מישהי מבינה בקרנות פנסיה וביטוחי מנהלים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה ההבדל בינהם? על איזה מסלול שווה ללכת?
    אין לי שמץ בנושא.. והאיש ביטוחים אצלינו בעבודה קבע עבורי על ביטוח מנהלים ואין לי מושג אם עשיתי לנכון לתת לו להחליט...

6 תגובות
עמוד 1
  • קרן פנסיה זו הפרשה קבועה שלך ושל המעביד לקרן שתיפתח בגיל הפנסיה בלבד.. קרן זו יכולה להיות בכל בית השקעות לבחירתך.

ביטוח מנהלים בד״ כ כולל בתוכו גם הפרשה כלשהי לפנסיה אך גם פיצויים בגין נושאים שונים.. מחלה, אובדן כושר עבודה וכו׳...

צריך להכי את הביטוח הספציפי שעדו לך על כל הסעיפים שיש בו

• את שכירה? אם כן כל מה שמציעים לך משתלם לך כל עוד המעסיק משלם גם הוא
    זה כמו תוספת למשכורת, למרות שירד גם לך!
  • היי, לא מזמן חפרתי את הנושא בעצמי, יש שתי סוגים של קרנות פנסיה- האחת היא חובה בחוק בתנאים מינימלים וניתנת לכולם, השנייה משתווה מבחינת התנאים לביטוח מנהלים שנחשב להטבה סוציאלית. ההבדל בין מנהלים לפנסיה בהקשר הזה הוא שאם במנהלים את תדעי מה גובה הפנסיה שתקבלי בזמן פרישה, נניח 5000 ₪ לחודש בפנסיה את לא תדעי, זה יהיה תלוי במצב הקופה בעוד 300 שנה כשתפרשי. משמע יכול להיות שבגלל שיחד איתך פרשו עוד הרבה ואת יכולה פתאום לגלות שההקצבה שלך היא 3500 ₪ לחודש. למעשה, חשוב לציין שעולם ידעו- מכיוון שהמדינה לא מסוגלת לעמוד יותר בתנאים של הביטוח מנהלים בגלל העלייה באורך החיים ובאיכותם החל מינואר 2013 לא ניתן יהיה להציע יותר ב. מנהלים ורק מי שהיתה לו פוליסה כזו עד תאריך זה יוכל להמשיך אותה ורק בתנאים שהיו לו. לכן תצטרכי במקרה שלך לבדוק מה דמי הניהול שאת תצטרכי לשלם ולוודא שהם סבירים. כי מה שיהיה עכשיו ישאר לתמיד. מקווה שהצלחתי להסביר טוב, בהצלחה!
  • עקב השינויים התכופים בחוק שמנחית המפקח על הביטוח,
    אם את פותחת היום היום תוכנית חדשה, אז אין הבדל ממשי בין שני הדברים.

בעיקרון ביטוח מנהלים הוא חוזה- חוזה לא ניתן לשינויים או הפרה!
    קרן פנסיה- הינה תקנון, מה שאומר שהיא ניתנת לשינויים.

מדובר בנושא מורכב מאוד

כעיקרון אם המעסיק שלך מפריש לפי צו הרחבה אז בודאי שייפתחו לך קרן פנסיה בסיסית לפי אחוזי הפרשה של אותה השנה.

במידה והמעסיק מפריש לך הפרשות מלאות של 18.33% אז מדובר בהפרשה הזהה לביטח מנהלים.
    כמו כן, בקרן פנסיה, אז זכאית למשוך את הפיצויים באופן מיידי
    ואם יש לך סעיף 14 בחוזה את זכאית לפיצויים גם בגין התפטרות.
    בעבר יכולת למשוך את הכספים של ביטוח המנהלים בצורה הונית, מה שאומר שכל הכספים שהופקדו עד שנת 2008 יכולת לקבל כסכום אחד ומה שהופקד לאחר 2008, את מקבלת כקצבה חודשית בהגיעך לגיל הפנסיה.

לפי מה שאני מבינה ממך, מדובר בתוכנית חדשה
    אני הייתי משווה בין דמי הניהול של קרן הפנסיה לעומת הביטוח מנהלים
    וכמובן מה האחוזים שאת משלמת מהרווחים בשניהמקרים
    בודקת כמובן את גובה הכיסויים הביטוחיים שיש לך בתוכנית
    ולפי כך מחליטה.

בהצלחה
  • עקב השינויים החלים משנת 2013 שבעצם לא תהיה קיימת האפשרות לפתוח ביטוח מנהלים (בו המקדם קבוע מראש וידוע בניגוד לפנסיה שבה הוא משתנה בהתאם למדדים תוחלת חיים וכו'...)
    אם את מרויחה שכר של מעל 8000 ש"ח הייתי ממליצה לך לרכוש פוליסה ולחלק את ההפרשות שילכו 50% לקרן פנסיה ו- 50% לביטוח מנהלים
    אלו ההמלצות שאני מכירה

• תודה בנות
    עזרתן מאוד

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה