עובר קטן - שבוע 31+5 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב,
    אני בהריון 1, שבוע 31+5. סובלת מיל"ד כרוני ומטופלת בכדורים ובבדיקת העמסת סוכר (שבוע 25) גילו אצלי סכרת ואני מטופלת בת**** נכונה ובניטור עצמי 4 פעמים ביום, גם עם הל"ד וגם עם הסכרת אני מאוזנת.
    לפני שלושה שבועות ביצעתי הערכת משקל, נאמר לי שהוא באחוזון 22.
    בביקורי האחרון במרפאה לסיכון לפני 3 ימים ביצעתי שוב הערכת משקל, העובר שוקל 1370 גרם, כאשר:
    BPD מתאים לשבוע 29+4 - 73.36 מ"מ
    HC מתאים לשבוע 29+1 - 270 מ"מ
    AC מתאים לשבוע 28+1 - 241.9 מ"מ
    FEMUR מתאים לשבוע 30+0 - 58.19 מ"מ.
    ממוצע גיל הריון 29+4.
    אני הייתי שבוע 31+2 בבדיקה.
    S/D - 4.1
    כמו כן יש לי כאבי בטן וביצעתי מוניטור עוברי וראו שיש לי צירים מוקדמים חלשים מאוד ולא סדירים.

הרופאה אמרה לי שהוא עדיין באחוזון 22 ושזה תקין ואין ממה לחשוש,בנתי ממנה גם שזרימת הדם אליו מוגברת מעט.

מה המשמעות של הדבר? האם התוצאות באמת תקינות? האם יש דרך לסייע לעובר לגדול? האם יש סיכון ללידה מוקדמת (גם לאור יל"ד וסכרת)?
    ואיך זה הגיוני שאני עם סכרת והעבור קטן מידי? זה לא אמור להיות הפוך?
    תודה רבה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אחוזון 22 זה אכן תקין,זרימת הדם אף היא תקינה.
    אין דרך לסייע לעובר לגדול
    סכרת ויל"ד הם אכן גורמי סיכון ללידה מוקדמת
    וכן זה הגיוני, ראשית את מאוזנת ושנית יש לכל עובר את פוטנציאל הגדילה שלו.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה