היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
בגן של הקטן אנחנו 4 אמהות עם בטן בהבדל של ימים אחת מהשניה וכולן עם בנות. אחת האמהות אנחנו די קרובות (הילדים חברים מאוד טובים כבר שנתיים) הייתה יחד איתי ממש בתאריך הלידה . בשבוע שעבר לא יצא לי לראות אותה רק את בעלה, חשבתי שהיא אולי לא מרגישה טוב. ניסית להתקשר וגם השארתי לה הודעה. הבוקר אני פוגשת אותה ליד הגן ובמקום בטן של חודש שביעי , אני רואה עיניים עצובות. מה אני אגיד לכן בנות זה מסוג המצבים שאני לא יודעת מאיפה להתחיל ולנחם, מה להגיד ואיפה לתקוע את עצמי .......... לאבד את העוברית בחודש שביעי , אין לי מושג מאיפה להתחיל לתת לה כוחות.
11 תגובות
עמוד 1
וואו אני בשוק...... ממש אין מה להגיד במצב כזה......... שיהיה לה רק טוב
ווואי מסכנה שלא נדע
כואב הלב... שיהייה לה רק טוב בחיים!
נשבר לי הלב לשמוע איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
זו באמת שאלה קשה. מצד אחד רוצים להראות שאכפת לנו, ומצד שני לא רוצים ללחוץ או להעמיד במצב לא נעים.
אין לי מושג מה כדאי, אבל אם חו"ח הייתה קורית לי טרגדיה לא הייתי רוצה שיתרחקו ממני או יתנהגו כאילו לא קרה כלום. אולי כדאי לחייך חיוך משתתף בצער ולשאול איך היא מרגישה, לשאול אם היא בסדר ולהציע אוזן קשבת.
אוי כמה כואב... שלא תדע עוד צער... וכמו שנאמר שתדע שאת שם בשבילה לכל מה שתרצה ... והמון כוחות בשבילך לנחמה
בעיניים של מי שהייתה בצד השני והיו סביבי המון חברות שהיינו צריכות ללדת בערך באותו הזמן אני בחרתי פשוט להעלם ולא לדבר ולא לראות אותן (אני איבדתי הריון בחודש חמישי) זה מאוד מאוד מאוד קשה ועד היום שנתיים אחרי שאני רואה את הילדים האלו שכבר בני שנתיים הלב מתכווץ לי. אז לדעתי את צריכה פשוט לשאול אותה אם היא רוצה זמן לעכל את הדברים או שהייא רוצה לדבר ולראות אותך... (עם הבטן...)
אוי בנות יקרות מה אני אגיד לכן, אנחנו גרים במושב וכולם מכירים את כולם, וממה שראיתי במהלך השבוע האחרון היא פשוט מסתגרת בבית. לפני כשלוש שנים היה לי אותו דבר עם חברה אחרת, היינו שתינו בהריון שלישי ביחד ממש אותו תאריך לידה, וכל הזמן צחקנו שמי שמגיעה קודם ללדת שתתפוס חניה לשניה. היא איבדה את התינוק בחודש חמישי. כשנה אח"כ נקלטה שוב ,ומיותר לציין כמה לחץ וחרדה היה כל התשעה חודשים. נולד לה בן והכל היה בסדר, בגיל שנה התינוק נפטר מסיבוכים של שפעת קשה. גם אז ההלם והעצב שאין מילים לנחם אישה על האובדן, כל מה שעשינו היה לבכות ביחד. ועכשיו עוד פעם סיפור כזה זורק אותי לקרשים.. מצטערת על הדיכאון אבל הייתי חיבת לפרוק את זה קצת...
טוב, אז גם אני לצערי באה מהצד ש"היה שם"... רק שאצלי זה קרה בחודש תשיעי, כולל לידה וחזרה הביתה בידיים ריקות......... אז ברור שבהתחלה כל מי שראה אותי ישר חיבק ואמר מזל טוב, וכשראו שאני לא מגיבה ושאלו מה קרה, ראיתי הרבה תגובות שונות..... היו כאלה שפשוט אמרו- "הרגת אותנו עכשו, אנחנו לא יודעים מה לומר......." היו כאלה (שאישית העדפתי אותם)- שחייכו חיוך אמפטי, ואמרו שלכל דבר שקורה יש סיבה... ומה שקרה כנראה מנע אסון גדול יותר בעתיד........שהכל זה מלמעלה וכו'... היו כאלה שפשוט חיבקו ואמרו שהסיפור שלי לא יצא להם מהראש הרבה זמן....... והיו חברות ששאלו דוגרי אם לתת לי זמן "להשתבלל" בתוך עצמי.... תכל'ס אין הרבה מה להגיד שינחם... זה תהליך שלוקח זמן להשלים עם אובדן של הריון / עובר... אבל בסוף עוברים גם את זה... לי אישית היה חשוב לא לשדר "מסכנות" כי אני שונאת רחמים.... היה לי מאוד חשוב להחזיר את החיים לשגרה כמה שיותר מהר... במיוחד כשיש עוד ילד בבית שכל תגובה שלי משפיעה עליו.... הכי גרוע תעשי אם תברחי ממנה, אני יכולה לספר לך שיש לי 2 חברות שאפילו הרחיקו לכת וקנו לי "מתנות ניחומים" אחרי שחזרתי הביתה ומאוד הערכתי אותן על המעשה... וזה כן שיפר לי דווקא את ההרגשה..... הקיצר, תמשיכי להזמין אותה אליכם הביתה כדי שהילדים ישחקו.... תני לה לשפוך את הלב אם היא רוצה, ואם תראי שהיא מעדיפה להימנע מדיבור על זה, תעלי נושאי שיחה אחרים.... אל תתני לה לשקוע בזה !!!!