נפל עליי יום כבד... האמת לא פעם ראשונה. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

אנחנו לפני תחילת טיפולים (בתחילת שנה הבאה) כתוצאה מבעיה גנטית (PGD ושאר ירקות). אני חרדה מאוד. לא משתגעת על הרעיון של להכניס כל מיני חומרים לגוף שלי ובחיים לא עברתי ניתוח (אלא אם לייזר בעיניים נחשב).

אבל רציתי לשתף אתכן בתופעה קצת מוזרה. בעלי, שבד"כ הוא מלאך אמיתי, מתנהג מאז האיבחון של הגן הבעייתי כאילו כל זה לא נוגע לו. אני מתאמת את התורים - ואז צריכה להתקשר שוב ולשנות כי לו "לא נוח". אני עוד צריכה להתנצל בפניו על שאי אפשר לשנות את התור ושכן, הוא חייב לבוא (איך המזכירה הרימה עליי גבה טלפונית... רציתי למות). החלטנו לא לקחת טיפול בבית חולים אחד אלא באחר - והתהליך שוב מצריך לעבור דרך המכון הגנטי, כי רק הם מאשרים פתיחת תיק ביחידה להפרייה חוץ גופית. לכו תדעו מתי בכלל נתחיל...

הייתי צריכה להתחנן שיקבע את בדיקות הדם והזרע. בסוף קבע. אין לי מושג מה התוצאות - כי עוד לא טרח, ככל הידוע לי, לאסוף אותן.

אני מרגישה שהוא לא ממש בתוך זה. לפני כמה ימים דיברנו על כל מיני הנחיות שהחברות שלי קיבלו מהרופאים כשהיו בטיפולים, ואחת מהן הייתה שאסור לגבר לרכב על אופניים. הוא עוד אומר לי "נראה"... לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, אז נהגתי בשיטה חינוכית והסברתי לו כמו לילד בן חמש למה הפעם כדאי להקשיב לרופא. תוסיפו לזה הפרש בינינו של כמעט 20 שנה, ואני כבר לא ילדונת בת 25. כן, בעיות על בעיות.

היום עוד חברה בישרה על הריון, ואחרי שסיימתי לדבר איתה בטלפון עמדתי ובכיתי. נכנסתי לפינה של "למה זה מגיע לי", בענק. אז למה? כי בעלי באמת מציאת השנה. הוא מושלם! בלי להגזים, באמת :-)) כשהתחלנו לצאת (בתחילת השנה!!!) הודעתי לו שאיתי אין חוכמות - או משפחה, או שיעשה לי סופ"ש של פאן ויתחפף מחיי. הוא התחתן איתי, בטח זה אומר משהו... בעיקר שהוא ידע למה הוא נכנס.

אני מרגישה מטומטמת, הרי הוא האדם הכי קרוב אליי בעולם, ואני מתביישת לספר לו שעצוב לי, כי היא כן... ואני לא. היא לא אוכלת בריא כמוני, ולא מתאמנת, ויש לה מלא כאבי ראש וכאבי בטן ואני כבר שנים לא זוכרת איך חולים באמת. ועדיין, היא בהריון! אז למה היא כן ואני עוד לא? קבעתי כל מיני דברים לשנה הבאה כי אני מנסה להמשיך לחיות רגיל. הלו"ז מלא והלב ריק.

לדעתי, כל כאב פיזי ומנטלי נסבלים כשיש תמיכה. בעלי היה נפלא כשהתכוננתי למרתון במשך כמה חודשים טובים, שלא לדבר על היום עצמו... אבל אני מרגישה שהוא יעדיף שארוץ עוד אחד מאשר להיכנס לתהליך של יצירת ילד. על המרתון הוא מדבר בחיוך. על ילד הוא לא מדבר. רק אני.

עצוב לי. לפעמים עוברת לי מחשבה בראש "טוב, כבר עשיתי כמעט את כל הבדיקות, אם עוד חצי שנה הוא עדיין עושה קונצים, אני מפרקת את החבילה והולכת לבנק הזרע".

והוא זה שאמר שהוא לא רוצה ילד עם הבעיה הגנטית הזו... בשבילו אעשה הכל, באמת הכל. אבל אני לא רוצה להרגיש לבד בתהליך הזה.

עצה, מישהי? שלא כוללת להעיף לו מחבת על הראש כי זה השלב הבא... ;-)

"על קו הזינוק לפני המרוץ, בו אני ואתה מתחילים לרוץ..." :-))
7 תגובות
עמוד 1
  • היי, קודם כל וואו, מזה ריגשת אותי, את כל כך כנה ואמיתית ורגישה שזה מחמם את הלב. מותק אמיתית. לגבי הסיפור שלך, אני יכולה רק לספר מהחיים שלי שכשהתחלנו לברר לגבי טיפולים ושאר ירקות כמו שאמרת זה לא היה כל כך שונה, בעלי היה כמו מנותק מהמציאות, לא מזיז את עצמו, לקח לו חודש לדעתי לעשות בדיקת זרע וכל פעם ששאלתי מה עם זה נופנפתי. אחרי בדיקת הזרע גילינו שהנתונים לא מושלמים וזה בכלל זיעזע אצלו את המערכת. היתה תקופה קשה, הרבה תיסכול, הרבה כעסים, ולאט לאט הבנתי שהמערכת שלו עובדת אחרת לגמרי משלי, אצלו התחושה היתה של כישלון, של אני יעשה את זה בעצמי ובלי עזרה, של פחות גבר... גם אני אציין שבעלי מקסים אמיתי, רגיש וקשוב וחבר הכי טוב שלי, ובכל זאת... אז גייסתי הרבה סבלנות אבל גם עם סבלנות לא צריך להגזים, בסופו של דבר ניערתי אותו, והבאתי אותנו למומחה פוריות, ואז להזרעות, וכן אתה צריך לבוא, וזה פוגע בי עד עמקי נשמתי שחשבת בכלל שלא, והתחלנו. ברגע שהתחלנו זה השתחרר לו.. משהו שם הרפה..הוא קיבל את המצב. תראי אני חושבת שזה לא רק אנחנו בתהליך הזה, צריך לגלות רגישות ואני חושבת שמאד חשוב שתשימו את הקלפים על השלחן גם אם זה יהיה קשה. מצד שני, הגברים בחיינו צריכים ללמוד לגייס את עצמם למצבים בחיים גם אם זה לא נעים, אנחנו יחד באותה סירה אז יאללה להתעורר ולהתחיל לחתור בכל הכוח!!! ומכאן אני חושבת שלא כדאי לך להכנס לפינה של למה זה מגיע לי, למה היא ולא אני, זה תהליך שאתם עוברים יחד ויחזק אתכם, אנחנו לא קורבנות של חיינו אנחנו פה לעבור תהליך. אני בטוחה שתעברו את זה ותהיו יותר טובים יחד. ובינתיים אנחנו פה, אני ובנות הפורום המקסימות. מקווה שהמילים שלי עזרו אפילו אם במשהו קטן, חיבוק ענקי

• היי חמודה,
    איזו כנות בכתיבה שלך מרגישים את הכאב שלך עד פה
    בהחלט רואים שאת מאוד רוצה ילד ותעשי בישביל זה הכול ובעלך פשוט לא מראה את זה
    אני יכולה לשתף אותך שגם אצלי זה לא עבר כזה פשוט וגם אני נופנפתי כמה פעמים בעלי היה צריך חעבור בדיקת זרע ואז בדיקת אולטרסאונד ואז בדיקות דם בכול הפעמיים הרגשתי שאני רודפת אחריו כמו ילד קטן!
    ואז החלטתי לקחת אותו לשיחה רצינית ולפרוס את כול הקלפים על השולחן.. ישבנו ודיברנו ופשוט שאלתי אותו יישירות אתה רוצה ילד? אם כן אז אתה צריך להיתאמץ ולעבור בדיקות בידיוק כמוני הסברתי לו שהדרך לא פשוטה ואני צריכה את שיתוף הפעולה שלו
    ומאז השיחה הזו הכול עבר יותר חלק עברנו הזרעה אחת מאז והוא היה מתוק אמיתי איתי יד ביד כמו ילד טוב
  • אוראל אחרי מה שכתבת נראה לי פתאום כאילט הגברים עוברים מאמא שלהם אלינו...חחחח וחושבים שככה זה יהיה... ניעור קל או פחות קל מידי פעם זה פשוט חובה

• חחחחחחח ג׳ס הגעת למסקנה הזו קצת מאוחר
  • חחחחח עדיף מאוחר מאף פעם... האמת היא שהתהליך של ההריון מאד שינה את זה, בעלי השתנה מאד, גייס את עצמו ונהיה יותר אחראי גם בדברים אחרים..לכל דבר יש סיבה אה?...

• היי בנות,
    קודם כל - תודה רבה ונעים מאוד :-)

לא שבעלי לא מבין... הוא למוד זריקות, ניתוחים ופרוצדורות רפואיות - וכנראה עוד לא מפנים שהפעם לא יעשו לו את זה אלא למישהו אחר. או שהוא מפנים ומנסה להדחיק...
    אני כל הזמן צוחקת עליו עם המשפט הידוע, שאילו גברים היו צריכים ללדת - המין האנושי היה נכחד.
    הייתה לנו שיחה איומה אתמול על זה, עם הרבה בכי ועצב. הוא אמר לי שלו הבעיה הייתה אצלי, הוא לא היה מדבר ככה... ומצאתי את עצמי מסבירה לו שוב שלא עליו אני כועסת אלא על כל העולם ואשתו. שהייתה לי בחירה בדיוק כמו שהייתה לו, ונשארתי בידיעה שזה לא יהיה לנו קל, כי זה יהיה הילד שלו וזה כבר שווה לי 90% מהסבל. רק שלא יתחיל לעוף על עצמו בטעות...
    בכל מקרה, אני מניחה שהוא ישתדל להיות יותר ידידותי בקטע הזה. מכיוון שגם ככה יש לנו עוד זמן לחכות עד התורים והאישורים והעניינים - לפחות ננצל אותו לזמן איכות זוגי.
    בכל מקרה, כשרק הכרנו הייתי שוכבת ליידו ומסתכלת עליו כשהוא ישן, ומדמיינת איך ייראו הילדים שלנו. עכשיו אנחנו כבר צוחקים על זה: אם כבר PGD, הם יכולים לנטרל גם את האף שלו? ואת הגנים העצבניים שלי? ואת הנטייה שלי להשמנה? ואולי שישאירו את הגובה? (אם כבר נדפקנו, לפחות נצחק על זה).

שיהיה לכן ערב שקט ורגוע,

שטיחפודית
  • טוב זה היה ברור...בפוסט הראשון לא כתבת שהבעיה אצלו. אז מן הסתם זה קשה לו כמו שגבר לוקח דברים, ונכון מזל שאנחנו הרות ויולדות כי אחרת או שהמין האנושי היה נכחד או שהמין הנשי היה מכחיד את עצמו מעצבים...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה