סקר חשוב!! לכל המעונינות המכירות וחוות את זה...... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ב"ה

אז החודש יוצא לי לטבול ערב שבת!!! פעם ראשונה שזה קורה!
    איך עושים זאת? בעלי הולך לבית כנסת ואיפה אשים את שני הבנים??
    להזכירכן המקווה פתוח רק מ-30 אחרי שקיעה בערך ועוד איזה שעה!!!!!!!!
    בקיצור מסובך מידי!!!!!!!!
    מה אתן עושות? איפה הילד/ילדים נשארים?
    בקיצור ספרו!!!!!

23 תגובות
עמוד 1
  • כשזה קורה אז בעלי הולך רק לקבלת שבת ואת ערבית מתפלל בבית אין מה לעשות.
  • אני שהיה יוצא לי לטבול בערב שבת הייתי עדין בלי אוראלי אז היה לי קל ללכת
    אין מצב להשאיר אותם אצל אמא שלך חמותך - להמציא איזהשהו?
    בעלך לא יוכל להישאר פעם אחת בבית?

• אין לך איזה בייביסיטר בסביבה? שכנה נחמדה, בחורה שלא חייבים לה הסברים למה את צריכה בייביסיטר?
    וסתם ככה, לא יודעת איך זה אצל אחרות, אני אישית הכי נהנית לטבול בערב שבת... יש אוירה רגועה כזאת באויר, לא יודעת להסביר
  • בעלך לא יכול לקחת אותן איתו לביה"כ? לפחות לחלק מהזמן ואחרי שאת יוצאת את באה לאסוף אותן?

• ב"ה

בייביסיטר אין מצב! אמא שלי חופרת בשאלות לאיפה? למה? וכמה?
    חמותי אין בעיה היא לא מתערבת אבל להפיל עליה 2 נראה לי קשה! היא לא ממש בכושר,

בעלי ממש לא יסתדר עם שניים בבית כנסת! ולא הוא לא מוותר על תפילת שבת!
    המקווה אליו אני הולכת טובלים רק חצי שעה אחרי שקיעה כך שאני חוזרת בערך בזמן שבעלי חוזר מהבית כנסת!
    נראה לי שנשאל רב אם אפשר לדחות באיזה יום.

• לי יצאה פעם קודמת לטבול בשבת ודחינו את זה למוצאי שבת כי לא היה לי איפה להשאיר את הבנות וגם אנחנו תמיד אוכלים אצל אמא שלי או חמותי ולא יכלתי לבוא ככה לא מאופרת...

• טוב,אני ממש לא מסוגלת לדחות טבילה כי בעלי לא מסכים לוותר על תפילת שבת...ושלא תבינו בעלי הוא לא מוותר בחיים על תפילות .אבל,מה לעשות יש אילוצים בחיים.....אבל,אולי זה לא כ"כ נורא לדחות.
  • לי היה יותר קשה הקטע של הבלי איפור ושכולם ידעו אם לא זה בעלי גם היה מתפלל בבית לפחות חלק מהתפילה....

• ב"ה

חני גם לי מאוד קשה הטע שלא להיות מאופרת!
    וגם העובדה שאם אלך לחמותי אגיע עם הגברים והרי אני אבוא אם תיק מהמקווה וכולם ידעו וזה פדיחות!!! בקיצור וואו ממש קשה................. חני אין בעיה לדחות ביום או שצריך אישור רב?

• זה כיף כיף כיףףף לטבול בערב שבתת!! איזה הרגשהה!!!!! ואווווווווו!!!!!!!

האמת שלא יצא לי לטבול בערב שבת כשהבנות נולדו..אלא רק כשהיינו אני ובעלי לבד..

אבל שאלתי את בעלי מה היינו עושים אם עכשיו היו לנו ילדים והוא אמר שהבעל צריך ואפילו מצווה בשבילו להישאר בבית עם הילדים.....!!

• H.D
  • צריך לשאול רב בעיקרון בעלך צריך להסכים ואז אין בעיה זה חייב לבוא עם הסכמה של שני בני הזוג.

יש לך פייסבוק?

• ב"ה

בעיקרון כן אבל מעדיפה להיות חסויה.
    את יכולה לשלוח לי מייל ואני אתן לך את השם שלי בפייס

( לא רוצה לפרסם את שמי בכל הפורום ) אני קצת ביישנית

• מאמי לי לא יצא עדיין לבול הערב שבת עם ילד
    אבל תתקשרי למקווה ותשאלי מתיהוא ניפתח
    כי זה לא הגיוני שהם פותחים חצי שעה אחרי השקיעה בשבת!!! אולי ביום חול כן
    אבל בשבת לא נראה לי הגיוני
    הכי טוב להתקשר לבדוק
  • הוא אמור לפתוח בערב שבת חצי שעה לאחר כניסת השבת
    ז"א בשקיעה.
  • גם אם הם פותחים לפני זה לא משנה לצורך העניין כי אי אפשר לטבול לפני השקיעה בכ"א......
  • ב"ה

טלי אני כבר טבלתי כבר בעבר בערב שבת והוא נפתח בשעה שכתבתי מכיוון שרב המקוואות אצלנו לא מתיר לטבול לפני, אני יודעת שיש מקומות שזה אחרת אבל כאן ( אני גרה בפ"ת ) זה מה שיש.

• הבנתי.....
    טוב בכל אופן שיהיה לך בהצלחה
  • זה קרה לי המון פעמים לטבול בשבת
    לא מתביישת מאף אחד,מי שחופר לי בחיים ומבין באמצע שבוע-יבין גם בשבת
    יש לי שכנה ממש חמודה שאני סומכת עליה אז אני אומרת לה בפשטות שאני צריכה ללכת לאיזה חצי שעה אם היא יכולה להשגיח על הילדים,היא מבינה טוב מאוד לאן אני הולכת אבל לא שואלת שאלות..
    ולגבי זה שאני לא מאופרת,אני מצליחה "לחרטט" משהו על זה שהייתי ממש בלחץ ויצאתי מהמקלחת בכניסת שבת ולא הספקתי להתאפר,
    בדרך כלל מקבלים אתזה ומי שבכל זאת מחטט ומבין-אז שיקפוץ לי....

אני בכל מקרה לא הייתי דוחה טבילה,במיוחד לא בגלל שמה אנשים יגידו..
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • אולי בעלך יקח ילד אחד ואת תיקחי ילד אחד?

שיהיה בעגלה בזמן שאת טובלת..

זה לא שעה. אלא כמה דקות.

אני עשיתי את זה פעם עם שניהם וזה היה מעולה.

אף אחד לא שאל ולא ידע.....
    עשינו קידוש בבית וזה פתר את בעיית השאלות על חוסר האיפור.

בשמת
  • למה שלא תקחי את חגי איתך ובעלך יקח את איתמר?

• זה לא ממש בעיה, והוא לא חייב לוותר על התפילה, טבילה בערב שבת זה צ'יק צ'ק, נכנסים טובלים ויוצאים, אין הכנות במקווה, מגיעים וזהו!

יצא לי כמה פעמים וגם יצא לי בליל הסדר!!!

בעלי נשאר עם הילדים עד שיצאתי ולקח אותם לבית הכנסת, ואז הצטרפתי ונכנסנו לבית הכנסת.
    רותי
  • אני הלכתי עם מתן לביהכ"ס בשכונה הקרובה
    יש שם מולו מקווה
    הוא לקח את נהוראי איתו ושסיימתי הביא לי אותו
    (אמרתי לו להציץ כל כמה דקות החוצה)

אגב בפעם הראשונה שיצא לי לטבול בשבת
    נקלטתי אחרי שנה וחודשיים עם נהוראי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה