כל שיהיה לך הריון קל ותקין ושתצא בשלום ובריאה..
    אני לא ידועת מה היה בדיוק הסיפור עם אמא שלך-
    אבל פשוט אל תנהגי כמוה.
    תלמדי מהטעויות שהיא עשתה.
    זה לא משנה בכלל בן או בת- תבני את הקשרים עם הילדים שלך כמו שאת רוצה וכמו שאת רצית שיהיו לך בילדותך.

זה ממש לא קשור אם יש בת או לא.
    אני יכולה להגיד לך שאני בקשר מדהים עם אמא שלי.. והאחים שלי, בנים, פחות.
    אל דאגה

• היי! אני רוצה להגיד לך שהרגשתי בדיוק כמוך! יש לי שלושה אחים בנים והם תמיד היו בקשר מעולה עם אמא שלי, ואני תמיד הייתי בחיכוכים איתה. גם כשהיא הייתה לא בסדר איתם איכשהו הם הסתדרו נהדר ורק אצלי נוצרו משקעים.

כשגיליתי שיש לי בת קצת חששתי שיהיה לנו קשר מסובך. לא רציתי לעבור את הסיפור הזה שוב... אבל מהר מאוד התחלתי להתלהב מהדברים החיוביים בבת: הלבשה כייפית, שיחות נפש, שופינג, הכנות לחתונה שלה, תמיכה בה בהריון והלידה שלה. זה מדהים!

מאז שבר נולדה אני מקפידה להתייחס אליה בכבוד ולתת לה אהבה וחום מילולית וגם גופנית. כל מה שחסר לי בילדות אני נותנת לה וזה ממלא את כל החורים בלב שלי.

קיבלתי החלטה להיות חברת נפש ומורת דרך לבת שלי וכך אעשה.
    יש בינינו הבנה בוגרת והרבה חום וחיבוקים. הלוואי שתמיד נהיה קרובות.

אני מציעה לך להתמקד במה שאת רוצה שיהיה, ולא ממה שמפחיד אותך. מחשבה יוצרת מציאות. כשהבת שלך תראה אהבה ללא תנאי בעיניים שלך היא תתמסר אלייך ותשיב לך אלף מונים.

• אני דווקה מרגישה ההפך... מפחדת שיהיה לי בן ויהיה לי קשה מכל מיני סיבות אבל בן או בת ולמרות כל העבר ברגע שהם נולדים זה מרגיש אחרת ולדעתי במקרה שלך את דווקא תהיי בקשר מצוין עם הבת שלך כי אנו נוטים לתקן עם הילדים שלנו את כל מה שלא היה בסדר עם הורינו
    Nancy & Nour you are the proof that angles really exist....
  • תודה רבה בנות!!! המילים שלכן מחממות לי את הלב ועוזרות לי להירגע קצת....מקווה שהצוציקית לא מרגישה בבטן את מה שאני מרגישה בלב.

אני בטוחה שאני אוהב אותה ואתן לה את כל כולי ואני מקווה שזה יספיק.
  • גם אצלי הקשר שלי עם אמא שלי לא קל בכלל , מאוד מסובך ולא פשוט ככה שאני מאוד מבינה אותך.
    אני לא מתביישת גם לומר שבעקבות טיפול פסיכולוגי שאני נמצאת בו זה עוזר לי לפתור המון בעיות ומשקעים רגשיים שליוו אותי במשך שנים , כך שלמדתי לסנן את הדברים ואני יודעת שאני אהיה אמא שונה לילדים שלי.
    מציעה לך ללכת לייעוץ פסיכולוגי מתוך הניסיון האישי שלי וגם לעשות רשימה של דברים שכן היית רוצה להשריש בילדים שלך ורשימה של מה שלא היית רוצה.
    בהצלחה!!!
  • נאמר הכל וזה בסדר גם אני חוששת אבל מנסה לעשות אחרת ויש את הספר אמהות ובנות מומלץ(טרם קראתי אותו אך שמעתי עליו רבות)
  • של מי הספר?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה