אני חושבת, שאיך שבכלל במדינה מעבירים את הנושא זה לא נכון ושגוי.
מסעות לפולין ("בשביל להמחיש להם") לילדים עם נפש בלתי יציבה (גיל ההתבגרות) באופן גורף זה ממש לא טוב, בטח לא ב"תיווך הנכון" שעושה הבית ספר.
יש ילדים שבין כה וכה זה נכנס באוזן אחת ויוצא מהשניה, להם זה לא יפריע בחיים.
ילדים שהם לא טוטאלים, לא יפריע להם, ילדים שהם בולעים ומקיאים כמו כל חומר לימוד- גם לא יפריע להם. ילדים שיקבלו את המידע רק על פני השטח- גם לא יפריע להם.
הם גם ירקו מסטיק על הדשא ועל היער המאוד מעויר(!) וכולנו יודעים שצמחים גדלים מזבל אורגני.
יש ילדים שלא כשירים לזה ומוצאים את עצמם נאנסים לקבל טראומות שלא שייכות להם.
אני ממש נפגעתי מלימודי השואה

. בגלל ציטוט המורה" אנחנו אף פעם לא נבין מה עברו שם, אבל בואו ננסה" ובכוח כל הזמן להמחיש ולהמחיש ולהמחיש! ניסיתי. אחלה. מה עכשיו? לחיות עם זה לנצח? הנאצים עושים מסיבה בקבר-עוד אחת לאוסף.
ושמעתי הרבה (יוצאי שואה) אומרים שהגישה לא נכונה.
"יום הזכרון לשואה ותקומה" זוכרים את השואה ואת התקומה, מישהו חשב
על רעיון גאוני לקום על הרגליים- זה נשכח! רואים את האירוניה במשפט? שגם את התקומה צריך לזכור כבר...
המצור על סטלינגרד - מישהו מנסה להמחיש לילדים את טעם של מרק חגורה עם
בשר עוברים? לא. אם רוצים מוצאים את המידע הזה.
אבל הדגש שם- והזכרון!!!!!!!!!!!!!!!! הוא בניצחון ובגבורה. ופה בישראל לא עושים את זה. ואני גם יודעת למה- כי רק פולנים יודעים לסבול בשקט.
אבל מה לעשות שישראל זה לא רק פולנים? הם לא צריכים להעביר הלאה
דברים שלא צריך. איזה ניצול שואה רוצה שיצלקו גם את כל הצאצאים שלו? הוא רק רוצה זכרון ונצחון ודור שני חש גם את הנקמה(לא לסוע ללמוד בגרמניה וכ'ו). ותהליך הלמידה בבתי הספר ממש לא עושה את זה.
אז הרצון של כולם שחושבים שזה חשוב- באמת חשוב, אבל לא מבית הספר.
מבית הספר ממש לא תקבלו את זה.
אז הייתי מאוד מאוד מכבדת את הדיעה של מיכל.
ויש לי שתי תאוריות- או שהיא באמת לא מוכנה לשמוע על פרטי פרטים של מכונת ההרג (וכמו שאמרתי-בצדק)
או שהיא חושבת שזה בזבוז זמן וערסים של השכבה וכ'ו... (וזה רק עוד יותר
ממחיש מה הולך במסעות פולין האלה, מה הבית ספר מאפשר שיקרה)