-
חד משמעית כן.
ככל שהיא תגדל הרקמה תהיה קשה יותר (וכואבת יותר) לפתיחה וזה יכול לגרום לזיהומים מקומיים..
גם ליובל היה... יש כאלה שצריך לפתוח להן ממש בהליך כירורגי.....
-
גם למיכל היה.
שמנו לה את המשחה.
זה נפתח לבד.
עדיף לשים כי אם זה לא נפתח, זה ניתוח ממש לא נעים.
ועוד משהו, אחרי המקלחת תנגבי את האיזור טוב טוב שלא תישאר רטיבות.
אני פשוט קראתי בכמה מקומות שגם אם שמים את המשחה והמקום נפתח, אז אחרי זמן מה הוא שוב נסגר. האם אחרי טיפול במשחה המקום נשאר פתוח להרבה זמן? כמו כן יש הטוענים שלקראת גיל יותר מאוחר זה נפתח בדר"כ בעצמו. מה דעתכן בעניין?
-
גם לי פעם אמרו שאסור לגעת בכללל, ולא למרוח משחה כי היא הורומנלית בטרוף,
וכאשר הילדה מגיעה לגיל בגרות מתחילים לצאת לה הפרשות טבעיות כמו לכל
מתבגרת, וזה מה שפותח את זה.......
באמת דילמה.....
-
כאשר הילדה מגיעה לגיל ההתבגרות זה אכן יכול להפתח בעצמו.
אבל יכול שלא. ואז חייבים ניתוח.
זה ניתוח פשוט יחסית, אבל את רוצה לעשות לילדה מתבגרת ניתוח בפוט?
אני לא רוצה את זה לבת שלי...
ועוד משהו.
עד שהיא תגיע לגיל ההתבגרות זה יכול לגרום לכל כך הרבה זיהומים ודלקות...
אני לא לקחתי את הסיכון.
אני רציתי לפתוח לה לפני שהיא תתחיל להבין מה זה פוט ולפני שהיא מגיעה לשלב בו היא נלחצת מזה שרופא בודק לה את הפוט.
כבר עכשיו, בגיל 4-5 הן לא יתנו בקלות לרופאה (אישה) לבדוק להן את עברי המין. לגבר אין מה לדבר אפילו.
אולי זה היה נפתח בעצמו גם בלי המשחה, לעולם לא נדע.
אבל העדפתי לנסות את כל האפשרויות, אפילו אם זה הורמונלי...
בינתיים הכל בסדר אצלה מבחינה הורמונלית, ואם בגיל 12 או 16 או 22 יהיו לה בעיות הורמונליות, לא נראה לי שזה בגלל המשחה ששמו לה בגיל שלושה חודשים.
רציתי לחלוק איתכן שהשפתיים נפתחו בלי משחה. מה שעשיתי זה: שמתי פעם קרם של וולדה (קרם החתלה) ופעם שמן זית ממש על השפתיים הסגורות ולחצתי קצת על המקום תוך משיכה לצדדים. לילדה לא היה כואב כלל ואחרי כמה ימים התחלתי לשים לב שהשפתיים נפרדות לעט לעט עד שאחרי עוד כמה ימים הם נפתחו לגמרי. עכשיו אני פשוט בודקת כל הזמן שהמקום נשאר פתוח.
ככה שמי שתתקל בבעיה כזו, יכולה לנסות לעשות את אותו דבר. אני קראתי על זה בפורום אחר ושמחה שניסיתי זאת בעצמי כי זה באמת עזר בלי התערבות של הקרם. מקווה שזה יעזור להרבה זמן, ואם לא, תמיד אפשר לנסות את אותו הטיפול.
-