סקר שדורש כנות - לאמהות לגדולים יותר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ברור שבילד הראשון שומרים עליו מכל משמר- שלא יתלכלך שלא יזחל על גועל, שלא יכניס לפה, שלא ישאר לבד וכו ..
    אבל אחרי כמה זמן , רמת הלחץ יורדת ..והילד גדל קצת , ויש עוד אחד , או עוד שניים ...
    מי מכן השאירה ילד קטן בבית לבד ישן והלכה ל10 דקות? (ילד מתחת לגיל 5)
    מי מכן השאירה ילד בגיל 2-5 לבד באמבטיה לכמה דקות?
    מי מכן נתנה לגיס / דוד לשמור על תינוקת ?? (האם אני היחידה שבסרטים מזה ?)

אני שאולת לא מתוך שיפוט אלא מתוך העובדה למשל שאוריאן נרדמה לי רק עכשיו , ובשעה 2 צריך להביא את ירין מהגן . .בכל פעם , אבל בכל פעם שזה קורה ככה אני ממש כמעט ומתפתה להשאיר אותה כמה דקות כדי לא להעיר אותה ..וטרם עשיתי את זה ..

וכן , כבר השארתי את ירין ואוריאן במקלחת כשירין קיבל הנחיה לצרוח אם יש משהו , ואני דוגמת כל שתי דקות ...עכשיו אני יודעת שאסונות קורים גם בחלקיקי שניה ...
36 תגובות
עמוד 1
  • והאם גם לכן עובר בראש לתת לילד בן 5 לחזור לבד מהגן אם אין כביש בכלל???
    כי הנה , אני ממש שוקלת לבקש שבמצבים כאלו, ירין יחזור לבד..ובכל זאת ...מתלבטת ...
  • קודם בואי נתחיל מהסוף... שמעת על הילד בן שש שמת באמבטיה... הוא שיחק עם אח שלו שיותר קטן ממנו מי שם יותר זמן את הראש מתחת למים אין מצב שאני משאירה אחד מהילדים לשניה במקלחת אופילו לא עונה לטלפון בזמן הזה.
    לא השארתי אפילו לחצי שניה..... לא ער ולא ישן.

לא משאירה עניתה לך למעלה

שדור היה קטן שמתי אותו אצל השכנה והלכתי להביא את שחר מהגן אין לי בעיה עם זה

• יפעת ,
    בגלל הספור של שני הילדים באמבטיה , גם אני הזדעזעתי , ובמקביל שמעתי על עוד ספור שלא הפסקתי לבכות ממנו , ושיותר אני לא משאירה אף ילד לחלקיק שניה לבד..
    ובכל זאת , הנה , עיגלתי פינות ..לא מעט בנושא הזה , למען האמת ...
    והנה , אוריאן נרדמה לי ואני בשיא הבאסה להעיר אותה ..מבינה על אילו נקודות אני מדברת ?
    אני גם מכירה מישהי שכן השאירה את הילד שלה ישן ורצה לגן .. בנתיים לא הייתי מסוגלת ..פחדתי ..אבל ..
  • מי מכן השאירה ילד קטן בבית לבד ישן והלכה ל10 דקות? (ילד מתחת לגיל 5)

לעולם לא אשאיר ילד ישן לבד בבית

באמבטיה אני מודה שהייתי( ואני מדגישה הייתי )ממלא להם ממש מים נמוכים
    ורגע הולכת לשים משהו במטבח ...
    אבל אחרי שבשכונה שלי ילד בן 8 שהיה עם חום ואמא שלו הכינה לו אמבטיה ..וכנראה כמה דק לא שמה לב .. הילד התעלף ונפטר
  • בחיים לא השארתי אף אחד מהם לבד בבית!!!

במקלחת, כן - מידי פעם באמבטיה עם המשחקים,
    כאשר המים ממש ממש נמוכים,
    וגם אז - כל דקה בערך בודקת מה קורה שם...
    שואלת ומקשקשת איתם...

את סער לא השארתי מעולם עם אף אחד חות מאמא שלי וסבתא שלי ז"ל.

את ליאם לפעמים אני מבקשת מאמא מהגן שהפכה להיות חברה ממש טובה לאסוף אליה ו/או לגינה שגם אני מגיעה אחריי כמה דקות.
  • טוב, אני לא דוגמא כנראה, כי אפילו כשהן עם סבתא שלהן, כשאנחנו בארץ, אני לא שקטה.
    אבל התשובה היא לא, לא השארתי את הגדולה בבית, כשהייתה בת 3.5 - 4 היא הייתה נשארת באמבטיה אבל תמיד הייתי ליד הדלת והדלת כמובן הייתה פתוחה.היחידה ששמרה לי על התינוקות זאת או אמא שלי או חברה הכי הכי קרובה כאן, שהיא כמו אחותי והבנות רואות אותה כדודה.
    אם קירה הייתה נרדמת כשהייתי צריכה לאסוף את אמה או שהייתי מבקשת מחברה להביא לי את אמה או שהייתי מעירה את קירה, שזה היה הכי באסה.

אנה
  • אני התחיל ואגיד שאני ממש לא אמא לחוצה, אני שומרת עליהם כמובן, לא מזניחה, אבל אף פעם לא הייתי בקטע שנפל המוצץ וישר הכנסתי אותו למים רותחים יומיים + אקונומיקה וגירוש חיידקים על ידי מקצוען!
  • בקשר לשינה קאה שהיא ישנה והייתי מחוץ לבית אצל השכנה ממול אבל הדלתות היו פתוחות שלי ושלה ככה שאם תהילה הייתה מתעוררת הייתי רואה
    קרה שיוסי ישן ותהילה אכלה והייתי חייבת לרדת למכולת מתחת לבית אז אמרתי לה שאני נועלת עליה ושאם יוסי יתעורר תיגש אליו,יצאתי ל2 דקות והוא התעורר היא שמה לו מוצץ והמשיכה לאכול והייתה ממש גאה בעצמה!
    בנוגע לגיס או דוד אין מצב!!!! רק דודה נקבה
  • אז אני אהיה כנה ואגיד שאני מעגלת פינות..
    אסונות יכולים לקרות גם כשאנחנו לידם..
    זה לא אומר שהזנחתי, אבל כן השארתי ילדה בת 4 כמה דקות באמבטיה אם הזהרות והכוונות מראש, ובדיקה כל כמה שניות שהיא חיה..

את שילה השארתי חצי דקה כשירדתי להביא שקיות קניות מהאוטו.. גם- עם הזהרות והכוונות מראש!
    אף פעם לא נתתי להם ללכת ברחוב לבד, לא סומכת על שיקול הדעת שלהם.. עם כמה ששילה יכול להיות אחראי ובוגר..

בעלי לפעמים משאיר אותם באוטו לכמה שניות, עם חלון או דלקת פתוחה, ואני ממש כועסת עליו על זה.. זה תמיד מפחיד אותי שהוא יחזור והם לא יהיו שם..

"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • אז ככה:
    בחיים לא! כל התסריטים הכי נוראיים עוברים לי בראש - מה אם אני אדרס
  • מסתבר שאני לא היחידה .
    תודה על הכנות
  • בשיא הכנות:
    בחיים לא השארתי את לינוי או ליה או שתיהן יחד לבד בבית אפילו לשנייה.
    את ליה השארתי ל5 שניות בלבד בחדר מקלחת (לא בתוך אמבטיה חס וחלילה אלא אחרי מקלחת) כדי לקחת מגבת מארון. פעם אחת בלבד וגם על זה היה לי רגשי אשמה. ולבהא אני מקפידה להכין כל מראש או לבקש מלינוי, הילדה הגדולה והמדהימה שלי עזרה בלהביא לי מה שאני צריכה.

נתתי לחמותי, חמי, הורים שלי לשמור על לינוי בתור תינוקת וגם על ליה בלי בעיה כי אני יודעת שהן בידיים הכי טובות.
    תמיד יש לי בראש "לעגל פינות" אבל אני אף פעם לא מוציאה את זה לפועל, אני מאוד מפחדת
    נטלי
  • זה לא עניין של לחץ זה ההבנה שלא צריך הרבה בשביל שיקרה אסון.
    שנייה של חוסר תשומת לב.
    שנייה.

אני לא משאירה לבד. גם לא בשביל חמש דקות.

אני תמיד הולכת הפוך- נכון הילד ישן ובואו ונניח לא יקרה כלום והוא ימשיך לישון.
    אבל אם יקרה לך משהו בחמש דקות האלה? רכב נכנס בך, נפלת ושברת יד, לא יודעת מה, מלא דברים יכולים לקרות...
    מה אז?
    באמבטיה אני משאירה לפעמים אבל לשנייה בדיוק (מוציאה את אדר וחוזרת להוציא אותם) בכל מקרה הבית קטן
    ואני בהצצה עליהם כל הזמן אין מצב בלי.

לגבי דוד או גיס- אין בעיה.

[

[
    [
  • אני לא קוראת את התגובות האחרות, אבל כשאני לבד עם הילדים רוב היום - אין לי ברירה אלא למצוא פתרונות יצירתיים בגבולות שנראים לי בסדר.

כשצריך להוריד את הכלבה - אני מורידה אותה מתחת לבית.

להוציא את הבנות מהגן - זה מחייב הוצאה של הקטנה, ואני מנסה להמנע מזה - אבל כשאין ברירה אין ברירה

[email protected]

פייס: ortal_hori
  • טוב, אני כנראה הכי ״מזניחה״ כאן.
    או אולי פשוט הכי אמיתית...
    אסונות יכולים לקרות בכל מקום, גם כשאנחנו איתם.
    הנה, ילד בן 8 טבע
  • אני בחיים לא עזבתי לבד בבית...
    ועד שאני יעשה זאת ייקח הרבה מאוד זמן... גם אם זה רק לכמה דקות...

אני עוזבת לפעמים במקלחת לבד אבל כשהאמבטיה ריקה ואין מצב שהם פותחים
    לבד את המים כי הברז שבור וצריך פלייר ,
  • מעולם לא עזבתי את הבית והשארתי אותן לבד!!!!!!!!!
    (שולי - אם הייתי גרה בבית פרטי גם אני הייתי משאירה ילד לבד בבית ויוצאת לחצר)
    תמיד מפחדת שיקרה לי משהו, שהמעלית תיתקע, שיהיה פיגוע ש.... לא יודעת מה....ושהן תישארנה לבד בבית ואיש לא ידע על כך...

מעין כבר מעל 5 :-), גם את יובל משאירה לבד באמבטיה ומקפידה כל רגע לוודא שהיא בסדר....

אין לנו גיסים/דודים שיכולים לשמור

גם אין לנו מי שיכול לשמור או לתת יד במקרה הצורך...

-קרה פעם או פעמיים שהשארתי את שחר בבית וירדתי לזרוק זבל (אחרת אני שוכחת והבית מסריח) שחר ראתה טלויזיה או שיחקה במחשב
    קרה לי פעם אחת בלבד ששחר היתה חולה בבית, ממש גמורה עם חום, והשארתי אותה בבית רואה טלויזיה, ומדברת בטלפון שיחה ארוכה עם אמא שלי...והלכתי להביא את אורי מהגן (עשר דקות) כל כך פחדתי שמאז לא עשיתי את זה שוב

• לא משאירה לבד בבית מהסיבה שכולן אמרו ... תמיד הפחד שחלילה יקרה לי משהו והם ישארו לבד בבית( טפו !) או שבשניה הזאת יתעוררו ויבהלו שאני לא שם
  • אני לא משאירה לבד רק אם אני יורדת לזבל וגם אז אני עולה ויורדת במדרגות על מנת שלא אתקע במעלית

באמבטיה....מאז מקרה הטביעה של הילד בפורים שנה שעברה אמבטיות זה בהשגחה מלאה מלאה....הילד שטבע הוא אח של ילדה שהייתה עם ליעד בגן והיינו רואים אותו על בסיס יומיומי....

לגבי דודים גיסים שאני מכירה היטב אין לי בעייה להשאיר
  • לא משאירה לבד בבית. גם לא את שחר.
    באמבטיה לעולם לא! מכירה מספיק סיפורים על ילדים בני 4 ויותר שהפכו לצמחים
  • לגבי להשאיר ילד לבד- אני לא מעיזה מכל הסיבות שהזכרתן.
    לגבי האמבטיה, אני ממש לא מסכימה. ליאור כבר בגיל שאני מתחילה ללמד אותה להתקלח לבד!
    אני משאירה אותה בלי בעיה, ואני בהאזנה כל הזמן. (אם היינו בקומות שונות, אז לא. אבל ככה אני צמודה אליה ויכולה לשמוע כל מה שקורה.
    את עופרי כמובן שלא.

גיס אין לי אבל אחי הקטן והמהמם שמר ושומר על הבנות המון ואני סומכת עליו יותר מעל הרבה אנשים.

לגבי ירין- לא הייתי מאפשרת לו ללכת לבד, אבל לי יש חברה שנמצאת במצב שלה ואז היא מתקשרת אליי, אני מלווה את הילד עד לנקודה שאנחנו מתפצלים (וגם הייתי מביאה לה אותו הביתה בכיף, אם היה צריך) ואז היא רק יוצאת לחצי דקה- אוספת אותו וחוזרת.
    זה פחות מהזמן שיושבים בשירותים. אז בלי להתחסד!
    את יכולה למצוא מישהי כזאת?

מיכל

• בחיים לא השארתי את הילדים או אחד מהם לבד לא ער ולא ישן. ( רק לזרוק זבל ומדובר בבית פרטי שהפח מחות לשער כ- 10 צעדים לכל כיוון)

מעולם לא השארתי לבד באמבטיה אם שכחתי מגבת אני מוציאה אותם ערומים עלי והולכת איתם לחדר למגבת.

אין אצלי עיגולי פינות בדברים האלה, אני עובדת במקצוע שאני רואה אסונות כל הזמן....

אני משאירה עם אחי אין לי בעיה יש לי גם בייביסיטר (בן של השכנה) ששומר על הקטנציק שלי במשל 10 דקות כל יום כשאני מוציאה את הגדול מהגן ( הקטנציק ישן בשעה הזו)

[url=http://www.freeglittergraphics.com]

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • אני חושבת שזה נורא תלוי בילד ובבשלות והבגרות שלו,
    קרה לכן פעם שישנתם והילדים התעוררו לפני ושיחקו לבד?
    גם אז יכול לקרות אסון נכון?
    הכל תלוי בסיטואציה באותו רגע!
    כשהייתי גרה בבינין קומה 4 לא היה מצב שאני ירד אפילו לזבל
    כשאני גרה עכשיו מטר וחצי מאמא שלי אני מרשה לעצמי רק כשהיא ערהכי אני יודעת שתהילה בוגרת ולא תתעסק במה שאסור היא גם הולכת לאמא שלי לבד, אין כביש וזה חצי דקה הליכה
    אבל אני תמיד מתקשרת לאמא שלי שתחכה לה ותוודא שהיא הגיעה ואני כמובן מסתכלת מהחלון
    גם במיקלחת כרגע אני מלמדת אותה להתקלח לבד אבל זה דוש ולא אמבטיה והדלת תמיד חצי פתוחה ואנחנו מדברות
    לגבי יוסי קרה פעם שהייתי איתו והוא השתולל עם הדפני והוזיז את הרגל לצד וגלש למטה
    וכל זה שאני לידו!!! אז אין מצב שאני עוזבת אותו לשניה אפילו 
  • היי
    אני לא עושה אף אחד מהדברים שכתבת...

• תסלחי לי שאני לא אענה על כך
    מהסיבה הפשוטה שתשובות על סקרים כאלה הופכות לשדה קרב ולמשפטי שדה
    נראה לי שמהתשובה הזו את יכולה להסיק על חלק מהתשובות שהייתי עונה

לט0 דקות לא, אבל לדקה-שניים כן שזה כולל לזרוק זבל והם יכולים לראות אותי מהחלון ולעשות לי שלום. או כדי לעלות קניות מהאוטו.

הבן שלי כשהיה בן 3וחצי-4 הייתי משאירה אותו גם כן לדקה שניים והוא תמיד היה שר באמבטיה. אז אפשר לשמוע שהוא בסדר.

מי מכן נתנה לגיס / דוד לשמור על תינוקת ?? (האם אני היחידה שבסרטים מזה ?) אני סומכת על המשפחה שלי.
    צריך רק לחייך!
  • הכי כנות שבעולם מהרגע שאריאל נולד לא הייתי היסטרים לבגד מלוכלך או מוצץ שנפל או שיגע בדברים מלוכלכים-לדעתי זה רק מחשל את המערכת החיסונית שלהם.

לעולם לא השארתי ילד לבד בבית אפילו לא להוריד שקית אשפה.
    כנ"ל לאמבטיה- למרות שמצאתי שלא ביוזמתי את אריאל ורואי חוגגים באמבטיה לפני שנה ומיד הוצאתי את המים לכמות סבירה ונשארתי שם (באותו רגע רואי עשה גליצ'ה פנימה....)

לגבי שמירה זה דווקא פחות בעייתי כי גיסי הוא אבא עצמו לילדים - אם הייתי שואלת על החמה זה כבר סיפור אחר
  • אף פעם לא משאירה את הילדים לבד בבית, מלחיץ מדי
    ולא רק אם יקרה לי משהו ח"ו, מפחדת משריפות אירועים בלתי צפויים

באמבטיה לפעמים אחרי שאני מוציאה את הקטן ומרוקנת את המים
    היא מבקשת להשאר " לשחות" באמבטיה הריקה עם דלת פתוחה כשאני ממול בקשר עין מלבישה את הקטן. אף פעם לא לבד ואף פעם לא עם מים.

עם אחי אני יכולה להשאיר ילד אחד לגג שעה לא כי אני לא סומכת עליו אלא כי אין לו סבלנות. גיס אין לי וגם אם היה לי, לא.

• היי
    להשאיר ילד לבד בבית ישן או ער מתחת לגיל 5 - לא, לא השארתי וזה גם נוגד את החוק.
    להשאיר ילד בגילאי 2-5 לבד באמבטיה - לא השארתי אותם באמבטיה לבד בחיים וגם היום שהם גדולים יותר ואצלי אביאל בן 8 מתקלח לבד הוא מתקלח עם דלת פתוחה כי מה לעשות יש מקלחון וגם אם היתה אמבטיה אז הדלת תהייה פתוחה מספיק שהסבון יחליק לו מהיד והוא יפול אני ימות אז אני כל הזמן מסתכלת איך ומה קורה.
    לגבי להשאיר עם משהו מהמשפחה תלוי עד כמה הקרבה שלי אל הבן אדם מהמשפחה וכמה אני סומכת עליו אמא, אחיות גם אחים שלי כן.

לתת לילדים לחזור לבד מבית הספר או הגן אין מצב כרגע אביאל בן 8 וכמה שהוא אחראי יש כבישים מאוד מסוכנים ליד בית הספר שאין מצב שאני יחשוב אפילו אני מסיעה לבית הספר ואני מחזירה.
    ואת האמת האמת היום שאביאל כבר בן 8 הוא כן נשאר לבד בבית שאני הולכת להוציא את מאיה ליה באה איתי אני מתה מזה אבל הוא לא מוכן לבוא איתי הוא יושב להכין שיעורים עד שאני מגיעה.

• לנו יש פיר אשפה בקומה וזה רק לפתוח את הדלת של הבית ואז עוד דלת לפיר...
    אני כמובן אומרת להם שאני זורקת זבל ומשאירה את הדלת פתוחה. זה לוקח פחות מחצי דקה לדעתי.

בעלי השאיר פעם את אחד מהם באוטו ביום של גשם מטורף כשאסף אותם מהגן. זה מאוד הלחיץ אותי ומאז לא קרה שוב.

אנחנו לרוב לא עושים אמבטיה, למעט ימי קיץ חמים ואז אני כן משאירה אותם, עם דלת פתוחה כמובן ואנחנו כל הזמן מדברים ואני כל רגע מציצה. וכמעט שאין מים באמבטיה...

להשאיר עם קרובי משפחה אין לי בעיה

אבל ללכת למכולת מתחת לבית ולהשאיר ילדה בת 4 אחראית על תינוק
  • לבד ל5 דקות לא משאירה ישן או לא, אבל כן יוצאת חצי דקה לזרוק זבל כשהם משחקים בחדר משחקים (בית פרטי) החלון פונה לאותו כיוון ואני שומעת הכל
    כן השארתי את עידן לבד באמבטיה- כשהדלת פתוחה ואני מדברת איתו תוך כדי ומציצה מדי פעם
    גיסים שלי (אחים של בעלי) שומרים עליהם מדי פעם, אני סומכת עליהם לחלוטין!

• סקר מעניין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • השארתי את הבן הגדול בבית במשך 5 ד"ק יצאתי להביא את רואי היתה תוכנית בטלוויזיה שהוא חיכה לה ובעלי הגיע אחרי 5 ד"ק .
    בן מתקלח לבד אז אני לא איתו בזמן המקלחת רק מכוונת לו את המים ..

רואי לפעמים נישאר בגיגית ואני נימצאת חדר ליד שומעת אותו שר לעצמו וכל הזמן מדובבת אותו .

נתתי לאחים שלי לשמור עליהם כשבעלי היקר היה בחו"ל והייתי צריכה לטוס למר"מ
  • מעולם לא הייתי מהאימהות המטורפות האלו שאוי אוי אוי המוצץ נפל נרוץ למים רותחים,כביסה נפרדת,נפל? יקום/קים... לא סובלת את הפתטיות הזו...

אף פעם...ההפרש בין טל וליאור הוא רגע מ4 שנים כך שכל יציאה היתה עם שניהם.
    אחר כך עם שלושתם. ליאור לראשונה נשאר לבד בבית בגיל 6 וחצי...בהדרגה
    10 דקות,15,20...שעה...שעתיים...לא מעבר לשעתיים עד היום.

מודה ומתוודה שהשארתי אותם לגג דקה..לא תמיד כמובן,
    אם נניח שכחתי את הפלאפון בחדר אחר וצילצל אז יצאתי להביא אותו למקלחת/אמבטיה

הפעם הראשונה שליאור היה אצל מישהו מלבדי היתה כשהגענו לביקור בישראל
    השארתי עם הוריי לשעתיים כשהיה בן חצי שנה, אחר כך רק כשטסנו לחו"ל
    ליאור היה בן 3 -שוב הורים... אף אחד מהם עד היום לא נשאר עם בייביסיטר מלבד ההורים שלנו ..לא אחים/ות לא אחיינים/ות (גם אין כאלו בנתיים חחח)

אני הייתי נותנת לגיסי לשמור על הגדול בלבד..הקטנים יאכלו אותו בלי מלח...

בקשר ללעבור כביש? חחחחח נראה לך???!!!!
    ליאור התחיל להגיע לבד הביתה רק בכיתה ג'-
  • לעולם לא.. על כל השאלטת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה