בעיית הסתגלות לגן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן

רציתי לשאול לדעתכן
    הבת שלי כל בוקר לפני שאני שמה אותה בגן היא בוכה. היא בת ארבע וחצי. נצמדת אלי ובוכה. אני מצליחה לצאת מהגן כשהעוזרת גננת נותנת לה יד ואני מתנתקת ממנה וממש בורחת והיא ממשיכה לבכות עד שאני יוצאת מהגן אני שומעת אותה בוכה. אחרי כמה דקות כך אומרים לי הצוות היא נרגעת ומשחקת עם הילדים. אבל ככה זה כל יום במשך כל החודשיים. היה שבוע הפוגה שנכנסה לבד ושוב פעם זה המשיך.
    הגננת מספרת שבמהלך היום שהיא נזכרת בי היא רוצה אותי וממש קשה לה. מסבירים לה שאמא תבוא בשתיים לקחת אותה אבל עדיין קשה לה ורוצה אותי.

מה דעתכן?

איך אפשר להקל עליה את הכניסה לגן?

אני מחבקת מנשקת מסבירה שהיא בוגרת קונה הפתעות מתנות הכל כלום לא עוזר. גם שאבא שלה לוקח אותה בשישי לגן זה אותו הדבר.

למישהי יש עצה מה אפשר לעשות?
8 תגובות
עמוד 1
  • אל תנתקי אותה בכח ממך. את יכולה להכנס איתה לגן ולשבת איתה לשחק כמה דקות. תכיני אותה לפני, שאת נכנסת איתה לכמה דקות ואח"כ את הולכת, תקבעו ביחד שכשהמחוג של השעון מגיע לסיפרה מסויימת את הולכת, והיא נותנת לך נשיקה וחיבוק וממשיכה לשחק עם חברים.
    אפשר גם שתלכי איתה בצהריים לקנות איזו בובה קטנה, נגיד בובת אצבעות, ותסבירי לה שהבובה תהיה איתה בגן, אבל רק במגירה, וכל פעם שהיא מתגעגעת לאמא היא יכולה ללכת לבובה במגירה, לתת לבובה חיבוק ונשיקה ולהגיד שהיא מתגעגעת, ולהחזיר למגירה.
    בסוף היום תגידי לה "אמרתי שאבוא ב2, ותראי את השעון, עכשיו 2 ובאתי!" וכו'.
    את יכולה גם בבוקר לשתף את הגננות בנוכחות הבת שלך באיזה התנהגות טובה שהיה לה, משהו מהבית, שהבת שלך תרגיש חיבור וקשר בין הבית לגן.
    בהצלחה.

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• בקררוב אצלנו - הוצאת לי את המילים מהפה
  • זה מאז שהתחלנו לתת לה ריטלין עד שנרגעה והסתגלה עכשיו נצמדת שוב ואומרת לי שרוצה אותי. אני אנסה את הרעיונות המדהימים שנכתבו ע'י בקרוב אצלנו. תודה לכן הדס ובקרוב אצלנו. אנסה מחר ואעדכן. תודה
  • אוי כואב לי הלב לשמוע על טקסי פרידה קשים ...כולנו (כמעט ) היינו שם בנק' מסויימת ..
  • היי

הבטחתי שאעדכן אז מעדכנת

הבעסה שכתבתי את הכל וזה נמחק אז כותבת שוב.

היום הלכתי עם הילדה לגן והיא לבשה בגדים לעונת מעבר חדשים, נעליים חדשות, מטריה חדשה. הילדה שלי אוהבת להתגאות בדברים שלה החדשים ולהראות בגן. אז חשבתי שאולי זה גם יכול לעזור. הגעתי לגן וצלצלתי בפעמון בשער עוד ושפתחתי את השער ובאתי ללכת לכיוון הגן העוזרת גננת באה לקראתנו נתנה לילדה שלי יד ואמרה לה וואוו איזה יופי של בגדים איזה יופי של מטריה איזה יופי ואיזה יופי אמרתי לה תודה וברחתי משם.

כלכך שמחתי סוף סוף יום שקט כי אני באמת לוקחת את זה קשה לפעמים מגיעה הביתה ומרוב לחץ ורחמים שהיא ככה בוכה אני יושבת ובוכה כי נורא כואב לי עליה ועל הקשיים.

בגנים הקודמים לא היתה בעיית הסתגלות. דווקא שהיתה קטנה לא היתה בעיה והשנה יש. אין מה לעשות. היא נורא רגישה ועל ריטלין וברור לי שיש לה בעיות רגשיות. (כנראה כמוני).

מצדיעה לגן הזה ולגננת ולעוזרת. באיזה גן עיריה יתנו כזה יחס אישי והן ממש נותנות יחס אישי לכל ילד. הן מקסימות. כל הזמן אני חושבת על המתנה שאקנה להן בסוף שנה כלכך מודה להן הן מדהימות.

תודה על העצות המדהימות ולכל מי שהגיב וגם למי שרק קרא ולא הגיב

תודה רבה ושבת שלום

• את בבית? יכוללהיות שהיא יודעת את זה ו"מנגנת" לך על המצפון....

בקרוב אצלנו נתנה רעיונות מעולים.

למזלי איני מבינה בהשפעות הריטלין אבל יכול להיות שזה גורם לסף רגשי עדין יותר והיא יותר רגישה מאחרים....?

מקווה שיעבור בקלות

[email protected]

פייס: ortal_hori
  • היי

יכול להיות שאת צודקת בזה מתוקונת ובגלל זה הגננת והעוזרת המדהימות האלו מתנהגות אליה בהתאם. היה רעיון מצויין שהעוזרות באה לשער מקווה שגם ביום ראשון שהיא תבוא ויהיה קל וחלק. ואם לא אז אעשה מה שהציעה פה בקרוב אצלנו. אמן שיסתדר תודה רבה
  • שיהיה בהצלחה בהמשך
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה