הכנת בכור... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    יש לכן המלצות לגבי הכנת ילד בכור לאח\אחות? ומתי לעשות זאת?

9 תגובות
עמוד 1
  • בן כמה?

• בן כמה הוא?
    הבת שלי עוד מעט בת 4 ושיתפתי אותה אחרי השקיפות (לא יכולתי להתאפק יותר)
    הראתי לה תמונות של התינוקי ואמרתי לה שבקרוב כשהבטן של אמא תהיה ממש ממש גדולה יהיה לה אח/אחות.
    הסברתי לה שהיא תהיה אחות גדולה
    ושהיא תעזור לאמא לטפל בתינוקי - להביא לו מוצץ, חיטול, באמבטיה וכו'. אני מסבירה
    לה כל הזמן שתינוקות כשהם מאוד קטנים הם בוכים הרבה כי כואבת להם הבטן
    ושלאמא יהיה פחות זמן להיות איתה, אבל זה לא לתמיד. כשהתינוקי יגדל,
    היא תוכל לשחק איתו, להצחיק אותו והיא כבר לא תהיה לבד ויהיה לה עם מי לשחק.
    מקווה שהיא תגיב לתינוק שייצא כמו שהיא מגיבה עכשיו - כל הזמן מחבקת ומנשקת לי את הבטן ואומרת "תינוקי מתוק וחמוד"

• אולגה לפי מה שכתבת כאן על בריאל היא כזו ילדה טובה וסתגלנית
    שאין לך מה לחשוש
    איזה כייף לאח שיזכה לכזו אחות מדהימה
    אני כל פעם מוקסמת מהעיניים הטובות האלה..

• גולי, תודה

• הבן שלי בן 4 וממממש לא מעוניין באח או אחות והוא דואג לומר לי את זה מעת לעת. אני קצת טרודה מזה

• הבן שלי בן 3 ו-5 חודשים.
    לפני שנכנסתי להריון (היינו בשלב התכנון ולא דיברנו על זה על יד עידו), פתאום עידו החליט והצהיר ש"לאמא יש תינוקת בבטן ולאבא יש תינוק בבטן".
    לאחר שגילינו שאני בהריון, שאלתי את עידו (וכמובן לא ידע על כך כלום): "מה יש לאמא בבטן?" אז הוא ענה "תינוק ותינוקת" ועכשיו הוא עונה רק "תינוקת" (הלוואי...).

כשבני המשפחה שאלו אותו מה תעשה עם התינוק? הוא ענה "אני אלטף אותו".. וזהו בינתיים. ישבתי איתו על האלבום שלו שהיה תינוק והראיתי לו את התמונות של האולטראסאונד ואיך הוא היה בתור תינוק..
  • האמת, לא הייתי נלחצת כ"כ...יש לך עוד זמן עד הלידה.
    כשתצא הבטן תראי אם הוא ישים לב ויתחיל לשאול לבד, אם לא - תתחילי
    לטפטף לו כחודשיים-שלושה לפני.
    בעיקרון, מצד אחד הייתי מספרת לו את הצד החיובי בעוד אח/אחות,
    אבל מצד שני מכינה אותו גם לכך שלא יהיה קל בחודשים הראשונים,
    כי התינוק הוא קטן ולא יכול לאכול לבד וצריך כל הזמן ידיים של אמא/אבא וכו'
    עדיף שיידע את האמת ולא יצפה מראש שהכל יהיה מושלם בהתחלה, ככה
    יהיה לו יותר קל להתמודד.

• תודה אתן מדהימות

• דבר ראשון מומלץ לא להתחיל לדבר על זה כל כך מוקדם כי בשביל ילדים כל חודש זה כמו נצח... אנחנו סיפרנו להם חודשיים לפני וכל הזמן הם שואלים מתי התינוק יצא.
    אנחנו העברנו אותם חדר לפני שסיפרנו להם כדי שלא ירגישו שזה ״בגלל״ התינוק.
    כל מיני גמילות שצריך (צרכים, מוצץ, בקבוק, מיטת מעבר) לעשות לפני שמספרים.
    חודשיים לפני התאריך אפשר לדבר על זה, יש ספרים, קלטות, שירים וכו׳ בנושא.
    לשבח את הילד ולהראות לו כמה טוב זה להיות ״גדול״ איזה יתרונות יש בזה. אולי אפילו לתת לו לישון טיפה מאוחר מהרגיל כי הוא גדול...
    בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה