-
שולחת לך ים של כוחות להתמודד עם הליקויים.
הם מזמינים את כולם על חשבונם??? חשבתי שאין להם אפשרות כלכלית כי המינוס ומחתנים בת
-
מגעילים אותי כל אלה שעסוקים בלהתבכיין ולהוציא כסף כל החיים ואז להתבכיין שוב..
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
ברור שעל חשבונם נראה לך שהייתי מוציאה שקל עליהם
-
באיזה בית הארחה? מי אמור לשלם על זה? חמה לכל השדים והרוחות הם מציבים אותך במצבים האלה?
-
המוצץ לא קדור לכלום פרט לגלקסי....
-
מה? הקשר לגלקסי? לא הבנתי
-
עשינו את זה פעם שלחמותי היה יום הולדת
היה מגעיל ברמות
הייתי בתחילת ההריון והיה לי תרוץ ץ
-
אגב המינוס של חמי וחמותי הוליד אוטו חדש
את מבינה? לא יד שנייה חס וחלילה
אוטו חדש עם ניילונים
-
אנשים יכולים להיות במינוס ולהחמיר את המינוס - החלטה שלהם ואח"כ הם יצטרכו לשאת בתוצאות.
לדעתי - אני יודעת שאת לא רוצה לשמוע את זה - אבל את צריכה לשנות גישה. אז היו לכם כמה תקריות, הם אנשים נוראיים אבל הם תמיד יהיו ההורים של בעלך.
כמובן שאת תהיי מקסימה לנשים של בנייך (או לפחות תנסי) אבל איך תרגישי אם בנייך לא ירצו לבוא כי הנשים שלהן (שיהיו מכשפות כמובן) לא ירצו.
צריך לזכור שלכל מטבע יש שני צדדים, ויכול להיות שהם עשו את רוב הטעויות, אבל לדעתי משפחה זה משפחה ודם זה דם וצריך לחיות עם זה אז כדאי "לרדת מהעץ" ולהתחיל להיות נחמדה ואולי יהיו נחמדים בחזרה ואולי לא, אבל בכל מקרה חייבים לחיות איתם בשלום.
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
היי בוקר טוב
א. את צריכה לשנות גישה גם אני הייתי פעם בגישה שלך ומאז ששינתי גישה כלפיהם אני אומרת לך ברצינות הכל ישתנה לטובתי באמת אני לא צוחקת אם פעם היא היתה בוכה שאין להם כסף ואני הייתי גם מתעצבנת היום אני פשוט לא מתייחסת שהיא בוכה לו האמת שהוא לא ממש מספר לי מה קורה שם ואני בקשר די טוב איתם מתקשרת שבה לי והולכת שבה לי אבל ברצינות היא שולחת מידי פעם דברים לילדים ותאמיני או לא עשיתי לילד יום הולדת לכיתה ולא הזמנתי את המשפחה לא שלי ולא שלו ופתאום אני רואה מישהי בקניון מרחוק מתקרבת לשטח היום הולדת ומי זאת חמתי באה עם מעטפה באוטובוס אני מדברת בכל הרצינות באוטובוס היא הגיעה הביאה לי מעטפה ביד אמרה מזל טוב וישבה קצת ונסעה הביתה הייתי בשוק.
ב. גם אני בתקופה שלא דברתי איתם היו אירועים משפחתיים ולא רציתי שהוא יפגע ובעלי ביקש כל כך יפה אז בשבילו הלכתי לאירוע ישבתי יפה ליד בעלי והמשפחה ולא דברתי איתם אז מה הכל בשביל בעלי.
אבל ברצינות תשני גישה ואת תראי שהכל יהיה יותר טוב תנסי בכל אופן ממליצה לך אצלי זה עבד.
-
מה את אמורה לעשות? לחיות עם זה.
קשה לומר מרחוק, אני יודעת - אבל מפסח זה אומר שכמעט שנה לא סבלת אותם במשך יותר מיום אחד....שזה הישג יפה כלשעצמו! היאח הידד.
תדאגי שיבחרו מקום מלא תעסוקה לילדים לפחות שיהיה לך קצת זמן מנוחה לעצמך, תנסי להוציא מזה כמה שיותר (ואם זה על חשובנם - על אחת כמה וכמה
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
תקשיבי, אין מצב לסרב...
לכי תדעי, אולי מנסים אותך גם עכשיו??
"הנה, גם הפעם היא לא תרצה לבוא ותשפיע על הבן..."
לכי ושבי להם שם על העצבים. על אפם ועל חמתם את מתייצבת!
תחייכי את החיוכים הכי יפים שלך, כי החיים שלך יפים
ותשתדלי להנות! (לפחות בין ארוחה לארוחה...)
זו בחירה שלך "לאכול גועל"... עד כמה שאני יודעת שזה לא הכי מדויק
תעבדי על עצמךל! כל מי שבוחר לומר לך רבע מילה לא במקום- אל תתייחסי! שזה לא יגע בך!...
אל תתני להם להשפיע עלייך ככה, ובעיקר לא לעמוד בינך לבין זוגך האהוב!
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
-
-
-
היה לי בדיוק את אותו המקרה בסוכות שנה שעברה.
הם החליטו לנסוע לצפון ל-3 ימים !!!!!!!!
תאמיני לי הייתי חולה מהמחשבה שאני צריכה פתאום לסבול אותם כ"כ הרבה.
ואת יודעת מה עשיתי ?
אחרי מליון שיחות עם משפחתי ועם חברות אמרתי אני הולכת להיות גדולה
-
קחי עצה ממנוסה:
תשני את את הגישה, תשני את מהות היחסים ,תהיי את יותר טובה מהם
פשוט תהיי אדישה! תתעלמי, תבלעי את הצפרדע, תני להם את היחס שאת מצפה לקבל גם אם את לא מקבלת אותו בחזרה - אולי יום אחד זה יגיע - זה מבאס! זה לא הוגן! וכו' וכו'
אבל רק את תרוויחי מזה:
1.את תפגעי פחות, את תתרגזי פחות, לך יהיה הרבה יותר נעים בארועים שאת חייבת להגיע אליהם
2. פחות מריבות עם הבעל - תמיד תורם!
3. אין כמו חינוך מדוגמא אישית - תראי לילדך שאת יותר טובה מזה!
4. הילדים מרוויחים משפחה גדולה, ואל תשכחי שהקשר שלך עם המשפחה של בעלך זה לא הקשר של הילדים איתם
5. בעיני משפחה זה ערך עליון ..
בקיצור, תבלעי את הצפרדע, תנשמי עמוק עמוק ותנסי להינות.
[
-
לכל הבנות שאמרו לשנות גישה לרדת מהעץ כל מיני כאלה. קל לדבר מבחוץ. אף אחת פה לא מכירה את היחסים. זה שיש לי עוד גיסה שמרגישה כלפי חמי וחמותי אותו דבר רק אומר משהו עליהם. אצלי במקרה היה פיצוץ ואצלם עוד לא וזה כל ההבדל. תודה לאל שהיא בחורה נורמלית ויש לי נקודת אור במשפחה הזו למעט בעלי. אין לי בעיה שעם המינוס שלהם יקנו גם פנטהאוז ברמת השרון אבל שלא יעשו בחיים שלהם מצפון לבעל המתחשב והרגיש שלי! לבעל שלי שבכה אח"כ בגלל זה! תשאירו אותנו מחוץ לזה!
בגלל הגועל הזה אני לא מסוגלת להסתכל על חמי! כל מבט בו או אפילו רק בתמונה שלו מעבירה בי חלחלה עד כדי בחילה! ולא זו לא הגזמה לצערי זו מציאות. חמתי סתם צבועה וטיפשה אבל הוא ערמומי. נחש צפע. ולשבת איתו שבת תמימה כשיש רק עשרה אנשים סביב השולחן זה לא פשוט!
בגלל זה כתבתי פה, כדי לדעת איך מבחוץ זה נשמע. אם זה נשמע כאילו, צריך ללכת אין ברירה או נשמע כמו ילה שיקפצו. ובגלל זה גם הגדרתי את זה כמו שהגדרתי "להיות חמורה ולא ללכת? או לאכול גועל כל השבת" כי זה מה שאני יאכל ועדיין בשביל בעלי אני מוכנה.
דרך אגב רחל, לחתונה שבת חתן וכיוצ"ב ברור לי שאני הולכת. אין פה ספק. היה אירוסין בבית של חמי וחמותי והלכתי. אף על פי שכמעט בצורה גלויה הם אמרו שלא ממש משנה להם אם נבוא (נבוא הכוונה אלי ולגיסתי. לא היה אכפת להם אם בעלי ואחיו יבואו לבד). המצב הוא מורכב. אני הייתי בסערת רגשות אחרי כל המקרה. מאז השתנתה לי החשיבה וכיום המוטו שלי בנושא הזה זה מה שטוב לבעלי זה מה שאני עושה! נקודה. כמובן גם הוא מתחשב בצרכים שלי ויודע שאני צריכה לבלוע הרבה אויר בשביל זה.
ועוד משהו לגבי משפחה למי שכתבה - משפחה ערך עליון? המממ אם אמא שלך היתה מכה אותך ומתעללת בך? גם אז היית חושבת שזה ערך עליון? לכל כלל יש יוצא מן הכלל. נכון זה לא המצב אצלנו אבל משפחה היא לא ערך עליון בכל מחיר. אני בוחרת במשפחה הגרעינית שלי להיות הערך העליון וממש לא בנחש הצפע וזוגתו שהולידו את הפרח שאני נשואה לו.
-
אה ועוד משהו בקשר למינוס- אמא אווזה -
הם אמרו לבעלי שאנחנו נצטרך להמשיך את המשכנתא אחרי שהם ימותו. אז זה לא בדיוק שהם אלו שישאו בתוצאות
-
צולי אני חייבת שוב לחזק אותך
-
בשביל בעלך תלכי. אם הוא רוצה וזה חשוב לו. כבר ברור שאין לך בשביל מה לשנות גישה ולנסות להתידד איתם. פשוט להיתעלם כמו שאמרו.
וסתם בלי קשר, אם אתם משלמים את המשכנתא זה אומר שהדירה רשומה או תהיה רשומה על שמכם. שבעלך יגיד להורים שלו הנחמדים שאתם תמכרו אותה ותקחו את הכסף. אפילו שלא יגיד, רק שתדעי שאין לכם מה לדאוג!!
-
יש לך בעיה מאוד גדולה עם המשפחה של בעלך שמתי לב...
-
המצב שלכם די קשה. לא יודעת אם אני הייתי מסוגלת לסבול אותם. זה גם תלוי מה היתה עמדתו של בעלי, נראה לי...
בחיי שלא יודעת מה לייעץ לך
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
סורי אני בדעה שונה מהבנות
-
רוב הבנות מדברות מניסיון... ומנסות לתמוך
את אמנם חושבת שאת לא סופרת אותה, אבל את בעצם כן. מאוד!
עד כדי כך שהיא עושה לך עצבים, מעכירה לך את האוירה, מעציבה אותך ומחבלת לך ביחסים עם בעלך...
זה שווה, תגידי לי?
אף אחד לא מאשים את הגישה שלך
זה הכי טבעי בעולם לנהוג ולהרגיש כמו שאת נוהגת ומרגישה
אבל את רואה שזה רק מקשה עלייך ופוגם בדברים החשובים לך בחיים ובחיים עצמם. אז אולי הגיע הזמן לנשום עמוק ולהירגע וממש להקטין את זה...
תחשיבי אותם כפרט שולי בחייך ותזרמי...
כלום לא שווה את העצבים שלך!
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אני הייתי הולכת אך ורק בשביל בעלי
גם אני תמיד חשבתי שמשפחה זה ערך עליון, עד שהכרתי את המשפחה של בעלי.
את לא צריכה לעשות שמיניות באוויר בשבילם, רק בשביל בעלך, ואת גם לא צריכה להתייחס אליהם יותר מדי תהיי קורקטית וזהו.
לא הכל תלוי בשינוי החשיבה שלנו יש אנשים שאין דרך להפיל את חומות הרוע שלהם, למדתי את זה על בשרי. השינוי היחיד שאת צריכה לעשות זה לא להתרגש מהם, הם לא שווים את העצבים שלך, אבל גם זה קל יותר להגיד מלבצע...
-
טוטילה
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
אני לא בקשר עם חמי וחמותי מט"ו בשבט. גם לי היה פיצוץ שכמעט נגמר בגירושין (לא רק בגללם, אבל הם תרמו שמן למדורה). היום, אחרי 9 חודשי יעוץ זוגי (שהסתיים בהצלחה טפו טפו חמסה), אני יכולה להגיד לך שמשפחה מורחבת היא ממש לא ערך עליון. אני לא בקשר עם אנשים שעושים לי רע ואני כבר לא מתיחסת לבעלי כמישהו שצריך לבחור צד. כל אחד מאיתנו הוא אדם שונה. אם לנו היתה את הדילמה שאת העלת פה, בעלי היה הולך לעשות איתם שבת לבד מבלי שאני אכעס או אעשה לו פרצופים. הוא מצידו כבר לא מצפה ממני לבוא למפגשים משפחתיים רק בגלל שאני "חלק מהמשפחה". משפחה אמנם לא בוחרים, אבל זה לא אומר שחייבים להיות איתם אם יש אפשרות אחרת.
-
שיר, אני בהחלט לא סופרת אותם. זה מפריע לי כשפוגעים בבעל שלי או בכלל בקרובים לי - זה מפריע לי. מחר למשל יש חתונה שאני הולכת לבד כי בעלי ישאר עם הילדים. חמותי וחמי גם יהיו שם ואני ממש לא מוטרדת מהמפגש. כי אני באמת לא סופרת אותה. אם יצא אני אגיד לה שלום ואם לא יצא לא אגיד לה. הדבר היחיד שאני סופרת זה את הרגשות של בעלי. וכשהחוצפנים האלה בוכים לו שהם במינוס ואז באים ביציאה כזו זה מכעיס. לא כי זה מכעיס אותי אני למדתי להכניס מאוזן אחת ולהוציא מהשניה אלא זה מכעיס כי הם דורכים עליו!
נטע, עצוב נורא כזה מגיע לרמות כאלה. אצלנו זה לא היה המצב כי כל פעם שאני חשבתי שאנחנו עולים על שירטון בעלי קרקע אותי ואמר לי מותק את תקועה איתי לנצח! אני לא משחרר אותך (מהפן האוהב לא מהפן המכה והכובל... כמובן...) וזה נסך בי תחושה של ביטחון ולאט לאט נרגעתי מהטירוף של הרגשות. כמו שאת אומרת אין לי יכולת לבקש ממנו לבחור צד... זה לא הגיוני... מצד שני אנחנו באופן כללי מלוכדים כאלה במחשבה. זה ברור כמו אור השמש שאין מצב שאנחנו ניפרדים לשבת שלמה או חג או כד'. זה או כולנו או אף אחד. זה עד כדי כך ברור שאם אני אגיד לבעלי שאני לא נוסעת לשבת הזאת אז אנחנו לא ניסע. ואני חושבת שפה אני יכולה להתגמש, לבלוע את הפרצוף שלהם בארוחות, לטייל עם גיסתי המתוקה כל השבת וזהו פלוס מינוס. בעוד שאני יודעת שלבעלי זה יעשה טוב בלב והוא לא יפסיק להודות לי. בכלל, לא נראה לי שזה יצא לפועל בסוף אבל אם כן... אז...
בקשר לדירה - כן הם אמרו ככה. יש לבעלי 3 אחים או שנמכור להם את חלקנו או שכולנו נמכור ונתחלק בכסף. אף על פי שעם כל בזבוזי הכסף שלהם נראה לי שנצטרך לכסות את כל הגרעונות שלהם. אני חושבת שהם מכינים לנו הרבה חול לטאטא אחרי שהם ילכו מכאן.