תרבית שתן חיובית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר שלום,

אני בתחילת הריון- שבוע ה7+1. עשיתי ב- 9.10.12 בדיקת שתן שרופא משפחה נתן לי והיא יצאה שלילית. שבוע שעבר רופא הנשים נתן לי בדיקות כלליות ובתוכן בדיקת שתן והתרבית יצאה חיובית- בהערות- צמיחה מעורבת של מס' חיידקים.
    אציין גם שבבדיקה הראשונה לא היה מדובר בשתן ראשון של הבוקר, ובבדיקה השניה (החיובית) זה היה שתן ראשון.

אני מצרפת תוצאות אחרונות:

PH (U) = 6
    Nitrit (U) | | NEGATIVE
    Ketone (U) | | NEGATIVE
    Glucose (U) | | NORMAL
    Urobilinogen (U) | | NORMAL
    Bilirubin (U) | | NEGATIVE
    Protein (U) | | NEGATIVE
    Leucocytes (U) | cell/µl | = 500 (בשלוש בדיקות מהחודשים האחרונים
    Urine Remarks | | צמיחה מעורבת של מספר חיידקים
    Erythrocytes (U) | cell/µl | =10

שתן- מיקרוסקופיה

Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | *=30
    Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *=2
    Squamous Epithelial Cell= ++
    שאלתי היא האם מדובר בדלקת? האם יש צורך בבדיקה נוספת?ואם זוהי דלקת האם בשלב זה מותר לטפל אנטיביוטית או שכדאי לחכות לשלב מאוחר יותר?

תודה על תשובתך,
    טל
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

זו לא דלקת, שבה צומח לרוב חיידק בודד אלא תרבית "מלוכלכת" ולכן צריך לבצעה שוב

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה