שאלה/סקר - דו קיום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות!
    אנחנו גרים בארה״ב וכאן כולם מעורבבים ואני ממש אוהבת את זה.
    הגננת של הקטנה שלי אמורה ללדת כל רגע נתון והם מחפשים מחליפה בשבילה. היום הבאתי את קירה לגן וכשנכניסתי כיתה בירכה אותי אישה מאוד נחמדה שככל הנראה תחליף את הגננת ההריונית. האישה ממוצא ערבי, עם כיסוי ראש, לבושה בשחור.
    לרגע לא ידעתי מה אני חושבת על זה, המחשבה היחידה הייתה שאני מקווה שהיא לא שונאת יהודים (ממש לא טוב לי עם זה, זה כזה סטיגמתי ומפלה ובאמת לא מתאים לי). אבל ככל שיותר חשבתי על זה ככה יותר נרגעתי, חשבתי שאם הייתי במקומה והייתי עובדת עם ילד ערבי בטוח שלא הייתי עושה שום דבר שונה מילד אחר. כבר עבדתי בעבר במעון עם ילדים ערביים וזה בדיוק מה היה אז זה לא רק היפותטי. ואם זה המקרה למה אני ישר קופצת למסקנות סטיגמתיות שכאלה?

18 תגובות
עמוד 1
  • האמת? לא מטריד אותי.
    הייתי בודקת רקע כישראלית אבל לא מעבר אם
    אין סיבה. אדם הוא אדם קודם כל !
  • מסכימה עם מיכל...
    היא קודם כל בן אדם עם דעות ומחשבות משלה בלי קשר למוצא שלה...
    אפילו בן של בכיר בחמאס שיתף פעולה עם המוסד! צריך לתת הזדמנות להכיר אותה לפני ששופטים

• הכוונה שלי הייתה איך היחס שלה לישראל, כי כולם בגן יודעים שאנחנו ישראליים..

אנה
  • אותי זה היה מלחליץ.......אבל זה כי אנחנו פה, בסיר הלחץ הזה, ולא בחו"ל

אני חושבת שהייתי מחכה קצת לראות אםפ בכלל יעסיקו אותה - ואז בודקת אותה ומחליטה

[email protected]

פייס: ortal_hori
  • אני עם מתוקונת........כול אחד הוא אדם לעצמו......מה שכן אם היא מוסלמיה יש יותר סיכויים שהיא לא תיהיה בעד הישראלים.
    אין לי שום דבר נגד כול הערבים למשל בבית חולים תל השומר יש 2 ערבים רופאים במעמד בכיר שהלוואי שכול הרופאים הישראלים היו כמוהם...אבל,אני מבינה את ההרגשה של בעלך....אין לי נגדם כלום אבל לא יודעת אם הייתי רוצה שיטפלו וילמדו את הילדים שלי.......אני בוחרת לילדים לי מטפלות וגננות שאני יודעת כמעט בוודאות(100% אף פעם אי אפשר לדעת) שיש להם דעות דומות לשלי ולבית שהילדים שלי גדלים בו....הגיל הקטן הוא מאוד משמעותי ומושפע...(בלי קשר יכול להיות שהיא תיהיה מחנכת מצוינת ואישה למופת)כול הדברים הללו דורשים בדיקה.
  • מבינה את ההרגשה שלך ושל בעלך... וגם אני הייתי בוחנת אותה בזכוכית מגדלת בדיוק מהסיבות שאורטל אמרה... אבל אם לילדה טוב שם ... זה אומר הכל

• אז היא יודעת שאתם ישראלים ואת יודעת שהיא ערביה.
    יתכן שגם לה יש דיעות עלינו כמו שלך יש חששות ממנה.
    יחד עם זה כמו שאת לא תפגעי בילדה שלה , ותדברי אליה בכבוד ,אני מניחה שגם היא.
    אני לומדת במכללה שיש שם הרבה ערביות ,מכוסות קומפלט ..בסדר .. נו... ?
    עשו לי אישית משהו ?לא!
  • תראי, זה קצת קשה לי בתור ישראלית להסתכל על זה בעיניים אמריקאיות..
    אני מחנכת את הילדים שלי לכבד כל אדם,
    כי עולם המטורף שלנו יכול להיות במשפחה אחת אחד ששונא יהודים ואחד שמסתדר איתם..
    העולם שלנו לא חד משמעי, בטח לא כשאתה גר באמריקה.
    אולי תבררו עליה קצת עם הגננת הקודמת שצריכה לצאת לחופשה. היא בטח סיםרה לה קצת על הילדים בגן..
    בהצלחה!
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • תודה בנות

• אני בטוחה שזה לא אישו...
    אני שנה שעברה עבדתי עם אנשי חינוך וטיפול ערביים
    אז מה? ובטח שאצלכם בארה״ב זה לא אמור להוות בעייה

• סליחה אני "תופסת" צד של בעליך
  • טוב, אני רואה שגם פה הדעות מפוצלות, אני מקווה שלא יעסיקו אותה ולא נצטרך להחליט

• אני לא הייתי רוצה
  • סליחה אבל כל אלו שהיו מעבירות גן
    מה הייתן מלמדות את הילד דרך זה??

אני שנה שעברה עבדתי עם פיזיותראפיסט ערבי ומרפאה בעיסוק ערבייה
    ושתי סייעות ערביות
    ת ע נ ו ג. הלוואי שבכל עבודה יהיה לי כזה צוות
    הייתי רגועה מהטיפול לו זכו התלמידים שלי
    ההורים ידעו מאיזה טיפול מסור הילדים שלהם מקבלים
    וממש לא עניין אותם מאיזה מוצא הם!
    אני אף פעם לא חשבתי שזה בעייתי או יכול להיות בעייתי
    עד לרגע זה..
    ובארה״ב בכלל...זה לא אישו
    אני עבדתי בגן שם ולאף אחד לא הפריע שאני יהודיה
    גם לא להורים של ילד מלבנון וילד מקאטר

• גולי, באופן כללי אני מאוד מסכימה איתך. החברה הכי טובה של אמה היא ממרוקו (לא יהודיה) והם יודעים שאנחנו ישראליים ואין עם זה שום בעיה. יש לה גם ילד מסוריה בכיתה וגם זה ממש אבל ממש בסדר.
    מה שהציק לי פה, במיוחד לאור המלחמה האחרונה, זה הדתיות שלה (אם אפשר לקרוא לזה ככה). אם זאת הייתה מוסלמית בליבוש רגיל אני בטוחה שבכלל לא הייתי מתייחסת לזה. אגב, בדיוק ככה לא הייתי רוצה שהגננת תהיה נוצריה הדוקה, אני קצת נרתעת מקיצוניות. אבל במקרה של הגננת בהחלט יש גם את הפן הסכסוך הישראלי/פלסטיני..
    מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

• גם הסייעות שלי התלבשו ככה
    אז מה??
    את יודעת איזה מדהימות הן היו?
    התלמידים שלי זכו לטיפול הכי מסור שיש
    אם הייתה יהודיה עם כיסוי ראש, זה היה משנה?
    פשוט תשאלי את הילדה איך היא בתור גננת
    זה הכי חשוב
    כי יכול להיות שהיא כמו הסייעות שלי ואז תזכו!!
    תני הזדמנות
    היא הגיעה למקצוע הזה כי היא אוהבת ילדים

• אני אגיד לך מה, כשגרנו בגרמניה, מין הסתם ים פלסטינים יש שם
    כי נותנים להם ללמוד שם וכו'.... הם רובם בטוחים שכל הבחורים הצעירים עד
    גיל 35 בערך הם ביטחון ולא מתעסקים... אני חושבת שיש לה חששות מעצם
    היותך ישראלית כי ידוע שישמרו עלייך יותר ..מה לעשות זה המצב...
    תנסי..את לא יכולה לדעת, אולי תהיו החברות הכי טובות בעולם?...
    אני אומרת זרמי,...
  • מבינה את החששות שלך במיוחד עם היא ערביה דתית...
    אם אופי הגן לא ישתנה...אז כן הייתי משאירה...
    הכי טוב לראות על הילדה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה