בבקשה עצה - למה התכוונה הגננת??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הגננת של הבת שלי קראה לה ליאה בומבה כך סיפרה לי ליאה היום
    ליאה שלי ילדה גבוהה מאוד ולא שמנה
    למה הגננת התכוונה?
    יצא לי לדבר עם הגננת בעבר וזאת גננת מחליפה שנשמעת לי מאוד נחמדה. שאני מביאה את הבת אחרי טיפול אצל הקלינאית תקשורת הגננת נותנת לה יד וקמה באמצע המפגש גם שזה מפריע ונחמדה אליה מאוד.
    נראה לכן שזה הגיע מקטע רע או שאולי בלי שום כוונת זדון אלא כי עשתה משהו והיא רצתה לחזק אותה אולי?
    הייתן שואלות את הגננת למה התכוונה?
    או שאולי אתן יודעות למה הכוונה במילה כזאת?

תודה רבה ממש מודאגת אשמח לעצות ודיעות
19 תגובות
עמוד 1
  • אם הילדה שלך קיבלה את זה לא טוב (נעלבה, או יצאה בתחושה של זלזול), לדעתי תשאלי ישירות את הגננת!
    את יכולה לשאול בצורה עדינה ולהסביר לה שהילדה נעלבה מזה, ולבקש שלא תחזור על כך יותר...

מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • הילדה סיפרה לי את זה היום אמא הגננת ככה אמרה לי. לא היה נראה לי שנעלבה או משהו. סיפרה אולי כי לא הבינה למה הכוונה של הגננת. ותאמת שאני שמעתי את זה הזדעזעתי אבל אולי אני טועה אולי לא היתה לה כוונה רעה. לי היא נראית אישה נחמדה ממש אבל אף פעם אי אפשר לדעת.
  • אם זה מפריע לך, תבקשי מהגננת שלא תגיד לה את זה יותר. תגידי שמתוך עיקרון את לא אוהבת כינויים וכו'...

מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • נכון את צודקת. תודה רבה
  • יכול להיות שהיא עשתה משהו מאוד מאוד טוב והגננת ציינה אותה לחיוב?
    בומבה = גדול, ענק, זה יכול להיות מעשה שהיא עשתה, ציור שהיא ציירה, ממש לא חייב להתכוונן לגודלה הפיזי...

• אולי כמו סמדי בומבה? ההיא ממאסטר שף?

בכל מקרה - אני לא הייתי עושה עניין (אם הילדה לא נעלבה ולא הפריע לה)

[email protected]

פייס: ortal_hori
  • גמני נתקלת בסיטואציה כזאת לא מזמן (שונה אבל דומה) ולא ידעתי איך להגיב ...
    ראיתי שלבן שלי זה לא כ"כ הפריע אז הנחתי לזה .
    אם יקרה משהו נוסף בסגנון אני כן יעיר
  • תודה רבה. הגננת הזאת היא גננת מחליפה ביום חמישי. אז לא יצא עוד לראותה. אני הסברתי היום לילדה שהכוונה של הגננת היתה טובה ואני יעזוב את זה כרגע אם שוב תתבטא כך אז אני כנראה אעיר או אשאל.
    תגדנה יכול להיות שקשה לילדה שלי להכנס לגן ולשחרר אותי מה שהיתה תקופה קטנה שכן נכנסה לבד ואני הייתי מחכה בשער בגלל הריטלין? אנחנו עושים לה נסיון נוסף של ריטלין אחרי תקופה שלא נתנו 7.5 מי. הריטלין מאוד ממקד אותה. עוזר לה לא להתפזר בדיבור ולדבר על נושא אחד ברור ולא על מיליון דברים יחד. יכול להיות שזה מה שגורם לה לתלות יתר בי וקשה לה לשחרר אותי בבוקר? הגננת אומרת שגם במשך היום היא נזכרת בי ורוצה אותי. מישהי מבינה בזה?
  • נורית - סליחה על השאלה החודרנית - אני מבינה שמאוד קשה לה ולצוות ללא ריטלין ובהחלט מקבלת את זה, מי שצריך ריטלין זה הדבר הנכון ביותר עבורו יחד עם זאת האם ניסיתם בעבר טיפולים אחרים? נוספים? או שמבחינתכם ריטלין הוא הדבר היחיד שנכון לה?

• היי לינבר

לא לצוות לא קשה בכלל בלי ריטלין. הילדה לא היפרקטיבית. אבל הקלינאית תקשורת שלה שהייתה בגן וצפתה בה ראתה וגם הגננת שהילדה מדברת לא לעניין למשל את שואלת אותה שאלה היא ישר מספרת לך על הסבתא שלה שהיא הולכת לבקר אותה ועל הלק בציפורניים שלה ועל השמלה החדשה ועל היום הולדת שתהיה לה בעוד כמה חודשים וים של דברים מעורבבים הכל נכון אבל הכל מעורבב ולא שייך לשאלה ששאלו אותה. והריטלין כן מסדר לה את זה עם ריטלין היא מדברת יותר ממוקד בהרבה יותר ממוקד. כשהיא יושבת לעשות משימה היא תשב יותר זמן עם הריטלין מאשר בלי הריטלין שבלי ריטלין היא יכולה לשבת דקה עם ריטלין היא יכולה לשבת שעה. מבחינת שפה היא מדברת הרבה יותר טוב עם הריטלין. יש לה גם את הקטע הרגשי שאני לא יודעת מה לעשות איתו עדיין שפעם ציירה לב למשל והיום היא מפחדת להכשל. אז אתמול ציירתי לה לב חצי לב ואת החצי השני היא עשתה לא יפה פשוט בכתה והלכה לשבת בספה ולא הסכימה לעשות עוד ואני אמרתי לה שזה יפה ובסדר גמור אבל היא לא טיפשה היא קולטת שזה לא טוב. אמרתי לה שזה יפה ושלאט לאט מנסיון מצליחים כל פעם עוד ועוד אבל כלכך הבנתי אותה פתאום קלטתי כמה קשה לה כי היא רוצה מושלם. היא גם אמרה לי זה לא מושלם. אוף.

לא ניסינו משהו אחר אבל הרופא המליץ על זה ואנחנו רק מנסים. הגננת הבטיחה שאם זה יעשה לה רע מבחינת אינטרקציה עם חברים אז היא תודיע לי מיד. בגלל זה אני מנסה לבדוק אם זה טוב לה וכמובן שאם לא יהיה טוב אז לא ניקח.

לא ניסיתי משהו טבעי וכאלו דברים והרופא איבחן אותה כילדה עם בעיות קשב קשות מאוד. מנסים לא בטוח שזה יתאים תמיד אפשר עוד שנה להתחיל או עוד שנתיים. פושט זה באמת עוזר כרגע. ואני יודעת ומבינה מה שאת חושבת על ריטלין וזה בסדר גמור. אחרי שנתתי גיליתי שזה לא סוף העולם עדיף עם מאשר שהילדה שלי תדבר לא לעניין בכלל.

תשאלי חופשי ותביעי דיעה חופשי אני לא נעלבת או כועסת חס וחלילה.
  • וואו.
    יש דרך לדבר איתך או להתכתב איתך?
    איזה רופא נתן לה ריטלין? רופא משפחה?
    על סמך מה?
    הסיבות שכעת נתת ממש אינן סיבות לתת ריטלין. אף לא אחת מהן.....
    יש כל כך דרכים נוספות לטפל בדברים....
    הריטלין מסמם אותה, התווית הריטלין היא להיפר אקטיביות. לא לדברים נוספים גם אם נראה לך או לגננת שכך היא יותר ממוקדת....
    ממתי קלינאית תקשורת מאבחנת?

• לא קראתי הכל אבל ענברוש ריטלין זה לא להיפראקטיביות. אני מכירה מקרוב 3 אנשים שלוקחים ריטלין (או לקחו בעבר) והם לא היפראקטיביים אלא עם הפרעות קשב וריכוז. הם מתפזרים בדיעה שלהם וזקוקים למשהו שימקד אותם בזמן הישיבה בכיתה.
    אבל באמת שמעבר לניסיון הזה אין לי ניסיון עם ריטלין. אני יודעת שהאמא של אותם שלשה שהזכרתי עכשיו מאוד תומכת בריטלין. זה מה שגרם ל2 מהם לעבור בגרויות נורמלי.

• ושימי לב שמדובר על אותה משפחה...
    יש דרכים רבות ונוספות לטפל בהפרעות הקשב והריכוז....
    התווית התרופה :
    התרופה אושרה ב-FDA ל-2 התוויות בלבד: ADHD (וכחלק מזה גם ל-ADD) ולנרקולפסיה. התרופה מאושרת גם בישראל ל-2 התוויות אלו בלבד.

כך שאם קלניאית תקשורת מאבחנת ורופא משפחה נותן אולי זה עוזר אבל שם את הילד במקום מגעיל מבחינת תחושותיו....

• אותם לא איבחנה קלינאית אלא רופאת ילדים מוסמכת שמתחמחה בהפרעות קשב וריכוז. אני בכלל לא מתימרת להבין בזה. אני לא מבינה בזה כלום. אבל בעבר אני חשבתי שלכל אחד דוחפים וראיתי שזה לא בהכרח ככה ושאם צריך צריך... זה גורם להם לחוות הצלחה בלימודים. עליה וקוץ בה...

• אני לא מתנגדת לריטלין בכל מקרה....
    אני כן מתנגדת לריטלין אם הוא לא אובחן כמו שצריך....
    אני מתנגדת לריטלין אם זה מה שנוח למורה/לגננת
    אני מתנגדת לריטלין אם זה לא הדבר הטוב ביותר לילד
    אני מתנגדת לריטלין אם לא מנסים גם דברים אחרים
    הכי חשוב מבחינתי - לוודא איך הילד מרגיש עם זה...
    יש לי שני אחים שהיו צריכים לקחת ריטלין לאחר כל הבדיקות שהיו צריכים לעבור וכל האישורים, האחד היה עושה עצמו לוקח וברגע שלא רואים יורק את הכדור השנייה נשבעה שלעולם לא תתן את זה לילדיה, שניהם טוענים שזה עשה להם ממש ממש רע בתחושה הכללית, גם חברתית, גם ריגשית,כאילו הם באיזה עולם בין לבין.
    מאוחר יותר ע"מ להשלים בגרויות ולעשות את התואר הוא לקח ריטלין וזה כבר השפיע עליו טוב יותר....

ושוב - אם ניתן ע"י מי שמומחה לאחר שעברו את כל הבדיקות והמבחנים זה דבר אחד, ככה סתם על הדרך זה דבר אחר, ועדיין אלו ההתוויות....

• היי
    יכול להיות שלא הסברתי נכון.
    הילדה אובחנה אצל נויירולוג מומחה בתחום דרך התפתחות הילד שקבע שהיא add ברמה גבוהה. הקלינית לא איבונה רק הלכה לראותה בגן ואמרה שלדעתה רק לדעתה אין ברירה הרופא צודק הריטלין טוב לילדה כך גם המרפאה בעיסוק אמרה אבל מי שחתם על האבחון זה הרופא המאבחן שהוא נויירולוג ומומחה בתחום.

כתבי לי מייל ואצור איתך קשר בשמחה
  • בת כמה הבת שלך?

• סליחה נורית.
    יש פשוט לא מעט סיפורים שהמורה מבקשת /דורשת שילד יקבל ריטלין....
    שלחתי לך מייל

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה