בעיות שינה אצל ילדים גדולים !!! הצילו ..... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• היום נשברתי לגמריי.......

27 תגובות
עמוד 1
  • היי מותק
    גם לנו היתה את אותה הבעיה עם ליה הגברת החליטה שבמיטה שלה יש מכשפות אז בהתחלה אביאל הסכים לה לישון איתו במיטה מה שאני קצת כעסתי אחרי כמה ימים אביאל אמר לה ליה אני לא מסוגל יותר את מפריעה לי בלילה לישון אז אמרתי לה טוב בואי לידי וזה היתה הטעות הגדולה ביותר בסוף בסוף מה שנסגר בסיפור שאביאל אמר לה שהוא יתן לה את המיטה שלו היא למעלה (זה מיטת קומתיים) לתמיד והוא ישן למטה במיטה שלה ואז היא הסכימה אצלנו היא הצליחה להשיג את מה שרצתה להגיד לך את האמת אני מאוד כעסתי כי לכל אחד יש את המיטה שלו אבל בגלל שהם סידרו את זה ביניהם אז זה נשאר ככה.

• היי רחל !!!! מה שלומך מותק ?????
    עוד מעט אנחנו נפגשות בביה"ס.....

• כן מותק עוד מעט בספטמבר נפגש ליה תעלה ל ב' ואביאל ד' איזה גדולים כבר. המחנכות של שניהם מצויינות אין דברים כאלה.

• הללללללללללללללווווווווווווווווווווווווווווווווווווו

• מה את עשה איתה? אולי תקבעי איתה על איזה דובי או אריה שישמור עליה והיא תישן איתו?

תקשיבי, אם את רוצה לעשות לזה סוף - את חייבת להיות חזקה, לנעול את הדלת שלך במפתח ולא לתת לה להיכנס - ככה ההורים שלי עשו אם אחי הקטן....לילה אחד הוא בכה רצוף ליד הדלת - אבל למחרת זה נגמר

[email protected]

פייס: ortal_hori

• לפני שבוע הקטנה שלי התחילה לבכות באמצע הלילה שהיא רוצה לישון במיטה שלנו. לא הסכמתי, החזרתי אותה למיטה שלה, כיסיתי והלכתי... אחרי דקה שוב באה אליי בבכי... ככה שעה!!

אבל לא הסכמתי בשום פנים ואופן כי ידעתי שזה פתח להרגל יומיומי. ואין מצב שאני ישנה אם היא במיטה לידי
  • הגדולה שלי בסביבות גיל 3 גילתה את נפלאות המיטה שלנו, היא הייתה מחכה בעקביות שנרדם ובאה אלינו.
    דיברנו איתה, הסברנו לה שלמרות שזה נחמד וכייף גם לנו, כל אחד צריך לישון במיטה שלו, ולכן כל שבת (חיברנו לה את זה להדלקת נרות, שיהיה לה סימן ברור) את יכולה להתפנק איתנו ולישון אצלנו אבל ימים אחרים לא.
    היו כמה לילות קשים שנשארנו לידה והתרחקנו בהדרגתיות (כמובן אם יש עכברים או משהו אז מדליקים אור או פנס ומראים שאין וכו') והיא התרגלה חזרה למיטה שלה.

עכשיו כשהיא כבר יותר גדולה, ומבינה את העניין של "לפעמים" אז אנחנו מרשים לה לפעמים לבוא אלינו גם באמצע שבוע, כל עוד זה לא נהפך לה להרגל, קורה שהיא מבקשת לבוא ואני אומרת לה שאי אפשר כי כבר ישנה איתנו השבוע והיא מיד מבקשת "אז רק תכסי אותי..."

ברגע שתחליטי שאת לא נשברת זה ילך.

בהצלחה
  • לא יודעת מה איתכן
    לי אין בעיה אם אחד הילדים מפחד או סתם התעורר באמצע הלילה - שיבוא לישון איתנו
    להיפך! אין כמו לישון כפיות איתם!! מתה על זה!!!!

אם הם מפריעים אז מעבירה אותם בחזרה אחרי שהם נרדמים
    אני יכולה להגיד לכם שתמיד נהגתי ככה וזה לא הפך להרגל, הם לא באים אלינו בכל לילה - נרדמים יפה מאוד במיטות שלהם ואין עם זה שום בעיה.

לנעול את הדלת בלילה כדי שהילד לא יישן איתך? נשמע לי קצת הזוי ..
    הילדה שלך צריכה אותך - אז תני לה!
    [
  • הדסקה,
    כנראה שזה עניין של אופי.
    גם אני נהנית לישון עם הגדולה (הקטנה עוד לא מגיע) ואני מאפשרת לה לפעמים, אבל אצלה צריך לשמור מאוד שלא יהפך להרגל.

• זה הקטע! שזה כן נהפך להרגל אצלנו...

• אני ממש ממש לא יכולה לישון ככה כשצפוף לי ולכן אין שום סיכוי שזה יקרה.
    היא יודעת את זה ואין לה טעם לנסות.
    עצה לגבי הסצנות:
    ברגע שהיא מתחילה להרעיש- לוקחים את אחיה ומעבירים אותו למיטה שלכם וסוגרים את הדלת, כדי שלא יתעורר. אחד מכם נישאר לידה עד שהיא נרגעת. במיטה שלה!
    ככה הצרחות שלה לא יאיימו עליכם.
    לדעתי היא תבין מהר מאוד שאין קהל והיא לא תשיג כלום בצרחות, ותפסיק.
    כי כרגע, אין ספק שזה קלף מאוד חזק שלה.

מיכל

• מיסי, אז היא תקיא, אז מה?
    גם הקטנה שלי מקיאה כשהיא בוכה, אבל אף פעם לא אראה לה שזה מפריע לי, הקאת? סבבה, אני מחליפה פיג'מה,מצעים, וחוזרים לישון, אני אפילו לא מוציאה אותה מהמיטה אלא רק מעבירה אותה מצד לצד.

שתי הבנות מקיאות מאוד מהר, אז? אין מה לעשות, ועוד הכי מרגיז שעד שהארוחה נכנסה היא יוצאת, אין מה לעשות. תכיני לך ערכת הקאה בערב, שכוללת מגבונים פיג'מה ומצעים ובמקרה הצורך (
  • אמא יותר- הלוואי והייתי קלילה כמוך

• צריך להתמודד עם הפחד הזה, כי לילדים הוא אמיתי לגמרי, היא ממש מאמינה שיש שם מישהו.... (אני זוכרת את הפחד הזה מעצמי)

אפשר למצוא ביחד איזושהי דרך "לגרש" את מי שמפחיד אותה...
    למשל להדליק אור קטן, לשים חפץ מיוחד שישמור עליה ושהדינוזאור "מפחד" ממנו...
    או להגיד משהו מיוחד שתמציאו

בלילות הראשונים לבוא להיות איתה ולעזור לה "להפעיל" את הדבר שתמצאו ביחד,
    עם הזמן היא תלמד לבד,

ללילות האלה, אולי אפשר להעביר את אח שלה לישון במקום אחר, שלא יתעורר

שינה טובה!

• גם הפחד של רום אופיר מאליהו הנביא היה מאוד אמיתי. ראינו את הפנים שלה בכל פעם שמישהו רק הזכיר את השם או משהו אחר שהזכיר לה (מקווה שהפסח הזה לא נחזור על הכל שוב, נכין אותה מראש)

אבל למרות הפחד, היה ברור שבאמצע הלילה היתה לה עוד מטרה.... וכשהיא ראתה שהיא לא משיגה שום דבר היא הפסיקה. בשלב מסוים היא כבר אמרה אליהו הנביא בעצמה בכל מיני סיטואציות (כשאופק דין שם מגבת על הראש למשל)

לגבי "ההרגלים" אופק דין ישר יבין שאם הוא בא לישון זה חד פעמי. רום אופיר לא בטוח תבין והיא גם שחקנית לא קטנה
  • כבר נתנו לך אחלה טיפים. מאחלת בהצלחה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• מילנה את גדולה

• היא מצידה אמרה לכם אני מפחדת ממה שיש לי במיטה
    ומה אתם עשיתם? לקחתם אותה אליכם
    כלומר, אמרתם לה באמת יש שם משהו ואיתנו תהיי בטוחה

עכשיו צריך לפעול בשתי דרכים
    לעזור להתמודד עם הפחד
    למשל לקרוא ביחד על דינוזאורים ולהבין שהם כבר לא קיימים
    להסביר איפה יש עכברים
    ושגם אם יש עכבר אז הוא מאד קטן ופחדן ולא אוהב להכנס למיטות של ילדם

להסביר לה שבבית כל אחד ישן במיטה שלו
    לכל אחד המקום הפרטי שלו
    וצריך לכבד את זה
    אפשר לעשות ביחד המון דברים אחרים
    אבל מיטה זה מקום פרטי
    ולהתעקש על זה

• בנותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת

• כל הכבוד לנסיכה ומקווה בשבילך שזהו ימשיך להיות כמו שאת רוצה.
    בהצלחה יקירה.

• תודה מותק

• איזה יופי!!!!!!!!!!!!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • כל הכבוד לכן , תמשיכו ככה
  • יפה!!!!! כל הכבוד לשתיכן! לך על ההכנה לפני השינה ולה שהצליחה להראות בגרות.

שחר לא מאלה שישנים איתנו. מגיל 0 הוא לא מת על זה. הוא אוהב את הפינוק וכו' אבל מעדיף את המיטה שלו. טל ואני זה סיפור אהבה בלילות. לפני שאיתן נולד הכיף של שנינו היה לישון צהריים ביום שישי יחד. וגם הבלילות לפעמים וגם בשבתות כמובן. סביב הלידה זה התמסמס. לא משהו קונקרטי אלא נעלם כזה. ועכשיו זה שוב מתחיל. בשבתות אנחנו ישנים המון יחד. אני חולה עליו איך הוא מחבק!!! עם היד השמנמנה הזו סביב הצוואר שלי והפרצוף המתוק הזה בתוך הפנים שלי! והעיניים הכחולות האלה שמסתכלות עלי בחיוך! ואז נירדמים. אהההההה אין על זה! אני זו שצריך להעביר אותה גמילה
  • כל הכבוד לה!!!
    עצה נוספת אם זה שום יקרה - לברר איתה מה לפי דעתה יוכל לעזור, אך לדעתה אפשר יהיה לגרש את הדינוזאור מהחלומות או מהחדר, הפחד שלה חי וקיים אצלה, מאוד מוחשי, מאוד חי, באמת מרגיש לה שיש דינוזאור נראה או לא נראה בחדר, לכן לומר לה שאין שם כלום ושתפסיק לנג'ס זה כמו להגיד לה שהיא משקרת.... כדי בעיני לחשוב גם על זה...

• אני בדיוק כמו שהדסקה אמרה..מדי פעם גאיה גם מעירה אותי עם כל מיני..אבל באמת אחת ל..נניח חודש
    ואז אני מאפשרת לה להשתחל למיטה שלנו ולהירדם אתנו

לנעול אותה בחוץ ושתצרח? אמאלה איזהו טראומה
  • אז גם לי היה את עם שתי הבנות. הגדולה יותר ממושמעת רז זה עבר מהר מאוד. עם הקטנה היה קצת יותר קשה. היא מאלה שמקיאים. היא ממש גורמת לעצמה להקיא. אני לא מתרגשת מזה (בניגוד לבעלי שישר נכנס להיסטריה). אחרי שהיא הייתה מקיא הייתי מנקה אותה, מחליפה בגדים וישר חזרה למיטה. אחרי כמה לילות היא הבינה שזה מה יש והיא הפסיקה.
    מה שכן, בערב היה עדיין קשה להשכיב אותה אז התייעצתי עם הרופא שלה והוא המליץ לתת לה פרוביוטיקה כי הוא חשש שאולי הבטן מציקה לה קצת. זה עזר פלאים! זה גם סידר לה את העצירות.
    בקיצור, אם זה מציק, עקביות ולא להתרגש מהבכי. כמובן לא להשאיר אותה לבד עם הפחד, להנות איתה ולהסביר אבל לא להוציא מהחדר. גם אצלי הבנות ביחד בידר וזה לא מפריע לגדולה..

אנה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה