-
שימרית אני איתך לחלוטין
אני נגד קיצוניות.
אני לא אוהבת את שטיפת המוח של האגודה הזו, יש צורך ברגישות יתרנה בנושא זה.
נערות צעירות שמגלות שהן בהריון מפוחדות מאד.
ויש צורך ברגישות יתרה כשמדובר בנערות צעירות. כן יכול לצאת ילד מושלם לעולם, וכן יש מצב שההורים שלו בסופו של דבר יצליחו "לעמוד על הרגליים" ולפרנס בכבוד את המשפחה שלהם. אבל בואו נודה, ברוב המקרים המצב הוא לא כזה.
לפי דעתי זה מאד תלוי בהורים של הנערה/נער.
יש הורים אשר נרתמים לנושא ו"מאמצים" את התינוק הנולד וכך בעצם עוזרים להורים הביולוגיים לבנות לעצמם את החיים. יש כאלו שדורשים שתעבור הפלה ויש כאלו שמנתקים קשר. ויש כאלו שלא יודעים איך לטפל בזה וגורמים יותר נזק.
ובקיצר, לפי דעתי זה תלוי בהורים של הנער/נערה שבהריון.
כולי תקווה, שכשלילדים שלי יהיו בעיות (ולא מדובר רק על הריונות) הם יבואו אלי לעזרה, עצה או אפילו חיבוק וכתף.
-
לא שמעתי כלום ממה שהיה אתמול..
אני בגדול נגד הפלות באופן די קיצוני.
אבל אני יכולה להחליט רק על עצמי.. אני חושבת שמה שאגודת אפרת עושה הוא אולי מעשה מבורך, שמשאיר הרבה נשמות יהודיות בעולם..
אבל הדרך לא מוצאת חן בעיניי.. הם עושים את זה בהפחדה, בהטלת רגשות אשמה נוראיים על האמהות, בשכנועים תת מודעים ושימוש ברגשות של נערות..
הם עושים את זה בצורה אגרסיבית ולא נעימה.
וזה בעיניי ממש לא במקום..
הם רואים בזה שליחות ואני יכולה להבין איך הם רואים את זה!
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
אני גם לא אוהבת את הדעות הקיצוניות
לדעתי צריכה להיות עמותה אשר יפנו אליה נשים אשר מתלבטות מה לעשות והן יפרסו בפני אותה אישה את כל האופציות.
אני חייבת לשתף במשהו אישי
כשנכנסתי להיריון הנוכחי
זה היה הפתעה גמורה
נורא פחדתי (אני עדיין פוחדת) מכל עניין הלידה
אני יולדת בניתוחים קיסריים
ואני חוששת מאוד לחיי
החלטתי בהתחלה שעד שאצליח להחליט אני אקנה לי את כל הזמן האפשרי
אז פעלתי לכל הפרוצדורה של של הפסקת היריון כדי שאם אחליט בסוף על הפסקת היריון לא אצטרך גרידה
פניתי לבית חולים ירושלמי שם יש מרפאה לבריאות האישה של כללית
בכדי שאלה יפנו אותי לאולטראסאונד בגלל שגם לועדה של ההפסקת היריון וגם להפסקת היריון צריך לבוא עם אולטראסאונד שמאשר כי אכן יש היריון וכי הוא באמת בתוך הרחם
מיד האחות (!!!) נתנה לי כרטיס ביקור של עמותת אפרת
ואמרה שהם יסבירו לי מה לעשות ויעזרו לי בקבלת ההחלטה וינחו אותי כיצד לפעול מול הרשויות והרופאים
רק בדיעבד התברר לי מי זאת עמותת אפרת
אני לא הלכתי אליהם
לא בגלל שידעתי את דעותיהם
אלא בגלל שהייתי כל כך טרודה עם עצמי שלא היה לי את הכוחות ללכת למשהו זר ולדבר איתו
לבסוף הגעתי להחלטה עם בעלי להשאיר
החלטה שאין מאושרת ממני שהחלטתי
אני מאוהבת בהיריון הזה מאוד!
-
בתור קצינת ח"ן שליוותה לא פעם ולא פעמיים חיילות בתהליך ההפלה, אני זוכרת שניתקלתי במתנדבים של "אפרת" , הלחץ המטורף שהם מפעילים על הבנות שגם ככה נמצאות באחד הרגעים הכי קשים .
זה גבל בהטרדה, לא מעניין אותם מה יהיה בעתיד האם להחורה יש אפשרויות בכלל לשמור על ההריון, הם בכלל לא מתעניינים בתמונה הכוללת , מחשבתם צרה רק למניעת ההפלה.
צריך להרחיק אותם ממרפאות ובתי חולים !!!!!!!!
פשוט חבורת מטורפים פאנטיים
-
אגודת אפרת תפקידה לעזור לנשים לשמור על העובר שלהם
כאשר האשה רוצה להפיל על רקע מצוקה כלכלית
אשה שרוצה את הילד אבל כלכלית קשה לה הם עוזרים לה
אני חושבת שהם עושים עבודת קודש
-
אני חושבת שמה שהאגודה עושה בגדול - באמת מבורך היא עזרה ותמכה בהמון נשים אם זה נפשית כלכלית או כל דבר אחר
אני בדעה שלי נגד הפלות ולא משנה למה- שאני לא יעמוד בניסיונות כדי שבאמת אצטרך להחליט
אני חושבת שאם אישה קיבלה ילד לא עלינו לא בריא - אם זה נכות או פיגור או מחלה לא עלינו היא צריכה להיות מאושרת כאילו היא קיבלה ילד בריא לכל דבר
בחיים יש הפתעות לאנשים קורים דברים שלא עלינו משארים אותם נכים או צמח או לא יודעת מה ויש טיפול אינטנסיבי בהם אז גם אז הם הופכים "לנטל" בגלל זה לדעתי צריך לשמוח בכל מה שניתן לנו
-
מסכימה מאוד עם מה שפיתוש אמרה.
אני זוכרת בילדותי עלונים בכל מקום של אגודת אפרת, עם תמונות נוראיות! הדרך בה מפחידים את הבחורה היא נוראית..
אני עובדת בתחום של בריאות האישה, לא פעם אני רואה כאן ילדות שנכנסות להריון לא רצוי, אבל ייתכן ובגלל שהמקום שאני עובדת הוא לא מיועד במיוחד לציבור דתי אז אצלנו אין בכלל עלונים של אגודת אפרת.
יש כאן עובדת סוציאלית שמדברת עם הבנות האלה, נותנת להם את האופציות שעומדות בפנהן, ותומכת בהם בכל התהליך..
ואחוה
[/url
-
אני חושבת שאכן יש אצלם קיצוניות בואי אספר לך על עצמי...
.
אני להריון הראשון נכנסתי בגיל 17וחצי...
כמובן שכל המשפחה הייתה בהלם ולחצו עליי לעשות הפלה...
אני לא ידעתי מה אני רוצה מעצמי בכלל... הלכתי עשיתי ועדה ושניה לפני שנכנסתי להפלה התקשרה אליי מתנדבת שלהם...
היא הגיעה כליי כניראה דרך אחת החברות שלי...
אמרה לי לא להיכנס ושהיא בדרך אליי...
הגיעה תוך חצי שעה... וישבה שם ולא הפסיקה להגיד שהם יעזרו לי כלכלית... ושאם אני לא רוצה את הילד אז הם יממנו לי נסיעה לחו״ל ושם אני יכולה למסור לאימוץ... ואני רק בת 17
-
זה בדיוק מה שעובר לי בראש בנוגע לאגודת אפרת- הכוונה אולי טובה אבל הדרך נוראית בעיני!!!!
אני מכבדת את דעותיכן למרות שחלקן נוגדות את שלי ובאמת מאחלת שלא נצטרך לעמוד בסיטואציות האלה
-
שמרית, אני מסכימה איתך במיליון אחוז.
כבר סיפרתי פה במיליון הזדמנויות, שבגיל 23 עברתי הפלה יזומה.
הייתי שנייה לפני התחלת לימודי התואר, בן הזוג שלי (חתיך ככל שהיה..) ממש לא היה האדם שחשבתי להינשא לו, והיה לי ברור כשמש שאני הולכת לעבור הפלה.
סיפרתי להורים שלי (זה היה החלק הכי קשה) ולמזלי הם היו מאוד תומכים.
הם מיד אמרו שנברר על הפלה באופן פרטי והלכנו לרופא הטוב ביותר.
עברתי וועדה עם פסיכולוג, עו"ס ועוד וכולם הסכימו איתי שזה הדבר הנכון לעשות באותו הזמן.
לשחמתי הרבה, החבר'ה של "אפרת" לא הפריעו לי לעשות את הדבר שהייתי חייבת לעשות עבור עצמי. אני בטוחה שגם אם היו מגיעים אליי, זה לא היה משנה כלום בהחלטה שלי, כי הייתי ממש נעולה על לימודים גבוהים ושום דבר לא היה כיכול לעצור אותי.
אני לא מתחרטת לשניה אחת, ולא הסתכלתי אחורה כל ה- 12 שנה שעברו מאז.
למה לא לתת לעצמי צ'אנס לעבודה טובה ולעתיד טוב יותר?
איך הייתי אמורה לקדם את עצמי עם תינוק ועבודה במלצרות?
כל דבר בעיתו. ברוך השם, יש לי ילדים, והם הגיעו כשאני החלטתי שזה זמן טוב שיגיעו, אחרי חתונה, לימודים ומוכנות נפשית.
-
אלי
-
אגודה עם פוטנציאל. בכלכלי, מי שצריכה, הם באמת עוזרים והכל טוב ויפה.
אבל העלונים השקריים שהם מחלקים- שקר אחד גדול. מלווה בציורי אילוסטרציה מזעזעים. ולא מבינה מה הטעם לשקר בשלבי התפתחות העובר, כשכל אחד יכול להכנס לאנטרנט ולראות את האמת. זה לא ברור לי.
-
שמריז מסכימה איתך בכל מילה
-
אני מסכימה עם פיתוש
גם אני נגד הפלות אבל שונאת אגודות או אנשים
שמנסים להשיג את המטרה שלהם ע״י הפחדות
בייחוד אם הן קטינות תמימות שקל לעצב אותן ולשכנע אותן
צריך לדעת איך לעשות את זה
ולדעתי בבתי הספר חייבים להגביר את המודעות ליחסי מין מוגנים
לעשות הדרכות והרצאות לחלק אמצעי מניעה אפילו להביא רופא נשים
לבית הספר שיסביר את הסיכונים בכניסה להריון בגיל כל כך צעיר
וגם הסבר על מחלות מין וכדומה..
[/center]
-
גם אני זוכרת מימי התיכון את הפירסומות והעלונים של עמותת אפרת... זכור לי האופן המזעזע שהציגו הפלות..
בתור נערה תמכתי בהפלות (הכוונה - לא ראיתי בזה "רצח" כמו שעמותת אפרת מנסה להציג) חשוב לציין גם שאז לא הייתי פעילה עדיין מבחינה מינית אז הנושא היה רחוק ממני מאוד.........
היום התמרכזתי בעניין , היום כשאני רואה מה יוצא בסוף אחרי 9 חודשים קצת קשה לי להסכים עם כל הפלה.. נניח אם זו בחורה בת 16 שנכנסת להריון אז אין ברירה לדעתי ואני כן תומכת בהפלה, או אם העובר חלילה חולה...
אבל, בעקבות האובדן שעברתי לפני חצי שנה כמעט, הדעה שלי טיפה השתנתה...
אם פעם אמרתי שאם יהיה הריון לא מתוכנן שלא בדיוק יתאים כרגע אחשוב על הפלה, היום אין מצב שזה עובר לי בקצה השערה של הראש שלי.............
היום אני אקבל בברכה ואהבה כל הריון....
עם כל זה , הפעילות על עמותת אפרת מוגזמת בעיני, "ההתאבדות" הזאת נגד הפלות יוצאת מפרופורציה לדעתי , במקום להרגיע הם מלחיצים יותר את הבחורה, ומי אמור לטפל אח"כ בילד ?? או שלדעתם עדיף ללדת ילד ולמסור לאימוץ וכל החיים להתחרט שלא גידלת אותו והזנחת אותו...?
שורה תחתונה- עמותת אפרת- תרגיעו טיפה !!
-
גם אני נגד קיצוניות ואני חושבת שזה לא בסדר שהן מפעילות לחץ כזה על נערות שרובן לא מסוגלות לעמוד בו. גם אני זוכרת את הפליירים שלהם בתקופה שהייתי בתיכון וכמה הם זעזעו אותי.
ואגב, ענבל - בבתי הספר מסבירים על זה בהרחבה כבר כמה שנים - כחלק מהפרקטיקום שלי בייעוץ העברתי 12 מפגשים בנושא זוגיות ומיניות לתלמידי כיתה י', ובין השאר הבאתי אמצעי מניעה והסברתי עליהם, על מחלות מין, וכו' וכו'. אני יודעת שזה נעשה היום ברוב התיכונים לפחות, וגם אני שמחה שזה כך - אני זוכרת שכשאני הייתי בתיכון אף אחד לא חשב לדבר על זה.
אלה.
-
אני איתך שמרית, בגדול הכוונה שלהם טובה אבל לדעתי הם צריכים להפעיל שיקול דעת
בנוגע לעזרה שהם מציעים לכל אחת ואחת בהתאם לנתונים הפרטניים שלה
לסיפור החיים שלה, לרקע הכלכלי שלה וכו'
לא מקובל בעיניי לעשות הפחדה גורפת נגד הפלות מבלי לבדוק כל מקרה לגופו
ולדעתי יש מספיק סיבות ומקרים בהן כן יש מקום לבצע הפלה...
-
לא ראיתי את הכתבה בחדשות, אבל באנטרנט קראתי על מקרה דומה שקשור לאגודת אפרת.
אני באופן אישי גם מתנגדת להפלות, אבל אופן ההתנהלות של האגודה הזאת קצת מרתיע.
לשכנע בחורה בת 16 לא לעשות הפלה ולהגיד לה ש"אין צורך ליידע את ההורים" זה דבילי.
אני בעד שההורים יהיו מעורבים ויעזרו לנערה להחליט,
כי בסופו של דבר, הם מכירים את הבת שלהם הכי טוב ויודעים מה נכון לה.
האמת היא שבשנה שעברה הגיע אליי איכשהו דיסק עם הסיפור של אפרת, מי הם, מה עושים, הסיפורים שלהם וכו׳... אמרתי ״טוב, הם עוזרים לנשים ובמיוחד לאלה שרוצות לעשות הפלה סגללהשאין להן אמצעים״ וחשבתי גם שהמדינה אמורה לתמוך בהם מאוד כי יש כאן מדיניות של ילודה גבוהה.
אתמול קראתי בפייס כתבה על נערה בת 17 ובן זוגה שנהרג או משהו כזה... הכתבה נכתבה בנימה של ״לכל אישה זכות להחליט על גופה״ ואפרת הוצגה שם כארגון שממש לוחץ על נשים לא להפיל מכל סיבה שהיא וכאילו משתלט להן על הגוף ממש.
ייתכן ויש בזה משהו - כל אישה כזותה לעשות עם הגוף לשה כרצונה, מבלי להפעלת לחץ מכל סוג שהו. יחד עם זאת אני בטוחה שהיו ויש מקרים בהם אכן ניתן להיעזר בהם וזה בא נכון... כל מקרה לגופו.
אבל לפנות מיוזמתן, דבר שהם עשו למרות שטוענים שלא ממש עושים, ועוד לנערות צעירות שלא תמיד יש להן מושג על חיי מין בכלל - זו יכולה להיות טראומה וגם חדירה לפרטיות.
••• לחיות בידיעה שמישהו זקוק לך - זה האושר הכי גדול בעולם....•••
-
תראו אני מכירה מישהי שאגודת אפרת הביאה לה עגלה, סלקל, שידה, מיטה, אספקה חודשית של טיטולים וסימילאק
שזה מאוד מכובד.
מצד שני אני לא מאמינה בדרך שלהם, היא קיצונית ,היא לא נעימה, היא אפילו לא מדוייקת, ובאמת מעבר לתמיכה הכלכלית אישה צעירה שיולדת והיא בודדה צריכה גם תמיכה נפשית - ואת זה הם לא מעניקים.
ואם רוצים לשאול את דעתי הכללית - אני לא רואה כל רע בהפלה - לכל אחת הזכות להחליט על גופה וחייה
-
אם בחורה החליטה שהיא לא רוצה להביא ילד מסיבות כלכליות, למשל, אז העזרה שלהם מבורכת.
אבל אם מישהי באה ואומרת מפורשות שהיא לא רוצה, שאין לה כוונה 'לשעבד' את עצמה לתינוק בגיל צעיר ושיש לה עוד המון תכניות אחרות שממש אין בהן מקום לילד- אז מיותר לשכנע, כי עם כל הכאב, זה אולי באמת לא מתאים לה .
סיון, רשמת בדיוק את מה שאני חושבת.
עמותת "אפרת" מאוד קיצוניים, הם רוצים להשאיר את ההריון בכל מחיר וזה משהו שיכול להרוס, לאותה הבחורה שנופלת לידיהם, את כל החיים.
וגם לדעתי, הפלה זה ממש לא רצח, ולעיתים, עדיף הפלה על פני לידה בכל מחיר.
-
אני גם בדעה שהפחדה זה מיותר גם אני לא בעד הפלה אבל יש מקרים לא עלינו שאין ברירה ואכן כול איה צריכה להחליט לגופה בלי שיועררו בה פחד..
אני גם זוכרת את ההפצה שלהם ילדה וזה אכן הפחדה שלא לצורך.. יש דרכים להעברת מסר וזה לא הדרך..
-
אגודת אפרת-
לא היה לי צורך בהם בעבר וגם לא אתנסה בהם בעתיד. כנראה ........
דבר ראשון אני חושבת שעצוב מאוד לשמוע שאנשים בגיל 16-17 נמצאים עם בן הזוג שלהם ולא לוקחים אחריות על מעשיהם.........אפילו שזה ילדים קטנים בתכלס בכ"א אני חושבת שבציבור החילוני צריכים להיות יותר מודעים לנושא הזה(מה לעשות שבציבור הדתי בד"כ לא קורה כאלו פאשלות בכזה גיל ועוד לפני חתונה.......)
דבר שני:אין ספק שזה לא פשוט להביא לעולם ילד בכזה גיל ולכזה מצב........מסכן הילד באמת מסכן ...אבל זה לא סותר את הדעה האמיתית שזה רצח!!!!!!!!!!!!!מרגע שהעובר נשאר בבטן יותר מ40 יום אחרי היווצרותו זה רצח ונכון שיש כאן הרבה דיבורים שלפעמים אין אפשרות מבחינה כלכלית ומבחינה נפשית וכו וזה פשוט עוול וכו אז למה לא חשבתם על זה קודם למה ????????????????????????????
שלא נדבר על אנשים בוגרים יותר שאמורים להיות מודעים למעשים שלהם......
לגבי ילד חולה אני מסכימה עם מה שיסמין כתבה -אם ד' שלח לכן ילד חולה אז סימן שאתם צריכים לקבל אותו......ואם לא תקבלו אותו יכול להיות שתקבלו ניסיון אחר בצורה אחרת.....אני מודה שלא כול אחד מצלחי להתמודד עם ילד חולה אז זה באמת קשה ומי שלא מצליח ימסור לאימוץ....
ובאופן כללי אני ממש נגד הפלות באופן גורף -מצחיק אותי ומעציב אותי יחד שאנחנו בתור בני אדם(גם אני לפעמים) חושבים שיש לנו שליטה על הכול הכול -גם על הגוף שלנו אז מתי שנחליט שאנחנו רוצות הריון נשאיר ,מתי שנחליט שלא נוח לנו נפיל הרי זה הגוף שלנו.....ומתי שזה נופל לבד-קרי הפלה לא יזומה ואנחנו דווקא כן רצינו את הההריון אז איך אז לא שלטתם על הגוף שלכן?????איך יכול להיות שאז לא הפסקתם את ההפלה?????איך יכול להיות שיש בנות שמנסות חודשים ע"ג חודשים שנים ע"ג שנים להכנס להריון בוכות כול חודש מחדש מתאכזבות לפעמים אפילו מנסות אמונות ,סגולות ולא הולך איך אז לא שלטתם על הגוף שלכם????איך אז לא יצרתם בגוף שלכם הריון ????מה הרי אתן שולטות בגוף שלכן???? מה זה הגוף זה מכונה-כפתור כשאתן רוצות הופ יהיה הריון כשלא תרצו הופ הוא יעלם....הרבה ביננו יודעות שזה לא נכון ,כמה שהם ניסו עד שהצליחו להכנס להריון,כמה כמה....
ולגבי אגודת אפרת ;מנקודת המבט שלהם הם עושים עבודת קודש. בעינהם הפלה=רצח ולכם הם לא רק אומרחם לאנשים תשאירו את הילד כי זה רצח אלא גם עוזרים בכמה שניתן..רוב האנשים שאני מכירה שבאמת בזכות אגודת אפרת לא ויתרו על הילד מרוצות מזה ........(ושוב אני מדגישה רוב) יכול להיות שסוג העבודה שלהם היא קצת כפיתית ונודניקית.....אבל זה מצחיק להגיד ש:"זה לא פייר שהם מגיעים שניה לפני......" אם הם לא היו מגיעים שניה לפני אז כבר לא היה מה לעשות לא???????
-
ETD רק כי הזכרת את הדתיים והחילונים - לכי בבקשה לפורום הורים ותקראי איזה סיפור זוועה מחריד מזעזע מישהי סיפרה על ילדותה בתוך הציבור הדתי/חרדי
וכמה גם שם קורים דברים, אבל אף אחד לא יודע ואף אחד לא שומע - או יותר נכון לא רוצה לדעת ולא רוצה לשמוע
אז תפסיקו כבר עם המשפטים המטופשים האלה וההפרדות והדעות על רקע דת, ותבינו שהטעויות , הזוועות, הכל נמצא בכל מקום.
ועדיין הפלה זה לא רצח - הפלה זה הפלה, רצח זה רצח
-
גם אני שונאת את הקיצוניות
לדעתי חשוב שיש אגודות כאלה אבל יש דרך גם לעשות את העבודה שלהם
אפשר להסביר לבחורה לתת לה הרגשה שמישהו איתה אבל לא לכפות או להפחיד
-
ETD את חושבת שלמסור ילד לאימוץ זה עדיף ע"פ להפיל?! במיוחד כשמדובר בילד חולה?
אולי מספיק להיות כ"כ חשוכים? הפלה זה לא רצח, במיוחד בהתחלה, כשמדובר באוסף תאים ולא יותר.
אני לא חושבת שעדיף להביא ילד לעוני, ילד שלא רצוי או כל סיבה אחרת. ילד מביאים מאהבה, כשרוצים אותו ולא כי הייתה פשלה ואין ברירה. (ואני לא מדברת על הריונות הפתעה של הורים שכן רוצים).
אני גם לא מבינה את עניין הוועדה לפני הפלה, רק בארצינו המפגרת קיים דבר כזה. אני לא מבינה למה אנשים אחרים צריכים לאשר לי לעשות משהו עם הגוף שלי. וכן יקירתי, זה הגוף שלי, הוא לא מכונה לייצור ילדים, אלא הגוף היקר שלי וכן, אני אחליט מה טוב או לא טוב בשבילי.
ואם את שוב פונה לעניין הדת, אז תסלחי לי, אבל אצל הדתיים הרבה דברים נעשים בסתר, מטאטאים מתחת לשטיח רק בשביל שלא ידעו, יראו, יגידו....
וטוב שיש עמותות שעוזרות, אבל הכל צריך להעשות בעדינות, תוך מתן מידע אמיתי ולא ע"י הפחדות וסיפורי זוועה.
-
אני יצרתי קשר עם אגודת אפרת לא בגלל הפלה חלילה, אלא בגלל שהציעו לי לבקש משם עזרה ואכן פניתי בשליש האחרון היריון של שחם לאגודה והם ביקשו שאחזור אליהם תוך שלושה שבועות מיום הלידה יחד עם צילום ספח הילדים שכולל את שחם ואקבל מהם "מתנת-לידה". ואכן קיבלתי עגלה יפה ונוחה לשחם- בעלי בדק כמה היא עולה באנטרנט והיה כתוב 1290- זו אכן מתנה חביבה. העגלה הזו משרתת אותי היטב אצל חמותי- היא נשארה שם באופן קבוע ואני מניחה בה את שחם יחד עם מזרון שקניתי.
מומלץ להיעזר בהם.
-
סיוון-קראתי את הסיפור של אמא ויותר וגם הגבתי לה.....הייתי בשוק ואני גם מאמינה שזה קורה -ז"א ברור שזה קורה אין ספק בכלל ולגבי הנושא הזה ברור שזה קורה כמו שלחילונים זה קורה מה לעשות בן אדם חולה נפש/פדופיל יכול להיות גם דתי/חרדי/חילוני .עצוב עצוב מאוד שזה קורה ומרתיח עוד יותר כשמדובר על בן אדם חרדי!!!! ואין לי בעיה להגיד גם שילך לעזעזל וד.א לפי ההלכה מגיע לו עונש כרת=גזר דין מוות ההלכה מוקיעה מאוד את הנושא הזה ולכן אני בשוק שהציבור שתק........וכמו שסיפרתי שם יש לי זוג שכנים שרק אם חושבים שהוא מרים עליה יד כבר 3 ניידות משטרה מגיעות ......זה נכון שבציבור החרדי יותר מסתירים ולדעתי זה ממש ממש גועל נפש .... אבל,לגבי הנושא של יחסי מין בגיל מוקדם -בוודאות זה כמעט ולא קורה כי זה יחסים מ-ר-צ-ו-ן אצל החילונים ואצל הציבור החרדי לא מתקרבים אחד לשני לפני חתונה -יש על זה איסור חמור מאוד!!!!!!ואם זה קורהזה או : אונס/ הדרדרות למצב לא רגיל.....מה שאני מתכוונת לומר שבנורמל לא מגיעים לזה מי שמגיע לזה מהציבור החרדי הוא במצב מאוד לא פשוט........
לגבי רצח/ הפלה אני לא משנה דעות של אחרים.....למרות שזו לא דעה שלי אלא עובדה רווחת בין כול הרבנים /תורה.
אבל ,כול אחד מאמין במה שהוא רוצה אני רק אומרת את העובדות בשטח אומנם זה לא נעים לשמוע שאם מפילים ז"א רוצחים אבל לפי הדעה שאני משתמשת בה זו האמת(אגב,יש חלון זמן מסוים שכן מותר להפיל אבל עד שמגיעים עד לנקודת זמן שאז זה כבר לא הפלה אלא.....)יכול להיות שאני נשמעת לפעמים מעצבנת ואולי אני תקיפה יורת מידי אנא אל תבהלו פשוט זה מכאיב לי לשמוע שיש כאלה שפשוט לוחצות על הכפתור ומפילות ויש כאלה שלא מצליחות לעצור את ההפלות ומשוועות לילד..........הריון/לידה/ילד בריא -זה לא מובן מאליו ויש כאן כמה שיסכימו איתי.
-
כבר כמה זמן שאני מסתכלת מהצד ולא מגיבה (יותר מדי אם תשאלו את בעלי) בכל מקרה החלטתי להגיב כי הנושא קרוב לליבי. ב"ה אין לי ולא היה לי מעולם צורך בקשר עם אגודת אפרת. הרעיון שעומד מאחורי הדברים הוא בהחלט קדוש בעיני אך כמו שאמרו לפני יש דרך צורה וטאקט לאופן שבו דברים נעשים. בעיני אין ויכוח בנוגע לזה שיש זמן לא מתאים להבאת ילדים, זאת אומרת לא נוח, או לא כלכלי אבל אצלנו קדושת החיים עומדת מעל הכל וכן בהחלט גם מעל לנוחיות שלי. כך שאם ילד עומד להיוולד ומה שעומד מנגד הוא לא הצלת נפשות אני באופן אישי לא אעשה דבר מנגד כי אני (שוב מדגישה באופן אישי,) לא מרגישה שיש לי את הזכות להחליט לגבי חיים שנשלוח אלי, לא לי ההחלטה מי יחיה ומי ימות. אבל בוודאי שאני לא אכפה על אדם אחר לנהוג בצורה שונה אלה אם האדם קרוב אלי ומעוניין בדעתי כן הייתי מראה לו שיש עוד צד לדברים.
-
ויקי-שוב אני מצטערת שאני נשמעת יורת מידי תקיפה מה לשעות וזו האמונה שגדלתי עליה כמו שזו האמונה שאת גדלת עליה אני לא רוצה לעורר כאן מריבה ח"ו אני אוהבת אתכן ואני לפעמים אכן נשמעת תקיפה כי שוב פעם זה קצת כואב לי הנושא הזה....
כמו שאמרתי כשמדובר באוספ תאים אין בעיה להפיל יש תאירכים מדויקם אבל,האוסף התאים הזה מהר מאוד עובר להיות עובר אמיתי,עם דופק כמה שכולנו רצות לבדיקת דופק ראשונה לשמוע אותו לראות שהוא חי!!!!!!!!יצור חי !!!!ז"א אם נוגעים בו לרעה=מפילים אותו=הורגים אותו.זהו איבר חי!!!!
זה מצחיק אותי שחושבים על הציבור הדתי שהוא חשוך בגלל הדעות שלו ...אם הייתי מכירה אותי ואת משפחתי מבחינת רמה אינטקטואלית היית בהלם,אנחנו מסתובבים בידיוק כמוכן במשרות מאוד בכירות ומכהניםים ברמות גבוהות בבנקאות,משפטים וכו'(ולא כאן המקום להרחיב) ......אז הדעות האלו לא באות מתוך החושך שאנחנו חיים בו-אני חייתי כמה שנים טובות בחו"ל בין גויים'חילונים וכו' ואני ממש לא חיה בתוך "גטו" של חרדים,הדעות האלו באות מתוך האמונה שאנחנו נשענים עליה שד' הוא יוצר לכול ,הוא יצר את העולם ,הוא ברא את האדם הראשון ,הוא יוצר את הילדים אצל כול אחת ואחת מאיתנו והוא היחיד שנותן לנו את המתנות האלו ששמם ילדים!!!!!!!!ואם הוא יחליט אז הוא גם יוכל לגרום לכך שננסה וננסה וננסה ולא נזכה לכאלו מתנות ואני אישית מכירה כמה כאלה שלמרות הרבה טיפולים שהם עשו לקח הרבה זמן עד שהם זכו לילד משלהם.......הוא מחליט על החיים וגם על המתים.
ולכן האמונה הזו ממשיכה את מה שאמרצי קודם מכעיס אותי לקרוא שבן אדן בסבביבות גיל ה30 מקיים יחסים מתוך ידיעה לא משתמש במספיק אמצעי מניעה ואם זה לא נוח לו כי אין לו מספיק כסף לגדל 2 ילדים וכלב,נסיעות לחול כו' אז הוא פשוט מפיל!איפה הייתן קודם??????????????????????????????????????????????????
(להוציא את אלו שמתמשות באמצעי מניעה ונכנסות להריון על אף שזו סוגיה אחרת לגמרי)ולהוציא את אלו שהם באמת עניים -אבל גם אלו צריכים להיות מודעים למעשים .....
אנשים תיהיו מיודעים למעשים שלכם!!!!!
לגבי ילד לא רצוי-שלא בא מתוך אהבה -אז למה הוא בא?????למה כי התחשק לאותה אחת לקיים יחסים עם משיהו אחר ואז הם החליט שבעצם זה לא הולך??????סוף מעשה במחשבה תחילה!!!!!!!!
ילד שבא לתוך עוני-ניתן לנסות למנוע הריונות לפני הרבה רבנים מתירים היום למנוע הריונות כי אין כסף ונשים גם חרדיות מונעות (לפי איך שמתור בהלכה) כדי לא להגיע למצב שאופס נכנסתי להריון ואין לי גרוש על הנשמה לגדל את הילד(הרבה קורה אצל החרדים שלא מתפרנסים הרבה ויש כמות יותר גדולה של ילדים)
אבל אם עשית את המעשה ולא נזהרת מספיק -זו באמת בעיה !!!סליחה שאני אומרת אבל זוג שלא נזהר או קטינים בני 17-18 שהגיעו למצב כזה הם הם החשוכים!!!!מה הם לא יודעים שיחסי מין לא מוגנים =יכול להיות הריון...בציבור החילוני מכירים את הנושא של יחסי מין מאוד טוב וחבל שמגיעים למצבים ללא נקודת מוצא....
לפי הדעה שלך-באמת לוועדות להפסקת הריון אין מקום אגב,מי שמאוד רוצה הולך להפיל אצל רופאים פרטיים -נכון זה עולה אומנם יותר ויש אנשים שאין להם מספיק כסף בשביל זה אבל בחישוב כלכלי הסכום החד פעמי הזה הוא הרבה יותר קטן מעלות ההוצאה על החזקת ילד לכול החיים.....
ולגבי העמותות שעוזרות את צודקת לא צריך לעשות דברים מתוך הפחדות נכון המידע צריך להיות אמיתי בזמן הנכון ובצורה הנכונה ...הם עוזרים המון גם נפשית וגם כלכלית אבל ברור שמי שצריך לגדל את הילד זה אנחנו ולכן חשוב מאוד גם קודם להיות מודעים למעשים שלנו ולא להכנס למיטה עם כול קטין/בחור סתם כי בא לנו/ראינו סרט על זה ....על הציבור החילוני/החרדי כאחד לדבר על זה /להזהיר /להסביר(אגב,עושים ועושים את זה אצל החרדים.......)
לגבי ההסתרות אצל החרדים-את צודקת הרבה מסתירים,ולא ברור לי למה.....לדעתי זה גועל נפש וזה די הולך ונעלם היום יש הרבה שלא נותנים לטאטא דברים מתחת לשטיח לצערנו הדברים ממשיכים להיות וחבל שכך.
-
עזבו ממש לא התכוונתי לפתח פה דיון על חרדים מול חילוניים.
ETD, נכון, סוף מעשה במחשבה תחילה. מי שלא מעוניין בילדים צריך להשתמש באמצעי מניעה אבל......... לא קרה. לא עשו זאת והופ! יש הריון. מה עכשיו?
להביא את הילד בכל מחיר??? לחיי עוני/הזנחה/מחלה וכו׳... זה לא שחור ולבן.
תאמיני לי, גם לי קשה לשמוע על הפלות שנעשות בגלל סיבות שבעיני מטופשות כמו מין העובר (מסתבר שגם בעידן מודרני זה קורה) וכו׳. וכואב לי כי עברתי גיהנום כדי להיות אמא (ואני עדיין לא...) אבל זאת אני. מצד שני, אני לא מאמינה בלהביא ילדים שהסיכוי שיהיו להם חיי סבל הוא די גדול.
אני אשתף אותך במשהו אישי, להבדיל אלף אלפי הבדלות, בימים האחרונים של ארבל כשהבנו שהמח שלה נפגע והיא עברה התקף לב כבר ידענו שגם אם היא תצא מזה (שהסיכויים לזה היו קלושים מאד) היא תישאר מאד פגועה. מאד! אז ביום האחרון ביקשנו מהרופאים שיניחו לה. וכך היה.
עם כל הקושי וכאב הלב אני לא מתחרטת על ההחלטה הזאת אפילו לא לרגע. ולא בשבילי. בשבילה! איזו איכות חיים תהיה לה? איזו איכות חיים תהיה לאחים שלה?
ראיתי מאות מקרים בעבודה שלי של ילדים פגועים ולא רציתי את זה בשביל הבת שלי.
מה שאני מנסה להגיד (כמו שכבר אמרתי) שאני נגד קיצוניות- לכאן או לכאן.
-
SMILEY- את צןדקת זה לא שחור לבן רק התכוונתי שהרבה מקרים ניתן למנוע!!!!
אבל עזבי ,באמת ויכוחים מיותרים איש איש באמונתו יחיה,אני אוהבת כול אחת ואחת מכן איך שאתן!!!!!!!!
העיקר הבריאות הכי חשובה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני ממש מעריכה אותך על מה שעברת ונשארת כזו בחורה מדהימה!!!!!!!!!שלא תדעי בחיים עוד צער!!!!רק אושר כול החיים!!!!
-
-
ETD ממש לא התכוונתי במילה חשוכים לדתיים, אלא לזה שהפלה זה רצח...
והדיון פה הוא לא דתיים חילוניים.
אבל, נורא צורם לי מה שאת אומרת לגבי אנשים שלא חשבו קודם, שלא אחראים למעשיהם. לא כל הריון בא מתוך אהבה, מה לעשות.
ויותר מזה, אני נשואה, אמא לתאומים מדהימים שהיו מאוד רצויים ומתוכננים (טוב רק אחד היה מתוכנן, אבל קיבלנו מתנה)
-
ETD -
התגובות שלך, ולא רק בנושא הזה, משקפות את עמדתך הסגורה. את חיה באמונה שכל מה ששונה ממה שמקובל בציבור שלך הוא לא טוב והעולם החרדי טוב ויפה. לידיעתך ידוע לי על זוגות חרדים שקיימו יחסים לפני החתונה, רובם ללא חדירה, אבל בכל זאת עברו על החוקים היקרים שלך. ונחשי מה? הם עדיין מגדירים את עצמם חרדים. פשוט הם העזו לחשוב אם החלק הזה בדת מתאים להם או לא.
בכל ציבור יש "צדיקים" ויש "רשעים", ועד שלא תקבלי את זה תמשיכי להחזיק בדעות מוטעות ותצרי אנטגוניזם כלפי הדת, כי מה לעשות, בעיני הקורא הבלתי מנוסה את נציגת החרדים.
גרתי מעל 10 שנים עם חרדים ותאמיני לי - כל מה שיש בחברה החילונית יש גם בחברה החרדית, רק שבחרדית מסתירים הכל מטעמי מוניטין וכבוד המשפחה.
נכון שאצל חילוניים מקובל שזוג אנשים בוגרים שמעוניינים בקשר מיני (במערכת יחסים או שלא) יכולים לקיים אותו בלי להסתתר וזה נפוץ יותר מאשר אצל חרדים. בשביל זה יש אמצעי מניעה שלא תמיד עובדים. לא נעשה כאן שום פשע! ומכיוון שכך אין עניין להעניש את האישה שהרתה הריון לא רצוי ולגרום לה לחוש בושה ואשמה.
זה שיש נשים שלא יכולות להרות זה עצוב וכואב, אבל אני לא חייבת ללדת רק משום שהן לא יכולות.
לכל אישה זכות להחליט מה יעשה בהריונה, בתנאי שנקטה את האמצעים המקובלים להימנע מהריון. הפלה במקום אמצעי מניעה לא מוסרית בעיני! אבל אם לאחר שמירה התקבל הריון לא רצוי אף אחד לא רשאי להביע את התנגדותו.
ולידיעה כללית, עד כמה שזה נוגע לי ולרבים אחרים, אלוהים לא "שולח" ילדים פגועים. בכל מערכת ביולוגית קורות פשלות. זה מה שמאפשר אבולוציה. אבל במקרה של מום זה גם יכול להכביד מאוד על חיי היום יום של ההורים שהרו את העובר שהתפתח לא כראוי.
בנוגע ל"אפרת": כל עוד אין לחץ על הבחורה, כל הכבוד להם. אבל להסית בנות להסתיר מידע כל כך משמעותי מההורים זה בל יסלח. הייתי נכנסת באמאמא שלהם אם הילדה שלי הייתה עוברת הריון בסוד בגללם, על כל המשמעויות של הריון ללא פיקוח על בריאות האם והעובר.
אפם הם באמת רוצים לעזור שיפנו את הבנות לאנשי מקצוע - עו"ס ופסיכולוגיים, שיעזרו לבנות לגבש דעה.
-
קרן, אמרנו את אותו הדבר, רק שניסחת את זה הרבה יותר טוב!!!
-
קרן אני אוהבת את התגובות שלך כי את כותבת ישר ולענין......
בכ"א =זוגות שקיימו יחסים לפני החתונה ומגדירים את עצמם חרדים הם לא חרדים.........ומה לעשות יש גם כאלה......בציבור החרדי יש הרבה סוגים ולא כול מיש מגדיר את עצמו כך הוא באמת כזה.....
את צודקת בהחלט הרבה ממה שיש בחברה החילונית יש גם אצל החרדים...אם הייתי שמועת שחילוני עשה מעשה כלשהוא של גילוי אריות הייתי אומרת " טוב,נו בסדר הם חושבים שזה מותר" אבל,דתיים שעושים מעשים כאלה ויודעים שזה אסור וקוראים לעצמם חרדים -גועל נפש והם אלו שמלכלכים את הציבור החרדי......
ושוב אני רק אומרת את הדעות שלי אף אחת לא מחויבת לקרוא,ולהסכים מנהלים כאן כמו ויכוח פופוליטי......(שלפעמים לא נגמר)
לגבי הריון שהתקבל אחרי שמירה-מסכימה איתך יורת נכון נוטה להסכים איתך שהיא לא עשתה שום" פשע"" חחחחחחחחחח (מצחיק לחשוב שלהביא ילד לעולם זה פשע)
אבל,בהחלט יש יותר מקום להסכים ש"היא לא אשמה" והיא צריכה למצוא לעצמה פתרון.....אומנם הפתרון של להפיל לא מקובל עליי אבל,לפחות זה בן אדם שהיה מודע למעשיו....
"מערכת ביולוגית" -רק אלוקים יוצר אותה אלא מי......
אגודת אפרת-מסכימה איתך....
ושוב עיזבו בואו נדבר על מקרים שמחים יותר כול אחת הבהירה את עמדתה ולכול אחת הרשות להאמין במה שהיא רוצה.....
לגבי נציגת החרדים-אוי ואבוי......ממש ממש לא רוצה להיות כזו יש לי הרבה מה לעשות בחיים חוץ מזה....
באמת בכול מקום יש טובים ויש רשעים....מקווה שתמיד נמשיך וניהיה מהטובים.......
ובנימה אופטימית זו אני מסיימת את הדיון להיום מצידי בכ"א.....
אני אוהבת אתכן וכול מה שאני אומרת לא נאמר ח:ו משנאה אלא סתם כי יש דיון וכול אחת מביעה את עמדתה אם מישהי נעלבה,נפגעה=סליחה!
-
קרן
-
ליבי

ח"ו לא נעים לי שאת חושבת שאני אומרת איומים ושטיפת מוח....די כול מה שאני כותבת זה רק מה שאני חושבת לא כופה את דעתי על אחרים!!!!!!!
ליסוע לחו"ל זה לא פשע....אני נוסעת המון....נסעתי המון ומקווה גם בעתיד......הכול הכול עניין של הסתכלות......התכוונתי שיש הרבה שרוצים רמת חיים מאוד גבוה ואח:"כ מתלוננים שאין להם איך לסיים את החודש.....מחאות חברתיות וכו' ולגבי נושא של ההפלות תעזבי אני מרגישה שאני טוחנת מים כאן.....איש איש באמונתו יחיה
אני באמת מצטערת אם הרגזתי מישהי...
-
הכוונה בשטיפת מוח היתה לא אליך אלא ל"אפרת".
מתנדבות אפשרת ניגשות לנשים / בנות שגם ככה נמצאות בסערת רגשות ולא יודעות מה לעשות!
ומאיימות, מפחידות ודחפות לכיוון אחד. לא מאפשרות את חופש הבחירה.
אני מאד מאמינה בחופש הבחירה וכמובן בלכבד אחד את השני.
אבל ברגע שנערה נמצאת בבעיה, היא צריכה לגשת בחופשיות למישהו שיכול לתת לה עצה שלא תפגע בנערה זו. ברוב המקרים אלו ההורים שלה.
מתנדבות אפשרת דוחפות את הנערות הללו לשקר להורים שלהן. וזה לא מקובל בעליל!!
ומאאאאאד בא לי לטוס לחול. מאד!!!!
-
ETD -
1. גילוי עריות מותר?? מי חושב ככה?? שלא נדע!
-
קרן - נכון אין סתירה בין האמונה למה שאמרת, הכל צורה של הסתכלות אבל פה אני נוטה לא להסכים איתך, זה שישנו שוני ביולוגי זה נכון אבל אי אפשר לומר שאדם שנולד עם בעיה כלשהי הוא צורת חיים נחותה ממני או ממך. מי מאתנו יכולה לקבוע את זה ? זה שלפי האבולוציה זוהי לא הצורה בעלת יכות ההשרדות הגבוהה יותר לא הופך אותו לנחות או פגום, אלא לשונה.
-
ETD
ההבדל בינך לבין הנושא של השרשור שאצלך כן יש דברים שאת מוציאה מן הכלל
בעותה הזאת אין את זה!
זה חד וחלק
אין הפלה
לא משנה מה!
וזה לא בסדר
-
don24 - נכון, זה סובייקטיבי. אם מתברר שהעובר חסר גפיים לחלוטין אני עשויה להחליט שלא מתאים לי לגדל ילד כזה, ומישהי אחר תבחר כן ללדת ולגדל ילד כזה.
אבל זו זכות ההורים. הנקודה שלי היא שזכות אישה לבחור שלא מתאים לה כל עוד הסיבה סבירה. מין הילוד - לא סיבה סבירה. צבע עיניים - לא סיבה סבירה. מצב בריאותי שישנה את חיי וחיי משפחתי לרעה? סיבה סבירה בעיני. כנ"ל לגבי מצב אישי וכלכלי.
את לא מוכרחה להסכים איתי מה נחשב סיבה סבירה, אבל מאחר שהאמא היא זו שתישאר לבד במערכה אחרי שכל המתנדבות תלכנה להריונית הבאה, אני מאמינה שהיא זו שאחראית לבחור.
-
קרן- הכוונה שלי היתה בכללי לא רק בנושא ההפלות אלא בצורת ההסתכלות על אנשים שונים מאתנו אם מסתכלים נטו בגישה האבולוציונית,אז הם נחותים, אבל אנחנו לא חיות אנחנו בני אדם ויש לנו את התבונה להבין ששונה הוא לאוו דווקא נחות או סובל. בנוגע לבחירה אני מסכימה איתך שאין מה לכפות וזוהי לא השיטה הנכונה, אפשר להציג אפשרויות או לחדד במידת הצורך אבל בוודאי לא באמצעות הפחדה או סילוף של עובדות כמו שעושים באגודת אפר"ת. בסופו של דבר כמו שאני לא מעוניינת שיכפו עלי ויתערבו לי, אני לא אתערב בכוח בחייו של אדם שלא רוצה בכך. והשיטה ההזויה של להגיד להם לא לספר להורים? בתור הורה הייתי תובעת אותם אף אחד לא יגיד לילדים שלי להסתיר ממני משהו!

-
עד שקראתי את הכל כבר נוסף עוד דף חחח
ויקי אני מסכימה איתך לחלוטין,
אם האישה לא מרגישה מוכנה לילד אין סיבה בעולם להמשיך את ההריון ! במייוחד אם זה לא מ"אהבה" אלא סתם סטוץ או משהו....
העמותות האלו אולי יעזרו בכמה חודשים -שנה.. אבל מה הלאה?
לדעתי יש להתייעץ ולשתף את ההורים.. לא עמותה שידוע מלכתכילה מה היא תנסה לעשות או לעודד..