חזרתי ממעקב הזקיקים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש זקיק מוביל 13*14, נשמע סה"כ סבבה, אבל- אני מפחדת לפספס את הביוץ כי אני טובלת רק במוצ"ש... כל החברות המתורגלות והמנוסות, מה אתן אומרות? יהיה ביוץ לפני?.... אני ממש מקווה שלא.. דווקא החודש הביוץ הזדרז לו, חודש שעבר קבלתי ביום ה-50.. (!)

עוד משהו, הגברת שעשתה לי את האולטרסאונד, אמרה לי שיש לי מבנה שחלה שקצת דומה למבנה של שחלה פוליציסטית.. מה זה? איך לבדוק? מה אני אמורה לעשות עם שביב האינפורמציה הזה?

ושאלה אחרונה- עובי אנדומטריום 7.1 מ"מ זה בסדר?

תודה מתוקות!!!
4 תגובות
עמוד 1
  • וואו ממי איזה זקיק מהמם! הזקיק גדל ב 1-2 מ"מ ביום, אז בואי נקווה שהוא יבחר ב 1 כל יום חחח. עובי הרירית טוב ( אנדומטריום ) בכל מקרה אחרי מעקב ראשון כבר יודעים יותר טוב איך הגוף שלך עובד ויהיה לך קל יותר... לגבי השחלות :
    http://www.clalit.co.il/HE-IL/Women/pregnancy/fertility/articles/Polycystic_ovaries.htm

• תודה ג'סוש.. לגבי הפוליציסטיות.. אם הפרופיל שלי יצא טוב זה שולל מצב של שחלות פוליציסטיות? זה מצב שיכול להתפתח עם הזמן?
  • לגבי גודל הזקיק, לי היה אותו דבר 13 ביום חמישי שעבר(!) ואתמול הוא היה 20 ועדיין לא בייצתי והרופא קבע לי הזרעה ליום חמישי- מחר והוא אומר שבטוח לא אפספס עד אז, אז נראה לי שאת לא צריכה לדאוג. קצב הגדילה הוא לא אחיד, למשל אצלי מיום חמישי עד ראשון הוא גדל מ-13 ל-16 ומראשון לשלישי הגיע ל20.... בכל אופן אני חושבת שלא תפספסי אם תטבלי במוצ"ש.
    לגבי שחלות פוליציסטיות אני במצב דומה, כמה פעמים נאמר לי שאני כן וכמה פעמים שלא, וכמו שהרופא שלי הגדיר את זה- אני "קצת פוליציסטית". זה יכול להשתנות לאורך זמן. זה לא בהכרח אומר שזאת בעיה כל עוד את מבייצת אבל זה בהחלט יכול לגרום למחזור לא סדיר.
    לגבי הפרופיל שלך, אפילו אם הערכים הם בנורמה, את צריכה להסתכל מה היחס בין LH ל- FSH. אם LH גבוה מ- FSH אז זה מצביע על מצב פוליציסטי. וגם פרופיל הורמונלי תקין לא בהכרח אומר שאת לא פוליציסטית, תלוי בשאר התסמינים.
  • אז ככה לגבי הזקיק והרירית מעולה !
    לגבי קצב הגדילה כמו שנאמר לך בין 1-2 כל יומיים ואכן לא תמיד הקצב אחיד...
    תראי את הפוסט שלי על שחולות פוליצסטיות .
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה