מתוסכלת.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כמו שאתן יודעות יש לי תינוק בן חודש.

ואני מנסה להקנות לו הרגלים כבר בגיל הזה.

אוכל ואז עריסה. ויש שעה שעתיים של פינוקים ונשיקות וחיבוקים אבל מעבר לזה לא...
    משתדלת שלא... אני יודעת שיהיו אמהות שיגידו שאני רעה ושזה גיל צעיר מדי ולא צריך להתנהג ככה ולתת חום אהבה.

בעלי כל השבוע עובד ורק בערבים הוא רואה אותו... ובסופי שבוע הוא ממש איתו. מטפל בו גם בלילות משחק איתו מחבק אותו מנשק אותו והכל... ממש צמוד אליו ולא עוזב אותו לרגע אולי שעה שעתיים בעריסה וזהו.

ואני כשאני מסתכלת על בעלי אני מרגישה אמא ממש רעה... אולי אני באמת לא מתחייסת מספיק לנועם?

כשהוא רגוע בעריסה אני לא רואה סיבה להרים ולטרטר אותו סתם...

אני עושה משהו לא טוב פה? אני צריכה יותר להרים לחבק ולנשק יותר?

עצוב לי בלב שאני לא כמו בעלי...

28 תגובות
עמוד 1
  • אני ההפך.. מיכאל אוהב להיות דבוק אליי וממש מרגיש כשאני לא נמצאת בחדר..

אני עכשיו מתחילה לשים אותו לישון בעגלה , כי המיטה גדולה לו מידי והוא לא ישן שם טוב.
    עד עכשיו הוא היה מנמנם במהלך היום במיטה שלו, או במיטה לידי, וישן עליי בלילה או לידי כשבעלי עובד לילות...

אני חושבת שצריך חצי חצי, צריך את ההרגלים של לישון לבד, ומצד שני צריך את החום הזה!

גם בעלי כמוני..
    כנראה זה ככה בגלל שהוא עדיין קטן ואנחנו מאוד מגוננים עליו..

• תינוק בגיל הזה צריך המון חום ואהבה וזה ממש לא קשור לפינוק.
    זה לא "ירגיל" אותו לידיים כי זה ממש דעה קדומה

וזה ממש לא קשור להרגלים.. חום ואהבה זה לא פינוק זה החיים.

כשאופק הייתה ממש קטנה כמעט כל הזמן היא הייתה הידיים שלי, מאוד חשוב ללטף , לדבר, לחבק, לנשק,
    והיא ממש לא התחרגלה לידיים, אני ממש לא מאמינה בזה
    זה לא נחשב פינוק. תינוק זקוק לחום ואהבה
    תינוק לא נועד לקשט כל היום את העריסה שלו...

כמובן שכל אחד הוא טיפוס אחר ומראה אהבה בצורה שונה

אבל זה ממש לא מטרטר אותו שאת מרימה אותו, להפך, אני בטוחה שהרבה יותר כייף לו לישון על אמא שלו מאשר בעריסה,

ואני לא אומרת שכל היום תחזיקי אותו כי כמובן שזה לא נורמלי, אבל לא לפחד לתת תשומת לב.. ממילא את איתו בבית

• אני חושבת שגיל חודש זה גיל מוקדם מדי להתחיל לחנך ולהנהיל שגרת יום נוקשה
    תינוקות רכים זקוקים לכמה שיותר חום ומגע, ככה הם מרגישים אהובים ומוגנים
    והאהבה הזאת משפיעה באופן ישיר על הכל - על המצב הבריאותי, על מצב הרוח, על ההתפתחות המוטורית והשכלית.
    כך שלדעתי כמה שתרעיפי עליו אהבה עכשיו ככה יותר טוב.
    מובן שלא צריך שיהיה על הידיים שלך כל הזמן בשביל להביע חיבה
    אבל את יכולה לשחק איתו יותר, לא להשאיר אותו רק בעריסה - כי בינינו, מה כבר יש לעשות שם?!
    בעריסה נהיה משעמם מאוד מהר וזה שהוא לא מקטר זה מעולה קודם כל 555 אבל זה גם לא תורם להתפתחות שלו
    תשכיבי אותו על הבטן על מזרן פעילות ותשכבי או תשבי מולו, דברי אליו בגובה העניים, חייכי אליו, תעודדי אותו להחזיר לך ברבורים בתשובה או חיוכים

• מעבר לזה זה ממש לא נכון שילדים מתרגלים לידיים, בסופו של יום ילדים מהר מאוד לומדים להתהפך, לאחר מכן לזחול ולאחר מכן ללכת ולרוץ
    ככל שהם לומדים להתנייד במרחב בקלות וביעילות יותר כך הם גם עוזבים את הידיים של אמא ופורשים לעבר חקר עולמות
  • אני גם חשבתי ככה שאםן היא תהיה לי הרבה על הידיים
    היא תתרגל אבל לקחתי את הסיכון ואמרו לי גם בהתפתחות תינוקוטת שעד גיל 3 חודשים זה לא נקרא להרגיל אותה על הידיים
    סמכתי עלייהם בעיניים עצומות והיום? מעיין לא רוצה בכלל על הידיים כמעט למעט האכלה
    אין לך מה לדאוג.
    הם לא מתרגלים גם אני פחדתי
    מבינה אותך לגמריי ואת ממש לא אמא רעה , אני מבינה כל מילה - !!!

• תודה בנות!!
  • אל תרגישי רע, אני חושבת שאת בסדר ואת לא בתחרות פה עם בעלך של מי מחבק יותר .אני בטוחה שזה נובע אצלך מעייפות כי גם לי זה קורה.
  • לא הייתח רוצה להיות תינוקת שלך....
    אין דבר כזה יותר מדי אהבה וחיבוקים, ילדים בכל הגילאים, בטח ובטח תינוק רך שרק נולד צריכים את האהבה הזאת,
    ככה הם מקבלים בטחון עצמי ונבנה אצלהם אופי.
    אני אישית לא מסוגלת למשוע את המילה "פינוק" בקונוטציה עם תינוק.
    לתת אהבה חום חיבוקים זה לא פינוק, זה חובה של אימא שהביאה תינוק לעולם,...
    http://tickers.baby-
    http://tickers.baby-gaga.com/p/dev330pf___.png
  • aika -אני חושבת שהתגובה שלך קצת לא במקום ולא הבנת כלכך את שלי!
    זה לא שהיא לא רוצה לפנק או לתת חום ואהבה..
    היא פשוט לא רוצה להרגיל לידיים!!

אני בטוחה שנועם מאושררררר שיש לו אמא דואגת אוהבת וחמה כמו שלי!!

• ליאנה תודה! אבל לא ייחסתי חשיבות לתגובה של איקה כי נראה היה שהיא לא הבינה מה ניסיתי להגיד פה.
  • שלי, את בסדר גמור!!
    נכון שזה עוד לא הגיל לחנך ואת חופשי יכולה להרים אותו ולתת לו תשומת לב -
    זה לא יגרום לו להיות מפונק, הוא באמת הכי זקוק לך עכשיו.
    מצד שני, אני מסכימה איתך שאם הוא שוכב רגוע כשהוא ער, לא תמיד את
    חייבת להרים אותו לידיים, בכ"ז יש גם דברים בבית שצריך לעשות...
    בקיצור, את האמא שלו ורק את מכירה אותו ולכן רק את תחליטי איך לנהוג איתו,
    אני בטוחה שאת אמא מדהימה!

• שלי, מאמי, אני דווקא חושבת שאת נוהגת נכון.
    נכון שתינוק קטן זקוק לחום, אהבה, חיבוקים אבל עם הוא רגוע בעריסה אז ממש אין צורך להרים אותו ולטרטר, למה?! הוא בוהה בדברים, זה גם חלק מהגדילה וההתפתחות.
    ואני כן חושבת שתינוקות מתרגחים לידיים, אז נכון שזה לא מה שיגרום לי לא להרים אותם ולחבק ולנשנש אבל אפשר גם לנסות ולהרגיע בעריסה, זה לא התעללות.

אצלי היו שניים, פיזית לא הייתי מסוגלת כל הזמן לתת ידיים ותאמיני לי הם גדלו מאושרים, שמחים ולא מרגישים שחסר להם חום ואהבה. אפשר לתת חום ואהבה גם בלי להחזיק על הידיים 24 שעות.

ו aika התגובה שלך מאוד בוטה. אפשר להביע את דעתך בצורה עדינה ולא פוגעת!

• מאמי גם אצלנו זה היה ככה חח בעלי היה בהתחלה רוב הזמן עם התינוק ואני פחות..
    ואז זה התהפך והתחלתי לתת לו אובר-תשומת לב.. עד היום!
    והוא נהיה לי מפונק..חחח.. אז יש מצב דווקא שאת עושה טוב מאוד
  • בדברים האלה, אני בעד להסתכל וללמוד מהטבע.
    זה נכון שאנחנו בני אדם ולא חיות. אבל תינוק שנולד, לא שונה בהרבה מעוללים שניתן לראות בטבע (של קופים למשל), הדבר הזה מקבל משנה תוקף כשקוראים מחקרים שמצבעים חד משמעית על כך שיש לנו הרבה מן המשותף עם החיות (מרמת הדי.אן.איי ועד לרמת האינסטינקטים). אנחנו יצורים תבונתיים, אבל החינוך הוא מה שהופך אותנו לכאלה.

מה שאני רוצה להגיד, זה שבטבע אנחנו רואים שהתינוקות צמודים לאמם.
    לפחות בשלבי ההתפתחות הראשונים.
    יותר ויותר נשים משתמשות היום במנשאים, שממש מצמידים את הילד לאמא, והוא יכול לישון, לאכול, לעשות הכל כשהיא עם שתי ידיים פנויות לעיסוקיה.
    מחקרים מראים גם שהמערכת החיסונית של התינוק מתפתחת כתוצאה ממגע עם העור של האם, שמפריש ויטמינים שחיוניים לחיזוק המערכת החיסונית שלו וששמיעה של דפיקות הלב של האם, מרגיעות את התינוק ומביאות את הלב שלו לקצב אופטימאלי.

יש מחקר מעניין במיוחד שקראתי על כך שבעולם המערבי נוטים להפריד את התינוק ישר מהאם אחרי הלידה (לחדר תינוקות) ובדיקות אקו לב שנעשו לתינוקות האלה בהשוואה לתינוקות שהיו צמוד לאם ישר אחרי הלידה, הראו שהתינוקות שהופרדו ממש סבלו מלחץ.

אם את רוצה להחזיק את הילד ורק פוחדת "לקלקל" אותו, לדעתי זה חשש לא מוצדק. נהפוך הוא. יהיו זמנים שבהם הילד מעצמו יבחר להתרחק. זה חלק מהגדילה והרצון שלהם לעצמאות (שמתחיל כבר בגיל מוקדם כמו שנה וחצי - שנתיים).
    חשוב שהוא ירגיש שאת בסביבה שלו כל הזמן. שהוא יריח אותך. ירגיש דפיקות לב שלך. זה חיוני גם לבניית הרגשת הביטחון העצמי שלהם.

מכל מקום, שיהיה בהצלחה והמון נחת מהפיצפון

מחקר: הפרידה מהאם לאחר הלידה מלחיצה את התינוק
  • תודה בנות!!

אני בהחלט אתחיל יותר להיות צמודה ולחבק יותר ולהרים יותר.

אני מבינה שזה בסדר עד גיל 3 חודשים אז אני רגועה...

תודה תודה תודה

• תראי
    אני מאד בגישה של " למה להפריע אם הוא משחק לבד?!"
    אבל יש רגעים של אהבה עצומה שבא לך פשוט לטרוף אותו ... אז בגיל כזה אני חושבת שזה אפשרי וכדאי שירגיש נאהב גם שהוא לא בןכה ....או צריך אותך .....

בגיל 3+ חודשים
    לדעתי זה הזמן לא להרים או להפריע להם סתם כך
    ולתת להם להיות עצמאיים
    אני עשיתי את זה וגם לימדתי את בעלי
    וממש משתלם לנו עכשיווו
    היא מאד עצמאית מבחינת משחקים ותעסוקה

• את בסדר גמור!!את בסך הכל עושה מה שאמא עם חשביה נכונה צריכה לעשות לפי דעתי לא צריך לפנק את הילד כדי שבהמשך הוא לא ירצה לרדת לך מהידיים ולא תוכלי לעשות כלום ועוד שהוא שוכב לו בשקט בעריסה בכלל אין סיבה לפינוקידה

• אני חושבת כמו הבנות שגיל חודש זה מוקדם לחנך.
    על תשכחי שאת כל חייו הוא בילה בתוך הרחם החמים והנעים ולא בעולם הגדול הקר והמואר
    הרגלים תתחילי להקנות לו בערך בגיל 3 חודשים כשהוא מתחיל להתעניין
    במה שקורה סביבו
    [/center]
  • וואו איקה למה בגישה כזאת?

• אני חושבת שזה בסדר דווקא.

אבל, אם את כן רוצה לבוא ולחבק בזמן כלשהו ומונעת מעצמך כי חינוך. זה לא נכון.
    כמו שהבנות אמרו זה לא קשור לחינוך ובגיל הזה לא צריך.
    אז אם ה"חינוך" מונע ממך, אז תבטלי אותו.
    אם סתם בא לך לנוח, ללכת להשתין סתם לבהות כמוהו, לא רואה בעיה.

אם בעריסה הוא ער, כשהוא "סתם" שם, אז מציעה לך שזה יהיה על הבטן. שישכב על הבטן בזמן עירות!
  • אוקיי ולי אין כוחות או זמן לקרוא את כל התגובות
    אבל אומר לך דבר אחד
    תינוק בן חודש לא צריך שירימו אותו כל דקה
    ברור שאם הוא בוכה הוא צריך יחס חיבוק ואהבה
    אבל אם הוא רגוע בעריסה ושליו לו בעולמו למה לטרטר ולהרים ולשגע?
    אני הייתי מתחרפנת מזה שבמשפחה של בעלי לא היו נותנים לבנות רגיעה, עזבו אותן הן לא רוצות על הידיים, הן רוצות במיטה החמה והנעימה שלהן

• תודה בנות!!

ברור שזה בא בשאלה של.... אם הוא רגוע וטוב לו בעריסה האם זה בסדר שאני עוזבת אותו בשקט לבהות במובייל או בצעצוע שאנע שמה לו בצד.

וברור שאם בא לי לחבק אותו או לאכול אותו אני מרימה ומפנקת.

רק רציתי לדעת שאני עושה נכון כי לפעמים אני מרגישה רע עם זה שהוא בעריסה ואני מתעסקת בדברים מסביב.

• את עושה מצוין!

אנחנו חושבים במושגים שלנו אז נראה לנו
    שמשעמם להם או שהם מרגישים לבד
    אבל לפעמים הם צריכים את השקט הזה
    ולשמוע אותך ליד עסוקה בדברים, ממש כמו
    ברחם.

הוא קטן הוא רק מסתגל לעולם
    גם אובר גירויים זה לא טוב לו. כל עוד את תמיד שם
    שהוא צריך, הוא מקבל הכל!

• סורי שלי אם פגעתי.
    לא התכוונתי לפגוע, רציתי רק להסביר חשיבות של חום ואהב..... בקיצור הבנת אותי.

האמת למה הייתי כזאת "תוקפת", אני אסביר.
    חברה שלישמה את התינוק שלה בן 3 חודשים לגן בתינוקיה. והיא מספרת שכבר כמה פעמים התטפלת אומרת לה "מפונק הילד שלך". זה התריף אותי, מה זה מפונק ילד כולה בן 3 חודשים, זה שהוא אולי צריך חיבוק וחום הוא בוכה אז הוא מפונק ?!
    בקיצור, לא משנה...
    מקווה שהבנת אותי.
  • איקה זה בסדר!

אני המפונקת של אמא ואבא ואני ממממש מפונקת
  • את מניקה? זה גם נותן חום וביטחון
    לא מניקה?תחבקי אותו 20 דקות אחרי האוכל ושימי במיטה אני חושבת שאת נוהגת נכון
    כמובן שאם הוא בוכה לא להשאיר בעריסה אבל אם הוא רגוע אין סיבה שיהיה בידיים

• נו שלי, אז יאללה תני גם לנועם ממה שאת קיבלת, הלא זה כיף?
  • הפסקתי להניק... זה כווווואאאאאאאאאב וגם החלב נגמר... לא אכלתי ולא שתיתי אולי שבועיים.

ואחרי האוכל הוא עליי איזה 40 דקות... כפרוני עשית לי חשק להפריע לו עכשיווו ולאכול אותו

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה