אפרקסיה של הדיבור - מישהי מכירה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קצת קשה לי היום
    קירה שלי תהיה בת שלוש בפברואר. היא מדברת המון אבל לרוב אי אפשר להבין כמעט כלום. אני מצליחה להבין חלק גדול כי אני כבר רגילה. אנשים אחרים, כולל בעלי, לא כל כך. בהתחלה חשבנו שזה בגלל בלבול השפות (רוסית, אנגלית ועברית) אבל ככל שהזמן עבר התחלתי לדאוג. היא מבינה הכל גם ברוסית וגם באנגלית, הוראות ממש מסובכות, אבל לא מצליחה להגיד מלים ומשפטים בצורה נכונה.
    היום היה השלב האחרון של האיבחון והמסקנה של קלינאית התקשורת היא שיש לקירה אפרקסיה של הדיבור שזה בעיה נוירולוגית.
    קראתי עכשיו באינטרנט ומה אני אגיד לכן, זה כמובן לא הדבר ההכי נורא אבל ממש עצוב לי. לפי מה שקראתי יש סיכוי גבוה לקשיי למידה, קושי בקריאה, חשבון, תקשורת (בגלל הדיבור הלא ברור) וכו׳. כבר עכשיו אני רואה איך אנשים מסתכלים כשהם שומעים שהיא עוד מעט בת 3

23 תגובות
עמוד 1
  • היי אנה ,
    ההודעה שלך מאוד נגעה לליבי מכיון שהייתי בדיוק במקום שלך ..אומנם את לוקאס הבן שלי איבחנו רק כשכבר היה בגן השפתי כדיספרקסי והוא היה בערך בגיל 4 ..את הטיפולים התחלנו בגיל 3.
    אז קודם כל,אצל כל ילד רמת הדיספרקציה היא שונה ,הבעייה העיקרית היא חוסר תכנון התנועה ..השפה והפקת הצליל היא בד"כ תהליך טבעי שנרכש אצל ילדים ,וילדים דיספרקסים צריכים תרגול רב מאוד ע"מ ללמוד להפיק את הצליל הנכון וזה דורש תרגול רב מאוד וחזרה תמידית על צלילים ומילים.
    הייתי ממליצה לך להתחיל טיפול מקיף במכון להתפתחות הילד-קלינאית תקשורת,ריפוי בעיסוק,ספורט טיפולי ,טיפול רגשי.
    הקושי הספציפי הזה לצערי פוגע בכל התחומים,אם זה מבחינת תקשורת עם ילדים,אם זה מבחינת הבנה(מכיון שזה תוקע אותם במקום) ופוגע בהם קשות
    בבניית הביטחון העצמי והדימוי ברגע שהם מודעים לקושי ולשונות בין כולם.
    יש לפעול להכניסה לגן שפתי בהקדם האפשרי ,הגן השפתי הוא המתנה הגדולה ביותר שתוכלי לתת לילדה שלך ,כיתה קטנה עם צוות מורחב ומקצועי ,טיפולים פרא רפואים(קלינאית תקשורת ,ריפוי בעיסוק,פסיכותרפיסטית רגשית).
    ההשקעה בילד היא כ"כ גדולה שאת תיהי בשוק מקצב ההתקדמות שלה.

בבית- תעשי איתה תרגילי לשון ופה,תמרחי לה דבש על השפה /סנטר ותתני לה ללקק,תזיזו לשון מצד אל צד,תפיקו צלילים בעזרת הפה ,(נשיפה,בו,,פו),תתני לה להפריח בלונים ,תתני לה לאכול דברים קשים (כמו בייגלה גדול) ,תתני לה לשתות מעדן סמיך מקש-כל הדברים האלו מאוד חשובים בשביל לחזק לה את הלשון ואת יכולת הנעת השרירים בפה.
    .
    אני יודעת שזה נשמע מפחיד וגדול ,אבל אני יכולה להגיד לך שאצלנו המצב השתפר המון המון ,הוא מדבר באופן שוטף כמעט היום,מספר סיפורים ,כותב ,מזהה אותיות (הוא בן 5) ,יש לו חברים ,הביטוחון העצמי שלו עלה פלאים..
    כן,זה מצריך המון עבודה מצידכם ,(אגב אנחנו הורדנו את השפות האחרות ונשארנו רק עם עברית),המון ריצות,המון ויתורים אבל אני יכולה להגיד שמה שתשקיעו בה עכשיו אתם תקצרו אח"כ את הפירות..
    יצאה לי מגילה ,
    בקיצור יקירתי ,לפנייך דרך קשה ותובענית אבל מספקת מאוד ברגע שאת רואה את הילד שלך מתקדם עוד שלב ועוד שלב ,כל מילה ואות זה לא מובן מאליו.

זה המייל שלי-[email protected] ..אם תרצי אני ארשום לך את הטלפון שלי
    ואשמח לדבר איתך .
    בהצלחה
    http://www.holdthatpic.com/
    http://www.holdthatpic.com/
  • אני עוסקת בחינוך מיוחד ועבדתי עם ילדים עם אפרקסיה

קודם כל טוב שיש אבחון, עכשיו אפשר להתחיל לעבוד
    שיודעים עם מה מתמודדים זה קצת קל יותר

• תודה בנות!
    אנחנו גרים בארה׳ב ואין כאן גן שפתי. היא בגן פרטי רגיל והיום היה הטיפול הראשון. הקלינאית תקשורת נתנה לי הוראות לעבוד איתה אחר הצהרים (הילדה רק 3 שעות בגן).
    ביבידול (אין לי מושג מה השם שלך

• אם יש לך מדיקאייד הביטוח בהחלט משתתף ואם זה פרטי אז גם יש כיסוי אבל חלקי
  • יש לנו סיגנה (signa), קלינאית תקשורת מבררת איתם עכשיו כי על האיבחון הם לא הסכימו לשלם..

אנה
  • אם הבנות שלך נולדו בארה"ב ממליצה לך למלא טפסים של מדיקאייד, במקרה "הגרוע" הם יחייבו אותך $20 על כל ילדה(שזה הרבה פחות ממה שאת משלמת היום) והככככככל יהיה מכוסה
  • אנחנו לא עומדים בקריטריון ההכנסות

• בדרך כלל זה לא רלוונטי, מניסיון...
    תמלאי, מקסימום במקום לקבל את הביטוח בחינם תצטרכי לשלם קצת כל חודש וזה שווה!
    באיזה מדינה אתם נמצאים?
  • ג׳אורג׳יה. אבל יש להם ממש טבלאות של הכנסות, אולי אני מסתכלת במקום הלא נכון?
    אני אנסה לבדוק מחר. תודה!

אנה
  • אנה
  • תודה שרון!
    ביבידול אכן נתנה תשובה טובה ודי הרגיעה אותי. ברור לי שכל מה קראתי לא אומר כלום לגבי קירה, במיוחד לאור האבחנה היחסית מוקדמת והתחלת הטיפול. פשוט קצת קשה לקבל את העובדה שלילדה המושלמת שלי כנראה יהיה קצת יותר קשה משאר הילדים שאני מכירה.
    היום אני כבר במצב יותר טוב, מוכנה לקרב

• אני ממש לא מבינה בזה = אבל מאחלת לכם המון בהצלחה

[email protected]

פייס: ortal_hori
  • הילדה שלך מושלמת!
  • הבן שלי הגדול מגמגם ... מכירה את העצבות שזה "נופל" עלייך פתאום ...
  • תודה בנות!

• נשמע מלחיץ, אבל אני בטוחה שאת תילחמי עבורה ותעשי הכל על מנת שהיא תצליח- והיא תצליח!!!!!
    מאחלת המון הצלחה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • תודה

• נגה, תודה!
    התחושה היא בדיוק כמו שתיארת - ״אגרוף״. אני רק עכשיו מתחילה באמת להבין מה מצפה לנו בעתיד הקרוב (על העתיד הרחוק אני בכלל לא חושבת עכשיו). בנוסף לעניין של האפרקסיה, שהוא לא פשוט בפני עצמו, מתווספת הדאגה בקשר למקור הבעיה הנוירולוגית וככל הנראה נצטרך לעשות MRI . בנוסף התחלנו להלחץ שאולי זה קשור לאיזושהי מחלה גינטית שאני אפילו לא אתחיל לציין כאן כי זה מפחיד אותי מידי

• גם עם אמילי היה חשש לאיזו מחלה גנטית

• נוגוש
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה