אמהות לילדים בני שנה + שנמצאים בגן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מאוד מסקרן אותי איך זה אצלכם בגן, הגננת יושבת עם הילדים באופן אישי, עם כולם?
    יש נושאי לימוד בגן (סתיו, חגים, צבעים וכו')?
    הילד/ה חוזרים הביתה עם יצירות וציורים? (אם כן איזה? באיזה רמה?)

אני יענה איך זה אצלנו-
    הגננת לא יושבת לא באופן פרטני עם כל ילד ולא מרכזת את כולם
    אין שום נושאי לימוד בגן
    יצירות- זה ציורים עם צבעים בלבד

היא אומרת שתוך כדי המשחקים בגן היא מכניסה להם מושגים כמו צבעים/ תאור(גדול/קטן...)

אני יודעת שהם עוד קטנים בשביל כל מיני דברים, אבל עדין לי זה נראה שהיא נותנת מעצמה מעט מדי, מה אתן אומרות ????

10 תגובות
עמוד 1
  • איך שהגננת מגיעה לגן היא יושבת עם הילדים.
    היא זו שמפעילה את כל הילדים והסייעות עוזרות לה.
    הרבה פעמים אני רואה אותה יושבת על הרצפה ומחבקת ילדודים
    יצירות עדיין לא חוזרת הביתה, אבל יש להם חוג מוזיקה (אני רואה שהיא התחילה לרקוד) וחוג חיות.
    והילדים יוצאים לטיולים ארוכים.
    בכלל בגן שלנו יש המון חום ואהבה, הילדים שאוהבים חיבוקים מקבלים אותם.
    כל פעם יש הפעלות בנושא אחר. יש בגן מחסן גדול עם תיבות לפי נושאים וכל פעם משנים נושא.
  • הבת שלך בפעוטון?
    בפעוטון אמור להיות מפגש בוקר וצהריים קצרצר לפני האוכל או לפני שנת הצהריים.
    אין נושאים לימודיים בגיל הזה. מספרים שעכשיו הגיע הסתיו, שרים שירים, מטיילים בחוץ ותוך כדי שרים שירים על הסתיו ומחפשים את הנחליאלי וחצב ועלים נושרים וכו.

יצירות?? מבחינה פידגוגית הגשת חומרים -גירי שעווה לילדים מעל גיל שנה וחצי ויש לזה רציונאל שלא אסביר אותו עכשיו
    חימר מגישים מגיל שנתיים

אז מה עושים כל היום??

משחקיםבתיבות השונות, יוצאים לחצר, לטיול, לארגז החול, משחקים במשק בית(פינת בובות)
    לא חסרות פעילויות בפעוטון :)

זה שאין "תוצרים" זה לא אומר שמשעמם שם.

מתי את רוצה שהגננת תשב איתם? בבוקר כשהיא עסוקה בלעזור בפרידות מההורים? או בסוף היום שהיא עסוקה בלדווח על היום שהיה.

זה מעסיק אותך אז אני מציעה שתזמי שיחה עם הגננת ותשאלי אותה. עדיף לברר ולשאול מאשר להעסיק מסקנות חפוזות

• קודם כל מדובר בפעוטון פרטי עם 5 ילדים.

ואני לא מסיקה סתם מסקנות, דודה שלי עבדה שם כמעט חודש
    אז היא אמרה לי בדיוק איך מתנהל שם סדר היום

קצת קשה לי להסביר זאת בכתב,מקווה שתבינו
    אני לא מצפה ממנה שתעשה "ריכוז" עם כל הילדים (כמו בגן עירייה)
    אני לא מצפה ליצירות מופת
    אבל אני כן מצפה לזה שהיא תשב גם עם כל ילד בנפרד תלמד איך לבנות מגדל עם קוביות, לתת להם צבעי ידיים, בצק,ללמד איך לצייר עם צבעים
    כן תספר קצת על החגים, סתיו וכו' יחד עם המחשה (כמו טיול, הצגת מוצגים...)
    ומה שנקלט נקלט.

זאת אומרת שהגן לא יהיה רק לשחק לאכול ולישון וזהו!

• ובכל זאת כדאי שתקחי אותה לשיחה

לפני שרשמת את נויה-לא הייתה שיחה של תאום ציפיות?
    היא גננת שכירה או שזה בבעלותה?

• אניה- לא היתה שיחה, אבל כל הזדמנות רמזתי לה על זה

הפעוטון בבעלותה והיא עובדת יחידה שם.

אבל מה שאני מצפה זה הרבה מדי, מעבר למה שבאמת קורה בשאר הגנים??

אהה ועוד משהו יש בגן 2 חוגים: מוזיקה כל שבוע וג'ימבורי כל שבועיים

• לא. הציפיות שלך לגמרי מובנות. ככה אמור פעוטון לפעול.

ומה זאת אומרת היא לבד?? אסור לה להיות לבד עם 5 ילדים. מה קורה כשהיא בשרתים??? במחזור וחייבת להחליף....?

• כעיקרון בגיל הזה הם פחות מבינים איך לצייר ומה
    אבל היא אמורה לקרוא להם ספרים הרבה לשבת לבד באופן פרטני לא ניתן
    זו לא מטפלת אלא גננת וזה לא ראלי שכל ילד יקבל מאישה אחת את מלוא תשומת הלב
    בגיל הזה שמים דגש על מלל להצביע על דברים ולקרוא להם בשמם לשיר שירים להכיר את החגים למשל חודש הבא בע״ה יש לבת שלי מסיבת חנוכה בגן...
    [/center]
  • אוראלי שלי נמצא במשפחתון דרך התמת והם 5 ילדים
    המטפלת מציירת איתם שררה איתם קופצת איתתם משתוללת איתם
    מספרת להם על החורף שמתקרב
    היא נותנת להם לבנות מגדלים מקוביות

אבל אני חושבת שהוא עדין יכל להתפתח יותר טוב במעון עם יותר ילדים
    למטפלת אין כ"כ זמן כי היא צריכה להאכיל אותם להחליף להם זה לוקחת ממנה הרבה זמן

• במשפחתון תלוי על איזו מטפלת נפלת- על משקיענית או לא. אבל בד"כ יש רכזות של המשרד שמפקחות עליהן מבחינת תכנים ותקנים ואפשר לפנות אליהם עם תלונות/הערות וכו'.
    אני יכולה לספר לך שגם הבן שלי במשפחתון (כיום בן 2) וגם שנה שעברה היה באותו המשפחתון ובגיל שנה+ היא פחות השקיעה על יצירות ויותר על לשבת עם משחקים כמו השחלה קוביות וכו' ורק אחרי פסח כהיו בערך שנה וחצי פחות או יותר הם התחילו לחזור עם ציורים בצבעים טושים וצבעי ידיים. היום הם חוזרים עם יותר יצירות והדבקות... בתחילת שנה המטפלת ילדה והמשפחתון עבר לממלאת מקום שממש לא השקיעה איתם על יצירות ולא יודעת לגבי משחקים ותוכן ונראה לי שלא... בקיצור אחרי חודש וחצי המטפלת הקבועה חזרה מחל"ד!!! בגגל שההיא לא הסתדרה ולא היה לה כח....
  • אאוווחחח זה מעצבן אותי לשמועעעעעע
    הגגנת אמורה לעשות פעיליות עם הילדים
    על אחת כמה וכמה עם בני שנה שמבינים ה-מ-ו-ן!

משחקים, שירים, מפגשים, הגשת חומרים והכרתם, יצירות (ולא רק גואש)
    היא צריכה לשבת איתם ולראות מה כל אחד יודע לעשות, לעזור אם צריך, לתווך, להעשיר את אוצר המילים
    לספר סיפור, להציג אותו בהמחשה, לדבר על נושאים שמדברים על הילדים
    למשל יורד גשם בחוץ והם לובשים ארוך-- אז שירים על גשם או להציג להם פריטים שקשורים לגשם, מעיל , מטריה, דברים שהם רואים ביום יום בחורף.

אגב- יש תוצרים בגיל הזה....
    דבקיות, גואש, בהמשך חימר ודבק, צילומים של הילדים עושים דברים
    ועכשיו כל דבר, אפשר להרחיב ולהעשיר, למשל גואש- פעם עם הידיים, פעם על בריטול, פעם עם מברשות, פעם עם פונפונים, פעם על בריסטול לבן פעם על שחור
    אפשר לעשות- ה-כ-ל
    אם רק רוצים ומגדילים ראש

לא אומרת לשגע אותם בעבודות ויצירות
    אבל לא כל היום רק משחקים שינה ואוכל...

לפחות יש לה חוגים בגן....

אגב- אניה
    לפי החוק
    מטפלת אחתעל 6 ילדים- לפי התמת

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה